給我這分鐘

• eleven replied at 2011-11-14 11:19 am

---------------------------------------------------------------

靚型就無我份,不過我鍾意帶頸巾。

同埋這天氣我可能會帶返眼鏡,個人爽一點。

===============================================================

靚型係打扮出來,係自己自然擁有,我都喜歡頸巾,我只有老花眼鏡!haha

• 着型點係有幫助,但個性就無得着出來,個格調都係天生。

• Good morning eleven^^

• 我岩岩先發現你開左條新thread wor, 嚟探吓你先^^

• 多謝pigpat~~

這是我留下來舒懷的地方 ^^

• eleven replied at 2011-11-14 1:11 pm

---------------------------------------------------------------

多謝pigpat~~

這是我留下來舒懷的地方 ^^

===============================================================

ok wor, 等我又可以多個地方吹水 ^^

• 因為這條thread叫對我幾特別,就算無人講野我都會留低。

所以如果有人留言,正常我係會回囉。

• 十一,

你呢條thread的確值得留低做紀念,睇得出你係有heart之人,一秒不差呢!

great !!!

• 咁多年有無數的線為唔同的朋友留下回憶

都有唔少係出了thread就沉

而我自己就想留一條逝水長留的線..

• eleven replied at 2011-11-14 3:29 pm

咁多年有無數的線為唔同的朋友留下回憶

都有唔少係出了thread就沉

而我自己就想留一條逝水長留的線..

拾仆^^

• 第一眼睇錯..

以為有人要卜sup我 :p

• eleven replied at 2011-11-14 3:37 pm

第一眼睇錯..

以為有人要卜sup我 :p

拾仆&卜sup as well....wkakakaka

• 今日做到無晒電,同時個心有感覺前路無瑚,下一步點好....

• 今晚失眠呀! 我真係唔好彩。

• """"  感覺前路無瑚,下一步點好.... """

that's exactly what's in my mind right now...

everything is going downhill in my life....

...feeling so helpless.

• 成日聽人說,只要向前行多步,就比現在看的清,但走多步怕令自己受不起來,或會更難受。

• 6.停不了的愛(雷安娜彭健新) (修改)

作詞:林振強 作曲:林慕德 演唱:雷安娜/彭健新

雷:誰用雙手令我溫暖 誰以真愛療我倦

彭:誰送給我存在意義 教我依依眷戀

雷:能在今天共你相愛 明朝苦痛情也願

彭: 求你相信情焰永在 永遠都是熱暖

合: 曾苦笑獨行苦笑問 人海中有誰真心 難得你用愛和一顆真摯心

雷: 和我去過苦與甘

合: 心互印 轉載來雷:無奈世事令我嗟怨 誰教天意違我願 彭:難以相信緣份已盡 與相依太短

雷: 能在今天共你相愛 明朝苦痛情也願

彭: 求你相信情焰永在 永遠都是熱暖

合: 曾苦笑獨行苦笑問 人海中有誰真心 難得你用愛和一顆真摯心 雷:重暖我破碎的心 來吧共我熱吻 珍惜短短緣份

合: 愛若真情如深 縱是分 二人心 仍然是近

• 貢夜@_@

豬起身便便~~唔阻你

• 不經不覺又過左幾日

生卡啦地方咁夜都仲咁多流人

香港就係咁

• 今日lunch嘅時候,同事在說宜家年青一代的女仔比男仔更開放,說講出來係大膽到無人信。

我就覺得幾奇怪,到底係咩力量令成長了的年青人改變到咁懂得保護自己,可能threadd就係成年人嘅成熟掛。

放工時諗覺得自己多左句口頭禪<<無咩好驚,又唔洗死嘅>>

暗地裡感覺自己似返中學時咁無有識死。

• eleven replied at 2011-11-23 9:02 pm

今日lunch嘅時候,同事在說宜家年青一代的女仔比男仔更開放,說講出來係大膽到無人信。

我就覺得幾奇怪,到底係咩力量令成長了的年青人改變到咁懂得保護自己,可能threadd就係成年人嘅成熟掛。

放工時諗覺得自己多左句口頭禪<<無咩好驚,又唔洗死嘅>>

暗地裡感覺自己似返中學時咁無有識死。

做乜事咁感觸ar.....

• 今晚真係好不快,當街大罵出口。

惡到自己也認為過份,因為激心得好緊要。

從來只有外人我先可以鬧得落,到底係咩陰差陽錯會攪成咁,自己又心痛。

在街真係好嬲,同自己講咁嘅人點都唔可以原諒,奈何回到家就再嬲不下。

我到底係個咩人,之前仲好好火。。。比我狠狠的嬲幾日令自己有多少立場堅定都好掛。

• 要堅強同振作

• eleven replied at 2011-11-24 2:10 am

要堅強同振作

Haha....my friend! You really seem not in good mood wor! Don't angry, come smile...^^

• 特別日子,要在這分鐘為自己送上祝福:)

• ElevenGor replied at 2011-11-25 12:02 am

特別日子,要在這分鐘為自己送上祝福:)

Ar....係la! 差d吾記得tim!

Happy Birthday! 祝你青春長駐, 出入平安, 一年"達"水過一年!!!

haha....吾好意思, 文化水準低, 吾識寫個正字.....

• e....elevengor 你生日呀, 生日快樂啦!

• 多謝兩位:)

我唔洗要青春,都比你地見到我無:(

但係想要身體健康同有開心的一年

• eleven replied at 2011-11-25 12:22 am

多謝兩位:)

我唔洗要青春,都比你地見到我無:(

但係想要身體健康同有開心的一年

God bless you^^

• 生日過左,平靜的同時感覺好好。令人懷念的十一朋好快過去,但下個月會有幾個更值得慶祝的生日。十二月除左有好聽嘅音樂同時,滿街都係故事般的佈置,近日走彷好多地方,拍下很多值得留念的畫面。

2011年沒有白過,我眼跟我腦記錄着歡笑與眼滴,滴出這分鐘的真情。

• .

• eleven replied at 2011-11-28 12:33 am

生日過左,平靜的同時感覺好好。令人懷念的十一朋好快過去,但下個月會有幾個更值得慶祝的生日。十二月除左有好聽嘅音樂同時,滿街都係故事般的佈置,近日走彷好多地方,拍下很多值得留念的畫面。

2011年沒有白過,我眼跟我腦記錄着歡笑與眼滴,滴出這分鐘的真情。

• eleven replied at 2011-11-28 12:33 am

生日過左,平靜的同時感覺好好。令人懷念的十一朋好快過去,但下個月會有幾個更值得慶祝的生日。十二月除左有好聽嘅音樂同時,滿街都係故事般的佈置,近日走彷好多地方,拍下很多值得留念的畫面。

eleven, 好好奇想知道你有冇覺得2011有令你後悔嘅事情?

• Wow, 你是一個感情豐富的人。

• t replied at 2011-12-07 6:40 pm

eleven replied at 2011-11-28 12:33 am

eleven, 好好奇想知道你有冇覺得2011有令你後悔嘅事情?

好實在的說,無:)

莫講2011, 大半世人都無做過咩令自己後悔嘅事。

人一世就不斷地做投資,只要输得起,就可以做決定。最難的決定是同其他人有關,所以做什麼決定都要為重要的人考慮同衡量其他人在受着什麼風險。

我深信自己重視的人不快樂,我就算令自己幾逍遙自在都有問題。

所以幾時都好,若希望自己不要因下錯注而後悔,好好的記着飲水思源四個字。

• 幫你push吓先^^

• 今晚勁開心,聽日就星期五,下個星期就係最開心的一個星期。

正!!!

• eleven replied at 2011-12-09 12:44 am

今晚勁開心,聽日就星期五,下個星期就係最開心的一個星期。

正!!!

點解下個星期係最心的一個星期?

• eleven replied at 2011-12-08 1:03 am

t replied at 2011-12-07 6:40 pm

eleven replied at 2011-11-28 12:33 am

好實在的說,無:)

莫講2011, 大半世人都無做過咩令自己後悔嘅事。

人一世就不斷地做投資,只要输得起,就可以做決定。最難的決定是同其他人有關,所以做什麼決定都要為重要的人考慮同衡量其他人在受着什麼風險。

我深信自己重視的人不快樂,我就算令自己幾逍遙自在都有問題。

所以幾時都好,若希望自己不要因下錯注而後悔,好好的記着飲水思源四個字。

同意, 自己輸左唔緊要, 最怕係影響到其他人.

• 其實很多時, 影響自己便會影響別人

賠上自己的快樂, 同時會賠上別人的失望

如十件事中有一件值得開心, 就盡量開心吧

• 是的~~不求天長地久,只求曾經擁有!

• meccytsz replied at 2011-12-12 1:28 pm

是的~~不求天長地久,只求曾經擁有!

你真係覺得可以咁樣咩

若有個人同你講要擁有你一天

同時.你如果覺得那人是可接受

真的不覺這太短?

自己覺得如果是為吃為享樂 (像去旅行)

只是去一去遊.一遊, 不能擁有是..遇左

其他的...是否可以輕鬆讓佢流逝嗎 (假設你是留得住)

"我知你明不明我說的"

• eleven replied at 2011-12-12 9:34 am

其實很多時, 影響自己便會影響別人

賠上自己的快樂, 同時會賠上別人的失望

如十件事中有一件值得開心, 就盡量開心吧

所以有時我會諗, 如果一件事嘅結果係會令兩方面, 甚至多方面受傷, 我寧願自己一人默默承受, 起碼見到別人開心或唔受影響, 自己都覺得安樂一d

• eleven replied at 2011-12-12 1:47 pm

meccytsz replied at 2011-12-12 1:28 pm

是的~~不求天長地久,只求曾經擁有!

你真係覺得可以咁樣咩

若有個人同你講要擁有你一天

同時.你如果覺得那人是可接受

真的不覺這太短?

自己覺得如果是為吃為享樂 (像去旅行)

只是去一去遊.一遊, 不能擁有是..遇左

其他的...是否可以輕鬆讓佢流逝嗎 (假設你是留得住)

"我知你明不明我說的"

人非草木, 亦唔係聖人, 好難做到只度曾經擁有

• 這幾天放工也四處跑,為的是找點令人有感覺的禮物。大日子來臨,更覺得滿街的不合心意。開心的期待反而增加不安,奇怪。

從小就幻想有個私人工場,有一個工藝室,可以在入面天馬行空的製作心成長之後中的玩意。技術不是問題,從小就工多藝熟,從沒想到欠的是時間和獨處空間。

放工後的三兩個小時真過得快,過往吃一點喝一點時間足夠有餘。今晚要趕工了,希望有滿意成果。

• eleven, 你有咩野手作仔呀?

• 機械,五金,土木

• 香港很暖,想着另一邊只有4度,孤單吧! 看了圖片更令人憂心着急。但很快會見面,還有十多個小時吧! 請忍耐,我會真真正正在默默的在心支持你,希望你還可以安睡至明日,直到我出現。

• 應該吃過了吧! 我沒吃呢! 只是喝一杯。什麼也是一種經歷,苦了今晚同時你會一世也記住今晚,我深信之後的日子你會重複又重複的說起今日所發生的事,應該算是苦中帶趣的回憶。

• *你的心情總在飛

什麼事都想去追

想抓住一點安慰

你總是喜歡在人群中徘徊

你最害怕孤單的滋味

你的心那麼脆

一碰就會碎

經不起一點風吹

你的身邊總是要許多人陪

你最害怕每天的天黑

但是天總會黑

人總要離別