婚後可唔可以唔同老公XX

• 妳老公可以咪可以囉

• yes! you can ^_^

每個人都有自主權

• 咁你不如唔好結婚,何必害人守生寡?你咁做,只會有兩個結果:

1. 逼佢去滾 / 同第二个女人搞

2. 離婚收場

婚前三思,無謂害己害人

• 好明顯186未結婚

結婚唔等於 xx, 如果要xx 根本唔需要結婚

要偷食的話 結唔結婚都會 何必找個藉口呢

如果結婚就係為左咁 唔怪得咁多人離婚啦

• 186cm replied at 2011-01-09 12:33 pm

-----------------------------------------------------------------

咁你不如唔好結婚,何必害人守生寡?你咁做,只會有兩個結果:

1. 逼佢去滾 / 同第二个女人搞

2. 離婚收場

婚前三思,無謂害己害人

=================================================================

你自己人賤就好啦 仲要捏曲結婚既意義

唔怪得你自己日日搵女啦 你註定成世一個人 到老年淨番你一個囉 正仆街

• 結左婚都唔可以xx,你唔覺得好殘忍咩?即係去茶餐廳齋坐無分別!

我就係無法再過呢種生活,選擇左在供完層樓,轉名比佢之後馬上離婚,你唔係過來人,唔知果種十幾年都無夫妻生活既辛酸!

• No, u dun have to have sex with ur poor hubby.

• 結婚既意義係乜

• 人地係問可唔可以

唔係話一定唔做

後記: 做186cm 既老婆應該係雞 否則係做緩交

有呢種老公 應該幾無面

she 版中最人渣莫過於186cm 啦

• 其實結婚其中一樣好重要,同其他關係唔同既就係性生活,如果無性生活,不如做老友好了,何必結婚?

做知己也可以啦!結婚其中一個意義,就是承諾,包括自己的身體!

男人係有生理需要既,我講既係事實!唔認同大可以各自發表意見,人身攻擊就實在不合適!

• 結婚40年 replied at 2011-01-09 12:53 pm

-----------------------------------------------------------------

人地係問可唔可以

唔係話一定唔做

後記: 做186cm 既老婆應該係雞 否則係做緩交

有呢種老公 應該幾無面

she 版中最人渣莫過於186cm 啦

=================================================================

請你尊重他人。我前妻並無得罪閣下!唉!点解討論要搞到人身攻擊,仲要累及家人?

• 可兒

你不如同佢做朋友就算吧!

做夫妻而完全沒有性生活的日子,對女人可能無野,對男人來說,係你想像唔到咁慘架!

• 香港有幾多人結婚左又搵 SL/SP

the commitment is already lost.

• 要睇你老公係唔係性冷感

我識有些夫婦,個女仔朋友話我聽佢地幾年都冇XX,但生活正常

• 可兒:

我只係忠告。唔想你害左自己無青春,又害左人地幸福!

• lover16 replied at 2011-01-09 12:50 pm

結婚既意義係乜

一對男女在心理、生理、感情和思想方面均已成熟,渴望與心愛的異性結合,以達成互相激勵,彼此愛護,幫助彼此成長的理想。

婚姻的愛不單是一種感受,還是一項決定和委身,不單以清來培養彼此間的愛,還以意志來支持它。

藉兩人完全的分享和分擔,彼此治療在生命中的創傷,藉著互相激勵,以求進步,使兩人獲得生命所需要的滿足。

藉男女二人在婚姻生活扮演不同的角色,以帶出互補的功效,成功地建立兩人理想家庭。

無論疾病貧窮,順境逆境,部一生一世盡心盡力去愛慕對方、尊重對方、保護對方

看似很難 不過咁易做的話 就係人都可以結婚啦 又唔會咁易又離婚啦

186呢個人渣 咪就係代表囉 佢根本就唔應該結婚 唔應該存左

• gloriakwi replied at 2011-01-09 1:00 pm

要睇你老公係唔係性冷感

我識有些夫婦,個女仔朋友話我聽佢地幾年都冇XX,但生活正常

男人性衝動就多,性冷感

真係鳳毛麟角啦!

• 186cm replied at 2011-01-09 1:02 pm

男人性衝動就多,性冷感

真係鳳毛麟角啦!

都唔排除冇既

有些真是書呆子

• 我都一把年紀

個老婆唔比我攪 我咪離婚囉 女死女還在

宜家幾好啊 鍾意就玩下ps 唔鍾意就騙條女返屋企坃

咁既生活 呢度大把she 仔 支持我

我又自住 想點玩就點玩 你唔恨得咁多啦

• 186cm replied at 2011-01-09 1:04 pm

我都一把年紀

好自大

• 你賤就算啦 186cm 你攪唔掂 你老婆咪唔要你囉

講咩生理需要啫 講到自己係受害者

實情係你走去滾 生左野 你老婆咪走路

• 講咁多做咩 啫

可兒 得閒搵我 我幫你

• new wedding replied at 2011-01-09 1:02 pm

lover16 replied at 2011-01-09 12:50 pm

結婚既意義係乜

一對男女在心理、生理、感情和思想方面均已成熟,渴望與心愛的異性結合,以達成互相激勵,彼此愛護,幫助彼此成長的理想。

婚姻的愛不單是一種感受,還是一項決定和委身,不單以清來培養彼此間的愛,還以意志來支持它。

藉兩人完全的分享和分擔,彼此治療在生命中的創傷,藉著互相激勵,以求進步,使兩人獲得生命所需要的滿足。

藉男女二人在婚姻生活扮演不同的角色,以帶出互補的功效,成功地建立兩人理想家庭。

無論疾病貧窮,順境逆境,部一生一世盡心盡力去愛慕對方、尊重對方、保護對方

看似很難 不過咁易做的話 就係人都可以結婚啦 又唔會咁易又離婚啦

186呢個人渣 咪就係代表囉 佢根本就唔應該結婚 唔應該存左

support ! really support

1. 性不是婚姻中的唯一,但是婚姻中十分重要的部分!

2) 婚姻除了性,當然還有其他!我從沒抹剎!

我只是忠告,不如不要結婚,做知己也可以的!

只有婚姻做背景之下的性生活,才是合情合理合法下的性生活,才是能安開擺得上枱,公然可給人知,而又不受批評的親密關係。

大家不同意,我沒辦法。不過各抒己見,不必下下叫人做人渣的!唉!

• 186cm replied at 2011-01-09 1:04 pm

我都一把年紀

你做乜扮我!做人唔好咁閃縮扮人唔係咁好!

• 186 doctor replied at 2011-01-09 1:08 pm

你賤就算啦 186cm 你攪唔掂 你老婆咪唔要你囉

講咩生理需要啫 講到自己係受害者

實情係你走去滾 生左野 你老婆咪走路

佢一定未比女人玩返轉頭過

• 我走啦!費事俾人扮同侮辱!

• 186cm replied at 2011-01-09 12:59 pm

可兒

你不如同佢做朋友就算吧!

做夫妻而完全沒有性生活的日子,對女人可能無野,對男人來說,係你想像唔到咁慘架!

我都係男人 不過你真係好賤 性生活係重要 不過唔係全部

你講到你無性生活就離開 你想搵女人 唔駛咁講 日日見到post 搵女

就知你唔會係一個好男人 你老婆離開你 絕對係明智

• 你老婆離開你 絕對係明智...... REALLY BELIEVE

• 今日頭條是 186 AND fly

俾人咬住唔放的原因是因為佢地無同其他男人一樣在she 同流合男污

其他男人睇唔過眼就係咁鬧, 扮人講野

• 都係個一句

性生活 不等於婚姻

係要夾硬話唔做 就要離婚的話 ......186cm 其實你真係好賤 自己衰就算啦

• 我咪就係186cm 囉

• xx 咪扮正義啦

你咪又係賤男一個

• 銀婚 replied at 2011-01-09 1:19 pm

都係個一句

性生活 不等於婚姻

係要夾硬話唔做 就要離婚的話 =================================================================

agree!

• 186cm replied at 2011-01-09 1:21 pm

xx 咪扮正義啦

你咪又係賤男一個

咪扮聰明啦

• 可兒

其實你點解唔想?

因為你唔愛佢?

• 在香港的法庭上,要拗冇sex relationship的話,可以以對方在x年內未盡{丈夫/妻子責任}作為婚姻爭辯的理據.

除非在外國啦,有d人會在婚前要對方簽訂結婚唔包sex;可惜呢度係香港.

• 未結婚唔xx可以理解,但結婚後.....除非是疾病因素啦...唔係的又諗唔到啦.

• manemane replied at 2011-01-09 1:21 pm

銀婚 replied at 2011-01-09 1:19 pm

都係個一句

性生活 不等於婚姻

係要夾硬話唔做 就要離婚的話 =================================================================

agree!

thats why a prenup is totally needed.

Log in to reply