好憎d裙腳仔!懶孝順!

• 好憎d裙腳仔!懶孝順!

如果將來有人對你的子女說以上同一的說話.......你又會作何感想呢...???

• 唯恐天下不亂老老實實查實人地有冇講過呢?

• 唔係呀,我男友好過份,,問佢仲想唔想同我結婚,都要問下阿爸,我話婚姻係你自己,唔係叫你爸娶我.

• 驚到佢爸死既, 同這人結婚唔會幸福得去邊, 乜都要聽阿爸話

• 我老豆咩都要問佢媽媽...

• me replied @ 2009-08-05 3:04 am

驚到佢爸死既, 同這人結婚唔會幸福得去邊, 乜都要聽阿爸話

我完全明白板主所講果類人....

佢成世仔都會係咁ga la. 咁你等唔等到佢呀爸老人家.....果一日丫.

仲有冇要聽呀媽呀, 大e-ma, 五叔公果d lei?

有度好, 呢d男仔林善到暈, 唔慌打老婆....

hehehe

• 會唔會用阿爸阿媽做藉口呀?

其實佢自己唔知在想甚麼?

• me,

咁你男友係咪屋企有點錢, 要聽父母話先有錢洗個類人呀?  我以前男友都係咁, 以前想同佢去旅行, 佢都話怕父母不喜歡, 我出埋錢佢都不敢呀. 死未?  同佢一起既日子成日都為左佢父母不開心, 最後都分手.  我不想嫁比個裙腳仔, 2世祖, 要我幫手討好佢父母先可以發展下去. 

• 孝義乃人之基本呀!!

• Right replied @ 2009-08-05 7:24 am

會唔會用阿爸阿媽做藉口呀?

I think so

可能根本佢就無諗過要結婚

• 好彩我係孤兒仔一個

真正可以享受2人世界 Cool ~~

• CS_She replied @ 2009-08-05 6:52 am

me replied @ 2009-08-05 3:04 am

佢成世仔都會係咁ga la. 咁你等唔等到佢呀爸老人家.....果一日丫.

hehehe

===========================================

都唔係架,可能屈得耐,呢D恰老婆架

• CS_She replied @ 2009-08-05 6:52 am

me replied @ 2009-08-05 3:04 am

hehehe

>>>>>発起癲上黎,最兇亦係呢類人~~~~~~~~~~

• 胖虎 replied @ 2009-08-05 8:36 pm

CS_She replied @ 2009-08-05 6:52 am

hehehe

>>>>>発起癲上黎,最兇亦係呢類人~~~~~~~~~~

我都覺得係. 完全不可理喻

• dalas replied @ 2009-08-05 8:16 pm

都唔係架,可能屈得耐,呢D恰老婆架

我都係咁話 始終都係人黎架ma 要搵途徑宣洩

• 孝順仔唔會壞得去邊,因懂得顧及別人感受,懂得為家人著想,到你成為佢既家人,相信他也同樣懂得珍惜你
    我老公好孝順,我都係因為佢有此優點而嫁佢!

• 3g

孝順仔係好,但愚孝就會攪到個人好無主見...

我好欣賞d孝順仔,要識氹父母,

但攪到乜都唔做得,最怕呢類人...

• dalas
    當然唔好無主見喇
    愚孝個一個其實係我lor....
    -
    -
    -
    -
    我的做法....
    如果想成為一家人,要融入別人家庭,就要先守別人家規

• ^^果然係賢妻良母吖, ^3^

問心,我只會死忍,忍到頂唔順先算啦~以前試過,所以以後唔會再咁笨hehe

家規還家規,不過我意思係果d旅行又話阿媽擔心,

唔俾...呢樣唔好果樣唔好果D,仲要迫你迎合佢地,死硬

• 如果個bf 經濟上要依賴屋企,呢種所謂孝順就好惡頂7
    如果佢愚孝(好似我咁),做另一半都好辛苦!
    如果佢用父母做擋箭牌又要看他用意何在?

• 自由萬歲

但係人生在世, 身不由已, 每個人有不同的故事, 所以懂Consideration 好重要

我都要有Considerate 的女友, Where ? How ? , When ? Who ?

Log in to reply