有冇人屋企用洗碗機???

• 有冇SIS屋企用洗碗機???
    D人話洗碗機落GE野又唔同平時洗碗

• 洗碗機並唔係落洗潔精GE

• 我冇用過....其實貴唔貴嫁????

好似好大部好貴

• 我去探住UK既fd, 佢地就有用, 我見佢用水沖完D碗先放入去洗碗機, 又唔覺佢有放洗潔精喎....

係HK 你kitchen無返咁上下大, 都好難放到架洗碗機, 而且一般kitchen 都無留去水位比個洗碗機, 除非裝修果時已經諗住安啦.

• 我見佢用水沖完D碗先放入去洗碗機, 又唔覺佢有放洗潔精喎....
    ===========
    係!
    另外係放洗碗機專用清潔劑,很強列的,不是普通洗潔精

某程度上我唔贊成用......我有,但可以講我已經放棄用了

• 太不環保......
    電、水都用得得多唔在講
    那些化學劑強烈得非常恐怖,三年前我拿了些倒在一幅有油漬的地毯上...在後院的石屎地清洗
    那石屎地至今天仍然有一個長方形的白色地毯印
    可想而之,那威力無比.....所以令我不敢考慮再用洗碗機的清潔劑了

• +ggg replied at 2010-12-17 2:29 am

-----------------------------------------------------------------

太不環保......

電、水都用得得多唔在講

那些化學劑強烈得非常恐怖,三年前我拿了些倒在一幅有油漬的地毯上...在後院的石屎地清洗

那石屎地至今天仍然有一個長方形的白色地毯印

可想而之,那威力無比.....所以令我不敢考慮再用洗碗機的清潔劑了

=================================================================

你用咩牌子嫁,會唔會有D特別勁???

BTW我覺得如果成日係屋企煮飯,同埋4人家庭其實真係幾有用

唔洗因為洗碗要擺低BB自己玩

• 咁又冇咩野GE...唔洗掂又幾好BOR...

如果屋企有部就好

• [唔洗因為洗碗要擺低BB自己玩]

我通常會等bb瞓咗覺先去洗碗. 4人家庭都唔係好多野洗je, 我返媽咪到食飯成10幾人, d碗成座山咁高, 邊個洗都好"金", 有洗碗機就真係有用嘞.

• 家姐參加左試用,佢叫我JOIN埋

佢話都洗得好乾淨...

多左時間做好多野

• siufiona replied at 2010-12-17 5:36 pm

-----------------------------------------------------------------

家姐參加左試用,佢叫我JOIN埋

佢話都洗得好乾淨...

多左時間做好多野

=================================================================

有冇LINK???

• 我係+ggg, 我懶得轉回舊 acc.........

我的機是: FRIGIDAIRE

牌子唔係主要原因,而係我覺得浪費和不環保
    好處大家都知,但壞處都唔少,
    在US, 幾乎家家都有洗碗機,但部份家庭會棄用,尤其是中國人家庭......
    容量大,要儲幾日碗碟才開機一次(自己先要預備大量碗碟)
    放入機前要處理殘渣(洗得頭輪,我不如跟手洗埋佢)
    全熱水沖洗(我自己可以選擇頭輪凍水,尾輪熱水)
    洗碗過程很長(我用少些水都保證非常乾淨)

這是我個人意見,如果破壞了部份人雅興
    我願意說聲:「對不起」

• 及時雨 11:46pm dec 17, 2010

我係+ggg, 我懶得轉回舊 acc.........

我的機是: FRIGIDAIRE

牌子唔係主要原因,而係我覺得浪費和不環保

好處大家都知,但壞處都唔少,

在US, 幾乎家家都有洗碗機,但部份家庭會棄用,尤其是中國人家庭......

容量大,要儲幾日碗碟才開機一次(自己先要預備大量碗碟)

放入機前要處理殘渣(洗得頭輪,我不如跟手洗埋佢)

全熱水沖洗(我自己可以選擇頭輪凍水,尾輪熱水)

洗碗過程很長(我用少些水都保證非常乾淨)

這是我個人意見,如果破壞了部份人雅興

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

原來係你

唔怪得幾年前追住我唔放

仲有幾多分身

快d 蘇晒出尼

• 我家沒有, 但我很擁有囉.

• http://www.dishwasherhk.com/

而家做緊試用,你可以試下JOIN

• 可以試幾多日??有冇名額限制??

• 可以用30日呀

• 用完30DAYS係咪如果ARM係咪可以買?

• 係呀,唔ARM就會有人幫你拆返

Log in to reply