withmoment_hk係垃圾

• 話說適逢同女友6周年, 29/8聯絡withmoment_hk
    傾好攝影日期和地點為3/11 11am-12pm西環碼頭
    我並於29/8已過全數做booking
    聯絡人叫我們當天9am到官塘studio化妝, 化妝時間需要一小時

到了29/8當天, 8:10am收到化妝師Phoebe whatsapp通知要遲半小時
    我和女友9:25am到studio門口, 但化妝師9:35am才到達studio
    直到11:30完成整個化妝set頭程序 (但在whatsapp上話化妝時間係1小時)

我們立即揸車往西環碼頭會合攝影師
    過東隧期間致電攝影師, 攝影師告知還在浸大, 正準備搭港鐵到西環
    我非常驚訝! 明明本身book咗11am影相, 當時已經係11:45am
    攝影師理應喺附近隨時開始拍攝

我連忙同攝影師講我可以喺上環或港鐵站接佢
    免得再浪費時間行去西環碼頭, 但攝影師喺電話內沒有回應好唔好
    我們就只有越來越焦急, 點解已經遲到, 攝影師仲可以一啲都唔緊張嘅態度?
    既然唔回應好唔好喺港鐵站會合, 咁就問佢1pm可唔可以到西環碼頭
    但一樣唔回覆可唔可以, 只係話到咗會打俾我哋

收線後我立即打俾withmoment_hk負責人Ray
    告知佢發生咗咩事, 並投訴佢partner嘅工作態度十分惡劣
    當時負責人Ray話會立即打俾佢partner問清楚幾點可以到西環碼頭
    5分鐘後負責人Ray回覆電話:"話佢partner已經上咗的士準備過西隧, 5分鐘後會到西環碼頭"

1:17pm我哋同攝影師終於喺西環碼頭會合
    第1眼我見到攝影師係好唔忿氣嘅眼神同態度
    我決定先唔好開始拍攝, 要問清楚發生咩事

一問之下...原來攝影師係前2日朋友搭朋友下接到我呢個order
    並唔係負責人Ray所講嘅partner, 呢位攝影師只係第一次當幫朋友咁接order
    而攝影師收到order嘅拍攝時間係12:30pm, 我立即打俾負責人Ray問個點解

負責人Ray當時話自己忙緊big day, 既然我哋呢邊人齊就開始拍攝
    我話呢邊因為你哋溝通上有問題而令客人同攝影師有不必要嘅誤會
    依家個氣氛已經差到唔能夠開始拍攝, 負責人Ray根本接唔到咁多單又要接
    公司聯絡時間上又有問題, 我對withmoment_hk的不專業服務表示十分失望
    我同負責人Ray講要立即取消拍攝, 並馬上退回所有款項!

一間公司唔理係幾大或者幾小規模, 公司嘅專業同態度係一定要有
    成件事由頭到尾, 負責人Ray無講過一句唔好意思之類嘅道歉說話
    先唔講負責人Ray請槍拍攝, 連一個公司負責人應有嘅處理態度都無
    再俾幾多單你接, 你都無咁嘅資格接!
    仲好意思喺HK01度講"每位攝影師的觸覺都不同,他們這樣做,既不尊重我們也不尊重原創者。"

#hkig #hongkong #hkcouple #hk #withmomenthk #discoverhongkong #hktravel #hkplaces #hkdate #uhkphoto #gotriphk #香港情侶 #情侶 #情侶攝影 #情侶禮物 #紀念日 #紀念禮物 #情侶照 #攝影 #拍拖好去處 #拍拖勝地 #拍拖地方 #情人節 #影相好去處 #感覺照 #雜誌式相簿

https://www.facebook.com/115644726540433/posts/115647163206856?d=n&sfns=mo

Log in to reply