其實做LASER痛唔痛?

• 塊面有好多暗瘡印同凹凸洞,
    毛孔又大,之前去過屋企附近啲美容院問,
    佢地叫我做LASER,
    不過我對呢樣野真係冇乜認知呀,
    到底做LASER痛唔痛嫁?
    我都幾怕痛…

• 其實你的選擇好多架喎

凹凸洞有唔同種類架喎

有D做

1. chemical peeling

2. Laser resurfacing

3. Micro needling

4. 打針

5. 微晶磨皮

..........

其中一樣就掂

有D要幾樣一齊黎先改善到的

做Laser好痛的 即使係搽numbing cream

我N年前做過的 個醫生仲話我夠tough添

因為我無叫救命啦嘛 哈哈哈

做完咪好似被火燒咁囉

有可能會起水泡的 有D地方

打針的話要定期再打的

你的問題我都有過的

我就做微針+微晶磨皮+chemical peeling

去整番好晒 仲好到可以唔化粧出街都有人地化粧先有的效果添

唔係講笑 問專業醫生先啦嘛

*做完Laser的護理好重要的

通常做完後要搽醫生比的cream的

有錢的話買La Mer個隻 The Concentrate

好過醫生的嘢添 如果afford 到的話

• 其實好睇你做邊部機, 有d會痛到要搽麻醉針…

同埋你做laser要小心丫, 始終都係有少少創傷性既treatment嚟, 最好就去大間既美容院或者揾醫生做, 唔可以貪平

• 我都想知咩laser treatment值得試, 可唔可以話俾我聽咩treatment同埋係邊度做會信得過???

• 我見到dermagram有個LaserHe,部機好似都幾新,應該無咁痛的,仲有trial可以試咗先,俾條link你睇下呀

http://www.dermagramswiss.com.hk/laserhe-1460nm.html

• 要睇你做咩LASER同埋用咩頭去打 因為激光都好多種做唔同野用既頭都唔一樣 有D會痛有D唔會痛

• 想美係要付出代價的 replied at 2015-04-29 8:37 pm

---------------------------------------------------------------

其實你的選擇好多架喎

凹凸洞有唔同種類架喎

有D做

1. chemical peeling

2. Laser resurfacing

3. Micro needling

4. 打針

5. 微晶磨皮

..........

其中一樣就掂

有D要幾樣一齊黎先改善到的

做Laser好痛的 即使係搽numbing cream

我N年前做過的 個醫生仲話我夠tough添

因為我無叫救命啦嘛 哈哈哈

做完咪好似被火燒咁囉

有可能會起水泡的 有D地方

打針的話要定期再打的

你的問題我都有過的

我就做微針+微晶磨皮+chemical peeling

去整番好晒 仲好到可以唔化粧出街都有人地化粧先有的效果添

唔係講笑 問專業醫生先啦嘛

*做完Laser的護理好重要的

通常做完後要搽醫生比的cream的

有錢的話買La Mer個隻 The Concentrate

好過醫生的嘢添 如果afford 到的話

===============================================================

呢排我都有keep住問朋友,

做完laser既護理真係好重要,

我會多啲留意!

其他方法我都會研究下,

唔該晒你!

• MayKu replied at 2015-05-02 7:27 pm

---------------------------------------------------------------

其實好睇你做邊部機, 有d會痛到要搽麻醉針…

同埋你做laser要小心丫, 始終都係有少少創傷性既treatment嚟, 最好就去大間既美容院或者揾醫生做, 唔可以貪平

===============================================================

睇嚟都要做多啲research先得~

我都覺得唔貪得平,

要揾間好少少既

• chuchuhk replied at 2015-05-05 3:41 pm

我見到dermagram有個LaserHe,部機好似都幾新,應該無咁痛的,仲有trial可以試咗先,俾條link你睇下呀

http://www.dermagramswiss.com.hk/laserhe-1460nm.html

好具體呀,

唔該你呀sis,

900幾蚊仲有skincare送埋,

都真係可以試一次先~

• babybabycs replied at 2015-05-05 3:53 pm

要睇你做咩LASER同埋用咩頭去打 因為激光都好多種做唔同野用既頭都唔一樣 有D會痛有D唔會痛

咁即係揾個頭打落去冇咁痛就ok吧~

Log in to reply