你地嘅男/女朋友會唔會好管你地?

• 懶佬鞋,

有時我覺得係人既性格

有o的人好需要attention

一家要有人好緊張自己先得

有o的人就相反

自己一個都無所謂~~~~~~

• 懶佬鞋

7年

• naf

其實我唔係想單身

但如果一個思想方向唔相近的人一齊

我知唔會長

既然係咁, 我更加唔想浪費時間, 唔想傷害人的情況下開始段感情

kk

睇黎你應該幾痴身呀

• 懶佬鞋
    1 thread 懶佬鞋 replied @ 2007-10-09 4:18 pm

naf
    其實我唔係想單身
    但如果一個思想方向唔相近的人一齊
    我知唔會長
    既然係咁, 我更加唔想浪費時間, 唔想傷害人的情況下開始段感情

---> 我唔一定要拍拖, 覺得單身真係幾好
    同你一樣, 如果唔o岩唔夾
    不如唔好一齊, 浪費時間, 又傷害人
    不過既然開始得
    我會好認真

同埋好多時係相處問題
    大家如果唔相信對方, 又唔認同對方
    一齊都會好辛苦

• 唔相信對方, 唔認同對方

暫時呢樣野我都未係最concern

可能我唔會有好多時懷疑對方啦

至於開始.....我會好易approach人

不過能唔能夠發展到

食三幾次飯....在過程中就知

• 各位早晨, 我回來啦~~

我男友列出嘅條件, 基本上佢自已都尊守到, 因為佢同我講我同我家人喺佢心中係最重要, 朋友佢會擺喺幾後位置, 但我覺得其實兩者(朋友/男友)可平衝到

• SRT

我唔係想動搖你

只不過係我覺得要學識尊重人地想法

你認同的唔代表我要跟從

唔通人地在街邊"吉"魚旦

自己唔鍾意就阻止人地食???

• 懶佬鞋,

多謝你意見,我明白你所講,我有時都覺得好迷失,坦白講,我已經假設佢係陪伴我走餘下人生路嘅人,這一刻我可接受,但可唔可以永遠呢?

• 如果你而家接受到

就唔需要想太多啦

將來的事....who knows??

我成日都話...你盡力做好而家個moment 的本份就ok 啦

將來.....太多變數喇

擔心得幾多

• my x always checking my email, my phone. if she has any questions. won't ask me. and she prefer to ask my mom. i really hater that. even i know she love me so much. but finally i dumped her. cos i don't want my gal alwasy inspect me. give me a break

• mike

我同你想法差不多

感覺好似吳雨霏的"迫得太緊"

• HI all~~~~~~~~~

你盡力做好而家個moment 的本份就ok 啦

將來.....太多變數喇

擔心得幾多

--> 係呀 而家都唔好 幾時到將來

不過係人都會predict o左同呢個人既將來先去行下一步

咁又係未有o的本末倒置呢~~~~~~~

• 不過係人都會predict o左同呢個人既將來先去行下一步

我就係咁

我之前都有approach 兩個女仔

但食過三幾次飯

發覺性格上,思想上有距離

我就唔再expect 喇

• Mike & 懶佬鞋,

如果我男友好似個咁我都唔鍾意, 我男友只會喺我講完電話就問邊個搵我, 搵我什麼事...唔會偷偷地我手機, 會喺我面前叫我媽幫口勸我唔好出咁多街, 但就唔會私底下講

naf7211,

可能男同女嘅想法唔同, 女仔始終比較鍾意諗到好遙遠

• 如果我男友好似 Mike 個 Ex 咁我都唔鍾意...

懶佬鞋,

其實你感情方面係唔係理性多於感性呢?

• SRT

我諗野都好遙遠

亦因為咁,我唔想亂開始段感情

至於理性....或許我經歷多,亦捱過

所以做人唔會因為感情而執著

• 懶佬鞋,

聽你咁講, 相信你嘅經歷都應該幾悲壯下

其實我男友都經歷過結婚/離婚/失去子女撫養權 (哈, 比佢知我爆佢D野實嬲死), 所以佢好緊張會再失去, 或者係咁我會比較容忍佢D不平等條約

• 只要而家你接受到佢咪得囉, 無問題0既

我又唔係咩悲壯

只係我接受到呢個moment 好好地

但下一秒失去的感覺

• 懶佬鞋 replied @ 2007-10-10 10:22 am

我就係咁

我之前都有approach 兩個女仔

但食過三幾次飯

發覺性格上,思想上有距離 ---> 呢樣好重要,大家夾唔到,一齊好辛苦

我就唔再expect 喇

--> 不過你唔覺世事好怪, 同你夾o個o的又無必可以一齊,一係就係人地既bf/gf

懶佬鞋 replied @ 2007-10-10 10:51 am

我又唔係咩悲壯

只係我接受到呢個moment 好好地

但下一秒失去的感覺 <-- 接受到?? 好突然wor.......

SRT replied @ 2007-10-10 10:29 am

naf7211,

可能男同女嘅想法唔同, 女仔始終比較鍾意諗到好遙遠

--> 其實我覺得眼前o個步要做好先lor.......

不過始終都會驚無o左而家既開心

將來太遠........

• 不過你唔覺世事好怪, 同你夾o個o的又無必可以一齊,一係就係人地既bf/gf

係呀

但暫時我都仲未想做到寧濫莫缺

• 懶佬鞋 replied @ 2007-10-10 3:26 pm

不過你唔覺世事好怪, 同你夾o個o的又無必可以一齊,一係就係人地既bf/gf

係呀

但暫時我都仲未想做到寧濫莫缺

---> 個人處世搵男朋友態度一直係寧缺勿濫~~~~~

呢個係我既堅持之一~~~~~~

• 以前我會同人拍散拖

感覺明知唔長但想有人陪

而家....普通食下飯飲下野會ok

但進一步的

我搵到女朋友就可以享有番呢個福利

haha....

• 懶佬鞋 replied @ 2007-10-10 3:49 pm

以前我會同人拍散拖 --> 估你唔到tim, 因為我唔明點解要拍散拖, 因為我唔會

感覺明知唔長但想有人陪

而家....普通食下飯飲下野會ok

但進一步的

我搵到女朋友就可以享有番呢個福利

haha....

--> 加油~~~~~~~~

• haha....努力緊啦

我在另一thread 講到明只想搵女朋友

不過反應麻麻

• ahhaa 唔知tim....

你要求好高呀??

上o黎會搵到嗎??

• 我唔知係咪要求高

只不過係我唔想同一個開始都已經望唔到future的一齊

如果拍散拖

一定唔難...但我唔想

• 咁當然la....... 咁易咩.....

不過無相處過你都唔知佢點諗wor

有時講既o野未必係真既....

努力呀~~~~~~

• 我有approach

約會食飯飲野都ok

但拍拖就唔會亂黎

• 同朋友食下飯都ok

有人陪係好

不過唔係必須既

自己安排多好o的時間就ok

Log in to reply