覺得甘乃威好可憐,如果佢係我男朋友就好哪!唉!

• HERMIT
    <br>
    <br>哈哈...咁又係既 ^^

• 佢已經算係好好喇.
    <br>by 浪頭打死你 - 10/06/09 14:57
    <br>
    <br>你嘅要求都好低喎!

• BABY
    <br>
    <br>咁我既要求又唔算好高既~
    <br>
    <br>
    <br>不過我真係想知有邊個人左右兩邊係完全一樣囉?!
    <br>
    <br>

• 一個朱陪興又係咁衰嘅

• 浪頭打死你 replied @ 2009-10-06 2:59 pm
    <br>
    <br>HERMIT
    <br>
    <br>哈哈...咁又係既 ^^
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>我認為佢無辦法全身而退

• 衰就衰嫁喇...

• 9/10 個男人攪婚外情

• 唔搞婚外情仲算係男人泥嘅

• 我都覺得攪攪震嘅男人係會外表man啲

• 甘生man唔man?

• MAN?
    <br>
    <br>我覺得佢係咪要做下水晶磨皮呢?

• ok 架, 成個許兆雄咁樣

• 英雄難過美人關。

• 確實耐人尋味, 甘生那麼熱心為雷曼苦主爭取利益, 平時又那麼充滿正義感, 我不相信會發生這樣的事在他身上. 會不會是被他的民主戰友出賣呢? 黎生(因為, 在這件事上, 生果日報特別賣力)/李大狀/陳太(因為, 上次陳太補選的時候, 甘生被稱為唯一的障礙, 因讓路給陳太, 事後更被稱為受害者). 耐人尋味!!

• 我唔知呢件事誰是誰非。
    <br>但我覺得如果呢個女人全心攻擊甘乃威,就無必要躲起來。
    <br>企出來回響更大(ex: 萊溫斯姬),所以我覺得呢個女人追求一個無理解雇/邱愛不遂既公道。
    <br>甘乃威額外賠償,個女人又收補償金,不代表可以了事。
    <br>有做過就預左受輿論壓力。
    <br>
    <br>P.S 呢個係補償金,不是淹口費。

• 可能係一個局, 不過甘生都俾人捉到痛腳唔奇

• 如果甘乃威只是追女仔,我覺得無必要遲職,但如果係sexual harassment或求愛不遂解雇人的話就令作別論。

• <font color="#666666">大眼妹 replied @ 2009-10-06 3:19 pm<br /><br /></font>
    <br><div style="WIDTH: 600px; OVERFLOW: hidden">我唔知呢件事誰是誰非。 <br />但我覺得如果呢個女人全心攻擊甘乃威,就無必要躲起來。 <br />企出來回響更大(ex: 萊溫斯姬),所以我覺得呢個女人追求一個無理解雇/邱愛不遂既公道。 <br />甘乃威額外賠償,個女人又收補償金,不代表可以了事。 <br />有做過就預左受輿論壓力。 <br /></div>
    <br>==============================================================================<br /><br />agree

• 大眼妹 replied @ 2009-10-06 3:23 pm
    <br>
    <br>如果甘乃威只是追女仔,我覺得無必要遲職,但如果係sexual harassment或求愛不遂解雇人的話就令作別論。
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>我諗有老婆追女仔都令人難接受, 做議員黨員要有清廉形像

• 聽聞基督徒唔ML嘅喎

• <font color="#666666">yy replied @ 2009-10-06 3:27 pm<br /><br /></font>
    <br><div style="WIDTH: 600px; OVERFLOW: hidden">聽聞基督徒唔ML嘅喎</div>
    <br><br />=======================================<br /><br />係婚前唔 ML

• 就算是求愛不遂, 那又與性騷擾有何關系呢? 難道我對你說我喜歡你, 你就認為我是性騷擾你嗎? 莫名其妙! 內有乾坤! 擺明有人有心要把甘生做低!

• hermit
    <br>
    <br>我諗有老婆追女仔都令人難接受, 做議員黨員要有清廉形像
    <br>-----------
    <br>
    <br>係道德問題而已。要交待都係同他老婆交待,而不是選民。
    <br>追女仔不是嫖妓,同清廉無關吧。我只覺得他道德問題,而不會影響他工作能力,工作上既判斷。

• 老老實實 replied @ 2009-10-06 3:15 pm
    <br>
    <br>ok 架, 成個許兆雄咁樣
    <br>
    <br>...............
    <br>
    <br>哈哈~
    <br>係有D似....咁即唔MAN啦!
    <br>但就有D灰鞋咁囉...^^

• 就算是求愛不遂, 那又與性騷擾有何關系呢?
    <br>
    <br>---
    <br>真係要知道細節才知道算不算性騷擾。
    <br>但不能排除有人求愛時説話可能好露骨都未定。
    <br>我覺得要調查清楚,還大家公道。
    <br>但我不贊成公開announce,要尊重原告人意願.

• 其實我唔明點解唔公開呢?
    <br>
    <br>就算唔公開都應該搵一個獨立既團體查...
    <br>
    <br>

• 其實我唔明點解唔公開呢? <--受害人有權保護pravicy吧。如果係公開,好多時受害人咪唔敢其出來告人??
    <br>
    <br>一個獨立既團體查<--好似有 la...
    <br>

• 錯就錯對就對, 絕對要公開, 做得議員就預了是公眾人物, 選民賦予你地位, 市民支付你的薪津, 甚至那個女的薪金也是, 那有不公開的道理, 同時, 又可避免台底交易, 甘生被屈.

• luckli
    <br>
    <br>你也有道理。
    <br>如果甘生被屈,點解他同意咩都唔講,仲話要保護那位女士?
    <br>如果甘生被屈,無必要守之前的承諾不公開。

• 我們不是在定甘先生的罪, 我們是想他坦誠的說出整個事件的過程跟理據, 然後讓選民來判斷甘議員的表現跟選民的期望是否有落差, 同時, 讓選民考濾是否接受繼續讓他代表我們在立法會發聲. 討論歸討論, 我們要避免在甘先生坦誠之前對之做出不公平的論斷. 但, 可惜的是, 即使他現在才來坦白, 他的誠信已經受到了無可挽回的傷害. 唉...智慧何價呀....甘先生?

• stupid

• jj replied @ 2009-10-07 1:51 pm
    <br>
    <br>stupid
    <br>
    <br>。。。。。。。。。。。。
    <br>
    <br>請問你係咪Michelle呀?

• 阿甘今次都幾甘

• 但, 好明顯甘生並未有學精

• 其實, 他是一個很草根的人, 經過多年努力奮鬥, 得到相當的名利地位後, 而產生自我感覺良好, 甚至, 覺得飄飄然, 這從人性的角度來說也無可厚非, 但, 問題是他竟然把這種自我感覺表現到行動上來, 如他所說, 對下屬態度惡劣, 動輒甚至把人家給炒掉, 搞大件事, 事前又沒有準備有說服力的理據來應對傳媒, 面對性騷擾, 以權謀私等, 那麼致命的指控, 竟然只用充滿苦衷左閃右避的態度來回應, 以為用那麼簡單的雕蟲小技就可化解這場危機, 阿甘真是個傻瓜. 直到現在還不出來做一個完整的解釋, 以挽回他的政治生命或還自己一個清白, 真是愚不可及也!! 先不判斷他的對錯, 我們怎能忍受如此庸才代表我們在立法會議決法案呢?? ......唉

Log in to reply