小三心靈分享會~^^

• Working. Bye for just now BabyTralala

• 所以我算是是易掌握的女人吧,心靈又不難搞

• BabyTralala replied at 2010-09-23 10:56 pm

-----------------------------------------------------------------

這幾天都睇左10多年前的movie

西遊記之月光寶鑑........

唔知你地睇既時候又領略到什麼 ?

=================================================================

我呢!…覺得真正的生命係無take 2;同埋…個個人都有他的使命或終點站,所以如果有中途站,我會認真的愛認真的玩…找緊屬於自己的記憶。

• BabyTralala replied at 2010-09-23 11:00 pm

-----------------------------------------------------------------

fly replied at 2010-09-23 10:38 pm

這條thread我第一次見,睇了一些對話…

覺得,人真的活不自然,愛不自然…

=================================================================

哈哈哈, 愛得自然又會給人說反叛...

說你的人影響你嗎?

如你不重視為呢人…

叛給他們看…haha

• dcs replied at 2010-09-23 11:42 pm

在現今的社會裡並沒有絕對的錯與對. 純為每個人自己的處境而定. 只要自問沒有傷天害理便用介懷了.

你說的我同意…

• 你和我一樣是別人的情婦嗎 ?

你現在是別人的第三者嗎 ?

======================

原來是隻免費雞,個西咪臭到寃兼有病

• BabyTralala replied at 2010-09-23 11:55 pm

所以我算是是易掌握的女人吧,心靈又不難搞

係人都屌得你就梗係易搞啦

• BabyTralala replied at 2010-09-23 11:39 pm

工作比較緊張, 但放工又悶悶的....

物質生活如果再充裕些就完美了 ! 哈哈

就這些令我不開心囉.....

食JJ都食飽啦,再俾好野你食都嘥氣

• BabyTralala replied at 2010-09-20 11:26 pm

人生在世,什麼是開心,什麼是快樂......

什麼是苦戀,什麼是相愛......

只在於心情.......

搞人老公又包裝成苦戀...收皮啦,免費雞

• 勸你讀多個錢書,吾識吾好扮識,遲早真係要靠俾人屌至揾到食

• BabyTralala replied at 2010-09-20 11:26 pm

人生在世,什麼是開心,什麼是快樂......

什麼是苦戀,什麼是相愛......

只在於心情.......

very agree

totally agree

• 言論自由要專重,出口傷人唔應該。

• 我以前都經歷過呢段時期, 個時其實覺得好辛苦

所以維持左一段短時間便終結了

• ii replied at 2010-09-24 1:08 am

我以前都經歷過呢段時期, 個時其實覺得好辛苦

所以維持左一段短時間便終結了

我諗係要好睇兩個人的心理質數,同埋要到位,見好就收,定係一心要真的愛,其他小理。

• 每個人對一件事的睇法及標準也不同. 有人站在對等的位置, 有人站在高地. 所以不用理會其他人的看法.

• 係呀..一於好少理

haha

• hi BabyTralala,

我相信我好明白你嘅心情, 因為我都係小三...

我永遠都係等待...無奈...寂寞

佢永遠都係愛逃避...怕壓力...同講"對唔住"呢三個字

如果你有能力放手的話,就唔好俾自己再繼續啦,因為呢條係不歸路...

• 小三一家 replied at 2010-09-24 5:15 pm

hi BabyTralala,

如果你有能力放手的話,就唔好俾自己再繼續啦,因為呢條係不歸路...

其實想了解多一點, 可是唔知你是否方便說

• fly replied at 2010-09-24 5:30 pm

小三一家 replied at 2010-09-24 5:15 pm

hi BabyTralala,

其實想了解多一點, 可是唔知你是否方便說

方便,我都想有人分享我內心感受

• 好呀...你講, 我找花生先..

^^

• "他", 係我嘅第三者. 破壞咗我同老公廿多年嘅感情. 但,我亦係佢嘅第三者...當我知佢好似有意思嘅時候, 我已經不停將"老公"呢兩個字搬出來,希望佢知難而退,同時,我冇想過要做人第三者.

• 當佢同我表白時,我亦好清楚同佢講,兩個人錯誤嘅決定會令六個家庭受傷....四角關係最終被相方嘅另一半發現....

• "他"有嘗試挽救同太太嘅婚姻,佢地去過接受婚姻輔導,但最終都唔work, 所以分居...而我,老公大吵大吵鬧,唔願意改任何嘢,要想有個home mate過埋下半世就ok...所以我選擇離婚.

• 聽落好似完滿解決...但,因為佢太太有病(我地未一齊已經有嘅病),所以佢好內疚,唔忍心提出離婚...而且每次提出之後,佢太太都會入醫院,什至太太屋企人過生....

• 小三一家 replied at 2010-09-24 6:18 pm

聽落好似完滿解決...但,因為佢太太有病(我地未一齊已經有嘅病),所以佢好內疚,唔忍心提出離婚...而且每次提出之後,佢太太都會入醫院,什至太太屋企人過生....

打錯字....應該係"過身"

• 好似明白,不過你老公都當你係homemate,係咪呀!

如果係,你離開係為了什麼呢!

• 佢嘅內疚同每次講離婚後所發生嘅事, 令佢好驚自己係不詳人,會將黑運過俾我,所以成日睇唔開,又受唔住壓力而逃避,唔搵我...

• 我只好...等待...無奈...寂寞...

今次重大煲...好似做戲噤...佢太太有cancer...

• 可能大家會懷疑佢有冇講大話,但我可以話冇.有時情願佢講大話什至騙我錢,噤..我會好過D,會有決心離開佢...

• 好黑下…你果邊的事

• fly replied at 2010-09-24 6:21 pm

好似明白,不過你老公都當你係homemate,係咪呀!

如果係,你離開係為了什麼呢!

佢知我地問題響邊,但佢話佢唔會改,大家一齊平平淡淡又一世...分居嘅時候久唔久打電話俾我呻無聊,只想有個人響屋企走吓陪吓..

• fly replied at 2010-09-24 6:31 pm

好黑下…你果邊的事

佢太太屋企人...太太媽媽跳樓死左..

• 真係好慘的事,我唔敢想你有沒有開心過

• 我突然覺得,要來的被不了。其實你唔係有心令事情發展到那麼不可收拾的地步但係你係入了這故事中。

我唔知如果你唔開始,就當他追唔到你,不過你心中可能一直都有一份…可能係未完的心願,日子久了又會如何。可能你現在要有的愛情都叫有過可是那愛情被太多不幸而令你寧願唔要。可是…我真的不懂說。只係覺得係咪一定會咁複雜,係唔係如果有人要死,有人唔開心就一定要放棄自己的愛情,自己的幸福…就是快樂在你眼前,兩人相悅,可是因為太多的…世人說的不應該就要自己一生呆下去。是自私還是別人無形的自私…是不清不楚有事會發生的人幸福,還是故事中的角色…那主角一定會受咀咒…

好想知錯愛了一次,但身附重擔的人是不是注定一生也再不可有他的愛情,也不可快樂…當一次,是否也是多,也是不應該。

• 我地兩個都唔希望我地嘅快樂建築響別人身上, 所以呢幾年時時都因大家為過唔到自己而分左無數次手...最後又因為太愛對方而又一齊...好無奈...好無奈...

呢幾年真係好唔開心...愛一個人其實冇分先後...我唔想因為遇到困難而放棄自己所愛...但,亦唔想有人受傷,雖然佢同太太響未有我出現之前已經婚姻有問題...

• 其實我相信,如果你們兩邊可以同自己的一半和平分開,你們一早做了。分開唔到就要受苦,我可以講不論你們是否在一起,你兩個都係活受苦。

• fly replied at 2010-09-24 7:20 pm

我突然覺得,要來的被不了。其實你唔係有心令事情發展到那麼不可收拾的地步但係你係入了這故事中。

我唔知如果你唔開始,就當他追唔到你,不過你心中可能一直都有一份…可能係未完的心願,日子久了又會如何。可能你現在要有的愛情都叫有過可是那愛情被太多不幸而令你寧願唔要。可是…我真的不懂說。只係覺得係咪一定會咁複雜,係唔係如果有人要死,有人唔開心就一定要放棄自己的愛情,自己的幸福…就是快樂在你眼前,兩人相悅,可是因為太多的…世人說的不應該就要自己一生呆下去。是自私還是別人無形的自私…是不清不楚有事會發生的人幸福,還是故事中的角色…那主角一定會受咀咒…

好想知錯愛了一次,但身附重擔的人是不是注定一生也再不可有他的愛情,也不可快樂…當一次,是否也是多,也是不應該。

對! 要來的避不了。冇人結婚會想離婚,亦冇人想同人分享一個男人做人第三者...

• 愛情這東西,如果你係同佢無緣,而你又甘心認命,真係會咩事都無,因為你根本咩都唔會上心。至多有人喜歡上你,就只好當佢倒楣。

最討厭係,你根本唔知你某年某日又會想有…可能一次的真愛。

我成日同自己講人去世前無野可以帶走,咩都唔係你的,只有自己的記憶是自己的,可是就是你也不敢為自己帶來一點珍貴的記憶…n咁多的無奈卻上心頭。係唔係要做一個人…唔化係唔可以安慰。

• fly replied at 2010-09-24 7:39 pm

其實我相信,如果你們兩邊可以同自己的一半和平分開,你們一早做了。分開唔到就要受苦,我可以講不論你們是否在一起,你兩個都係活受苦。

我已經同老公和平離左婚,做番到朋友,佢亦有祝福我同"他"...而"他"太太本來亦已口頭答應,但就發生太太有cancer事件...其實,我唔要求名份(可能因為曾經結過婚,相愛唔需要一紙婚書),但"他"一定要俾名份我,噤大家就可以光明正大接受朋友同家人嘅祝福....

• 小三一家 replied at 2010-09-24 7:49 pm

fly replied at 2010-09-24 7:39 pm

其實我相信,如果你們兩邊可以同自己的一半和平分開,你們一早做了。分開唔到就要受苦,我可以講不論你們是否在一起,你兩個都係活受苦。

我已經同老公和平離左婚,做番到朋友,佢亦有祝福我同"他"...而"他"太太本來亦已口頭答應,但就發生太太有cancer事件...其實,我唔要求名份(可能因為曾經結過婚,相愛唔需要一紙婚書),但"他"一定要俾名份我,噤大家就可以光明正大接受朋友同家人嘅祝福....

你算好了,都見有個結局。但多個家庭,很多人都傷晒…我祝福你可以有幸福,只要再多一點時間你就可以了。

• fly replied at 2010-09-24 8:00 pm

小三一家 replied at 2010-09-24 7:49 pm

fly replied at 2010-09-24 7:39 pm

你算好了,都見有個結局。但多個家庭,很多人都傷晒…我祝福你可以有幸福,只要再多一點時間你就可以了。

對,所以一早佢同我表白時,我已經同佢講...兩個人錯誤嘅一步會今六個家庭受傷害,但...命運逃不了...

我都希望幸福會降臨我身上

• 聽了你說的,最後也是羨慕你呢!真的希望你可以被命運照顧。

有機會過新生活,我覺在你至痛的時候想也不敢想,如果唔係你都唔洗同他考慮那麼多次的分開。點先可以令所有人接納你的決心,係好漫長的爭鬥呢!

• 對,重有漫長爭鬥...我地重要過太太做化療同手術呢關,可能長達幾年時間, 我要支持佢因為佢要支持同照顧太太。我冇嘢怕,只怕佢又想唔開,怕張黑氣轉俾我而又避走...早陣子佢又逃避左幾個禮拜...

• 小三一家 replied at 2010-09-24 8:35 pm

對,重有漫長爭鬥...我地重要過太太做化療同手術呢關,可能長達幾年時間, 我要支持佢因為佢要支持同照顧太太。我冇嘢怕,只怕佢又想唔開,怕張黑氣轉俾我而又避走...早陣子佢又逃避左幾個禮拜...

黑氣唔好諗,要命硬要黑死牛魔王。你想想自己的氣色唔好咩牛鬼蛇神都唔怕你啦!你給了我好多的啟示,今天我真的要向你說聲多謝!如果我要跟你一樣,我要面對的會唔少於你。我廿十出頭也認命了。至今都化不開,也一直知道化要好大的轉變,而且好可能有人會死,所以我才同你之前一樣。就是看了你更覺你像我的水晶球呢!

• fly replied at 2010-09-24 10:38 pm

小三一家 replied at 2010-09-24 8:35 pm

對,重有漫長爭鬥...我地重要過太太做化療同手術呢關,可能長達幾年時間, 我要支持佢因為佢要支持同照顧太太。我冇嘢怕,只怕佢又想唔開,怕張黑氣轉俾我而又避走...早陣子佢又逃避左幾個禮拜...

黑氣唔好諗,要命硬要黑死牛魔王。你想想自己的氣色唔好咩牛鬼蛇神都唔怕你啦!你給了我好多的啟示,今天我真的要向你說聲多謝!如果我要跟你一樣,我要面對的會唔少於你。我廿十出頭也認命了。至今都化不開,也一直知道化要好大的轉變,而且好可能有人會死,所以我才同你之前一樣。就是看了你更覺你像我的水晶球呢!

我給了你啟示?? 係你給了我舒發嘅機會就真...我好正能量嫁!我成日同佢講,我本身由細到大都運氣唔差,冇噤易吸到佢D黑氣...你只係廿十出頭,無需太早認命...人生有無數嘅可能會出現,只要你相信,呢個可能就會出現。

• 其實做小三有苦自己知,唔容易得到別人認同,因為將心比己,有時都過唔到自己。冇人可以同你分享...愛一個人冇錯,但錯在愛得太遲...小三要承受無數壓力,比一般人要有更大決心...

• 傻人,我不是廿歲出頭了,只是在想當年。我三十五了。你可以想想我困了多少年。我請你說你的故事時我就會當你聆聽者。你說多少有多用心,我就會一樣。朋友相交就係咁啦!

• fly replied at 2010-09-24 11:04 pm

傻人,我不是廿歲出頭了,只是在想當年。我三十五了。你可以想想我困了多少年。我請你說你的故事時我就會當你聆聽者。你說多少有多用心,我就會一樣。朋友相交就係咁啦!

哈哈~~~不好意思,原來你已經三十五,唔怪得你好似曾經滄海啦!!你呢,你嘅故事又講得嘛?

• 你脫難了。fly是從來也心水清。什麼相信…就可能有機會,用來鼓勵下人是可以的。我還沒有加入小三行列,或你當我脫離了小三行列也可以。三十五歲的人,跟自己愛侶之過的一個人相戀十年,唔知香港有多少個,可是我也離開了她。我希望她可以有自己生活。說到底,有多少無奈,旁人說什麼也理不了,你我都知有些東西是沒有需要向無關者說明,事實也不是他們有可能明,由別人說好了。

• fly replied at 2010-09-24 11:18 pm

你脫難了。fly是從來也心水清。什麼相信…就可能有機會,用來鼓勵下人是可以的。我還沒有加入小三行列,或你當我脫離了小三行列也可以。三十五歲的人,跟自己愛侶之過的一個人相戀十年,唔知香港有多少個,可是我也離開了她。我希望她可以有自己生活。說到底,有多少無奈,旁人說什麼也理不了,你我都知有些東西是沒有需要向無關者說明,事實也不是他們有可能明,由別人說好了。

你放她走,自然有你嘅原因...男人就是這樣吧,希望你愛嘅她離開你後會活得更精彩?? 而自己就無奈...

Log in to reply