閒 聊

• 剛剛睇完電視播譚詠麟 & Teresa 節目,好正,可惜時間短D,老餅要聽舊歌先有共鳴!

• Emma_MM replied at 2012-05-12 11:20 pm

---------------------------------------------------------------

剛剛睇完電視播譚詠麟 & Teresa 節目,好正,可惜時間短D,老餅要聽舊歌先有共鳴!

===============================================================

哈哈, 可能會被人話你鍾意D重口味的歌喎

• 演唱會可以俾觀眾企身跟住音樂一齊跳舞,咁先至好玩,

係香港無咩可能,通常保安會攔住,觀眾只可乖乖坐係到,好似做評判咁^^

• Emma_MM replied at 2012-05-12 11:30 pm

---------------------------------------------------------------

演唱會可以俾觀眾企身跟住音樂一齊跳舞,咁先至好玩,

係香港無咩可能,通常保安會攔住,觀眾只可乖乖坐係到,好似做評判咁^^

===============================================================

所以以前點解咁多人鍾意夜總會, disco.. 到依家的酒吧的舞池

就係因為缺乏一個平台可以聽音樂的時候隨歌起舞了

• 舊歌著重melody,歌詞又寫得好,真係百聽不厭.

• 路過~

HI~Emma~^^~

• disco 真係唔錯, 唔需要識跳舞,只係跟住拍子"un吓",當做運動.

• 坦白講, 舊時的歌詞係比較到位同啜核的... 最重要係再重聽係會有共鳴...

依家的表達方式需要一點給人好另類, 好新鮮的感覺...

好少用詞簡單直接了

hi.. 貓

• hi 貓, 星期六晚唔出去浦吓?

• wizard replied at 2012-05-12 11:40 pm

坦白講, 舊時的歌詞係比較到位同啜核的... 最重要係再重聽係會有共鳴...

好少用詞簡單直接了

===================================================

係呀,就算黃霑翻生填詞,相信而家D 80,90後都唔會欣賞,

佢地嘅形容詞不離...勁,超,狂, 夠晒簡單~~~

• 今晚冇咩蒲

買完野返黎

哈~你地喜歡聽咩舊歌

我都啱聽架

~^^~

• Emma_MM replied at 2012-05-12 11:50 pm

wizard replied at 2012-05-12 11:40 pm

坦白講, 舊時的歌詞係比較到位同啜核的... 最重要係再重聽係會有共鳴...

好少用詞簡單直接了

===================================================

係呀,就算黃霑翻生填詞,相信而家D 80,90後都唔會欣賞,

佢地嘅形容詞不離...勁,超,狂, 夠晒簡單~~~

依家 D 人覺得聽完林夕的詞已經好有深度了

• ^.^ replied at 2012-05-12 11:55 pm

今晚冇咩蒲

買完野返黎

哈~你地喜歡聽咩舊歌

我都啱聽架

~^^~

HI~

又係講聽歌~咁岩既~^^

• 總之旋律好嘅歌我都鐘意,好似carpenters, bee gees, air supply d歌, 甚至鄧麗君,都啱聽架, 你呢?

• Emma,好少見你咁夜未訓~你好嗎? ^^

• Emma_MM replied at 2012-05-13 12:03 am

總之旋律好嘅歌我都鐘意,好似carpenters, bee gees, air supply d歌, 甚至鄧麗君,都啱聽架, 你呢?

以上的全是至愛~ ^^

仲有paul simon都好岩我聽~

• 哈~大家口味都咁經典哩

~^^~

• ar4leaf replied at 2012-05-13 12:03 am

Emma,好少見你咁夜未訓~你好嗎? ^^

===========================

係呀,平時我瞓左架啦,

最近工作好忙,日間少左上嚟,

你好嗎?

• ^.^ replied at 2012-05-13 12:07 am

哈~大家口味都咁經典哩

~^^~

===========================================================

唔止口味,人都好經典架^^

• 你地講的, 我真係無點聽。

我諗聽得最多係麥當娜咋

• Emma_MM replied at 2012-05-13 12:14 am

ar4leaf replied at 2012-05-13 12:03 am

Emma,好少見你咁夜未訓~你好嗎? ^^

===========================

係呀,平時我瞓左架啦,

最近工作好忙,日間少左上嚟,

你好嗎?

新工作做得慣嗎?

我個電腦成日壞,仲未整好~有時打打下字都可以無拉拉無晒野睇既~

所以我都好少上黎~

• 唔好意思,我唔鍾意"hotel california",

因為每次去hotel lounge, d菲律賓歌手梗係唱呢首歌,唯一呢首舊歌我會聽到厭.

• 新工極之唔慣,除左多野做,

公司仲用緊噴墨printer,好慢,D字又化,

舊版windows,打中文好多字無,仲有間中hang機或上唔到網,

無微波爐,無雪櫃,無得帶飯...唉!

• 工欲善其事,必先利其器,

你個老細好似唔太明呢個道理~

百無既公司會好多野唔就手既~,

無得帶飯,不如阿4送飯過你食丫~包你話正~HEE

• Emma_MM replied at 2012-05-13 12:29 am

新工極之唔慣,除左多野做,

公司仲用緊噴墨printer,好慢,D字又化,

舊版windows,打中文好多字無,仲有間中hang機或上唔到網,

無微波爐,無雪櫃,無得帶飯...唉!

似乎係 D 細的典型公司,好似我依家份工呢。

我就用炭粉機... 可以用到 windows XP..

中文字我打開最傳統倉頡, 所以顯示得到的..

hang 機.. 上唔到網... oh no ~ ~ ~

無微波爐.. yes

但公司有飯煲... 每個月的初二, 十六做芽拜神有免費餐

• 咁你以後點呀?新公司無微波爐,無雪櫃,你無得帶飯食,咁你以後毎日咪要出去買飯食

• 家陣每日中午出去買飯盒囉,公司附近好多人,買飯要排長龍,所以真係帶飯好!

• Emma_MM 9:00am may 14, 2012

家陣每日中午出去買飯盒囉,公司附近好多人,買飯要排長龍,所以真係帶飯好!

=====================================================

你好,你新公司係邊一區呀?無雪櫃帶飯會發臭

• tony replied at 2012-05-14 9:58 am

Emma_MM 9:00am may 14, 2012

家陣每日中午出去買飯盒囉,公司附近好多人,買飯要排長龍,所以真係帶飯好!

=====================================================

你好,你新公司係邊一區呀?無雪櫃帶飯會發臭

我指以前帶飯,而家求求其其買個飯盒算架啦,公司係上環.

• 早晨! 食左早餐未? 我吃完喇,睇緊報紙.

• 上環我近先施,得閒食個lunch吖。

• Emma_MM 8:40am may 15, 2012

早晨! 食左早餐未? 我吃完喇,睇緊報紙.

早呀,你咁早返到公司啦

• tony replied at 2012-05-15 9:45 am

Emma_MM 8:40am may 15, 2012

早晨! 食左早餐未? 我吃完喇,睇緊報紙.

早呀,你咁早返到公司啦

======================

通常早D返到公司食早餐睇報紙,

定定神先至開工,唔駛趕.

• hi, 食完飯傾兩句, 真係好唔想工作,可以退休就好喇!

• 睇吓有冇野傾~~~

• 探下你EMMA~^^~

• hi 貓, 今晚吃飽未呀?

• SHE 廣告越來越多,人氣越來越少,呢個現象係咪有D怪呢?

• 搵食艱難嘛
    個個都掛住搵食
    D性趣愈來愈少囉
    今晚未太飽
    睇下夜D有冇得偷食
    ~XP

• 搵食真係好艱難,多勞未必多得,最緊要係運氣.

家陣唔駛偷食,呢到興光明正大招募獵物架^^

• 可惜呢度求供失衡
    導致飢不擇食
    質量得不到任何保證

• emma你係唔係到左公司&食緊早餐呀?

• emma早呀&大家早呀^^

• 家陣吃緊早餐睇報紙.

• morning, emma, 睇幾多份呀?

• ^.^ replied at 2012-05-16 10:20 pm

可惜呢度求供失衡

導致飢不擇食

質量得不到任何保證

===================

要品質保證需耍取ISO認證架,

互聯網站無呢家野,咁掂會有保證丫^^

• 只可以睇一份報紙,邊有時間睇其他,

9點要開工,老闆娘一早已經返左公司,無得放肆.

• Emma_MM replied at 2012-05-17 9:00 am

只可以睇一份報紙,邊有時間睇其他,

9點要開工,老闆娘一早已經返左公司,無得放肆.

以為你係老闆娘添! :P

• 同意我都以為你係老闆娘添x2

你公司依家還有無請人呀?

Log in to reply