淚溝凹陷原因

• 發覺眼袋下淚溝位愈來愈深, 仲有色素,  搞到個樣好殘, 究竟點解會咁, 有冇辦法改善?

• 年紀大就有

• 我都開始有, 係因為膠原蛋白流失

• 你咁講好似都幾嚴重, 可以打sculptra補救

• 打sculptra同restylane都改善到, 我就打咗sculptra, 都幾滿意

• 法令紋打左restylane, 淚溝都一樣啫

• shen616 replied at 2013-11-01 1:52 pm

---------------------------------------------------------------

我都開始有, 係因為膠原蛋白流失

===============================================================

我有keep住飲膠原蛋白, 但係好似冇咩用?

• Aekey replied at 2013-11-05 11:07 am

---------------------------------------------------------------

打sculptra同restylane都改善到, 我就打咗sculptra, 都幾滿意

===============================================================

2隻有咩分別, 可以改善色素嗎?

• shen616 replied at 2013-11-05 11:15 am

shen616 replied at 2013-11-01 1:52 pm

我都開始有, 係因為膠原蛋白流失

我有keep住飲膠原蛋白, 但係好似冇咩用?

我都有飲吖

• sculptra係幫助增生骨膠原, 唔止可以豐滿凹陷位, 仲可以改善皮膚質素, 淚溝飽滿就可以遮蓋眼下色素, restylane只係填補凹陷位, 冇其他幫助, 所以我打sculptra

不過我只係用家, 如果有問題可以去Marsha個網站問下, 自己都係呢度打, 醫生講解得都幾清楚

• 見做機都可以增生膠原蛋白, 唔知真唔真, 係真就唔需要打針啦

• 我做過機, 係得ge, 不過要keep住做先有效, 唔會好似打針keep咁耐

• 最近出咗好多家用rf機, 部機雖然幾貴下, 但係都好想試

• Sobang replied at 2013-11-07 11:34 am

最近出咗好多家用rf機, 部機雖然幾貴下, 但係都好想試

我都有用呢rf機, 輸出率同美容院機差好遠, 唔好期望咁大

• 打透明質酸有機會會移位, sculptra好d, 自然好多

• 我buy sculptra, 見朋友打過, 虎紋完全無晒, 皮膚好有彈性仲有返光澤, 自己都諗住打

• Aekey replied at 2013-11-05 11:30 am

sculptra係幫助增生骨膠原, 唔止可以豐滿凹陷位, 仲可以改善皮膚質素, 淚溝飽滿就可以遮蓋眼下色素, restylane只係填補凹陷位, 冇其他幫助, 所以我打sculptra

不過我只係用家, 如果有問題可以去Marsha個網站問下, 自己都係呢度打, 醫生講解得都幾清楚

自己都想打, 呢間Marsha幾錢呀?

• 要睇你打幾多支, 好瘦好凹要打4-5支先夠, 我係Marsh打3支2萬幾

• 咁貴ge, 我見有4-5千就可以

• 咁貴ge, 我見有4-5千就可以

• 4-5千太平喇,原廠一定唔得,好多都係用水貨,我自己就唔敢搏

• Aekey replied at 2013-11-29 10:31 am

要睇你打幾多支, 好瘦好凹要打4-5支先夠, 我係Marsh打3支2萬幾

其實唔算貴, 初初係要萬幾蚊1支, 而家7-8千都ok啦, 我覺得效果好過做facial

• 我都讚成打sculptra, 打完真係好靚, 有返彈性同光澤

• replied at 2013-11-29 10:34 am

咁貴ge, 我見有4-5千就可以

好多新手醫生用平去吸客,但係打sculptra醫生手勢係最重要,靚唔靚都係靠醫生,打衰咗好難救

• 淚溝凹陷係老態顯現, 要認真處理, 再遲d補救唔到

• 打骨膠原啦, 識個auntie佢60+歲, 打完好似40+咁, 塊面飽滿好有光澤, 眼圈眼紋都冇晒, 靚咗好多

• zoiezoe replied at 2014-01-07 12:17 pm

打骨膠原啦, 識個auntie佢60+歲, 打完好似40+咁, 塊面飽滿好有光澤, 眼圈眼紋都冇晒, 靚咗好多

聽落真係好吸收, 知唔知佢係邊間打?

• grace886 replied at 2014-01-07 12:19 pm

zoiezoe replied at 2014-01-07 12:17 pm

打骨膠原啦, 識個auntie佢60+歲, 打完好似40+咁, 塊面飽滿好有光澤, 眼圈眼紋都冇晒, 靚咗好多

唔清楚, 幫你問下再話你知

• 淚溝凹陷一係打透明質酸, 一係打膠原蛋白

應該增生膠原蛋白會自然d

• grace886 replied at 2014-01-07 12:19 pm

zoiezoe replied at 2014-01-07 12:17 pm

佢係Marsha度打, 原來呢間幾出名嫁喎

• 一定要做啲增生膠原蛋白嘅療程,唔係會愈來愈嚴重,的起心肝整整佢啦

• 唔知自己係眼袋大定係淚溝凹,我都唔識分

• 都係膠原蛋白流失所致, 做機都可以增生返, 但係做1次都唔平, 仲唔知咁近眼位做唔做得

• Kangie replied at 2014-06-27 10:25 am

都係膠原蛋白流失所致, 做機都可以增生返, 但係做1次都唔平, 仲唔知咁近眼位做唔做得

你講laser? 做眼係有D危險

• 我覺得打restylane ok喎, 本身無淚溝凹問題, 但黑眼圈就幾深, 都係打restylane for眼果隻搞掂, 如果淚溝我諗我都係打restylane, 因為真係打完即刻見到效果

• 淚溝真係冇得救,一定係打野fillup,或者自體脂肪填充

• z

• 年紀愈大皮膚愈黎愈鬆 骨膠原流失都愈黎愈多 會開始凹陷 想佢脹番可以打針填充

Log in to reply