見到媽媽個袋日益沉重……我可以點做?

• 媽媽患左糖尿病成6-7年 一直都係靠藥物控制
    起初都已經要食幾種藥
    但自從入左年頭開始 醫生就話現時D藥控制唔到 要另外食多幾種藥
    近喱兩個月更加開多1個double既藥比佢
    見到佢平時裝藥個袋愈黎愈滿,我做女既真係好心痛……有冇bro sis有經驗可以分享下?我而家可以做d咩??

• 如果咁嘅情況的話 , 不如比媽媽試下用負離子衣服養生!!

我會提供好多實證及資料比你參考下.....(放心!決定權係你自己手上,你睇完資料再問完你想問嘅野先去決定仲得....)

你可email你想了解嘅問題比我比我 : [email protected]

• 支持、鼓勵,永遠係一個做女既對媽媽最大既支持!

我覺得sis你可以多d陪下媽媽~

其實除左藥之外,運動都可以幫到病情,另外如果可以的話就睇多幾個唔同既醫生,睇下邊隻藥有效d!

• 有D藥會食到媽媽可能有水腫,成個人唔舒服,會嘔呀個d,我覺得如果要轉藥前最好問定醫生係咩藥,自己再查下d副作用,先再決定,希望你媽媽唔使打胰島素喇…

• 家人支持真係好緊要

我爸爸幾年前都試過要加重藥

果排見佢日日都無精神

我都好心痛

不過之後轉左藥就好好多

一黎個量唔使咁多 二黎好似話個副作用都細左

所以記得記得記得問醫生啦!!

• 有冇聽過dna驗藥?

好似drgene咁佢會驗下你媽媽既dna,睇下邊隻醫糖尿既藥係無咁多副作用,如果做左可以拎份report同主診醫生傾下,我諗應該會幫到伯母既,撐住!

• 驗藥用DNA驗?

係咪要抽血果種?

我媽媽好怕抽血.....:(

• ABCWomen replied at 2015-06-08 4:09 pm

---------------------------------------------------------------

驗藥用DNA驗?

係咪要抽血果種?

===============================================================

佢唔係抽血嫁

佢會寄盒tester比你用

之後用佢枝好似牙刷咁既收集棒擺入個口入面刮幾下

然後寄返返去比佢就得嫁啦

全程唔會見血~所以伯母唔使驚啦~

• suez replied at 2015-06-09 7:58 am

---------------------------------------------------------------

ABCWomen replied at 2015-06-08 4:09 pm

驗藥用DNA驗?

係咪要抽血果種?

===============================================================

佢唔係抽血嫁

==============================================================

咁即使唔使上CENTRE做?

安唔安全嫁

平郵寄返去比佢?

• Monny replied at 2015-06-09 3:13 pm

suez replied at 2015-06-09 7:58 am

ABCWomen replied at 2015-06-08 4:09 pm

驗藥用DNA驗?

係咪要抽血果種?

佢唔係抽血嫁

==============================================================

咁即使唔使上CENTRE做?

安唔安全嫁

平郵寄返去比佢?

係呀 佢係屋企做都OK

寄返去就係用順豐寄既

我做果陣都無乜問題

真係好似平時刷牙咁擺入口刮幾下

拎返出黎pack好佢就寄得

個報告都叫詳細既唔係亂打....

Log in to reply