** 星期一 ** 最唔想起身的日子

• shannon replied @ 2008-12-08 5:14 pm
    <br>
    <br>batman,
    <br>
    <br>咁你日日都好早起身?
    <br>
    <br>=========================================
    <br>
    <br>日日都係7:30am起身,算唔算早?

• 皇額娘,
    <br>
    <br>Admin sec.

• batman,
    <br>
    <br>我早過你啦^^

• shannon replied @ 2008-12-08 5:27 pm
    <br>
    <br>batman,
    <br>
    <br>我早過你啦^^
    <br>
    <br>============================
    <br>
    <br>你幾早起身?係咪日日?
    <br>我差不多係日日7:30am

• shannon replied @ 2008-12-08 5:27 pm
    <br>
    <br>皇額娘,
    <br>
    <br>Admin sec.
    <br>
    <br>
    <br>我鐘意0的比較有挑戰性0既工作.
    <br>我以前都做過秘書.

• 唉... 唔怪得開會咁耐喺度眼眉跳咁耐la
    <br>原來喺度比人講壞話....
    <br>
    <br>有乜咁醜呀?有人肯娶!
    <br>大把人等住揾人要la
    <br>如果有人肯娶我, 我嫁硬!
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• 白色太陽槍 replied @ 2008-12-08 7:14 pm
    <br>
    <br>唉... 唔怪得開會咁耐�J度眼眉跳咁耐la
    <br>原來�J度比人講壞話....
    <br>
    <br>有乜咁醜呀?有人肯娶!
    <br>大把人等住�恕H要la
    <br>如果有人肯娶我, 我嫁硬!
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>老爺, 我嫁左比你個屎忽, 咁你都仲唔高興呀?

• 星期二同星期一冇乜分別... 心情依然唔上升
    <br>
    <br>
    <br>你就想!
    <br>我個屎忽仲係未開發既!咁就想食咗人哋隻豬?
    <br>又圓又挺, 都唔知幾多人"猴"住呀
    <br>你想做我新抱? 等我賣咗佢比個財主佬賺番1千幾百萬先啦
    <br>如果見你情深一片, 咪成全你哋law...
    <br>呵呵....哈哈哈哈
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• 白色太陽槍 replied @ 2008-12-09 9:52 am
    <br>
    <br>星期二同星期一冇乜分別... 心情依然唔上升
    <br>
    <br>
    <br>你就想!
    <br>我個屎忽仲係未開發既!咁就想食咗人哋隻豬?
    <br>又圓又挺, 都唔知幾多人"猴"住呀
    <br>你想做我新抱? 等我賣咗佢比個財主佬賺番1千幾百萬先啦
    <br>如果見你情深一片, 咪成全你哋law...
    <br>呵呵....哈哈哈哈
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>e~~~~~?? 咁我要擇個良辰吉日登門求婚先得喇.

• 拍賣完先la
    <br>
    <br>
    <br>

• 你個屎忽都唔夠一份工貴.

• 咿~~~星期一真係不宜返工...
    <br>沈日做錯野,今日要執c呀~_~
    <br>

• 皇額娘 replied @ 2008-12-09 11:10 am
    <br>
    <br>你個屎忽都唔夠一份工貴.
    <br>
    <br>比起霍建寧份工平10%

• Hakka replied @ 2008-12-09 11:34 am
    <br>
    <br>咿~~~星期一真係不宜返工...
    <br>沈日做錯野,今日要執c呀~_~
    <br>
    <br>有得執叫error
    <br>無得執叫mistake.
    <br>
    <br>咁都係error 啫... 小事la
    <br>

• 向好�鶪霅梁�...創造就業機會比自己.
    <br>咁咪要多d error?!

• Hakka replied @ 2008-12-09 11:55 am
    <br>
    <br>向好�鶪霅梁�...創造就業機會比自己.
    <br>咁咪要多d error?!
    <br>
    <br>咁最好d errors 係人哋整嘅
    <br>咁就perfect!

• 轉工轉工轉工轉工轉工....

• 槍, 互整會比人仇視...好易有血案發生架喎!

• hakka
    <br>nono, 人哋整errors 比你執c...你執到咪叻仔/女law
    <br>
    <br>皇額娘 replied @ 2008-12-09 12:05 pm
    <br>
    <br>轉工轉工轉工轉工轉工....
    <br>
    <br>嫁人嫁人嫁人嫁人嫁人.....
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• 白色太陽槍 replied @ 2008-12-09 12:07 pm
    <br>
    <br>hakka
    <br>nono, 人哋整errors 比你執c...你執到咪叻仔/女law
    <br>
    <br>皇額娘 replied @ 2008-12-09 12:05 pm
    <br>
    <br>轉工轉工轉工轉工轉工....
    <br>
    <br>嫁人嫁人嫁人嫁人嫁人.....
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>老爺, 有無好工介紹? 講真.

• 我公司hiring freeze...
    <br>真係冇...做得好唔開心咩?
    <br>等多一年會唔會好d?
    <br>呢兩年真係唔好轉工ar!
    <br>轉工太多uncertainties....
    <br>unless 你唔等$開飯

• 早晨呀各位^^

• 白色太陽槍 replied @ 2008-12-09 12:15 pm
    <br>
    <br>我公司hiring freeze...
    <br>真係冇...做得好唔開心咩?
    <br>等多一年會唔會好d?
    <br>呢兩年真係唔好轉工ar!
    <br>轉工太多uncertainties....
    <br>unless 你唔等$開飯
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>呢間公司, 其實0的人真係好好, 無是非, 所以係人事方面絕對無問題.
    <br>不過係唔太鐘意0的duties0者, general clerk, 做0既野真係好好好濕碎.
    <br>我今年26, 就係想仲曾後生轉左佢先, 點知死人美國佬又攪壇咁0既野.... 唉...
    <br>
    <br>其實當初都係迫不得已先做呢份工, 因為我對上一份工, 個老闆林年尾先唔掂, 仲走埋佬~~~ 咁我咪做住先0羅, 一做, 就做左成年.... 唉.... 真係命苦.

• 其實無是非既工已經好好, 我份工成日要同d人交手咪仲慘
    <br>大部分既時間都係同人交手, eq已經訓練到好好
    <br>
    <br>睇你係想做d專d既工 e.g. accounts, merchandizing, marketing...
    <br>有辣有唔辣, accounts 好q悶, merchandizing - 唔識 hence 唔敢講, marketing 可能要交數
    <br>
    <br>internal 有冇試過? 可以當幫第2個department, 有機人哋會叫你真係幫手
    <br>轉1轉工你要考慮好多因素, 你bf 點睇?
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• shannon, 咁早呀板主

• account我無乜興趣, 一向見到數字都會頭痛.
    <br>merchandising如果你無經驗的話, 人地唔會考慮, 即使你去見個assistant merchandising佢都唔會請, 連見都費事.
    <br>
    <br>所以我只好做返老本, shipping.

• 做 frieght forwarder呀?
    <br>有冇見過工?

• send 左幾間, 不過仲未有回音.
    <br>呢個巿道, 係難架喇我都知.

• expected, as few employers will consider employment at end of year....

Log in to reply