塔斯曼尼亞|留學生親身分享當地特色景點:)

• 我係澳洲塔斯曼尼亞留學,剛剛開左個channel講我既留學生活,特色景點,同關於留學既小貼士,另外我都會拍一D呢到既一有趣資訊,雖然而家只係得幾條片,但我一定會繼續拍,繼續upload!如果你有興趣就subscribe支持下我啦!多謝你呀!

Channel: www.youtube.com/potatofishyu
    Facebook: www.facebook.com/potatofiahyu
    Instagram: potatofishyu

• 我都好鐘意Tasmania個邊呀!! 不過我只係去過2個星期澳洲旅行冇試過stay太耐! 好記得Burnie個間食fish n chips既勁好味

• Godon replied at 2014-05-29 5:10 pm

---------------------------------------------------------------

我都好鐘意Tasmania個邊呀!! 不過我只係去過2個星期澳洲旅行冇試過stay太耐! 好記得Burnie個間食fish n chips既勁好味

===============================================================

呢到有好多地方食fish n chips都超正嫁!tasmania真係好靚!你去既時候係咩季節呀?如果秋天真係靚到不得了,一行出街就見到靚景,如果冬天仲可以睇到極光!

• replied at 2014-05-29 8:18 pm

---------------------------------------------------------------

Godon replied at 2014-05-29 5:10 pm

我都好鐘意Tasmania個邊呀!! 不過我只係去過2個星期澳洲旅行冇試過stay太耐! 好記得Burnie個間食fish n chips既勁好味

===============================================================

呢到有好多地方食fish n chips都超正嫁!tasmania真係好靚!你去既時候係咩季節呀?如果秋天真係靚到不得了,一行出街就見到靚景,如果冬天仲可以睇到極光!

==============================================================

我係夏天個時去

如果冬天去大唔大機會見到極光? 同埋邊個地方睇會最靚??

想去多次~

• Godon replied at 2014-05-30 10:41 am

replied at 2014-05-29 8:18 pm

Godon replied at 2014-05-29 5:10 pm

==============================================================

我係夏天個時去

如果冬天去大唔大機會見到極光? 同埋邊個地方睇會最靚??

想去多次~

超大機會睇到!!係Tasmania睇既話要留意Aurora Forecast, facebook有個page會有人講邊到睇到,同幾時有,我次次都係睇到fb即刻開車出去睇嫁!Hobart同launceston都一樣咁大機會睇到,係hobart既話就去mt wellington,因為好夠黑

Log in to reply