Lonely Christmas .....

• haha, thanks, polite call mature guy, impolite "old cake", haha

• matureguy replied at 2011-12-14 10:45 pm

---------------------------------------------------------------

maintain a relationship need both contibution, both will give and take, it is just the extent of contribution not the same, love basically is unfair, u cannot demand the other love u same as u love him/her. what u can done is that if one really love the other, u have to accept this unfair game, dont count who are contribute more. just remember yr contributions are want the other happy.

===============================================================

我明白你所講...

我知道每個人對感情的態度,都會因個人的性格,思想以及對對方愛得有幾深而有所不同。但是如果原因是因為互相比較,或是互數對方的長短,這樣...你們一定唔會開心,我知道...當你愛一個人的時候,你跟本唔會去計較自己付出了有幾多,因為你愛的人已經為你而留下...而到最後你們可以維持到幾耐? 真係好睇雙方感情有幾深及想法是否一致了....

• 妳令我想起EASON 的 LONELY CHRISTMAS

妳的朋友呢?

• 但當愛的人不為你而留下, 你又如何?

• oh..how old are you?

• claudia replied at 2011-12-14 11:29 pm

---------------------------------------------------------------

oh..how old are you?

===============================================================

妳指我?

• 誰又騎著那鹿車飛過 忘掉投下那禮物給我

凝視那燈飾 只有今晚最光最亮 卻照亮我的寂寞

#誰又能善心親一親我 由唇上來驗證我幸福過

頭上那飄雪 想要棲息我肩膊上 到最後也別去麼

@Merry, Merry Christmas 

Lonely, Lonely Christmas

人浪中想真心告白 但妳只想聽聽笑話

Lonely, Lonely Christmas

Merry, Merry Christmas 

明日燈飾必須拆下 換到歡呼聲不過一剎

Repeat # @

明晨遇到 亦記不到和誰在醉酒中偷偷擁抱

仍然在傻笑 但妳哪知道我想哭

和誰撞到 亦怕’生保’ 寧願在醉酒中辛苦嘔吐

仍然在頭痛 合唱的詩歌聽不到

• matureguy replied at 2011-12-14 11:28 pm

但當愛的人不為你而留下, 你又如何?

既然你知道對方不肯為你留下...即是她已經不再愛你了...又何苦去挽留這段沒有結果的感情呢? 汝

• 版主, 唔好意思借少少位, 有感而發在以上位置登出一首我好喜歡的歌

• winjazz replied at 2011-12-14 11:27 pm

妳令我想起EASON 的 LONELY CHRISTMAS

妳的朋友呢?

我朋友都唔少,但是多數已婚,已婚就好像有各自的社交圈子了似的,坦白講...我唔想次次與他們家庭樂,但自己就不快樂。。。

• winjazz replied at 2011-12-14 11:53 pm

版主, 唔好意思借少少位, 有感而發在以上位置登出一首我好喜歡的歌

當然唔介意啦!其實...原本我都係想POST呢首嫁啦!^^

後來...改變主意

• 甘不如po 埋個MV出黎啦

• gem replied at 2011-12-14 11:54 pm

winjazz replied at 2011-12-14 11:27 pm

妳的朋友呢?

我朋友都唔少,但是多數已婚,已婚就好像有各自的社交圈子了似的,坦白講...我唔想次次與他們家庭樂,但自己就不快樂。。。

好明白妳的感受, 人越大朋友越少, 因為當朋友結婚了, 一定以自己家庭行頭位. 無錯, 當大家一起進餐時, 有講有笑, 但離開時行在友人後面, 見到朋友的背影是一雙一對, 面自己一個人行......有種很不是味兒的感覺

• gem replied at 2011-12-14 11:47 pm

matureguy replied at 2011-12-14 11:28 pm

但當愛的人不為你而留下, 你又如何?

既然你知道對方不肯為你留下...即是她已經不再愛你了...又何苦去挽留這段沒有結果的感情呢? 汝

matureguy,

do you know what is love?

• winjazz replied at 2011-12-15 12:04 am

gem replied at 2011-12-14 11:54 pm

winjazz replied at 2011-12-14 11:27 pm

妳的朋友呢?

好明白妳的感受, 人越大朋友越少, 因為當朋友結婚了, 一定以自己家庭行頭位. 無錯, 當大家一起進餐時, 有講有笑, 但離開時行在友人後面, 見到朋友的背影是一雙一對, 面自己一個人行......有種很不是味兒的感覺

absolutely...

• 大家唔洗灰心, 今年不如意又好, 不順又好, 仲有2個星期就完結

期望2012大家比今年好!

• winjazz replied at 2011-12-15 12:14 am

大家唔洗灰心, 今年不如意又好, 不順又好, 仲有2個星期就完結

期望2012大家比今年好!

無錯!現正等待著....^^

• 另一個題外話

大家有冇同感,今年對全世界所有人來講都是不好的一年,很多意外,天災。經濟轉差.......差不多無樣好

很想今年快點過!雖然唔知下年好唔好,但至少是一個希望

• winjazz replied at 2011-12-15 12:24 am

另一個題外話

大家有冇同感,今年對全世界所有人來講都是不好的一年,很多意外,天災。經濟轉差.......差不多無樣好

係架!...所以唯有展望出年會好轉啦!

• 版主,唔好為單身而唔開心,今年XMAS找朋友出去開心一晚!

我都試過lonely xmas, 但做人無理由因為單身而唔開心

• gem ,

妳好,想識妳做個朋,等我介紹下先,男35以下,乜都可以一齊傾下玩下GA^^

我樣子OK唔肥,平時有時間可以一齊睇戲,唱K,傾下計咁.

可以互相陪伴下,開開心心咁.ADD我方便聯絡呀~

[email protected]

• Hi, 今晚夜收工遲左

• gem replied at 2011-12-15 12:36 am

winjazz replied at 2011-12-15 12:24 am

另一個題外話

係架!...所以唯有展望出年會好轉啦!

2011 is OK for me so far

• jc replied at 2011-12-16 3:40 am

Hi, 今晚夜收工遲左

係早至真^^

• 聖誕節前...Shopping完一輪...

但是...聖誕節又冇街去又買咁多衫...真係

• 睇黎..都要戎下

• 但是...又好像唔係話戎就戎到=.=,因為...當一個人欠缺了什麼的時候,就會找其他好像是可以填補的事做,才可填補那一點點所失的感覺。。。

• gem replied at 2011-12-17 1:26 am

但是...又好像唔係話戎就戎到=.=,因為...當一個人欠缺了什麼的時候,就會找其他好像是可以填補的事做,才可填補那一點點所失的感覺。。。

同意!

the posted song also very nice

• 路人,thanks!

其實選擇呢首歌就係由於佢旋律比較平淡,

因為...這就是寂寞的心情....無高,無低...

• 就算你有幾好都無用..因對方變了心..你有幾愛佢都無用,做咩都無用..想愛佢都唔可以...人既自私..會令愛情變質..會計較,會唔想負責,會想點解要同你一齊...呢d都係多餘..我覺得愛就係咁簡單..只有愛同唔愛..無其他...

• 就算你有幾好都無用..因對方變了心..你有幾愛佢都無用,做咩都無用..想愛佢都唔可以...人既自私..會令愛情變質..會計較,會唔想負責,會想點解要同你一齊...呢d都係多餘..我覺得愛就係咁簡單..只有愛同唔愛..無其他...

• limeilai,發生咩事?@@....

• 我都唔知..sorry...

• nvm...

• 唔好意思,可能係技術問題,所以post咁多次,i am so sorry....

• 你聖誕節無地方去..人大左係咁架啦,朋友會越少,但嗰日街都好多人,我往年都係留係屋企同情人渡過,但

我剛分手,今個聖誕節都係孤獨

• Go to party lor

• 有party去就唔咁悶啦!=.=

• 聖誕節前個個高高興興,而自己...好似...

• 去完PARTY 只係更加寂寞

睇黎我地都患上節日抑鬱症

• 去完PARTY 只係更加寂寞

有同感!因為PARTY過後...剩餘自己一個人,就更顯寂寞的的心情,所以有d聚會免得過都唔想去=.=

• 睇黎我地都患上節日抑鬱症

或者...

• sigh...

• hi gem

sleep???

can we chat at [email protected]

if ok...just as friend for dinner is ok for me

• sigh! 有d人就算lonely, 都唔會覺得自己lonely

• 聖誕節快樂!

• gem replied at 2011-12-18 4:12 pm

睇黎我地都患上節日抑鬱症

或者...

not for me

• want a companion tonight?

Log in to reply