法官大人, 你有冇父母? 判一對八旬老人入獄十一個月, 一對相守逾四十年既夫妻, 從沒分開一天, 如果兩老分別在監獄死去, 相信你仍會說...

• 被告悔意不足, 咎由自取
    <br>(法官常用句語)
    <br>
    <br>多謝總裁判官李瀚良作出公平恰當的判刑啊!
    <br>
    <br>
    <br>

• 處心積累欺騙納稅人金錢,假若輕判!此例一開,香港將永無寧日!如不體恤年紀老邁?刑期將會更加延長!

• 犯法就係犯法!如果長者犯法就唔使坐監,咁年長咪變成法律免疫?咁香港仲點算係一個文明既地方呀?
    <br>
    <br>被告悔意不足, 咎由自取 <--can't agree more

• 知法犯法,佢哋係法官,律師嚟,做之前一早知道要坐監, 要分開嘅啦。

• 這條前任狗官判人入獄都判得多,今次自己嘗試下鐵窗風味喇!正狗都不如,死在獄中好過死於街頭。英國餘孽,死不足惜。

• 犯法就係犯法!如果長者犯法就唔使坐監,咁年長咪變成法律免疫?咁香港仲點算係一個文明既地方呀?
    <br>
    <br>被告悔意不足, 咎由自取 <--can't agree more
    <br>
    <br>by blue_girl - 02/11/07 01:45
    <br>
    <br>知法犯法,佢哋係法官,律師嚟,做之前一早知道要坐監, 要分開嘅啦。
    <br>
    <br>by aa - 02/11/07 02:02
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>agree!! 都做咗咁多年人, 仲熟知法律, 難道仲以為年紀大 = 法律免疫?

• <br>法•理•情
    <br>
    <br>可能總裁判官李瀚良已經吾識寫個"情"字

• 如果律政屎比lee 2 個老人雞姦滴蠟SM,我支持輕判

• >>Pz
    <br>
    <br>閣下請小心言論
    <br>在香港, 網上亂講野是刑事罪行

• >>Pz
    <br>
    <br>閣下請小心言論
    <br>在香港, 網上亂講野是刑事罪行
    <br>
    <br>by 律政屎 - 02/13/07 14:35
    <br>
    <br>閣下請放心
    <br>相信閣下對法律知識不比我多
    <br>
    <br>XD
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• 判一對咎由自取及知法犯法的前大法官入獄十一個月, 刑期實太短, 如果年紀大係excuse , 個個咪臨老打劫, 殺人, 咁仲得了, 所以判佢地坐監, 真係大快人心
    <br>

• >>Pz
    <br>
    <br>知法犯法, 網上鼓吹性犯罪, 罪加一等
    <br>我已將閣下留言經上網報案
    <br>CCB定會跟進你個case

• >>Pz
    <br>
    <br>
    <br>by 律政屎 - 02/13/07 15:04
    <br>
    <br>鼓吹?
    <br>
    <br>XD...

• 律政屎
    <br>
    <br>Are u mental illness?

• >>Pz
    <br>
    <br>
    <br>by 律政屎 - 02/13/07 15:04
    <br>
    <br>bullshxt~
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• XDDDD...

• >>>律政屎
    <br>好笑好笑,
    <br>一句唔啱聽就話告人,唔怪得叫自己做屎.
    <br>犯法就要付出代價,唔通老人就可以犯法唔駛坐監?乜道理黎架,唔怪得你叫自己做屎.
    <br>想告人唔該唔好用d咁影射其他人嘅名,你告得人人都可以告你,唔怪得你叫自己做屎.
    <br>CCB乜黎架,我讀得書少,未聽過喎,仲有你點知人地一定會跟進架,唔怪得你叫自己做屎.

• 一個人老左可以做咩都得?
    <br>好彩樓主唔係真正既律政師, 只係一舊律政屎, 否則香港都好危險

• 律政屎,你知唔知我做邊行的?
    <br>
    <br>班門弄斧
    <br>
    <br>
    <br>XDD
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>