誰認真誰就輸了

• gal replied at 2011-03-15 8:11 am

-----------------------------------------------------------------

有時亦好討厭自己既自信,自信但凡自己想要既都可以贏得...

同時可悲既自尊心同執著...

如果...我覺得...可惜...

希望佢都一樣咁諗...

希望佢唔好內疚...

我會好好照顧自己....

=================================================================

gal

不知你還會否看到

說實在

我不認為你的他會內疚

他會內疚也不是在這時候才內疚吧

我相信我們會同一時間喜歡上很多不同的人

但同時愛, 應該是唯一的

你是認真的

但不代表他是或會付出同等份量的認真來回應你的愛

你說你會好好照顧自己

希望你說到做到

快點好起來啊~

• man4x replied at 2011-03-15 10:44 am

-----------------------------------------------------------------

Someone,

我覺得兩個人要係咩一齊要開心,是要抱住認真既態度去經營。認真雖然未必有如妳所願既結果,但不認真,一定沒有好結果。

現實上,愛情是失敗的居多。如果每次失敗妳都從自己身上找渣,我想下次妳可能歸疚於自己不夠認真。

我相信相處係一種藝術,無一種絕對既方法,可以適合所有人。而我既原則係,儘量讓自己又讓伴侶,係相處裡去活出自我。

不過,厘一刻妳需要既係儘快讓自己回復過來,其它既野唔好去諗咁多啦。

=================================================================

其實我最需要的

是一個了結

• Prayer for Japan

so sad when i listen this song and the memories of the scene by the news

• man4x

抱住認真既態度去經營。

認真雖然未必有如妳所願既結果。

我同意呢一點~

• Someone 3:10am mar 16, 2011

愛會令人不理智

如果我真的愛那個人

我想我也會心甘情願地做第三者

當然事後能忍多久就另作別論

===================================================================

愛或者真係會令人不理智...可惜我理智

若我真的愛那個人亦冇可能做第三者(任何情形之下都一樣)

但我亦唔要求對方分開,因為對方既事應該自己處理,係未開始前對方冇處理我就閃.

冇辦法...我性格如此

• preoccupy replied at 2011-03-16 3:23 am

Prayer for Japan

so sad when i listen this song and the memories of the scene by the news

每次看到都心頭一酸

但依然有人落井下石

仇恨讓人變得很可怕

• 落井下石的人可丁走視線!

• gal replied at 2011-03-16 3:32 am

但我亦唔要求對方分開,因為對方既事應該自己處理,係未開始前對方冇處理我就閃.

冇辦法...我性格如此

理智令人痛苦

如果可以我希望我自己永遠不清醒不理智

有個人可以讓我愛到為他沉淪

可惜沒有值得令我這樣的人出現

• 凡人 replied at 2011-03-16 3:41 am

落井下石的人可丁走視線!

我在面書看到

日本是大雄

中國是技安

韓國是阿福

台灣是叮噹

我不要做技安 >.<

btw, 何謂丁走視線??

• 睇第二本書吧!你可揀吧!

• 我冇認為他會內疚,而係他會內疚...哈

他一直同我講''對唔住''

因為一開始他就知道我是認真的,只係...他雖然相信但也會懷疑...

他不是個自信滿滿既人.

即使我真的認真,亦不代表他會付出同等份量的認真來回應我的愛,這一點我認同.

而人是善變的,也許,當他付出多我幾倍的愛來回應,我也就不再珍惜他了....

我同佢曾經討論過...

我選擇佢係一個冒險,而他選擇我同樣係一個冒險.

都算公平

其實,如果他沒有認真對我,我相信我不會留意到他.

留意到他是因為知道他對我有好感開始,亦觀察到他的為人性格如何,是否終生對象.

• Someone 3:47am mar 16, 2011

gal replied at 2011-03-16 3:32 am

冇辦法...我性格如此

理智令人痛苦

==============================================================

理智其實都是一種愛,對自己同對方...

我曾經放棄過一個好愛我既人,因為理智...

我唔想佢失去一切,我寧願成人之美~~

而家見到佢好幸福,我都開心~

• 凡人 replied at 2011-03-16 3:55 am

睇第二本書吧!你可揀吧!

可以揀我唔睇書!

• gal replied at 2011-03-16 4:01 am

Someone 3:47am mar 16, 2011

gal replied at 2011-03-16 3:32 am

冇辦法...我性格如此

理智令人痛苦

==============================================================

理智其實都是一種愛,對自己同對方...

我曾經放棄過一個好愛我既人,因為理智...

我唔想佢失去一切,我寧願成人之美~~

而家見到佢好幸福,我都開心~

讚~大愛

• 凡人

不是''大愛''呀~那只是人間自圓其說.

我只是愛自己,同樣亦幫他未來打算...

• 我想哭不敢哭 難道這種相處

不像我們夢寐以求的幸福

走下去這一步 是寬容還是痛苦

• Someone

祝好運^^

• gal replied at 2011-03-16 3:56 am

我冇認為他會內疚,而係他會內疚...哈

他一直同我講''對唔住''

因為一開始他就知道我是認真的,只係...他雖然相信但也會懷疑...

他不是個自信滿滿既人.

即使我真的認真,亦不代表他會付出同等份量的認真來回應我的愛,這一點我認同.

而人是善變的,也許,當他付出多我幾倍的愛來回應,我也就不再珍惜他了....

我同佢曾經討論過...

我選擇佢係一個冒險,而他選擇我同樣係一個冒險.

都算公平

其實,如果他沒有認真對我,我相信我不會留意到他.

留意到他是因為知道他對我有好感開始,亦觀察到他的為人性格如何,是否終生對象.

我感到兩人可以討論你們傾過的話題,真的要冒險也是痛快~~

人太理智會使人一生與真情無緣;同樣地,太重情感的人.過的一生是留不住快樂

• 未到最後,邊個輸都未知

• why 會有輸贏既呢 ?

一開始 係個 比賽 黎 ? @@oh~~

• 我很好^^

依然同佢KEEP住''未開始!了解中!''既階段~

而家我已經唔會心急想要擁有佢,世界咁大好男人點止佢一個 ^^

之前可能太重視佢,比左壓力佢,所以為左大家好一切順其自然^^

即係唔再咁重視佢~~

可能當佢願意處自己D事後,再同我講時我會答SORRY我有男朋友啦 =P

• MIMIO replied at 2011-03-17 2:55 pm

why 會有輸贏既呢 ?

一開始 係個 比賽 黎 ? @@oh~~

agree~

真係好奇怪~@@

• 世界很大,在google中可以search的topic多到自己點搵都搵唔晒...

一生人的大半精力放在一個人身上真係..太賣力了

Log in to reply