分開了~想搵人打打氣~!

• 人生有起有落!!在人生低潮,更要努力面對!!

• 我知道...理智話我知,同佢一齊係要捱並且做付出多個個.當然要放手.
    <br>但又好心痛,知道佢都肯離婚...我覺得...個心好似跌左出黎...係咁捱就好家啦..
    <br>

• 要是一起的時候不開心,離婚也解決方法

• Jessica, I am here online if you want to chat

• 快餐男,我哭得好累了...想訓..但唔知訓唔訓到..我會努力讓自己訓著,希望明天會更好.

• Jessica replied at 2011-11-20 1:48 am
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>快餐男,我哭得好累了...想訓..但唔知訓唔訓到..我會努力讓自己訓著,希望明天會更好.
    <br>===============================================================
    <br>好睡

• 真係唔明點解有啲人要喺人家需要支持同埋打氣嘅時候, 重要响度扮可憐,扮認同,企圖乘虛而入,渾水摸魚。
    <br>
    <br>版主現時最需要大家支持和打氣,而且同時亦應該畀時間和空間佢處理佢嘅問題,搵食男同埋餓狼唔該死開,唔好搞住版主。
    <br>
    <br>猶幸尚有其他有心人,希望大家為Jessica 祝福.... Jessica 也要小心認清壞人,不要讓他們有機可乘..
    <br>
    <br>Jessica, 祝福妳....

• 加油!

• Jessica replied at 2011-11-20 1:26 am
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>我知道...理智話我知,同佢一齊係要捱並且做付出多個個.當然要放手.
    <br>但又好心痛,知道佢都肯離婚...我覺得...個心好似跌左出黎...係咁捱就好家啦..
    <br>===============================================================
    <br>係唔係可以分開一下(分居)先,唔好咁快諗離婚,唔好講到咁死?
    <br>

• Jessica replied at 2011-11-20 1:26 am
    <br>我知道...理智話我知,同佢一齊係要捱並且做付出多個個.當然要放手.
    <br>Depends if you two are both willing to make compromise and work out a solution...
    <br>
    <br>We do not know you and your husband in person... Just do not make a decision just because you and he is in a bad mood.
    <br>
    <br>On the other hand, if it is really over, do not hesitate to make the decision.

• 過路人 replied at 2011-11-20 2:45 am
    <br>真係唔明點解有啲人要喺人家需要支持同埋打氣嘅時候, 重要响度扮可憐,扮認同,企圖乘虛而入,渾水摸魚。
    <br>
    <br>版主現時最需要大家支持和打氣,而且同時亦應該畀時間和空間佢處理佢嘅問題,搵食男同埋餓狼唔該死開,唔好搞住版主。
    <br>
    <br>猶幸尚有其他有心人,希望大家為Jessica 祝福.... Jessica 也要小心認清壞人,不要讓他們有機可乘..
    <br>
    <br>因為有一些人想吃免費午餐...

• Jessica replied at 2011-11-20 1:48 am
    <br>快餐男,我哭得好累了...想訓..但唔知訓唔訓到..我會努力讓自己訓著,希望明天會更好.
    <br>唔知訓唔訓到~~~~~~u can, eventually.......before your tears dry up
    <br>
    <br>this is not your first time.....take it easy

• Jessica replied at 2011-11-20 1:26 am <br />--------------------------------------------------------------- <br />我知道...理智話我知,同佢一齊係要捱並且做付出多個個.當然要放手. <br /><br /><<你嫁佢果陣都應該知架啦,你果時好唔理智架???!<br /><br /><br />但又好心痛,知道佢都肯離婚...我覺得...個心好似跌左出黎...係咁捱就好家啦.. <br /><br /><<你係咪太多怨氣, 可能佢見你咁唔願,咪順你意囉...留唔住個心留個人無意思(佢可能係咁諗架啵!)<br />

• newsgroup replied at 2011-11-20 1:42 pm
    <br>過路人 replied at 2011-11-20 2:45 am
    <br>真係唔明點解有啲人要喺人家需要支持同埋打氣嘅時候, 重要响度扮可憐,扮認同,企圖乘虛而入,渾水摸魚。
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>因為有一些人想吃免費午餐...
    <br>lunch time id for lunch, no matter free or not

• 無扯話題太遠啦~ <br /><br />版主想搵人呻下啫~

• 加油.....忘記過去...展望將來啦

• hakka replied at 2011-11-20 1:59 pm
    <br>無扯話題太遠啦~ 
    <br>
    <br>版主想搵人呻下啫~
    <br>seems not
    <br>
    <br>she seems to want oil more..........not moan & groan

• 好多謝大家...我今晚感覺好好多了...我想開了..暫時,亦都無再喊...既然佢話尊重我既決定..亦無留我...我好應該死心了...

• Jessica replied at 2011-11-22 11:01 pm
    <br>好多謝大家...我今晚感覺好好多了...我想開了..暫時,亦都無再喊...既然佢話尊重我既決定..亦無留我...我好應該死心了...
    <br>冷靜一下,不用急,不要意氣用事(佢可能都係意氣用事)
    <br>
    <br>我不認識你...
    <br>

• 其實我同佢真係性格不合,不過我個時係癲左咁愛佢,而佢亦無而家咁計較的,咁佢好鍾意亂發脾氣我又就佢,氹返佢,咁keep到lol,日子耐左,我發現佢對我真係好計較,兩公婆出去食飯行街買野,樣樣都係要aa,我都肯..因為愛佢..結婚咁耐從未問佢拎過家用,但佢d死人脾氣又唔改,成日一嗌交就叫我走.好走返屋企好多好多次啦..佢次次都會死返黎氹我,但長久落去...根本唔得家..佢今次..覺得我小事化大,但以前既佢次次都係咁..我咪又氹佢..因為我愛佢..佢令我太失望啦...

• 假如佢無想過因為你而改變, 除咗接受, 就只有走, 等佢知道失去咗一個個好容忍佢既伴侶, 而且宜家分開, 起碼有機會仲做到朋友

• Jessica,
    <br>長痛不如短痛,時間係最好嘅良藥。
    <br>呢D都係老生常談,
    <br>其實最後都係要靠自己。
    <br>一個缺點咁多嘅男人,
    <br>你應該慶幸早日能夠擺脫佢就真!

• Jessica replied at 2011-11-22 11:39 pm
    <br>其實我同佢真係性格不合,不過我個時係癲左咁愛佢,而佢亦無而家咁計較的,咁佢好鍾意亂發脾氣我又就佢,氹返佢,咁keep到lol,日子耐左,我發現佢對我真係好計較,兩公婆出去食飯行街買野,樣樣都係要aa,我都肯..因為愛佢..結婚咁耐從未問佢拎過家用,但佢d死人脾氣又唔改,成日一嗌交就叫我走.好走返屋企好多好多次啦..佢次次都會死返黎氹我,但長久落去...根本唔得家..佢今次..覺得我小事化大,但以前既佢次次都係咁..我咪又氹佢..因為我愛佢..佢令我太失望啦...
    <br>每個人都有自己嘅definition同interpretation.可能佢認為佢已經係好愛你...
    <br>

• Jessica ,加油呀!
    <br>現在的路的難行,只要你勇敢,總會步出谷底,美好的日子等著你吧

• 好多謝你地..我朋友唔多.有你地既鼓勵,我開心好多呀..~!

• Do your best please, Jessica.

• Jessica, 加油!

Log in to reply