大家會唔會用有防曬粉底架?

• 我有朋友就話唔鍾意,話佢自己慣左用防曬先,
    再用粉底,所以好少用有防曬既粉底
    但我自己就覺得就算有搽防曬,
    都會揀有防曬度數既粉底,唔用覺得怪怪的…
    咁大家呢?

• 我會呀!

其實係求個心安架咋,哈哈,

覺得點都用有SPF既,就唔會曬黑囉!哈哈!

• 要啦!點都要搽!

我見光死架!

• 我都係呀!

我會特登揀d有防曬既粉底,

就算碎粉我都要揀有防曬既!為求萬無一失呀!

• 我會用防曬先 然後就再用有防曬既BB CREAM 不過而家夏天太陽好勁 用多D防曬都唔會係咩壞事

• Janet replied at 2015-07-24 6:15 pm

---------------------------------------------------------------

我會呀!

其實係求個心安架咋,哈哈,

覺得點都用有SPF既,就唔會曬黑囉!哈哈!

===============================================================

我都咁話呀~~

唔用點都唔自在架嘛~

• benqyu replied at 2015-07-27 1:35 pm

---------------------------------------------------------------

我都係呀!

===============================================================

咁你係用咩粉底同碎粉??

防曬度數高唔高架??

• babybabycs replied at 2015-07-27 1:49 pm

我會用防曬先 然後就再用有防曬既BB CREAM 不過而家夏天太陽好勁 用多D防曬都唔會係咩壞事

係呀,同埋我會盡量揀d防曬度數高既product!

起碼都要有SPF35呀!

• bihut replied at 2015-07-27 3:21 pm

benqyu replied at 2015-07-27 1:35 pm

我都係呀!

咁你係用咩粉底同碎粉??

防曬度數高唔高架??

我係用秀雅韓既BB cushion同佢個防曬碎粉呀!

佢地SPF都高架全部都有50度,夠用架啦,

我用之前會再搽防曬,點都守住最後既防線呀!

• 秀雅韓BB cushion我都有用,

因為我幾鍾意佢d色好natural!

• 我都覺,其他有d色我唔太岩用。所以我都驚無貨前排係sale買多左兩盒係屋企放。

Log in to reply