這裡有真愛嗎?? 搵到嘅朋友可以分享吓嗎???

• Sammie13 1:42am dec 27, 2010
    <br>plkc replied at 2010-12-27 1:35 am
    <br>-----------------------------------------------------------------
    <br>Sammie13 replied at 2010-12-27 1:32 am
    <br>-----------------------------------------------------------------
    <br>其實男人仲會唔會覺得網上面識嘅女仔會比較隨便D???
    <br>=================================================================
    <br>
    <br>應該講, 女仔會唔會好隨便咁係網上識完男人之後就同佢係埋一齊先o岩.
    <br>=================================================================
    <br>唔...你講得都啱...牛唔飲水點禁得牛頭低??
    <br>
    <br>另一個問題, 男人係唔係對D容易得到嘅野冇咁珍惜??
    <br>===========
    <br>大部份情況下係

• 珍惜唔珍惜,其實唔係容易得到與否,係得到的東西是不是真的想擁有
    <br>好難得到的東西,如果是得物無所用,如何會珍惜呢

• wizard replied at 2010-12-27 1:34 am
    <br>其實男女都一樣, 為左寂寞拍拖.. 或者係被人飛而立即想再搵人拍拖
    <br>只會更覺得唔容易去同另外一個人一齊.. 搞到之後連愛人的心都消失
    <br>
    <br>我曾經都消失過...到重拾返時, 我愛嘅人已經唔愛我~~

• Sammie13 replied at 2010-12-27 1:42 am
    <br>
    <br>另一個問題, 男人係唔係對D容易得到嘅野冇咁珍惜??
    <br>
    <br>都係架
    <br>會唔會珍惜, 主要睇男方付出幾多(男方係女方身上付出幾多);男方係女方得到幾多(女方係男方心目中有幾重要).
    <br>

• 妳都清楚呢度好多人搵食,咁妳仲係度搵真愛?
    <br>要挑戰自己的運氣,恆心,耐力,定什麼能力?
    <br>明知山有虎,偏向虎山行?
    <br>希望這裏不是妳的唯一或者主力找真愛的地方呀......

• wizard replied at 2010-12-27 1:44 am
    <br>Sammie13 1:36am dec 27, 2010
    <br>wizard replied at 2010-12-27 1:33 am
    <br>其實男女都一樣, 為左寂寞拍拖.. 或者係被人飛而立即想再搵人拍拖
    <br>只會更覺得唔容易去同另外一個人一齊.. 搞到之後連愛人的心都消失
    <br>
    <br>Wizard, 你有冇拍拖??
    <br>==========
    <br>呢個問題最近都有朋友問我, 而我都無拍拖至少三年
    <br>
    <br>我依家覺得冇拍拖唔代表D咩, 只係想搵個真係啱嘅先一齊....但當係寂寞時又點過??
    <br>

• Sammie13 replied at 2010-12-27 1:45 am
    <br>backspace replied at 2010-12-27 1:35 am
    <br>-----------------------------------------------------------
    <br>
    <br>其實都可以先了解再拍拖...
    <br>比較難
    <br>只可以好似interview咁問
    <br>或者飲野食飯等等時傾下觀察下
    <br>冇涵啲人會充
    <br>有涵的人會斂
    <br>唔係個個識睇
    <br>你要睇一個人要在有事發生嘅時候
    <br>要睇佢點對朋友
    <br>上網識人較難睇呢啲

• Paul replied at 2010-12-27 1:44 am
    <br>Sammie13 replied at 2010-12-27 1:42 am
    <br>
    <br>的確係, 不過唔只係男人
    <br>所以人對容易得到既野都無咁珍惜
    <br>
    <br>唔....我自己會覺得,唔理D野容易得到與否,如果係自己鍾意都應該要珍惜....

• Open replied at 2010-12-27 1:47 am
    <br>珍惜唔珍惜,其實唔係容易得到與否,係得到的東西是不是真的想擁有
    <br>好難得到的東西,如果是得物無所用,如何會珍惜呢
    <br>
    <br>呢個正正係我嘅諗法~~
    <br>

• plkc replied at 2010-12-27 1:52 am
    <br>Sammie13 replied at 2010-12-27 1:42 am
    <br>
    <br>
    <br>都係架
    <br>會唔會珍惜, 主要睇男方付出幾多(男方係女方身上付出幾多);男方係女方得到幾多(女方係男方心目中有幾重要).
    <br>
    <br>男方係女方得到幾多?? 你指係心靈上??

• 如果你好清楚自己係鍾意或者唔鍾意, 咁就當然係
    <br>但可惜好多時候係 somewhere in the middle...

• Open replied at 2010-12-27 1:53 am
    <br>妳都清楚呢度好多人搵食,咁妳仲係度搵真愛?
    <br>要挑戰自己的運氣,恆心,耐力,定什麼能力?
    <br>明知山有虎,偏向虎山行?
    <br>希望這裏不是妳的唯一或者主力找真愛的地方呀......
    <br>
    <br>係呢到,我依家會抱住識朋友嘅心態...以後嘅事...冇人會知...
    <br>

• Sammie13 replied at 2010-12-27 2:02 am
    <br>
    <br>肉體, 物質, 心靈, 三樣都係.

• 時間可以證明, 不過小心帶眼識人始終安全點.

• Sammie13 1:54am dec 27, 2010
    <br>
    <br>
    <br>我依家覺得冇拍拖唔代表D咩, 只係想搵個真係啱嘅先一齊....但當係寂寞時又點過??
    <br>=-=================
    <br>我係兩年前, 係度識左個女仔, 想追求但 fail.. 不過佢見我好在乎佢, 而且就算佢依家拍左拖都好, 我都只係做守候者, 佢唔開心時, 我會陪佢同開解佢.. 我想呻時, 佢都會哄下我... 呢種 support.. 就支持左我兩年
    <br>
    <br>

• backspace replied at 2010-12-27 1:54 am
    <br>
    <br>其實都可以先了解再拍拖...
    <br>比較難
    <br>只可以好似interview咁問
    <br>或者飲野食飯等等時傾下觀察下
    <br>冇涵啲人會充
    <br>有涵的人會斂
    <br>唔係個個識睇
    <br>你要睇一個人要在有事發生嘅時候
    <br>要睇佢點對朋友
    <br>上網識人較難睇呢啲
    <br>
    <br>拍拖先再了解,唔啱先分開...但放咗落去嘅感情點可以話收就收....

• plkc replied at 2010-12-27 2:06 am
    <br>Sammie13 replied at 2010-12-27 2:02 am
    <br>
    <br>物質?? 男人都講物質??

• plkc 2:06am dec 27, 2010
    <br>Sammie13 replied at 2010-12-27 2:02 am
    <br>
    <br>============
    <br>無限個 like..非常到 point

• Sammie13 2:11am dec 27, 2010
    <br>plkc replied at 2010-12-27 2:06 am
    <br>
    <br>=====================
    <br>男人一係唔追求物質, 一追求的時候同樣比女人奀尖

• wizard replied at 2010-12-27 2:07 am
    <br>
    <br>我係兩年前, 係度識左個女仔, 想追求但 fail.. 不過佢見我好在乎佢, 而且就算佢依家拍左拖都好, 我都只係做守候者, 佢唔開心時, 我會陪佢同開解佢.. 我想呻時, 佢都會哄下我... 呢種 support.. 就支持左我兩年
    <br>
    <br>
    <br>好微妙嘅關係....但會唔會令你有期望??

• wizard replied at 2010-12-27 2:13 am
    <br>
    <br>
    <br>原來女人有錢係感情上都係一個本錢.....
    <br>

• Sammie13 2:08am dec 27, 2010
    <br>
    <br>拍拖先再了解,唔啱先分開...但放咗落去嘅感情點可以話收就收....
    <br>======================
    <br>拍拖先再了解,中間的問題咪係因為寂寞, 同埋無機會好似朋友咁形式,經過相處一段時間而知自己同對方夾唔夾,同埋係咪咁愛對方。
    <br>變左好似試愛一樣
    <br>

• 好大鑊㗎
    <br>
    <br>好多人以為我喺度搵到好多嘢
    <br>但係我識女朋友都係prefer real life
    <br>呢度嘅好處係隨時有人
    <br>三唔識七又講一餐
    <br>訓先
    <br>
    <br>
    <br>

• Sammie13 2:14am dec 27, 2010
    <br>wizard replied at 2010-12-27 2:07 am
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>------------------------
    <br>會唔會有期望 ? 當然想佢會有一刻會鍾意我, 不過無可能的。
    <br>就好似昨晚,個女仔飲野, 佢男友病左,變左我去接人。佢有呻過同男友拍拖一年, D 關係一樣都係無太多的改善,但我又唔會藉此乘虛而入。
    <br>因為女人係愛一個人, 就會愛。否則等幾多年都未必會打動得到。
    <br>
    <br>最重要係我知自己處於一個咩的身份,所以唔會有咩期望。自己只會期待有新的目標後,唔好下下找對方做寄託就真
    <br>

• Sammie13 2:16am dec 27, 2010
    <br>wizard replied at 2010-12-27 2:13 am
    <br>
    <br>
    <br>=======================
    <br>
    <br>女人有本錢, 其實對拍拖都唔係一件好事

• backspace 2:17am dec 27, 2010
    <br>好大鑊㗎
    <br>
    <br>好多人以為我喺度搵到好多嘢
    <br>但係我識女朋友都係prefer real life
    <br>呢度嘅好處係隨時有人
    <br>三唔識七又講一餐
    <br>訓先
    <br>
    <br>===============
    <br>good nite.. 的確呢度廿四小時都會有人可以陪到你.. 只要係女性的話
    <br>

• Sammie13 replied at 2010-12-27 2:16 am
    <br>wizard replied at 2010-12-27 2:13 am
    <br>
    <br>
    <br>現今世代, 女人搵錢多過男人一d都唔奇.
    <br>如果男人覺得可以係女人身上得到男人無能力負擔既物質享受, 你認為佢會唔會咁容易離開個女人呢?
    <br>我深信呢樣野唔係個個男人都係咁樣, 但係我知道有不少男人都有咁既情況.
    <br>只講物質始終都係膚淺的

• wizard replied at 2010-12-27 2:16 am
    <br>--------------------------------------------=====================
    <br>拍拖先再了解,中間的問題咪係因為寂寞, 同埋無機會好似朋友咁形式,經過相處一段時間而知自己同對方夾唔夾,同埋係咪咁愛對方。
    <br>
    <br>其實...愛真係一件好複雜事...其實我係一個好簡單嘅人, 如果自己鍾意, 我會主動去了解, 去追求...若果相處落法癿大家唔啱, 我會盡力去解決,甚至遷就...但發現我呢種不顧一切嘅態度...往往就係傷害自己嘅元兇....
    <br>

• plkc 2:24am dec 27, 2010
    <br>Sammie13 replied at 2010-12-27 2:16 am
    <br>
    <br>
    <br>如果男人覺得可以係女人身上得到男人無能力負擔既物質享受, 你認為佢會唔會咁容易離開個女人呢?
    <br>我深信呢樣野唔係個個男人都係咁樣, 但係我知道有不少男人都有咁既情況.
    <br>佢地只會話 : 我地拍拖, 只不過係 share 一 d 野, 並唔係有心去私有呢 d 物質上的東西 :p

• Sammie13 2:30am dec 27, 2010
    <br>wizard replied at 2010-12-27 2:16 am
    <br>--------------------------------------------=====================
    <br>
    <br>其實...愛真係一件好複雜事...其實我係一個好簡單嘅人, 如果自己鍾意, 我會主動去了解, 去追求...若果相處落法癿大家唔啱, 我會盡力去解決,甚至遷就...但發現我呢種不顧一切嘅態度...往往就係傷害自己嘅元兇....
    <br>
    <br>所以當時我放棄我的女朋友, 其實我有考慮到佢會受到傷害。不過,要犧牲自己而達到能夠繼續走埋一齊,有時會委曲左自己,做唔返自己。
    <br>一吵大架的時候就更加傷得深

• wizard replied at 2010-12-27 2:21 am
    <br>------------------------------------------
    <br>
    <br>------------------------
    <br>會唔會有期望 ? 當然想佢會有一刻會鍾意我, 不過無可能的。
    <br>就好似昨晚,個女仔飲野, 佢男友病左,變左我去接人。佢有呻過同男友拍拖一年, D 關係一樣都係無太多的改善,但我又唔會藉此乘虛而入。
    <br>因為女人係愛一個人, 就會愛。否則等幾多年都未必會打動得到。
    <br>
    <br>最重要係我知自己處於一個咩的身份,所以唔會有咩期望。自己只會期待有新的目標後,唔好下下找對方做寄託就真
    <br>
    <br>希望你盡快可以搵到新目標!!
    <br>
    <br>呢D關係...對大家都唔會有好處...

• Sammie13 replied at 2010-12-27 2:30 am
    <br>
    <br>最重要還是要明白, 你是要找一個你覺合適, 又是你愛既人, 係要有付出, 不過唔係完全付出你自己去迎合對方.

• <br>原來女人有錢係感情上都係一個本錢.....
    <br>
    <br>一段感情如果係建立係物質上...真係好悲哀...
    <br>

• wizard replied at 2010-12-27 2:30 am
    <br>
    <br>佢地只會話 : 我地拍拖, 只不過係 share 一 d 野, 並唔係有心去私有呢 d 物質上的東西 :p
    <br>
    <br>我都好願意同我愛嘅人去SHARE自己嘅財產...係咪好傻??

• wizard replied at 2010-12-27 2:34 am
    <br>
    <br>
    <br>所以當時我放棄我的女朋友, 其實我有考慮到佢會受到傷害。不過,要犧牲自己而達到能夠繼續走埋一齊,有時會委曲左自己,做唔返自己。
    <br>
    <br>你呢個原因可能就係我個EX要同我分開嘅原因....
    <br>

• Here for sex only

• 冇用諗太多,每個人不同
    <br>所有事也不同

• Sammie13 replied at 2010-12-27 2:40 am
    <br>我都好願意同我愛嘅人去SHARE自己嘅財產...係咪好傻??
    <br>唔傻, 愛都會分享既.
    <br>但係如果佢都真係愛你, 佢都會share佢既野俾你, 唔會只係要你share既財產.
    <br>
    <br>

• 希望你盡快可以搵到新目標!!
    <br>
    <br>==============================
    <br>呢 D 關係, 我反而得到好處
    <br>
    <br>在一個失敗的追求者角度來看,女仔可以兩三年間,唔介意我成日搵佢,同埋明知佢有男友時都會不時 sms、msn,中間我無論任何事情出現低潮都會去哄我及聆聽我的事,間中會抽時間見面,係一件難能可貴的事。
    <br>最重要係,如果對方對你無 hear,男女都會懶得用言語去呃你哄你。所以我欣然繼續享受,直至搵到自己想要的女友吧, 呢個亦係我對佢暫時不離不棄去 care 個女仔的原因

• plkc replied at 2010-12-27 2:46 am
    <br>Sammie13 replied at 2010-12-27 2:40 am
    <br>但係如果佢都真係愛你, 佢都會share佢既野俾你, 唔會只係要你share既財產.
    <br>
    <br>
    <br>但如果我收入高過佢又可唔可以咁講??

• =================================================================
    <br>
    <br>-----------------------------------
    <br>若然係談婚論嫁的時候, 或者因為意外而將財產 share 梗係無問題啦
    <br>
    <br>否則, 貪錢、無錢又唔去自己爭取,甚至發現自己鍾意的人愛亂賭亂買野的,就真係唔好咁做了。
    <br>
    <br>任何時候, 女性應該要保護自己,因為男性自古至今,就當女人叻過男人都好,其實點都應該係男人對自己有責任及承擔,而唔會去刻意 share 女性的錢財吧

• wizard replied at 2010-12-27 2:52 am
    <br>
    <br>-----------------------------------
    <br>若然係談婚論嫁的時候, 或者因為意外而將財產 share 梗係無問題啦
    <br>
    <br>否則, 貪錢、無錢又唔去自己爭取,甚至發現自己鍾意的人愛亂賭亂買野的,就真係唔好咁做了。
    <br>
    <br>任何時候, 女性應該要保護自己,因為男性自古至今,就當女人叻過男人都好,其實點都應該係男人對自己有責任及承擔,而唔會去刻意 share 女性的錢財吧
    <br>or~加1分

• 所以當時我放棄我的女朋友, 其實我有考慮到佢會受到傷害。不過,要犧牲自己而達到能夠繼續走埋一齊,有時會委曲左自己,做唔返自己。
    <br>
    <br>你呢個原因可能就係我個EX要同我分開嘅原因....
    <br>--------------------------
    <br>過左去就算了, 好少男人會夠膽直言同女友分手的原因,因為男人係好怕負呢一方面的責任

• Sammie13 2:50am dec 27, 2010
    <br>plkc replied at 2010-12-27 2:46 am
    <br>Sammie13 replied at 2010-12-27 2:40 am
    <br>
    <br>
    <br>但如果我收入高過佢又可唔可以咁講??
    <br>-----------------------
    <br>甘睇下兩個人的錢財相差有幾大了

• wizard replied at 2010-12-27 2:49 am
    <br>希望你盡快可以搵到新目標!!
    <br>
    <br>==============================
    <br>呢 D 關係, 我反而得到好處
    <br>
    <br>在一個失敗的追求者角度來看,女仔可以兩三年間,唔介意我成日搵佢,同埋明知佢有男友時都會不時 sms、msn,中間我無論任何事情出現低潮都會去哄我及聆聽我的事,間中會抽時間見面,係一件難能可貴的事。
    <br>最重要係,如果對方對你無 hear,男女都會懶得用言語去呃你哄你。所以我欣然繼續享受,直至搵到自己想要的女友吧, 呢個亦係我對佢暫時不離不棄去 care 個女仔的原因
    <br>我明白...倒轉係我...我都會好似你咁...
    <br>
    <br>但我可能會抽唔到心去搵一個真正屬於自己嘅另一半...因為我知道,係我需要人陪伴時,佢會係我身邊...我根本冇需要去搵...亦唔會去留意其他人,或者俾機會人...
    <br>

• wizard replied at 2010-12-27 2:58 am
    <br>
    <br>--------------------------
    <br>過左去就算了, 好少男人會夠膽直言同女友分手的原因,因為男人係好怕負呢一方面的責任
    <br>
    <br>怕做負心漢??
    <br>

• 你願意同佢share你既財產又係唔係等於愛佢呢? 咁會唔會你覺得share左之後就代表好愛佢?或者你會覺你付出左一d你認為好重要既野, 你就好愛佢, 佢亦都會好認同你呢?
    <br>付出既同時, 其實都要知道大家係唔係要建基於呢d物質層面上既分享. 我認為會唔會分享一d物質既野係因人而異, 可以分享一切所有既野包括物質只係bonus.
    <br>
    <br>係咪好複雜呢?
    <br>
    <br>

• =================================================================
    <br>我明白...倒轉係我...我都會好似你咁...
    <br>
    <br>但我可能會抽唔到心去搵一個真正屬於自己嘅另一半...因為我知道,係我需要人陪伴時,佢會係我身邊...我根本冇需要去搵...亦唔會去留意其他人,或者俾機會人...
    <br>---------------------
    <br>其實呢個係好自然的關係, 無需要去搵, 留意, 俾機會。
    <br>不過中間有一個重點 : 如果你拍拖,有 d 野你係有怨無路訴,又唔適合俾你朋友知,呢個情況咪會有我呢類的關係可以存在同成立得到。
    <br>呢 d 關係只需要默許 ^ ^

• plkc replied at 2010-12-27 3:05 am
    <br>你願意同佢share你既財產又係唔係等於愛佢呢? 咁會唔會你覺得share左之後就代表好愛佢?或者你會覺你付出左一d你認為好重要既野, 你就好愛佢, 佢亦都會好認同你呢?
    <br>付出既同時, 其實都要知道大家係唔係要建基於呢d物質層面上既分享. 我認為會唔會分享一d物質既野係因人而異, 可以分享一切所有既野包括物質只係bonus.
    <br>
    <br>係咪好複雜呢?
    <br>
    <br>唔....的確好複雜~~
    <br>
    <br>其實我只係覺得如果我愛一個人,我無野唔可以同佢SHARE, 除咗一D會傷害佢嘅事...

• plkc 3:05am dec 27, 2010
    <br>你願意同佢share你既財產又係唔係等於愛佢呢? 咁會唔會你覺得share左之後就代表好愛佢?或者你會覺你付出左一d你認為好重要既野, 你就好愛佢, 佢亦都會好認同你呢?
    <br>
    <br>係咪好複雜呢?
    <br>
    <br>----------------------------
    <br>呢 d 思考題唔複雜,深層次來講... 唔講錢,只講 pure love,係咪可以都能夠成功走埋一齊

Log in to reply