食魚生係咪冇益架?

• 魚生除左冇益, 會唔會對身體唔好架?

1. 日本人食魚生

2. 香港人好多年前已經開始食魚生

• 唔好食呀!!因為會令身體唔好, 好易有菌呀

• newsgroup replied at 2013-10-18 11:40 pm

---------------------------------------------------------------

1. 日本人食魚生

2. 香港人好多年前已經開始食魚生

===============================================================

我知呀~!好似食得多唔好...因為日本有導虫, hk冇..好驚呀

• yy replied at 2013-10-20 4:38 pm

---------------------------------------------------------------

唔好食呀!!因為會令身體唔好, 好易有菌呀

===============================================================

我都有聽過呀!我依家成日食..唔知道會唔會對身體唔好?

• 如果想皮膚好, 可以食多D水果啦,,同埋會成日開心, 冇壓力

• 最近上網睇到原來日本有4成人係幽門螺旋菌帶菌者,因為日本人食魚生咋,我最近都驗過好彩冇事,有就大鑊啦!

• Rose replied at 2013-10-20 9:48 pm

如果想皮膚好, 可以食多D水果啦,,同埋會成日開心, 冇壓力

咁夠啦?我有好多暗粒呀

• Judy replied at 2013-10-20 10:07 pm

最近上網睇到原來日本有4成人係幽門螺旋菌帶菌者,因為日本人食魚生咋,我最近都驗過好彩冇事,有就大鑊啦!

係hk有冇呀??好驚驚呀

• 你又因為D咩, 唔食魚生??如果有得楝, 唔好食呀

• haahha replied at 2013-10-20 10:52 pm

你又因為D咩, 唔食魚生??如果有得楝, 唔好食呀

因為生好多暗瘡呀..

• 我睇樓主個case我覺得你皮膚生左虫呀,你又唔知道呢..因為蟎虫係好細粒係好難睇到架...個d蟎虫係令你生好多粒粒架,之前我都好似你咁..生左成面粒粒..之後去左瑪姬美容, 做佢個有草本滅瘡既療法, 因為佢首創的暗瘡三寶療法(排汞、

• Winnie replied at 2013-10-20 10:14 pm

Judy replied at 2013-10-20 10:07 pm

最近上網睇到原來日本有4成人係幽門螺旋菌帶菌者,因為日本人食魚生咋,我最近都驗過好彩冇事,有就大鑊啦!

係hk有冇呀??好驚驚呀

香港都好多人有架,幽門螺旋菌係胃癌既元凶,仲可以人轉人,kiss呀,唔用公筷呀,都可以轉染到,我都好驚呀

Log in to reply