老公死都唔俾我翻新牆面!

• 4月到而家都仲係好潮濕呀!
    屋企租果陣d牆已經唔係好得, 有d霉斑, 好肉酸
    我話我要自己翻新過d牆, 否則春天一定好麻煩!
    點知佢死話咁濕, 翻新完之後都係咁上下
    又話番工好攰, 唔想郁!
    真係超級懶鬼黎ga!! 我好想翻新呀!!! ><

• 佢心諗間屋租,唔想出錢攪咁多。

• 翻新都係濕㗎?

• chio chio replied at 2013-05-03 8:24 pm
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>佢心諗間屋租,唔想出錢攪咁多。
    <br>===============================================================
    <br>係姐...但係都要住得舒服至得架...

• clear replied at 2013-05-03 8:33 pm
    <br>---------------------------------------------------------------
    <br>翻新都係濕㗎?
    <br>===============================================================
    <br>我覺得係本身d油漆已經耐左
    <br>防潮力已經好差, 油過既話一定會好d架

• 點解唔翻新呀??
    <br>你同你老公再霉d既話仲麻煩, 到時就大工程啦!

• 好難講
    <br>唔識講
    <br>兩公婆都會唔齊心
    <br>唉
    <br>抽濕可以嗎?

• 你老公其實錯唔哂wor
    <br>天氣潮濕的確唔係太適合翻新
    <br>而且你又唔係食開呢行飯
    <br>亂翻新分分鍾仲衰過而家!

• Clear replied at 2013-05-06 7:55 pm
    <br>好難講
    <br>唔識講
    <br>兩公婆都會唔齊心
    <br>唉
    <br>抽濕可以嗎?
    <br>又唔好咁講, 有d意見分歧姐
    <br>最後令到件事好咪得囉
    <br>
    <br>btw, 如果本身個牆已經發左霉
    <br>抽濕都冇咩用架啦...
    <br>

• 樓上講得岩呀, 唔好自己搞喇
    <br>翻新都好講步驟架
    <br>而且搬傢俬真係好麻煩
    <br>所以你去搵多樂士啦
    <br>佢地有個家易塗既一站式家居油漆服務
    <br>朋友用過話d CF好專業
    <br>翻新完之後既效果好好
    <br>又唔使自己動手咁辛苦
    <br>可以考慮下

• 我上年係搵多樂士幫我翻新, 油得好靚,
    <br>價錢唔算貴好多, 但係佢地肯油非吉屋,
    <br>sis真係不妨一試!

• tracy_leung replied at 2013-05-06 6:52 pm
    <br>點解唔翻新呀??
    <br>你同你老公再霉d既話仲麻煩, 到時就大工程啦!
    <br>我就係咁同佢講囉
    <br>佢話租返黎唔使咁上心...
    <br>同埋冇時間油的確個問題黎既

• sukilai118 replied at 2013-05-07 5:35 pm
    <br>樓上講得岩呀, 唔好自己搞喇
    <br>翻新都好講步驟架
    <br>而且搬傢俬真係好麻煩
    <br>所以你去搵多樂士啦
    <br>佢地有個家易塗既一站式家居油漆服務
    <br>朋友用過話d CF好專業
    <br>翻新完之後既效果好好
    <br>又唔使自己動手咁辛苦
    <br>可以考慮下
    <br>好似幾好咁, 不過我老公懶在唔肯執野唔肯搬...
    <br>佢真係好麻煩><

• 佢唔係一家之主咩?........

Log in to reply