開飯喇

• 妹頭 replied at 2012-01-21 11:31 pm

---------------------------------------------------------------

fantasy replied at 2012-01-21 11:29 pm

---------------------------------------------------------------

妹頭 replied at 2012-01-21 11:25 pm

我的習慣很怪,

蔬菜多數白烚, 不加鹽, 原味, 大部分都可以的 (除了通菜之類, 唔加味好唔慣)

魚肉就要加好多鹽, 好似舊肉本身無味咁....

===============================================================

你好健康啊~

你吃很清淡?

===============================================================

食得健康(如果自己煮的話)

可惜成日要響街食野, 或者要食加工食物

也不是很清淡, 因為我們活在味精年代, 無調味的野好難入口.

不過唔知點解蔬菜可以改到口味, 咩都唔落

• fantasy replied at 2012-01-21 11:58 pm

妹頭 replied at 2012-01-21 11:31 pm

fantasy replied at 2012-01-21 11:29 pm

妹頭 replied at 2012-01-21 11:25 pm

我的習慣很怪,

蔬菜多數白烚, 不加鹽, 原味, 大部分都可以的 (除了通菜之類, 唔加味好唔慣)

魚肉就要加好多鹽, 好似舊肉本身無味咁....

你好健康啊~

你吃很清淡?

食得健康(如果自己煮的話)

可惜成日要響街食野, 或者要食加工食物

也不是很清淡, 因為我們活在味精年代, 無調味的野好難入口.

不過唔知點解蔬菜可以改到口味, 咩都唔落

白烚,少油已經夠健康,鹽唔加就難D,我又鐘意有味的食物,

香口野最岩我:P

• 隻豬輸左.....就拿來整燒腩仔啦
    今日新作,自家燒腩仔

• 好似好好味咁喎

• 新鮮係好好食架, juicy~ 
    食左一條了

• 妹頭

隔咗兩個月又見面 :D

• 你找我嗎?
    其實我常在,只是沒有作聲

• 唔係找你....係想約你 :P

• 約我? 原來我都有點魅XDDD

• 是呢, 除了魅力, 還有味力呀!

你的美食咁多, 我好想試食下呢

• 妹頭咁胃食,一睇就知是肥妹啦

• 肥妹都無問題,

我係想食你的美食,唔係想食你

• fantasy replied at 2012-03-25 2:50 pm

肥妹都無問題,

我係想食你的美食,唔係想食你

我嘛,只煮俾屋企人食,很少在朋友面前獻醜:P

• 很少.....即係都會啦

大家交流下呢, 無話醜唔醜的

• 有時都會有食會,都會整少少啦, 朋友以為我煮得好好,不過其實唔係啦

只係成日煮,但不見得好好囉

你呢,煮咩多

• 我煮的都是普通家常菜

肉就多數煮雞或魚, 因為怕豬肉那朕味, 又怕牛肉毒

菜就多數白烚, 係一般人心目中的"特餐"

好少食白飯, 多數食蕃薯之類

可以 join你的食會嗎?

• fantasy replied at 2012-03-25 3:09 pm

我煮的都是普通家常菜

肉就多數煮雞或魚, 因為怕豬肉那朕味, 又怕牛肉毒

菜就多數白烚, 係一般人心目中的"特餐"

好少食白飯, 多數食蕃薯之類

可以 join你的食會嗎?

大食會都是圍內同事/朋友一起玩多啦

沒有搞過網聚,而且都無此打算, 嘻~~

可以在線上聚到同好已是位難得

我今日心情不錯,現在想緊今晚食咩野好

• 咁有無機會品嚐你的美食呢?

• 機會很微~ :P

• 妹頭 replied at 2012-03-25 1:47 pm

隻豬輸左.....就拿來整燒腩仔啦

今日新作,自家燒腩仔

好肉酸

Log in to reply