我係秘書, 好驚俾公司炒....

• 一係無野做,但有野做又做錯,

• 點算好?

• 增強自信,若工作不適合自己,有無可能做其他自己喜歡同有信心一試的工作呢?

• 好驚呢個又係廣告。

• 點睇得出係廣告呢c兄

• 放心,唔係廣告

• 唔想resign左先搵工,而家年尾難搵工...

• 正常搵到先走,你都可以

• 之前都未試過搵到先走...

• 咁你開始搵未,早搵早走早有後著

• 睇緊廣告...未send

• 感覺一般的可以send 先

叫高少少

唔in你又唔會令你失望

打比你,去唔去隨你

• 好! 我會記住你講既說話...

• 一尾等自己至想做果幾間或幾類唔係路來的

等唔到似等死,等到佢請人…比你見完又係等

兩星期無聲氣會灰晒,仲影響之後見工自信

如果真係好無信心在現在公司留得長,見份二線心水的工作可以保你過埋年再轉。

唔洗真係過年失業咁愁呀

• 小姐...係你自己話

一係冇野做,有野又做錯。咁你去到邊都驚俾人炒架啦!

• I_am_fly replied at 2012-11-22 8:52 pm

---------------------------------------------------------------

一尾等自己至想做果幾間或幾類唔係路來的

如果真係好無信心在現在公司留得長,見份二線心水的工作可以保你過埋年再轉。

唔洗真係過年失業咁愁呀

===============================================================

唉...好煩惱...

• man replied at 2012-11-22 8:53 pm

---------------------------------------------------------------

小姐...係你自己話

一係冇野做,有野又做錯。咁你去到邊都驚俾人炒架啦!

===============================================================

之前d工都唔係咁...

• 咁係咩原因?自己有問題,定有外來人/事影響你?

• I_am_fly replied at 2012-11-22 8:52 pm

唔洗真係過年失業咁愁呀

你意思係咪求其搵份先,過埋年再搵呀?

• 有兩三份工比offer你時,就無咁煩,努力啦

• 又要準備明天返工了...得閒再傾啦..

• BB replied at 2012-11-22 9:00 pm

I_am_fly replied at 2012-11-22 8:52 pm

唔洗真係過年失業咁愁呀

你意思係咪求其搵份先,過埋年再搵呀?

冇人炒你,點解唔等埋 bonus 先?

• 如果有心繼續做 就要知道邊方面比較弱 再想辦法改善

唔係的話 你去到邊度做都一樣

• kshing replied at 2012-11-22 9:05 pm

如果有心繼續做 就要知道邊方面比較弱 再想辦法改善

唔係的話 你去到邊度做都一樣

工作嘅野有少少睇采數,你好強咩…有人會怕你有威脅,你有些缺點又可能遇上個順得人老闆。

若自己有問題理當要改善,但如果在現在的公司比人定左形,你改好左老闆都睇你唔順眼…

現實點講句,份份工做唔長都要食飯,去到邊都死都要去啦

• 驚咁多做乜?佢炒你先算啦!你又唔係想轉工

Log in to reply