SL可以維持幾耐?真係會更開心?

• 咁又問下大家
    <br>需要SL一星期陪幾耐先至足夠呀?

• tonyabc replied at 2013-02-24 10:23 am
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>咁又問下大家
    <br>===============================================================
    <br>once or twice a week.

• lili replied at 2013-02-24 10:32 am
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>tonyabc replied at 2013-02-24 10:23 am
    <br>咁又問下大家
    <br>===============================================================
    <br>Hi lady ? Want a sl ? I am 4x man, well educated , like travelling , cooking and eating. Like to share life. If interested, contact me by phone or whatapp to chat. 9856 5568

• lili replied at 2013-02-24 10:32 am
    <br>tonyabc replied at 2013-02-24 10:23 am
    <br>咁又問下大家
    <br>Thanks lili :) quite reasonable!

• 如果一個月可以有2至3次見面,我己很滿足,可惜數年也找不到,所以我放棄了

• 38 lady replied at 2013-02-24 12:32 pm
    <br>如果一個月可以有2至3次見面,我己很滿足,可惜數年也找不到,所以我放棄了
    <br>Sounds reasonable to me…u wanna give it a try? Im in mid 30, 180, decent…[email protected]

• 38lady, 妳既要求好基本的了,我估妳未搵到,一定有其它理由。多謝分享:)

• tonyabc replied at 2013-02-24 9:58 am
    <br>winnieMM replied at 2013-02-23 5:02 pm
    <br>Tony
    <br>你跟我的SL一樣
    <br>既然沒時間付出
    <br>又何必捨不得?
    <br>他就是這樣一直拖著我不捨得放手
    <br>咁會唔會我就係winnie嗰個SL呀:p
    <br>
    <br>咁如果係的話,請選擇一項
    <br>1)請你放手,不要拖著我不放
    <br>2)請你不要經常提醒我"你沒時間",
    <br>但又像唧牙膏那樣給我希望
    <br>
    <br>Tony總有一天,你SL會抱怨啊
    <br>

• DonLee replied at 2013-02-23 6:29 pm
    <br>我有個女仔, 大家單身, 大家有SEX, 有男女朋友的娛樂, 不過我始終無想過佢做我GF, 最後佢搵到佢新男友, 但最後竟然係我有D失落..唉.
    <br>你,只失落沒有了SP
    <br>你,並沒有喜歡過她
    <br>
    <br>

• 38 lady replied at 2013-02-24 12:32 pm
    <br>如果一個月可以有2至3次見面,我己很滿足,可惜數年也找不到,所以我放棄了
    <br>敢問
    <br>你還有什麼要求?問題出在那裡?
    <br>She.com找SL女士
    <br>命中率是100%呢
    <br>

• replied at 2013-02-24 11:09 am
    <br>lili replied at 2013-02-24 10:32 am
    <br>咁又問下大家
    <br>Hi lady ? Want a sl ? I am 4x man, well educated , like travelling , cooking and eating. Like to share life. If interested, contact me by phone or whatapp to chat. 9856 5568
    <br>希望大家純分享感受

• Winnie,
    <br>如果說愛,真是很重,因為我的愛是一生的承諾
    <br>我和男友一星期見一次,我們日間見面,
    <br>可見六至七小時,lunch and after, 老實講都很滿足
    <br>能夠互相欣賞和掛念就很滿足了
    <br>

• winnieMM replied at 2013-02-24 5:12 pm
    <br>tonyabc replied at 2013-02-24 9:58 am
    <br>winnieMM replied at 2013-02-23 5:02 pm
    <br>Tony
    <br>你跟我的SL一樣
    <br>既然沒時間付出
    <br>又何必捨不得?
    <br>他就是這樣一直拖著我不捨得放手
    <br>咁會唔會我就係winnie嗰個SL呀:p
    <br>
    <br>咁如果係的話,請選擇一項
    <br>1)請你放手,不要拖著我不放
    <br>2)請你不要經常提醒我"你沒時間",
    <br>但又像唧牙膏那樣給我希望
    <br>
    <br>Tony總有一天,你SL會抱怨啊
    <br>如果"無時間"唔係籍口, 對妳愛又係認真, 咁係埋都要忍痛永不相見。
    <br>
    <br>(扮演妳SL, 非我處境^^)

• Dilyschong replied at 2013-02-24 5:40 pm
    <br>Winnie,
    <br>可見六至七小時,lunch and after, 老實講都很滿足
    <br>dilys既愛令人無負擔^^

• Dilyschong replied at 2013-02-24 5:40 pm
    <br>Winnie,
    <br>Dily
    <br>我的愛,也是一生的承諾,
    <br>所以絕不會離開自己原來家庭,
    <br>我們一個月也見不到6個小時,
    <br>莫說去開房.

• winnieMM replied at 2013-02-24 11:37 pm
    <br>Dilyschong replied at 2013-02-24 5:40 pm
    <br>Winnie,
    <br>Dily
    <br>我的愛,也是一生的承諾,
    <br>所以絕不會離開自己原來家庭,
    <br>我們一個月也見不到6個小時,
    <br>莫說去開房.
    <br>6小時又真係少咗啲...

• Tony
    <br>你說的
    <br>我也說過了
    <br>
    <br>其實,大家成年人怎會不明白
    <br>只是很奇怪地
    <br>沒時間為什麼要開始

• winnie, 其實開始前妳地有無傾清楚時間問題?

• tonyabc replied at 2013-02-23 3:37 pm
    <br>Lady, sl關係入面,有唔自私既人嗎?介唔介意分享下妳既睇法?
    <br>如果唔自私, 就唔會出來搵sl.
    <br>大家開始一段sl關係, 已經傷害雙方既伴侶.
    <br>搵sl, 都係想搵返一份激情, romance
    <br>而這些感情, 唔知點解會係自己伴侶不知不覺消失.
    <br>但卻可以在sl中尋回
    <br>
    <br>我地要求一個星期見1-2次, 只是一個基本要求.
    <br>跟正常關係一樣的, 係彼此真的欣賞對方和溝通得到,
    <br>彼此才會係呢段關係中, 得到樂趣
    <br>

• 好認同mc講法!

• 都係新鮮感問題

• 所以見少啲, 保鮮期可以耐些, 都有好處喎^^

• 我很認同mc的講法,另男友和我的需要很大
    <br>我們同另一半溝通瞭解,他們真是需要很少很少
    <br>當然我們試盡全部自己解決,如工作狂和運動狂
    <br>最後也是失眠......由於接受不了trade所以來she
    <br>
    <br>我問過所有見過的she 男, 只有三個未叫trade
    <br>佢地真係有心揾長遠少少,其中一個當然係男友

<br>Winnie,
    <br>
    <br>我跟你情況差不多,一星期見一次,日間見面, 一般都可以一起七至八小時.
    <br>
    <br>如果大家就到, 耐不耐會去 short trip.

• 小結:
    <br>SL並非一面倒的開心。尤其當交個心去愛,會發覺障礙重重,而遇到最大既問題係,時間比較難配合。的確,當愛上了,每時每刻都想有佢在旁,但現實環境實在沒去克服。於是,愛得越深,思念越深,恩念越深,痛苦越深。一個處理不當,因貪多份愛,而失去全盤既愛。
    <br>
    <br>那樣可能會問,不愛就沒問題啦。但試問面對愛情時,那個能夠抵御?不是貪慕愛情既人,又何需去貪多一個SL?
    <br>
    <br>我相信可能有例外,但該不是多數。所以都係果句,真正幸福的人,就是能夠專一的人。
    <br>
    <br>祝願大家是那個例外!亦再次多謝大家分享睇法:)
    <br>

• 好煩,有又煩無就好地地。點解無啦啦又整咗個sl ..=.=!

• mimi replied at 2013-02-25 4:04 pm
    <br>好煩,有又煩無就好地地。點解無啦啦又整咗個sl ..=.=!
    <br>飛左佢唔洗煩....嘿嘿

• 唔試就唔知,一試就死梗。佢對我好好。我開始有啲掛住佢

• 原來係咁,墮入情網

• tonyabc replied at 2013-02-25 12:00 am
    <br>winnie, 其實開始前妳地有無傾清楚時間問題?
    <br>tony
    <br>一起後大家才發現
    <br>他給很小
    <br>我要很多
    <br>

• tony
    <br>你最終選擇是什麼?

• Mimi都開始行緊大家既路,希望佢能成功啦。
    <br>
    <br>Winnie,
    <br>妳既SL又真係俾好少時間係段關係入面,所以我好開心妳可以立下決心分開。
    <br>
    <br>我呀,都墮進愛情之網,不過就唔係SL果嗰,更難搞更麻煩,所以要等脫咗個網再算。
    <br>
    <br>愛情卸載中...

• tony
    <br>都墮進愛情之網,不過就唔係SL果嗰<有2個SL?
    <br>
    <br>所以我好開心妳可以立下決心分開<佢沒放我走呢!

• Winnie, 其實妳都唔願放手,對嗎?
    <br>
    <br>嚴格來說,我無SL。佢要SP, 只係佢心態開始改變...我怕踏上SL困局而已。
    <br>
    <br>我墮入果嗰網,好複雜,可以話係自己織俾自己的,都唔係第一次,冷靜一排就會消褪。
    <br>
    <br>好煩好煩啦...

• tony
    <br>我當然也捨不得
    <br>不過, 拖拉更辛苦
    <br>我靜候機會逃跑
    <br>
    <br>你個網把我糊塗了

• Winnie, 靜待妳佳音:)
    <br>
    <br>我過一排就無事,多謝關心!

• tony
    <br>太深入不太想這裡講
    <br>可給我mail嗎?

• Winnie, 我只係情緒一堆,靜一排就好番。到時再出黎同大家吹過。

• 明白

• tonyabc replied at 2013-02-25 5:35 pm
    <br>Winnie, 其實妳都唔願放手,對嗎?
    <br>
    <br>嚴格來說,我無SL。佢要SP, 只係佢心態開始改變...我怕踏上SL困局而已。
    <br>
    <br>我墮入果嗰網,好複雜,可以話係自己織俾自己的,都唔係第一次,冷靜一排就會消褪。
    <br>
    <br>Tony,
    <br>俾D時間,你兩方係咪都結左婚?
    <br>另一方面,你都可以諗,佢吾要求你離婚才是上she的原因
    <br>如果我ex同我傾好有共識,根本吾使散......
    <br>我就好彩識到男友,不過我ex 要求高,以單身男來說的確係筍盤
    <br>我無好在意keep因為希望佢可以識個好女仔照顧佢
    <br>佢年紀吾細,我無時間好好照顧佢,嗰時咁諗就自己吾開心
    <br>知佢餐餐出街食咪見面時買齊D健康嘢,沙律菜生果乳酪芝士果汁麥包
    <br>一個禮拜迫佢一餐健康D
    <br>次次我要去兩三間舖早個幾兩個鐘買,但知佢鐘意飲酒又買俾佢......
    <br>總知我做在我想做嗰部份就算,其他leave it for the else
    <br>宜家對老公,小孩,伙記,拍擋,男友都係咁
    <br>自己好好多啦

• tonyabc replied at 2013-02-25 5:35 pm
    <br>Winnie, 其實妳都唔願放手,對嗎?
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>Tony,
    <br>俾D時間,你兩方係咪都結左婚?
    <br>另一方面,你都可以諗,佢吾要求你離婚才是上she的原因
    <br>如果我ex同我傾好有共識,根本吾使散......
    <br>我就好彩識到男友,不過我ex 要求高,以單身男來說的確係筍盤
    <br>我無好在意keep因為希望佢可以識個好女仔照顧佢
    <br>佢年紀吾細,我無時間好好照顧佢,嗰時咁諗就自己吾開心
    <br>知佢餐餐出街食咪見面時買齊D健康嘢,沙律菜生果乳酪芝士果汁麥包
    <br>一個禮拜迫佢一餐健康D
    <br>次次我要去兩三間舖早個幾兩個鐘買,但知佢鐘意飲酒又買俾佢......
    <br>總知我做在我想做嗰部份就算,其他leave it for the else
    <br>宜家對老公,小孩,伙記,拍擋,男友都係咁
    <br>自己好好多啦

• 多謝dilys開解, 對she念念不忘, 去而復來, 就係成日都遇到妳地班好好的女仔^^
    <br>

• 我自己揾到方法開解咗自己啦, 我應該過多多巴胺、腎上腺素、血清素及雌性荷爾蒙, 點解?

• 愛情既科學解釋:
    <br>
    <br>愛情環作用
    <br>
    <br>  科學家研究發現,人的大腦中存在著“愛情環”,由人腦中的腹側被蓋區(VTA)、伏隔核、腹側蒼白球和中縫核這4小塊區域形成,控制愛情。VTA是“愛情環”核心區域,能夠製造多巴胺並輸送到大腦各個區域,使大腦因為得到人生伴侶而興奮不已。
    <br>
    <br>  愛情在腦內的化學活動和吸毒上癮一樣,讓人欲罷不能。而雖然只有二十分之一的情侶能夠做到相戀20年仍愛意不減,這些“天鵝伴侶”則是除了VTA,腹側蒼白球和中縫核區域也變亮。腹側蒼白球主管愛慕情感和減壓荷爾蒙,中縫核負責釋放讓人心情平靜的5-羥色胺,使愛情能夠長久。

• 兩性吸引背後的自然法則
    <br>
    <br>  從相識到熱戀,再到共築愛巢,似乎都是心心相印、情投意合的結果,可你想不到的是,你的選擇,其實都是由大腦分泌的那些化學物質決定的。
    <br>
    <br>  慾望
    <br>
    <br>  “金風玉露一相逢,便勝卻人間無數。”每個人都有這樣的時刻,在驚鴻一瞥的瞬間,我們在茫茫人海中定格,丘比特的愛情之箭一擊即中,而我們心中充滿對對方的渴求。這便是愛情的第一階段———慾望———身體裏面的雌性荷爾蒙和雄性荷爾蒙急速增加,激起我們尋找伴侶的慾望。
    <br>
    <br>  這種貪慾的性行為的結果和使用鴉片引起的狀況頗相類似:血液複合胺、催產素、抗利尿激素和內非肽水準升高,產生令人興奮的混合化學變化,身體放鬆,產生快樂和滿足感。
    <br>
    <br>  吸引
    <br>
    <br>  “長相思兮長相憶,短相思兮無窮極,早知如此絆人心,何如當初莫相識”。不見面時,朝思暮想,牽腸挂肚,度日如年;一旦見面,臉紅心跳,手心潮濕,忘乎所以。這是兩性吸引,雙方處於相愛的狀態。一旦戀愛,人們往往忘記周圍的一切,茶不思、飯不想,每分每秒都在想念對方的容顏。
    <br>
    <br>  這是一組名為一元胺的神經介質在起作用———
    <br>
    <br>  多巴胺:類似可卡因和尼古丁,能讓人興奮異常;
    <br>
    <br>  腎上腺素:讓我們臉紅心跳,手心流汗;
    <br>
    <br>  血清素:能讓我們短時間內失去理智。
    <br>
    <br>  依附
    <br>
    <br>  “我欲與君相知,長命無絕衰。”在熱烈的相識、浪漫的相戀過後,維繫我們感情的是對彼此的承諾而組建家庭、生兒育女的長久的依附關係。相識相戀固然美好,但如果只是停留在這一步,天長地久,只能是一句空話。 這一時段,神經系統分泌的兩種荷爾蒙物質便起到了關鍵作用———
    <br>
    <br>  催產素:在懷孕生產時產生,能促進乳房分泌乳汁,增進母親與孩子之間的情感聯繫。同時,男女雙方親熱高潮時也能大量產生催產素,使雙方更加親近。所以,有專家指出,男女之間親密行為越多,感情越牢固。
    <br>
    <br>  降壓素:科學家對草原野鼠的研究發現,降壓素能夠控制腎臟,使關係更加持久。
    <br>
    <br>  人們都說“愛由心生”,但以上說到的各種荷爾蒙化學物質,都是由大腦中的“愛情環”來分泌。不幸的是,三個階段的系統彼此獨立,如果同時工作時,會導致危險的後果。這也就意味著,我們可能同時愛上多個異性而導致妒忌、私通和離婚等多種感情問題。
    <br>
    <br>  愛情中的百般滋味,可以說,只是丘比特手中射出的化學之箭挑起的化合反應而已。

• 希望呢篇文章可以幫到大家, 唔駛鑽牛角尖就好^^

• 助人自助,舉手之勞
    <br>有情總比無情好

• 同感。好多時幫人開解, 其實自己都好有得着

• 希望winnie没轉牛角尖
    <br>

• winnie已有咗決定, 只係時間問題

Log in to reply