誰願支持碼頭工人?

• 捐款最多
    我願意以身體答謝給你一天

• 只看存款單
    截至後晚十二點前

• 請支持碼頭工人

• wh replied at 2013-04-05 11:51 pm

---------------------------------------------------------------

請支持碼頭工人

===============================================================

而家行雷大雨添

• highest bid win.......

邊有男人肯玩呀?

• 唔好攪到我地既行動好嗎? 

工友都有上she的! 

如果你用正常行為支我地無限感激! 

但你用咁既方法就不用了..

十萬個多謝

• 工友 replied at 2013-04-06 12:16 am

---------------------------------------------------------------

唔好攪到我地既行動好嗎? 

工友都有上she的! 

如果你用正常行為支我地無限感激! 

但你用咁既方法就不用了..

十萬個多謝

===============================================================

oh..sorry

你是該碼頭公司員工?

• 不如你係到號召各位去碼頭現場支持下班工友仲實際.

錢係有用, 但即使幾十萬都唔會夠班工友分.

anyway有咁既心都係好事.

• 要談判成功就要有兩手準備,我相信部份工友係會有多種技能,可先暫轉業或兼職,另其他工友就向勞工處找合適兼職.

這樣碼頭公司眼見熟練工愈來愈少,他日就算加人工想請返舊工友都唔容易,自然會發茅.

工友係唔可以比公司睇死冇左佢份工就全家餓死.祗要肯搵第份工做住先,就有本錢可同碼頭公司鬥耐性.碼頭公司係唔可以冇工人,但你就唔一定冇碼頭公司就唔得.一頭半月,工友走晒,就輪到碼頭公司叫救命啦.

• 樓主你咁有心已經好好, 捐多少少錢, 買下野俾佢地得啦

再唔係去深水步明哥度買飯送過去啦.

• man replied at 2013-04-06 1:02 am

樓主你咁有心已經好好, 捐多少少錢, 買下野俾佢地得啦

嗯,我本身捐左一千

• 真係好耐未見到有咁正氣既THREAD係SEX 版到.

我都替D工人慘, 橫風橫雨, 希望大家多D支持佢地.

• 單靠一個行業生活係好危險嘅,你嘅生存就由佢操縱.

• ThomasGravesen replied at 2013-04-06 1:20 am

真係好耐未見到有咁正氣既THREAD係SEX 版到.

我都替D工人慘, 橫風橫雨, 希望大家多D支持佢地.

難得你明白就最好啦

我唔覺得呢度既人品完全係差,當中亦有遇過好多好人

• 哈哈我係咸濕D, 但幾年7.1 , 上年反國教我都有去

689 上左台都唔知去左幾多次政總了

• man replied at 2013-04-06 2:17 am

哈哈我係咸濕D, 但幾年7.1 , 上年反國教我都有去

你到過現場聲援?

• fairgal replied at 2013-04-06 1:19 am

man replied at 2013-04-06 1:02 am

樓主你咁有心已經好好, 捐多少少錢, 買下野俾佢地得啦

嗯,我本身捐左一千

又出錢又出力…like

• man

2:17am apr 06, 2013

=========================================

我都有去,現今政府極度偏"左",香港已不再香la,請看大陸高官,說什麼打倒美英等民主自由國家,但就將全家移民到美加澳法德...等自由民主外國,攞綠咭做公民,就有幾十萬人,為什麼總不見他們移民去北韓,古巴,羅馬尼亞....等共產國家?因為他們比誰都清楚,共產黨都是係殘民自肥嘅惡魔.

• fairgal replied at 2013-04-06 2:32 am

man replied at 2013-04-06 2:17 am

你到過現場聲援?

未去過碼頭, 但錢已捐啦.

• wh replied at 2013-04-06 9:07 am

man

=========================================

我都有去,現今政府極度偏"左",香港已不再香la,請看大陸高官,說什麼打倒美英等民主自由國家,但就將全家移民到美加澳法德...等自由民主外國,攞綠咭做公民,就有幾十萬人,為什麼總不見他們移民去北韓,古巴,羅馬尼亞....等共產國家?因為他們比誰都清楚,共產黨都是係殘民自肥嘅惡魔.

早晨, 師兄?

上面班官, 得個講字....

• man

9:11am apr 06, 2013

wh replied at 2013-04-06 9:07 am

man

早晨, 師兄?

========================================

因為一入官門日日發up瘋,就不愁炒魷,定時出糧,福利最好,祗有不停加薪,加假期,做事唔洗負責,永不揹鑊,錯嘅永遠係市民........

• D 官,年年加薪,又多福利

有一年凍薪,佢地都嘈到仆街

• chinkalok

9:53am apr 06, 2013

D 官,年年加薪,又多福利

===================================

佢地前面畫皮似人,後面係鬼.

• wh replied at 2013-04-06 9:24 am

man

9:11am apr 06, 2013

wh replied at 2013-04-06 9:07 am

man

早晨, 師兄?

========================================

因為一入官門日日發up瘋,就不愁炒魷,定時出糧,福利最好,祗有不停加薪,加假期,做事唔洗負責,永不揹鑊,錯嘅永遠係市民........

唔一定要入政府先發達。好似李慧琼子,入左民建聯後,由黄埔搬到何文田山,攪到我都心思思。

• ===============================================================

唔一定要入政府先發達。好似李慧琼子,入左民建聯後,由黄埔搬到何文田山,攪到我都心思思。

================================================

魔鬼話,祗要你出賣良心,人格...我就會令你發達.

ps香港公務員嘅人工,福利係全世界最高嘅(生活指數),但責任就有目共睹.

奧巴馬,財長...薪俸比香港少得多.

• ===============================================================

================================================

魔鬼話,祗要你出賣良心,人格...我就會令你發達.

=========================================================

佢不單祗出賣佢自己,而係全香港人包括子孫後代,人權,公民權利,新聞,言論自由....完全由共產黨操縱,祗可聽他說的,要你世世代代做他的奴隸.不然就像李旺楊的下場...之所以有眾多大陸官員及知識份子....要移民民主國家攞綠咭...

• 咁都得......

• 妹妹...又係你...

• chinkalok replied at 2013-04-06 9:53 am

D 官,年年加薪,又多福利

佢地冇嘈凍薪,但冇得加薪就嘈到仆街

Log in to reply