老公死都唔俾我翻新牆面!

• 4月到而家都仲係好潮濕呀!
    屋企租果陣d牆已經唔係好得, 有d霉斑, 好肉酸
    我話我要自己翻新過d牆, 否則春天一定好麻煩!
    點知佢死話咁濕, 翻新完之後都係咁上下
    又話番工好攰, 唔想郁!
    真係超級懶鬼黎ga!! 我好想翻新呀!!! ><

• 佢心諗間屋租,唔想出錢攪咁多。

• 翻新都係濕㗎?

• chio chio replied at 2013-05-03 8:24 pm

---------------------------------------------------------------

佢心諗間屋租,唔想出錢攪咁多。

===============================================================

係姐...但係都要住得舒服至得架...

• clear replied at 2013-05-03 8:33 pm

---------------------------------------------------------------

翻新都係濕㗎?

===============================================================

我覺得係本身d油漆已經耐左

防潮力已經好差, 油過既話一定會好d架

• 點解唔翻新呀??

你同你老公再霉d既話仲麻煩, 到時就大工程啦!

• 好難講

唔識講

兩公婆都會唔齊心

抽濕可以嗎?

• 你老公其實錯唔哂wor

天氣潮濕的確唔係太適合翻新

而且你又唔係食開呢行飯

亂翻新分分鍾仲衰過而家!

• Clear replied at 2013-05-06 7:55 pm

好難講

唔識講

兩公婆都會唔齊心

抽濕可以嗎?

又唔好咁講, 有d意見分歧姐

最後令到件事好咪得囉

btw, 如果本身個牆已經發左霉

抽濕都冇咩用架啦...

• 樓上講得岩呀, 唔好自己搞喇

翻新都好講步驟架

而且搬傢俬真係好麻煩

所以你去搵多樂士啦

佢地有個家易塗既一站式家居油漆服務

朋友用過話d CF好專業

翻新完之後既效果好好

又唔使自己動手咁辛苦

可以考慮下

• 我上年係搵多樂士幫我翻新, 油得好靚,

價錢唔算貴好多, 但係佢地肯油非吉屋,

sis真係不妨一試!

• tracy_leung replied at 2013-05-06 6:52 pm

點解唔翻新呀??

你同你老公再霉d既話仲麻煩, 到時就大工程啦!

我就係咁同佢講囉

佢話租返黎唔使咁上心...

同埋冇時間油的確個問題黎既

• sukilai118 replied at 2013-05-07 5:35 pm

樓上講得岩呀, 唔好自己搞喇

翻新都好講步驟架

而且搬傢俬真係好麻煩

所以你去搵多樂士啦

佢地有個家易塗既一站式家居油漆服務

朋友用過話d CF好專業

翻新完之後既效果好好

又唔使自己動手咁辛苦

可以考慮下

好似幾好咁, 不過我老公懶在唔肯執野唔肯搬...

佢真係好麻煩><

• 佢唔係一家之主咩?........

Log in to reply