有冇唔搵人拍拖男女朋友唔搵sl/sp既人係she??

• 我就覺得,就算係現實,都有岩傾同唔岩傾既人,岩傾咪多出黎玩,唔岩傾咪見小d囉

曾經有人話我有責任架,仲羅亞媽同女朋友黎比,我睇完咪算囉,就算老婆我都係同佢講一句,冇其他女人可以代到你,但你都永遠代唔到我亞媽,我同你今日好開心,但將來可能變既唔係我,會係你,但係亞媽,佢點都係我亞媽,梗何況佢咁錫我~~~

• ling replied at 2010-09-30 5:35 am

-----------------------------------------------------------------

十全十美既人我好樂意同佢做朋友 :)

不過唔會拍拖.....

我都試過推開d十全十美既男仔....真係自問襯唔起

=================================================================

駛乜推開,重要係對方點睇你~~~~~

• 昨日都同一位朋友傾過上網同人傾計為咩

而我係為調劑都市生活的失衝, 說說聽聽來這裡的

如果花上的時間心機可換來一些對我心路歷程有幫助的東西, 就係bonus

如能結識多一位朋友, 對我來說就是無價寶

• 空間 5:39am sep 30, 2010

駛乜推開,重要係對方點睇你~~~~~

=====================================

對方點睇......咪要我知道我走寶囉~

哈哈 我都係覺得唔駛客氣啦~

• 係she單純傾計識個朋友真係咁難??(當然要大家價值觀差不多先得啦~)

• 呢條thread我最鐘意sasa

sasa講得最正路(因為大家上網目的一樣..heehee)

• 總覺得she既女仔比男仔更有腦同心智成熟d

• Hi ling, 做咩咁早呀? 今日假期,妳唔訓多陣?

• 我目的都係上嚟吹水,哈,我條Thread嘅都係正常人,從來都冇啲揾食嘅人入嚟搞事。

• 我目的都係上嚟吹水識朋友^_________^

• ling replied at 2010-10-01 7:13 am

-----------------------------------------------------------------

係she單純傾計識個朋友真係咁難??(當然要大家價值觀差不多先得啦~)

=================================================================

一年前,無意中見到呢個網,果時就呢度識到好朋友,不過係女仔,依家我地每星期出一次街,佢又介紹佢d朋友比我識,我又介紹我d朋友比佢識,有時朋友問起我地點識,我地都差d忘記係網上識

而當時,亦有一個男的追我,我見佢正正常常咪同佢去下街lor,正常社交,無乜野,但3個月後,佢突然失蹤,之前他發了一個信息給我,內容大約是~他和朋友談過我,說我不是想找sp/sl的人,而他是,他朋友叫他不要浪費我時間,要找就要找同道中人,不要找我這些,最後他叫我小心一點,他說這裡很多找sl/sp的

我不擔心,因為我唔會刻意找人拍拖

• 打錯了應該係~之後他發了一個信息給我

• 哈哈 sasa 有趣有趣......XD

二年前我同EX分手...心情跌落谷底....

無意中見到呢個網既星座版..好沉迷...

當時自己突然好迷信...

因為唔肯將自己既感情放手,迷信所以比人呃左小小錢(都得都值得架!!)

之後見到relationship,當時覺得好得意......

二年之間我都識左見左好多男女....千奇百怪.....

亦係呢度識左岩傾岩玩既朋友,幾個男女,當時每星期我地大家出4-6次街(見得好密因為大家都悶爆....哈哈),女仔仲會上下大家女仔屋企,飲下野煮野食傾計HEA下...

過左半年之後....有D人露出原形...搵食..

有D人露出性格上既缺點...就係咁大家都冇再聯絡...

(其中有2個久不久搵下我傾電話問候下 )

其實有D可惜...

因為我認為最重要係我地之間除左一位想搵食之外,冇人會對其他人做D咩傷害既野~因為我試過唔記得放好D錢(1萬蚊)同D鑽石手飾係客廳,都冇人攞~至少我識既呢幾位都有教養無貪念~(其實佢地仲有錢過我XD XD)

大家都好爽快有時你理單有時我咁,大家都唔太計較....

而且大家條件都唔錯....

(不過有男仔有話我條件差架,但D女仔個個就棒到我上天咁~ 都唔知信邊個~ XDXDXD)

• 至於係she既情緣方面......

我都試過遇到幾個價值觀接近又投契既男仔...

可惜都係有緣無份...

我會失望但睇得好開,可能因為我本身根本唔係以搵人拍拖為目的,所以感覺唔會太傷心~

不過,係she對我有好感既男仔就好多....不過都唔係我欣賞既類形... :p

• ling,

咁依家仲有無聯絡網友? 人始終有缺點,不太影響到我的,都無問題嘅,人越大朋友越難找,但我相信肯拎個心出來交友,總會識到的

就好像那個搵食男,他說睇得出我係真心同人交友,所以不捨得騙我,仲同我講左好多次對唔住,不過他都沒有騙到我什麼,我們只是行街食飯

我真心同人交友姐,但我也會小心的,哈哈....

• 曾經都有個男都叫我小心一點,佢話呢道d男全部都係搵人上床,因為其實佢都係...

我諗佢係好人:)

至少講明...曾有個男人話搵人上床唔難,如你唔肯係因你係搵男朋友,佢咪話自己搵女朋友,最終一樣可以達到上床目的....(我覺得佢好無恥囉!)

我已經冇再聯絡網友,佢地既某d缺點影響到人地架.....

有個女仔又係恨拍拖不過被佢恨到啦XDXD...

見佢拍得咁開心我都費事搵佢,佢只會同我傾電話冇時間再同我出街喎~

其他未見過既又傾到計既男網友,因又係好感問題,最終放棄我~唔再浪費佢地既時間~

the end 我都係得個吉!!!(比我d朋友成日攞黎笑我....叫我唔好上she)

我都有半年冇上she啦~不過...最近add左既人同之前she既人冇分別~

• 我覺得搵朋友係要有條件,至少真係要溝通到價值觀差不多,即使大家興趣唔一樣,都可以做到朋友.

我完全接受唔到9唔搭8既人做朋友囉!!

其實任何時候人人都需要朋友(呢道d人好似唔駛咁~)

• ling~~
    我真係好想知 你見過我未喎~~ 係唔係我做左d 咩令你誤會我呢??
    我之前有個女朋友都係she 識的~~ 拍左一年拖~~ 之後因有d 誤會而分開左~~
    你係唔係佢d frd 來架??

• Ling, 睇來呢到只係妳同sasa既地方,其他人好難插入黎wor...

• 其實係呢度識左果幾個岩傾岩玩既朋友,我d朋友都見過佢地...

當時朋友就話雖然個個都外形唔差背景唔錯,不過性格人品要睇耐D...

比佢地估中晒~唉.....

• ling 1:46pm oct 01, 2010 曾經都有個男都叫我小心一點,佢話呢道d男全部都係搵人上床,因為其實佢都係...

至少講明...曾有個男人話搵人上床唔難,如你唔肯係因你係搵男朋友,佢咪話自己搵女朋友,最終一樣可以達到上床目的....(我覺得佢好無恥囉!)

==============================================================

我覺得真小人比偽君子好,我都睇唔起d呃呃騙騙的男人,擺明搵sl/sp的,我反而覺得他們還有些可取之處,雖然都唔係好架喇,但至少擺到明,唔會傷人感情呀

呢度d人唔需要朋友?應該唔係嘅,我諗佢地應該係兩面人,d搵食男,可能係現實生活係好好先生,好老公,孝順仔,上來搵食係因為大家無關係, 無人識佢,回到現實又做回好好先生,幾好呢~哈哈....

• sasa~ 都講得幾岩~ 
    好多時人係有兩面~~ 
    可唔可以同sasa 你做朋友?? :P

• ling, 支持妳^^

係到識朋友, 我只覺要好睇個人同對方的心態同目的, 千其唔好因一時心情唔好, 就隨便亂加人亂識人, 對方有不相同的目的, 會, 也會用最好一面討好你, 而逹到佢想的 :(
    記著, 時間, 比多些時間自己同對方, 小心瞭解, 細心求証, 不用急切透露個人資料, 更不用要快速相見,

但我也信有好的存在, 男, 女都好, 睇自己要求乜, 平常心去相對吧!

記著, 講可以講到天花龍鳳, 但真的會是嗎? 耳聽三分假, 眼看未為真的道理,

• 輝FAI 1:59pm oct 01, 2010

ling~~

我真係好想知 你見過我未喎~~ 係唔係我做左d 咩令你誤會我呢??

我之前有個女朋友都係she 識的~~ 拍左一年拖~~ 之後因有d 誤會而分開左~~

你係唔係佢d frd 來架??

============================================

我唔識你亦無興趣識你,不過我記得你好似曾經幫人搵女仔做trade lor

• sasa replied at 2010-10-01 2:03 pm

ling 1:46pm oct 01, 2010 曾經都有個男都叫我小心一點,佢話呢道d男全部都係搵人上床,因為其實佢都係...

==============================================================

我覺得真小人比偽君子好,我都睇唔起d呃呃騙騙的男人,擺明搵sl/sp的,我反而覺得他們還有些可取之處,雖然都唔係好架喇,但至少擺到明,唔會傷人感情呀

呢度d人唔需要朋友?應該唔係嘅,我諗佢地應該係兩面人,d搵食男,可能係現實生活係好好先生,好老公,孝順仔,上來搵食係因為大家無關係, 無人識佢,回到現實又做回好好先生,幾好呢~哈哈....

Sasa, 妳講野真係一針見血呀... 哈哈

• man78 2:01pm oct 01, 2010

Ling, 睇來呢到只係妳同sasa既地方,其他人好難插入黎wor...

========================

你入左啦

• LING~ 係呀~~
    我幫個BOSS 搵嗎~~ 我都係當幫朋友 咁幫0者~~
    大家都有得著~~ 
    我唔會好似人地咁清高 去EJECT 老細 LOR~~

• sasa 2:03pm oct 01, 2010

=======================================

哈哈,我冇你咁好氣去諗佢地個人問題XDXDXD

不過你個意思令我諗起我朋友曾經講:

''一個pk都有分pk or 最pk 囉~當然pk都係pk架!''

哈哈

• Hi~國慶節快樂!

我覺得d男既開門見山講明已婚/有女友又搵sp/sl又怎樣!

只係想對方願者上釣,擺明吾洗負責任,真係當free lunch 甘~

得閒出來玩玩,吾得閒吾好打擾(因為有家室...),連大話也不用say!

• 我覺得係呢度識人要抱平常心,可唔可以發展都係其次,最重要係人品唔問題

• 人多有最少二面, 有些好陰暗的, 表面可能是好人, 但心底下是甚麼?我見得多了!

• fai輝,

做朋友?可以的

ling,

我都覺人品比外型重要

man78,

一針見血,咪笑我喇lol

• mr Wrong 2:05pm oct 01, 2010

ling, 支持妳^^

係到識朋友, 我只覺要好睇個人同對方的心態同目的, 千其唔好因一時心情唔好, 就隨便亂加人亂識人, 對方有不相同的目的, 會, 也會用最好一面討好你, 而逹到佢想的 :(

記著, 時間, 比多些時間自己同對方, 小心瞭解, 細心求証, 不用急切透露個人資料, 更不用要快速相見,

但我也信有好的存在, 男, 女都好, 睇自己要求乜, 平常心去相對吧!

====================================================

洗唔洗請你食燒鵝?

記著, 講可以講到天花龍鳳, 但真的會是嗎? 耳聽三分假, 眼看未為真的道理,

• 大家今日有乜野做呀??

我去煮個麵食先~

• SASA~~
    多謝你冇對我有偏見 肯同我做朋友呀~~
    其實我冇乜CLOSE FRD 架~~ 可能我 唔會主動好深入去了解一個人 ~~ 怕D 人好似LING 咁 ... 被人問到 住邊幾歲 咩職業時 會反感~~

• ka replied at 2010-10-01 2:14 pm

Hi~國慶節快樂!

只係想對方願者上釣,擺明吾洗負責任,真係當free lunch 甘~

得閒出來玩玩,吾得閒吾好打擾(因為有家室...),連大話也不用say!

Ka, 其實如果雙方清楚對方既狀況,而都繼續發展關係,咁一個愿打,一個愿 捱,真係怨得邊個呀?!

• ling replied at 2010-10-01 2:17 pm

mr Wrong 2:05pm oct 01, 2010

ling, 支持妳^^

係到識朋友, 我只覺要好睇個人同對方的心態同目的, 千其唔好因一時心情唔好, 就隨便亂加人亂識人, 對方有不相同的目的, 會, 也會用最好一面討好你, 而逹到佢想的 :(

====================================================

洗唔洗請你食燒鵝?

媽咪同我講, 燒鵝有毒嫁, 多食不宜, 仲有我受唔起, 大家吹下水, 妳咁突然, 我驚妳有目的呢 XDDDD

• sasa

我覺得其實樣樣都重要.唔駛太好樣樣一般就已經十分ok啦

• mr Wrong 2:15pm oct 01, 2010

人多有最少二面, 有些好陰暗的, 表面可能是好人, 但心底下是甚麼?我見得多了!

========================================

d有道行既人陰暗面一般都係....反轉猪肚時先表演架喎~

咁你係識d有道行既人定冇道行既人呢?

• ka 2:14pm oct 01, 2010

Hi~國慶節快樂!

============================================

真係好方便既理由同藉口XDXDXD

• ling replied at 2010-10-01 2:24 pm

mr Wrong 2:15pm oct 01, 2010

人多有最少二面, 有些好陰暗的, 表面可能是好人, 但心底下是甚麼?我見得多了!

========================================

二樣都見過, 假到冇得最假的, 陰險到冇得最陰險的, 唉, 呀!!!

• ling replied at 2010-10-01 2:27 pm

ka 2:14pm oct 01, 2010

Hi~國慶節快樂!

真係好方便既理由同藉口XDXDXD

嗱嗱嗱, 佢地都開定到門同個天井, 搵定個藉口, D人傻更更沖入去咋, 咁就唔好怨人啦 XDDDD

• ling replied at 2010-10-01 2:20 pm

sasa

Ling, 咁就要睇緣份啦,即使係幾好既人,唔岩自己,都係浪費時間。相反,即使個人千倉百孔,自己中意,都要認命

• 輝fai,

一開始問我太私人的問題我都會反感架,我諗ling被人問到 住邊幾歲 咩職業時,會反感,可能係因為覺得人地太心急,想搵岩黎食呀,好有搵食feel,一開始就問人呢d野,唔太好的,如果想知就傾下計先,傾下先問會好d lor.

• 估唔到今日搵到條咁有意思既貼, 版主, 同妳同某部分用心分享的, 真有點相逄恨晚一點了 XDDD

• 係,傾計傾道Q & A咁... 好討厭

• 加入我的最愛先, 得咗, 哈

• man78 2:31pm oct 01, 2010

ling replied at 2010-10-01 2:20 pm

sasa

Ling, 咁就要睇緣份啦,即使係幾好既人,唔岩自己,都係浪費時間。相反,即使個人千倉百孔,自己中意,都要認命

=======================================

我講緊朋友,你理解能力係咪......唉

• mr Wrong 2:27pm oct 01, 2010

ling replied at 2010-10-01 2:24 pm

二樣都見過, 假到冇得最假的, 陰險到冇得最陰險的, 唉, 呀!!!

但你有冇諗下自己有咩問題呢??

人要自我反省人先會進步~~

• ling replied at 2010-10-01 2:38 pm

mr Wrong 2:27pm oct 01, 2010

ling replied at 2010-10-01 2:24 pm

但你有冇諗下自己有咩問題呢??

人要自我反省人先會進步~~

有, 太耳仔軟太易信人, 但巳是history了, 哈哈

諗番以前, 比人跌到PK之景, 笑笑笑

Log in to reply