為了保持美貌與身材,不惜任何代價!

• YY replied at 2011-05-02 9:08 pm

-----------------------------------------------------------------

廣告就係廣告,即是唔係親身經歷,有冇參考價值就自己諗

=================================================================

可以知下d新 or 舊 product都好...

大家又可以一齊討論下嘛....

唔同以前ga la....而家d人分析能力強左...

• 萬一有天真的保持不了, 你會怎樣?

你不能接受自己變老了嗎?

沒有永恆的青春的

• 點正常保養都唔會天生麗質?

除左整容?

李嘉欣,關之琳,朱玲玲應該冇整容卦?

都係天生麗質+保養

整容?

baby&周秀娜&潘霜霜有麗質?

• 起碼都可以知多少少... 9:15pm may 02, 2011 YY replied at 2011-05-02 9:08 pm

-----------------------------------------------------------------

廣告就係廣告,即是唔係親身經歷,有冇參考價值就自己諗

=================================================================

可以知下d新 or 舊 product都好...

大家又可以一齊討論下嘛....

唔同以前ga la....而家d人分析能力強左...

--------------------------------

唔係人人好似你咁諗!:)

• 休 9:17pm may 02, 2011

萬一有天真的保持不了, 你會怎樣?

沒有永恆的青春的

--------------------

咁又唔會接受唔到自己變老,一定要永恆的青春。

只係變老都想老得慢d咁解。

• candy replied at 2011-05-02 9:26 pm

休 9:17pm may 02, 2011

萬一有天真的保持不了, 你會怎樣?

沒有永恆的青春的

--------------------

咁又唔會接受唔到自己變老,一定要永恆的青春。

只係變老都想老得慢d咁解。

見到你個thread.. 就好想追落去...

我是個種不自覺地追求美的人...

我覺得女人... 千萬不可以有眼袋

唔好有太多白髮 + 雀斑

如果可以的

就30歲keep住緊緻...

希望這個thread可以討論下去

• 佢話只係話唔提牌子.....難保又為某某美容院,纖體院,醫務所,醫生等等...等等......

講的太多...現今賣廣告嘅...又可以化幾個名入來幫拖...提極都有人信....消費者好自為之

• 反正大家都係討論, 咁我有一條方係食冬虫草. 由一個嫁咗有錢人, 生咗女嘅女星流出嚟. 就係買冬虫草磨成粉, 早晚一茶匙咁沖水飲, 呢個方法唔錯.

• candy replied at 2011-05-02 6:11 pm

看來年輕唔單只睇個樣,最重要係舉子也年輕,好多人三十幾歲已露出老態。

例如發胖了的身軀,說話老氣橫秋,行路冇氣冇力!

出現老態比出現皺紋,更恐怖!>.<

有一樣唔agree的是.. 女人到了30-45歲是會少少胖是正常(可能是生完etc...)

如果反而瘦了, 我仲覺得是病了

• 仲有食燕窩係連續食3個月後要停一星期, 之後先食番. 咁先得架.

• adele replied at 2011-05-02 9:44 pm

反正大家都係討論, 咁我有一條方係食冬虫草. 由一個嫁咗有錢人, 生咗女嘅女星流出嚟. 就係買冬虫草磨成粉, 早晚一茶匙咁沖水飲, 呢個方法唔錯.

我的就是天天飲湯 + 每星期做 2-3小時運動 (遲d分享我做甚麼活動)

我慶幸我份工好得閒, 無壓力... :)

姐妹們繼續share :)

• 我講緊係日日都要飲/食.

• adele replied at 2011-05-02 9:45 pm

仲有食燕窩係連續食3個月後要停一星期, 之後先食番. 咁先得架.

我都try過...

我身上的皮膚超靚

但塊面就沒有功效 >,<

個時我是早上空肚食的

• 唔係即食嗰d喎, 係要自己燉嗰d.

• adele replied at 2011-05-02 9:52 pm

唔係即食嗰d喎, 係要自己燉嗰d.

有分別ga???

詳情係點?

• adele replied at 2011-05-02 9:52 pm

唔係即食嗰d喎, 係要自己燉嗰d.

你都幾識食下喎...kakaka

• 有.

即係嗰d係無咁正, 帶有雜質.

因為我好受燕窩, 一食好見個功效.

我種我都分別試過, 自己燉係好好多.

以每朝食兩個tablespoon嚟計, 3兩夠食一個星期, 一次燉夠一星期份量, 放入雪櫃, 每朝都食, 夜晚飲一teaspoon冬虫草粉開水, 我包你靚.

• 燕窩唔單止皮膚, 頭髮都靚埋.

冬虫草令面色靚.

• 你都幾識食下喎...kakaka

======================

辛苦搵埋自在食.

• adele replied at 2011-05-02 9:59 pm

你都幾識食下喎...kakaka

======================

辛苦搵埋自在食.

我覺得你貪靚多d囉.....haha

• 唔好咁講, 我對每種食材都有研究, 我先啱自己體質之餘仲要睇埋成效.

• adele replied at 2011-05-02 10:04 pm

唔好咁講, 我對每種食材都有研究, 我先啱自己體質之餘仲要睇埋成效.

無得唔認, 50/50啦....haha

• adele replied at 2011-05-02 9:57 pm

有.

即係嗰d係無咁正, 帶有雜質.

因為我好受燕窩, 一食好見個功效.

我種我都分別試過, 自己燉係好好多.

以每朝食兩個tablespoon嚟計, 3兩夠食一個星期, 一次燉夠一星期份量, 放入雪櫃, 每朝都食, 夜晚飲一teaspoon冬虫草粉開水, 我包你靚.

謝謝你的好介紹 :)

• 至於keep fit, 介紹你飲普洱, 唔洗太耐架, 10年夠.

再喺普洱入面加果皮, 化埋氣.

• adele replied at 2011-05-02 10:17 pm

至於keep fit, 介紹你飲普洱, 唔洗太耐架, 10年夠.

10年是指d 普洱有10年歷史 or 飲夠10年?

怕唔怕會d牙好黃??

(我是問題x 女 :P)

• adele 10:17pm may 02, 2011

至於keep fit, 介紹你飲普洱, 唔洗太耐架, 10年夠.

---------------------------

普洱+果皮?

真係未聽過!^^

• 10年是指d 普洱有10年歷史 or 飲夠10年?

怕唔怕會d牙好黃??

==========================

係放夠10年嘅普洱. 我飲咗3個月, 無牙黃問題呀.

普洱+果皮?

真係未聽過!^^

我本來都唔識,

係一個朋友教我.

果皮最好都係放夠10年,

化氣係將你體內嘅氣排走.

同埋對身體又好, m到無咁痛架.

• 我飲綠茶,烏龍+玫瑰。

以每朝食兩個tablespoon嚟計, 3兩夠食一個星期, 一次燉夠一星期份量, 放入雪櫃, 每朝都食,

-------------------------

這方式已吃了十年,這幾年戒吃,轉吃美肌素。

• adele replied at 2011-05-02 10:26 pm

10年是指d 普洱有10年歷史 or 飲夠10年?

怕唔怕會d牙好黃??

係放夠10年嘅普洱. 我飲咗3個月, 無牙黃問題呀.

普洱+果皮?

真係未聽過!^^

我本來都唔識,

係一個朋友教我.

果皮最好都係放夠10年,

化氣係將你體內嘅氣排走.

同埋對身體又好, m到無咁痛架.

明白晒,

明天再見... 是時候睡...

我其中一個美容環節是早睡...

希望大家一齊靚靚 :)

• candy replied at 2011-05-02 10:29 pm

我飲綠茶,烏龍+玫瑰。

以每朝食兩個tablespoon嚟計, 3兩夠食一個星期, 一次燉夠一星期份量, 放入雪櫃, 每朝都食,

-------------------------

這方式已吃了十年,這幾年戒吃,轉吃美肌素。

是甚麼牌子的美肌素?

• hi, call me ~ 9 0 8 6 4 4 9 2

msn : [email protected]

• candy replied at 2011-05-02 7:59 pm

你對自己要求都好高
    ---------------------

對自己要求高,固然要!
    對自己要求高,先至有資格對人哋要求高。

咁妳對朋友,男朋友,家人有乜要求ga?^^

• 我都有食開營養保充品,仲要飲足夠水,皮膚即刻超靚

• 我都係女人

真係好驚老…

所以真係要好花時間係保養皮膚度

唔想老左個陣勁多斑同皺紋,我會發癲的

Log in to reply