今日極度唔開心, 有無人可以吹下水, 講下笑?

• Kenny
    <br>我唔係主張教人分妻
    <br>只不過
    <br>如果怕煩就唔去改變而加既環境
    <br>實左係有問題
    <br>所以我會提議小玲去考慮下兩面
    <br>"繼續"
    <br>還是
    <br>"分開"
    <br>
    <br>kenny replied @ 2008-12-04 12:20 pm
    <br>
    <br>如果決定離婚我覺得煩的事會比而家更多
    <br>到時可能更加影響小朋友

• kenny, 你講得好��, 要離婚, 真係煩既野仲多...
    <br>
    <br><<只可以咁講,而家暫時呢1刻我唔會讚成你離婚now,
    <br>我反而覺得你要去適應下得你1個人個時會點照顧個仔
    <br>當然已經習慣或者可以做到曬或者準備曬所有野
    <br>到時再講離婚,咁可能係算係最好時機
    <br>

• please add me sin ar
    <br>[email protected]

• please add me sin ar
    <br>[email protected]
    <br>Ha? you can solve the problem of ling ling ar.........

• 小玲玲 replied @ 2008-12-04 12:18 pm
    <br>
    <br>係, 一下子要去全部改變生活模式, 真係有難度~
    <br>除非去到忍無可忍~
    <br>
    <br>傻女雯 replied @ 2008-12-04 12:17 pm
    <br>
    <br>你耍等既係一條導火sin, 而家暫時好難放棄安定既生活
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>==============================================================
    <br>有時愈耐就愈冇感覺愈似一家人, 愈難分手, 好似同老豆脫離咁
    <br>
    <br>
    <br>小玲玲 replied @ 2008-12-04 12:21 pm
    <br>
    <br>好�恭桷�, 佢真係比到個bad image個小朋友,
    <br>係好多事情上都睇到...不過佢份人, 實同我爭
    <br>個小朋友, 咁我win既chance都有9成既, 只係
    <br>咁樣搞法, 唔知對個小朋友傷害有幾大,始終
    <br>佢仲細~
    <br>
    <br>============================================================
    <br>細先唔識野, 同埋大把人都單親架la, 幾乎單親多過雙親

• <<只可以咁講,而家暫時呢1刻我唔會讚成你離婚now,
    <br>我反而覺得你要去適應下得你1個人個時會點照顧個仔
    <br>當然已經習慣或者可以做到曬或者準備曬所有野
    <br>到時再講離婚,咁可能係算係最好時機
    <br><<, it is good idea.....and i agree

• 如果個小朋朋友懂事既仲易解決
    <br>佢見您個男人成日整到您唔開心
    <br>佢都會明白您既苦處既
    <br>不過要好好諗清楚
    <br>如果個小朋友係幼稚園既階段
    <br>您就真係會吃力 D

• 其實大家個心都做好曬準備
    <br>結果係點
    <br>都唔難估
    <br>有乜野要幫手既
    <br>幫到既一定會幫您既

• kenny, 我而家會用你呢個方法囉, 當佢透明,
    <br>所以咪話又出去玩囉, 費事係屋企頂唔住..
    <br>

• 小玲玲 replied @ 2008-12-04 12:35 pm
    <br>
    <br>kenny, 我而家會用你呢個方法囉, 當佢透明,
    <br>======================================================
    <br>你試下當屋企係渡假屋得唔得

• 前一排都係咁.. 因為又係佢迷左�瓥外
    <br>而家又要係咁囉, 其實成日出街真係會��..
    <br>
    <br>傻女雯 replied @ 2008-12-04 12:38 pm
    <br>======================================================

• 你試下當屋企係渡假屋得唔得
    <br>- not accord to the house,....her hubby still in the 渡假屋 ar.....so what is the different

• kenny, 我而家會用你呢個方法囉, 當佢透明,
    <br>
    <br><<出去玩只會你返到去佢又嘈你,你又忍唔住又嘈佢,
    <br>結果咪又嘈交.首先做好自己本份,佢嘈唔到你,但佢大把位俾你入
    <br>佢知道自己蝕就唔會嘈得出聲

• Appleforjuly replied @ 2008-12-04 12:44 pm
    <br>
    <br>- not accord to the house,....her hubby still in the 渡假屋 ar.....so what is the different
    <br>=================================================================
    <br>即係得閒出去過下夜呀, 得閒又去第二度旅下行咁lor
    <br>

• 即係得閒出去過下夜呀
    <br>it is hard to 出去過下夜 since lingl ing married

• 無用架... 越退後佢越得吋進尺架~~
    <br>
    <br>kenny replied @ 2008-12-04 12:44 pm
    <br>
    <br><<出去玩只會你返到去佢又嘈你,你又忍唔住又嘈佢,
    <br>結果咪又嘈交.首先做好自己本份,佢嘈唔到你,但佢大把位俾你入
    <br>佢知道自己蝕就唔會嘈得出聲

• 我扮返大陸見客... 話知佢~
    <br>
    <br>Appleforjuly replied @ 2008-12-04 12:46 pm
    <br>
    <br>即係得閒出去過下夜呀
    <br>it is hard to 出去過下夜 since lingl ing married

<br>
    <br>ling- you are lucky lor, still hv excuse not back home

• 我黎啦...
    <br>我以前都試過咁..唔理女朋友..佢嬲左好多次..之後我又氹返佢..不過可能我地拍拖..我仲好鐘意佢..我計返條數..我打兩個鐘機..要用幾個鐘先氹返佢少少..點都唔合乎經濟原則啦..慢慢少打左..等耐d冇打添..其實係睇佢點對你姐..我會諗..我同條女happy下好過啦..哈哈..
    <br>可能你地結左婚..佢知你唔會冇端端走左去..你哩枝針未吉到佢入肉佢未知痛..
    <br>你咪好似佢地咁講..出去玩..飯又唔好同佢食..要佢自己搞點..玩到你自己厭佢都未厭既..咪由得佢law..但咁樣又好似幾冇意思..

• 玲玲.. 早呀
    <br>我覺得唔好divorce住.. 因你地個小朋友重好細.. 等佢大d先再諗... 重有唔好以為佢細就乜都唔知, 你點都要照顧多d佢的感受因你係佢媽媽... 就算辛苦都要忍吓.... 最多同朋友傾吓心事...
    <br>
    <br>重有你可以學吓野唔一定去玩等自己多些技能...
    <br>
    <br>其他野我唔講咁多了.. 聽意見最好揾d真係過來人.. 專業的人.. 亂聽唔好架, 做錯決定重衰呢....
    <br>
    <br>

• 無用架... 越退後佢越得吋進尺架~~
    <br>
    <br><<無聲抗議唔代表你後退....

<br>
    <br><<呢個理由唔可以個個星期都用...無乃由個個星期都要見客
    <br>雖然我都會用呢個理由
    <br>哈哈

• freak - 係, 佢係針唔吉肉唔知痛~
    <br>
    <br>bird - 我心情唔好真係唔想去學野囉, 只係想飲去痳醉下自己~

• 咁當然唔會個個星期都去啦...
    <br>
    <br>kenny replied @ 2008-12-04 12:56 pm
    <br>
    <br><<呢個理由唔可以個個星期都用...無乃由個個星期都要見客
    <br>雖然我都會用呢個理由
    <br>哈哈

• 咁當然唔會個個星期都去啦...
    <br>
    <br><<避可能話係暫時性..但有時你避開一次...自自然然就想避第2第3次~~什至更多次

• 小玲玲 replied @ 2008-12-04 12:49 pm
    <br>
    <br>我扮返大陸見客... 話知佢~
    <br>
    <br>Appleforjuly replied @ 2008-12-04 12:46 pm
    <br>
    <br>即係得閒出去過下夜呀
    <br>========================================================
    <br>就算出去玩通頂咪照講lor, 擺明你打機時我就玩, 睇下邊個care d lor

• 姑姑.........

• bird - 我心情唔好真係唔想去學野囉, 只係想飲去痳醉下自己~
    <br>
    <br>
    <br>我明白.. 等你自己靜下來先諗.. 我被你意見係咁多.. 我要學會唔好咁上心呢, 希望你唔好怪我咁講...
    <br>
    <br>
    <br>飲吓酒無所謂... 但唔好"魚"酒呢... 這些都是真心話... 希望你明白..

• 就算出去玩通頂咪照講lor, 擺明你打機時我就玩, 睇下邊個care d lor
    <br>
    <br><<呢一步係擺到明離婚...如果2個鬥硬,最受影響個個係細路..

• bird, tks, 乜野係 "魚" 酒?

• 放飯先....

• Mike replied @ 2008-12-04 12:59 pm
    <br>
    <br>姑姑.........
    <br>========================================
    <br>你買左未呀
    <br>
    <br>
    <br>kenny replied @ 2008-12-04 1:00 pm
    <br>
    <br>就算出去玩通頂咪照講lor, 擺明你打機時我就玩, 睇下邊個care d lor
    <br>
    <br><<呢一步係擺到明離婚...如果2個鬥硬,最受影響個個係細路..
    <br>============================================================
    <br>咁大人都係人, 大人都有感受, 佢另一半就係咁樣食住佢, 我以前老豆都係咁, 不過我就冇乜野, 反而一對感情唔好既大人對細路既影響仲唔好

• 酗酒.....................

• 咁大人都係人, 大人都有感受, 佢另一半就係咁樣食住佢, 我以前老豆都係咁, 不過我就冇乜野, 反而一對感情唔好既大人對細路既影響仲唔好
    <br>
    <br><<所以而家咪要教佢首先唔好俾佢老公食住,之後做好自己本份
    <br>安排曬的野先好去再考慮離婚,如果下下都只係大人去理自己感受,
    <br>咁佢個仔又會邊個去顧佢感受?

• kenny replied @ 2008-12-04 1:06 pm
    <br>
    <br>咁大人都係人, 大人都有感受, 佢另一半就係咁樣食住佢, 我以前老豆都係咁, 不過我就冇乜野, 反而一對感情唔好既大人對細路既影響仲唔好
    <br>
    <br><<所以而家咪要教佢首先唔好俾佢老公食住,之後做好自己本份
    <br>安排曬的野先好去再考慮離婚,如果下下都只係大人去理自己感受,
    <br>咁佢個仔又會邊個去顧佢感受?
    <br>==============================================================
    <br>我身邊大部份人都係單親, 絕對唔難受, 我都係, 我有時d客同埋個幾yrs old既小朋友黎搵我, 好多都係好細個就離左婚, 全部都好開心, 反而呢個case我想知個小朋友幾大呀?

• anyway, take care

• 返黎了

• nobody?

Log in to reply