2年後返SHE其實係一個錯誤既決定

• 曾經,係SHE識到一D好好既朋友,因為自己唔珍惜,所以留失左...2年後返SHE我以為可以再撞返佢地,其實係一個錯誤既決定....

• 返嚟點解係個錯誤決定?

• 曾經佢地同我講SHE D人冇尊重,所以佢地離開左.

或者,我都應該學佢地一樣....

• 依加真係同往日唔同了!

• 其實好多係SHE識到一D好好既朋友,如果電話冇轉SEND個SMS,就可以再約到出黎見面...

我上SHE係想搵D轉左電話同MSN既舊朋友,不過唔見佢地

• 點都好,我今次上SHE好驚......算啦~

喊完,閃了~

• 和myshkin差不多時間,多也是7,8年前常出現在這裡。到近2個月再回來,那些人、那些感覺也消失了。唔知係she.com變了,還是我變了呢? : >

• longleggal replied at 2012-10-13 7:10 am

---------------------------------------------------------------

點都好,我今次上SHE好驚......算啦~

喊完,閃了~

===============================================================

保重呢~希望再見到你。

• 咦..我都有六七年,當年真系好唔同!

而家就系咪都有d不知所謂既人走出黎,真系有點洩氣的...

原因系 S版 全走哂過黎 = =''

• 我正是這兩年來才出現的,聽過不少人說以前比現在好。以前的人年輕點、有禮點、會尊重人多點。我也有想過可以見識,但是實歸是實的確難遇上。可是在不顯眼處還見有舊人,只是多數沒有四處同人soso。

我不信以前無衰的人,大圍氣氛人人示意友善他們隨波逐流吧!反而看不見他們的真。現在沒有他們隱藏的必要,他人會怕,會不喜歡…但反而看得更真。

你是有心交友自不然會遇上智趣相投的,兩年裡我不覺搵食的人在真係交友的朋友圈長久出現…為交友的人也感覺到傾計的人來意,真不用為你心中的垃圾而哭。

• 飛飛 ~~ 你好型!讚!

so nice ~~

• 飛真係講得好岩!
    為心中的垃圾而哭泣,垃圾只會在暗角裡訕笑,一點都不值得啦~
    不如過好自己的每一天!
    站起來吧~!

• 我七年前就已經係到...真係睇住SHE越黎越靜...始終覺都係"懲戒男大鬧港女"既年代最熱鬧...不過果時真係得個睇字...自己冇咩點出聲。都係到幾年前先開始講野...

心裡面都有掛住既朋友,但已經不復見。

• myshkin replied at 2012-10-13 11:15 am

---------------------------------------------------------------

isoleucine replied at 2012-10-13 11:04 am

我七年前就已經係到...真係睇住SHE越黎越靜...始終覺都係----->"懲戒男大鬧港女"既年代<-----最熱鬧...不過果時真係得個睇字...自己冇咩點出聲。都係到幾年前先開始講野...

心裡面都有掛住既朋友,但已經不復見。

===============================================================

果然係老江湖!

係就係老江湖,但其實我好隔耐先會上黎一排...

而家基本上係每隔兩年就會返黎搞下事 .......... 唉。

• I_am_fly 10:34am oct 13, 2012

我正是這兩年來才出現的,聽過不少人說以前比現在好。以前的人年輕點、有禮點、會尊重人多點。我也有想過可以見識,但是實歸是實的確難遇上。可是在不顯眼處還見有舊人,只是多數沒有四處同人soso。

我不信以前無衰的人,大圍氣氛人人示意友善他們隨波逐流吧!反而看不見他們的真。現在沒有他們隱藏的必要,他人會怕,會不喜歡…但反而看得更真。

你是有心交友自不然會遇上智趣相投的,兩年裡我不覺搵食的人在真係交友的朋友圈長久出現…為交友的人也感覺到傾計的人來意,真不用為你心中的垃圾而哭。

-----------------------------------------------------------------

FLY.

我只相信真實,見過面既人,傾過計既人,至少我清楚對方性別.

2年前,我真係同你係傾過一次電話...BUT ONLY一次.

係咁既條友2年之前已經痴痴地線,最初我出於同情心同貪得意咪玩下吹下水囉!!當時,我亦好同情D女仔被人玩弄感情....當然,最後佢消失左,不過,我冇唔開心只覺得可惜.

2年之後見到DPOST佢仲痴過之前,其實2年之前已經估佢會扮女開POST,但當時,無女信我...講.

咁有D仔喜歡扮女開POST,當時都係好興架,唔止佢會咁做!

今次認出係佢咪ADD佢LOR,咁當然都係要多謝佢,好唔小心露左佢N年前其中一個LOGIN既配合.

佢好鐘意製造自己成日被女責罵既形象+好多女會鐘意佢....

我有時無聊都會配合下佢,但玩還玩,認真還認真,佢知我識朋友ONLY(之前D女都知).

但佢就講到我想溝佢BUT佢唔受,我好嬲比人屈,感覺D說話好羞辱我,唔係說話內容,而係佢既行為好恨自私,想同佢做朋友都好似同佢乞咁!

我呢由細到大都唔溝仔架!!!!!我好憎比人屈!!!!!

咁朋友做唔成咪算囉!又要去撩我2年前既舊POST,新POST我搵人吹水佢又用唔ALIAS +LOGIN REPLY 話我!就連呢個POST佢都用唔少ALIAS REPLY 話我.

其實我同每個人9UP既野都唔同,佢打得出D咩我咪知佢係邊個啦~

BABE,你放過我啦~我唔玩啦!!

• maleatshedotcom 11:22am oct 13, 2012

讓各位看看當年高質素的題:

http://community.she.com/messageboard/relationship/?action=view.topic&id=1879748&page=1

=================================================

只係當年D POST比較用心寫,咁當年邊有咁多人搵SEX入R版呀,會比人責罵喎~

• 仲有D痴線SHE男特式之一,就係你唔可以拒絕佢,如果你拒絕佢就好似癲狗咁咬住你唔放....

做人唔過癮要衰到做狗,真係唔自愛~ :P

• Anne 11:43am oct 13, 2012

這個世界, 有人喜歡妳, 有人不喜歡你

我想, 妳需要的可能是氹妳的朋友

或者是把真話修飾得很好的朋友

朋友不捨得對妳說傷害的話

但陌生人不用遷就妳, 說話不用留情,

但很多時這些說話反而是說出妳真實的缺點

有句說話, 敵人可能是你最好的良師

遇到不尊重的說話, 妳可以不用太上心, 妳現在選擇離開也是可行

若強一點的, 可以想辦法反擊, 還擊了, 嬴了又怎會不開心

有時, 反擊得好, 對方甚至會佩服妳, 反而會得到尊重

哭泣和逃避是懦弱的行為

很難會有人喜歡的

只會使人更不尊重妳

自信和勇敢的女人會更得人愛

妳強迫不到別人對妳好

妳只可以適應和調節自己的心態

以上說話, 可能不中聽

================================================

係就好似好中立以你角度咁設定,不過事實上又唔係同你設定一樣囉.

我諗這個世界無咩人可以要全世界都喜歡自己.

陌生人比意見無問題,但佢一講2句,就知道佢既智慧去到邊.:P

好多時上網識既人未見過既,講野都唔識尊重又自我中心.說話態度放肆,持受人寵愛故意作態「恃寵生驕」,失寵時只好撤野囉~

可笑是有2點:

1.當見到佢張相,即使之前講到自己幾OK樣都好,只要我問一句:你真係覺得自己樣OK? 佢地既反應就即時表露無遺所謂既自信心,普通樣不過唔算醜...我開始再諗'醜'既定義同'唔醜=OK樣''既定義.

2.當見面既時候,佢地就唔敢咁囉!

不過呢D人多數唔見人,或者用另一個身份先見人.

反擊同還擊有咩唔同??輸嬴有咩意思???有人同我講唔玩就嬴,我唔認同,不過一隻手拍唔響~

哭泣係發洩逃避先是懦弱的行為!!

現實世界無人會夠膽唔尊重我,你可以放心.

邊種女人會更得人愛? 我相信,比起你,我更清楚~

我從不強迫人對我好,因為佢地自然會對我好~

• 我唔用說話去傷害人,因為損人不利己既行為,多數白痴先會.

你去話人亦唔代表自己清高~ :)

• longleggal replied at 2012-10-13 7:10 am

點都好,我今次上SHE好驚......算啦~

喊完,閃了~

乜嘢事呢???不上she,咪去其他forum玩囉^^

• 有時上she又好,上乜嘢網刀好,平常心la^^

• 我唔開心既,係你成日老作...咁我又唔會信,又唔想配合!

講大話都要比D誠意呀!!我唔玩啦!!!

• 其實都係一個半個係咁姐...就當發左場惡夢啦...

• isoleucine replied at 2012-10-13 2:48 pm

其實都係一個半個係咁姐...就當發左場惡夢啦...

X 2

• 可能你忘記一開始,我開POST係搵可以見面既人做朋友,我知SHE好多人搵人拍拖上床,但都有D純粹搵朋友,因我之前真係識左7個.

其實我從來無要求你咩(你就有!!無論係講或MSN),你有冇同人上床我都唔會關心.我唔會理你D私事.

我只係想你陪我傾計,唔好再講大話同尊重我,呢D唔係要求,而係基本,你又唔係唔識,咁即係我唔值啦.

再次撞返你...我發現你偷左我一D說話技巧....可能連你自己都唔知....

對你,我已經徹底失望!!

或者,其實係我配唔起你囉!!!

又或者你同我傾計時所有既開心都係扮出黎,等我自以為是....

傾左咁耐你應該好清楚,我有冇吸引人既地方,朋友一D唔難識,不過我要搵自己想識既人,就難~

曾經,我真係好喜歡你,無論你用任何鋒利既說話,我都包容你,但再多既喜歡都會有日逍逝!

• 嘩longleggal果條X仔真係好Lov你,由Sex版追到R版ar!!kekekeeeeeee

• isoleucine 2:48pm oct 13, 2012

其實都係一個半個係咁姐...就當發左場惡夢啦...

---------------------------------------------------------------------

絕對認同@@

• m&m 3:22pm oct 13, 2012

嘩longleggal果條X仔真係好Lov你,由Sex版追到R版ar!!kekekeeeeeee

==================================

有目共睹~

• GIGIeung 4:05pm oct 13, 2012

上網都玩到咁,我真係一個都唔會約出嚟。

======================================

其實你係咪男扮女????

• 喂!衰婆!無開電話!!快D打返比我!!

• 靚靚

嗯,我一陣CALLU,好唔開心呀!

不如...你CALL定D靚仔朋友出黎今晚陪食陪玩XDXD

我要你上N次帶果3件,等我問下S出唔出,6人成行OK??

• 靚靚

唔好話我死8婆,我都只係'眼睛想旅行'姐XDXDXDDDD

• longleggal replied at 2012-10-13 4:19 pm

GIGIeung 4:05pm oct 13, 2012

上網都玩到咁,我真係一個都唔會約出嚟。

======================================

其實你係咪男扮女????

男人^^

• GIGIeung

如果你又係佢其中一個分身,我會覺得你幾可悲!!

• hihi

• 我上she只是揾飯脚食飯多^^

• google 下個名就知係咩人~

樹大必有枯枝 人多必有白癡

• 我是個浮萍 頭重腳輕的

手足無措的 漂浮在水裡

有時在湖裡 有時在河裡

有時在你的魚缸裡(有時在淡水的河堤)

而我只是想 找個安穩的

沒人打擾的 落腳之地

可是在哪裡 而我在哪裡

我也開始懷疑自己

你是否願意 讓我去避ㄧ避(張開你的眼睛)

遠離那冷漠的人群(看穿心裡的小秘密)

你是否願意 張開你的雙臂

讓我有一個HAPPY DREAM

答搭哩拉 答搭哩拉

答搭哩拉 答搭哩啦

我是個浮萍 漂浮在城市裡

我是個浮萍 漂浮在城市裡

• 阿靚D仔今晚唔太得....覺得阿靚呃我出去......頂.....

• jason 2:49am oct 14, 2012

做男人食唔到人就成隻癲狗,我係男人都覺得羞家!

--------------------------------------------------------

佢地咪係果睇4仔打JJ當吊左條女既廢柴囉~~~

• longleggal 3:11am oct 14, 2012

jason 2:49am oct 14, 2012

--------------------------------------------------------

==========================================================================

一般動機都係女就唔低/仔就比人拒絕,你講野明顯傷害緊佢地心靈.

• 佢地咪係果D睇4仔打JJ當吊左條女既廢柴囉~~~

• m&m 8:45am oct 14, 2012

longleggal 3:11am oct 14, 2012

==========================================================================

一般動機都係女就唔低/仔就比人拒絕,你講野明顯傷害緊佢地心靈. 自已知自己樣子唔標緻咪就唔低人囉

==============================================================================

如果POST:

想識高質D既男/女,咁即係低質無份,咁D低質咪發脾氣囉!

想識有錢,有學問,都一樣可以吸引D冇錢冇學問冇禮貌既人架.

其實每個人搵咩唔重要,只要對方識尊重.

家教呢D野係睇佢地父母識唔識教,教得唔好咪上網做'紙老虎',現實世界呢D人好卑微....

• longleggal replied at 2012-10-14 1:12 pm

m&m 8:45am oct 14, 2012

longleggal 3:11am oct 14, 2012

一般動機都係女就唔低/仔就比人拒絕,你講野明顯傷害緊佢地心靈. 自已知自己樣子唔標緻咪就唔低人囉

==============================================================================

如果POST:

想識高質D既男/女,咁即係低質無份,咁D低質咪發脾氣囉!

想識有錢,有學問,都一樣可以吸引D冇錢冇學問冇禮貌既人架.

其實每個人搵咩唔重要,只要對方識尊重.

家教呢D野係睇佢地父母識唔識教,教得唔好咪上網做'紙老虎',現實世界呢D人好卑微....

How do you define 高質?

• hknewsgroup

同你09年已經傾過,唔駛再傾~

• 上網做'紙老虎',現實世界呢D人都好卑微.... :)

• this post is end la ~~~

Log in to reply