三十幾歲, 對於女人來說, 感覺上, 好似已經好老咁.. 但, 人總要抱有希望..

• 廿幾歲時, 相對好運, 亦沒有太多挫折, 經常覺得自己長不大般, 亦覺得十年如一日等於悶, 對於異性亦十分挑剔... 只因一切來得太易....
    三十初, 只是覺得外表是成熟了, 但思想依然幼嫰, 成日問自己, 點解思想仲係好似廿幾歲咁, 無變0既?!
    現在, 三十幾了, 年紀不輕也不是實在的老, 只是, 經歷過人生中的不如意... 同時開始知道自己真正想要的是甚麼....

• 對異性的要求, 有些是不切實際的, 就會放手不執著; 但有些要求是必須的, 是底線, 就必須僅守.

你對異性有什麼要求? 那些特質令你不喜歡? 那些特質令你喜歡? 你有哪些特質能吸引異性?

• 無論係二十,三十,四十,五十,每一個階段,有著不同的變化,不同的體會,

而三十後的女人係人生最美麗,最燦爛的時刻,好好去珍惜!

• 畢業生小妹/小dee dee,

我話對異性有挑剔呢個描述, 係講緊我廿幾歲果時喎.. 你啲問題係問廿幾歲時0既我, 係唔係? 咁你要時光倒流, 番去問佢喇.. haha..

grandmom,

好運就係最美麗,最燦爛的時刻囉. 但就算唔好運, 都係感受最深刻0既, 因為廿幾歲時唔識死, 到四十幾時應該比較穩重, 起碼大概已經响三十幾歲時經歷過挫折.. ^^

• 我是男的.

經歷過失敗, 才能銘記於心, 改善自己; 像不少中五生經歷過會考失敗, 才懂得讀書一樣.

三十多歲, 開始要重整自己的目標, 究竟自己的人生想要什麼, 這是值得深思的問題.

• 畢業生,

啱啱先留意到你原來响好多post 都有留言.. ^^

估計你唔係啱啱畢業(但都應該比我年輕, 剛三十出頭吧?)

好奇一問, 為何要強調自己係大學畢業生呢?

• 你好呀

• kit,

你都好呀.. ^^

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 9:34 am

-----------------------------------------------------------------

kit,

你都好呀.. ^^

=================================================================

Good Morning All

• 是, 我並非Fresh graduate.

如果用名字, 又太普通, 又會和其他人撞名, 被人誤會是另一個人.

如果用體形如身高, 就更加普通, 和自己一樣的就更加多.

如果用財物, 就引來貪錢而不是交心的人.

我看這裡的人大多不會用學歷背景做alias, 所以我就選用.

• 我同你都一樣係三十幾歲的女人, 一樣在廿幾歲人生好平淡, 有時覺生活平淡得太多過份, 工作又無咩挫折, 唯一同你一同的是我對男人無咩要求, 由畢業開始就只有一個男人, 有開心亦有分手的經過, 最終仍同佢結了婚, 可惜好境不常, 兩年前同佢離婚了, 好在的事, 我身邊有一班朋友在支持我, 而我亦能靠現時份普普通通的工作支持自己的日常開支, 所以呢兩年都過得不太差

但進入三章嘢, 總會擔心之後的三幾十年有無伴相隨, 又怕人哋話我離過婚, 只係慶幸自己樣子中中等等, 性格亦算好, 所以身邊仍有些男仕喜歡跟我交往, 多個朋友交心吧!

• 畢業生,

原來如此.. ^^

2010,

你都好過我丫, 社交圏子大...

有時都會諗, 如果以前唔係咁挑剔, 可能已經結咗婚, 就算要離婚, 都總算結過嘛..

我呢, 而家就响人生最低點(希望係呢世人最低啦..)

• 三十幾其實仲係人生黃金時間wor....

• mango,

睇下响那一邊睇啩...

唔知呢, 但感覺上就係開始老喇...

(雖然我都唔想成日覺得自己老.. ^^)

• 女人三十幾: 你好像心境有d老就真...

依家d人30幾好多keep得外表很好,很charm....

• mango,

經歷過不如意, 心境唔變唔得囉...

仲成日低低能能咁咩...

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 3:19 pm

-----------------------------------------------------------------

mango,

經歷過不如意, 心境唔變唔得囉...

仲成日低低能能咁咩...

=================================================================

三十幾先?

• 人一生不如意事有時在所難免, 平常心啦!

識當時候低能一下問題不大架

• backspace,

三十幾的分別在別?

mango,

唉..

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 3:29 pm

backspace,

三十幾的分別在別?

mango,

唉..

頭同尾都差好遠

• 如果你指33 同39 0既分別差好遠0既話, 請實質講有啲乜差得好遠呢?

• mango,

唉..

<<< 仲咩唉聲嘆氣...ha

如果唔介意msn, 可add我交個朋友: [email protected]

• 如果你指33 同39 0既分別差好遠0既話, 請實質講有啲乜差得好遠呢?

<<< 搭下咀, 39 心境唔同架wor, 真係差好遠, 因為踏入四字頭, 人生走了差不多一半....

• backspace & mango,

我想知你地係男定女, 同埋大概年齡囉...

因為性別同年紀, 可以好影響個人觀點...

mango,

人生走了差不多一半同走到差不多盡頭又有咩唔同呢? 又未死.

• mango,

人生走了差不多一半同走到差不多盡頭又有咩唔同呢? 又未死

<<< 人生後半如果指係40-80, 咁60-80後相對會應該平淡, 身體也再始真正衰老, 至於40-60 還好看個人本身其他因素, 但明顯黃金時間已過.. 心境不同都好正常, 我心目中黃金時間係2x-3x ..... 我係男黃金時間剛過左喇ha

• mango,

都仲係無實質講到3頭3尾有乜實際分別..

2尾同3頭夠有分別啦... 日日都唔同咗架喎.

• 我三十頭o既時候生仔, 三十尾個仔入小學. 我覺得自己成熟o左, 學識照顧人, 諗野都比以前周詳, 懂得包容, 為他人設想.

外型上我fit左, 因為近年好注意飲食, 生活有規律, 每日都運動. 而且我一向都貪靚, 所以keep得ok.

• 健康好重要, stay healthyo既話, 個人都開朗d, 我唔覺得自己老! ^^

• nice to meet you, i'm 34 years old, single, male, live in T.S.T, back from canada, this is my msn : [email protected]

• 所以話經歷會影響心態囉.

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 9:27 pm

所以話經歷會影響心態囉.

反而我覺得心態比實際年齡重要. 心境年輕, 開開心心過一日!!

• 同意樓上講....心態比實際年齡重要

所以我幾服楊千嬅

• silass replied at 2010-12-11 9:45 pm

同意樓上講....心態比實際年齡重要

所以我幾服楊千嬅

嘿嘿, 係不分男女的. 男人都係架 :>

• TonyAn replied at 2010-12-11 9:51 pm

silass replied at 2010-12-11 9:45 pm

所以我幾服楊千嬅

如果男人係咁, d女仔就覺得個男既大唔透架啦.....

• silass replied at 2010-12-11 9:56 pm

TonyAn replied at 2010-12-11 9:51 pm

silass replied at 2010-12-11 9:45 pm

所以我幾服楊千嬅

如果男人係咁, d女仔就覺得個男既大唔透架啦.....

你錯啦, 心態年輕唔等於幼稚. 相由心生, 心態年輕但處事都可以成熟. 只係唔同既環境表現唔同.

• 男人本來就係一個大唔透.. 0既男孩...

女人呢, 就只係永遠想扮大唔透, 因為根本唔想長大.. haha.

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 9:59 pm

男人本來就係一個大唔透.. 0既男孩...

那你接受這樣嗎?

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 9:59 pm

女人呢, 就只係永遠想扮大唔透, 因為根本唔想長大.. haha.

大唔透都唔係問題黎既...最緊要係需要佢企出黎既時候就企出黎...

有承擔又係另一個好重要既原素

• 咁要睇下呢個男孩有無認真0既時候喇...

男人都唔會真係鍾意一個永不長大0既女人啩...

• 哈 你上黎就係想同人分享 仲以為你有野想搵添

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 10:04 pm

咁要睇下呢個男孩有無認真0既時候喇...

咁你又岩.......

唔記得睇咩講過, 一段long lasting既感情, 重要既係大家一齊左之後都有成長...同以前既自己對比係有進步..

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 10:04 pm

咁要睇下呢個男孩有無認真0既時候喇...

都幾好啊純真啲

• 男人三十幾 replied at 2010-12-11 10:05 pm

哈 你上黎就係想同人分享 仲以為你有野想搵添

我有嘢想搵啊

• 男人三十幾,

呢度有咩可以揾呢?

backspace,

你唔係想講你係永不長大0既男人, 所以你好純真嘛?

• silass replied at 2010-12-11 10:03 pm

女人三十幾 replied at 2010-12-11 9:59 pm

大唔透都唔係問題黎既...最緊要係需要佢企出黎既時候就企出黎...

有承擔又係另一個好重要既原素

但如果佢只係徹徹底底0既大唔透, 就真係死得...

你講得咁, 男人有承擔係好重要.. 不過, 我相信只會對佢愛0既人有承擔..

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 10:15 pm

男人三十幾,

呢度有咩可以揾呢?

backspace,

你唔係想講你係永不長大0既男人, 所以你好純真嘛?

我唔想長大

• old woman .... = ugly + fat

• 女人三十幾 replied at 2010-12-11 10:15 pm

男人三十幾,

呢度有咩可以揾呢?

搵我黎 可能你就係等緊我

• 熱爆日,韓tee..85折LA~!!

http://hk.myblog.yahoo.com/suki_auction

鞋+護膚品

http://hk.user.auctions.yahoo.com/hk/booth/jashop28

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1126151961?r

=1075310594

www.ja-shop.com

場最最最平 徐濠縈 大熱 美國 MBT kisumu 第二代 涼鞋健康鞋 拖鞋 磨沙面黑色/白色 真皮

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1125581268?r=1173826154

• uncle c replied at 2010-12-11 10:26 pm

old woman .... = ugly + fat

=horrible

Log in to reply