小三心靈分享會~^^

• 沙沙 replied at 2010-09-20 10:58 am

-----------------------------------------------------------------

mr Wrong 10:39am sep 20, 2010沙沙, 妳又是第三者嗎?

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

我本以為自己係正室!!

但到同佢一齊之後,才知佢已有女朋友,仲要比我發現才知~

個心好傷LO~

=================================================================

男人真壞~

• mr Wrong

Thx!!

只係比我一想起,那麼個之前的假情假意,覺得佢好(箭格)囉!!

• BabyTralala

每段感情發生都是自私的;

兩個人走在一起, 不容立對方多心, 是正常的私心;

當第三者的, 所謂不介意身份地位, 沒理男/女方感受, 直接破壞別人關係, 也是出於自私;

人,生老病死, 死就是一個句號;

每做一件事, 應該有個句號, 不可能活一世都是周旋於別人關係裡, 真開心嗎?

放下私心啦, 做回一個令所有人都喜歡自己的一個女人吧!

• 心桃, 也不好亂動肝火, 也不好一支竹桿掃了一船人! 信,也有好的, 雖然比例上是少之又少, 睇自己做化同緣份吧!

• jimalu replied at 2010-09-20 11:10 am

-----------------------------------------------------------------

BabyTralala

每段感情發生都是自私的;

兩個人走在一起, 不容立對方多心, 是正常的私心;

當第三者的, 所謂不介意身份地位, 沒理男/女方感受, 直接破壞別人關係, 也是出於自私;

人,生老病死, 死就是一個句號;

每做一件事, 應該有個句號, 不可能活一世都是周旋於別人關係裡, 真開心嗎?

放下私心啦, 做回一個令所有人都喜歡自己的一個女人吧!

=================================================================

愛情, 愛的感覺是自私的, 天大的笑話! 那容許跟別人分享, 想...每當需要她, 他時, 但又不容許! 心情會是如何, 我也試過這感覺, 會知道是多痛苦! 她, 他永遠是別人的, 自己永不可擁有, 心情是多空虛, 有實在嗎?感情是...永遠, 不是片刻的感覺!

• jimalu, 嗯, 想不到想不到呢!

好清晰 :) 原來, 妳對感情有這深入看法, 有點感動添! XDDD

gd gal >3<

• mr Wrong replied at 2010-09-20 11:19 am

愛情, 愛的感覺是自私的, 天大的笑話! 那容許跟別人分享, 想...每當需要她, 他時, 但又不容許! 心情會是如何, 我也試過這感覺, 會知道是多痛苦! 她, 他永遠是別人的, 自己永不可擁有, 心情是多空虛, 有實在嗎?感情是...永遠, 不是片刻的感覺!

放手, 放開所有.....

mr wrong, 是你自己出於私心, 一廂情願繼續去追求一個唔愛你的人!

• 所以,在同一個人發展前,先要好好清楚對方是否單身啦!!

早一點看清好過遟看清

• jimalu replied at 2010-09-20 11:30 am

mr Wrong replied at 2010-09-20 11:19 am

放手, 放開所有.....

mr wrong, 是你自己出於私心, 一廂情願繼續去追求一個唔愛你的人!

係, 但過去了, 也真放下了, 心態好漂然~~~

懂得放下是好大考驗, 是真的~~~

• 沙沙 replied at 2010-09-20 11:32 am

所以,在同一個人發展前,先要好好清楚對方是否單身啦!!

早一點看清好過遟看清

一個女人仔, 自己小心D嘛, 好多方法去check呢, 呵呵

下次醒目, 沒事下~

• mr Wrong replied at 2010-09-20 11:23 am

jimalu, 嗯, 想不到想不到呢!

好清晰 :) 原來, 妳對感情有這深入看法, 有點感動添! XDDD

gd gal >3<

同你又唔係好熟, 你想不到是正常的...:P

• 嗯嗯嗯, 都識到幾位可分享的女人仔! 高興呢!

• 人生在世,什麼是開心,什麼是快樂......

什麼是苦戀,什麼是相愛......

只在於心情.......

• 我開這個thread 用意不是把自己暴露於衛道之中.......

希望有多些我地這類的" 弱勢社群" 交換心情吧 ! ^^

• BabyTralala

家下咩心情???

• 平靜啦~

傭懶~~

• BabyTralala replied at 2010-09-20 11:30 pm

我開這個thread 用意不是把自己暴露於衛道之中.......

何解你要做弱勢社群

• BabyTralala,

我開這個thread 用意不是把自己暴露於衛道之中.......

外人唔明白就由得佢地啦, 你都唔需要所有人明白你.

對又好錯又好, 到最後都係自己承擔後果. 旁人的說話, 一笑置之.

• 路過 replied at 2010-09-20 11:52 pm

BabyTralala,

對又好錯又好, 到最後都係自己承擔後果. 旁人的說話, 一笑置之.

儍又好, 痴又好, 要死的是妳, 我就一笑置之

• 路過 replied at 2010-09-20 11:52 pm

BabyTralala,

對,人生短短幾十年,我為自己而活

人人都有自己的角色,別人是別人的太太,我冇興趣去潛"閱"....

你可以說我影響了別人的婚姻,我都可以說別人阻礙了我的愛情生活...

說得清嗎

• 我開這個thread 用意不是把自己暴露於衛道之中.......

^^~~

• BabyTralala replied at 2010-09-20 11:59 pm

人人都有自己的角色,別人是別人的太太,我冇興趣去潛"閱"....

你可以說我影響了別人的婚姻,我都可以說別人阻礙了我的愛情生活...

說得清嗎

誰說先到先得, 難怪香港人咁鐘意排隊. 就算第三者係錯, 又錯得過男人去搵第三者?! 感情除了對錯, 還有很多很多. 若果一個人的眼中的感情, 經常用對錯去量度, 祇會慢慢失去樂趣. 呢個世界沒有想當然, 當然要愛你, 當然要忠心, 當然....

• 路過 replied at 2010-09-21 12:07 am

BabyTralala replied at 2010-09-20 11:59 pm

說得清嗎

誰說先到先得, 難怪香港人咁鐘意排隊. 就算第三者係錯, 又錯得過男人去搵第三者?! 感情除了對錯, 還有很多很多. 若果一個人的眼中的感情, 經常用對錯去量度, 祇會慢慢失去樂趣. 呢個世界沒有想當然, 當然要愛你, 當然要忠心, 當然....

衣個世界冇當然的,人同人其實都係因為偶然而相識....

當初傷害我的人都已為他婦,又如何....

佢錯嗎 ? 但原來和我ex好相配

佢對嗎 ? 埋伏了我和前任之間一些日子,因為佢前任同我分手...

所以我想通了

• 早知你想通, 只希望你知道仍然有人支持你.

• 狗男女同狗男女互相支持, good job

• 路過 replied at 2010-09-21 12:07 am

BabyTralala replied at 2010-09-20 11:59 pm

說得清嗎

我姦你阿媽, 殺你阿爸, 邊有對錯之分, 又錯得過生咗你出來, 令佢地失去樂趣.

• 我都好同情D雞, 吸毒者, 佢地都係弱勢社群!

• 路人 replied at 2010-09-21 12:53 am

我都好同情D雞, 吸毒者, 佢地都係弱勢社群!

都是你的同類, 我都好同情你

• 我又不傷感, 不用同情吧~ 哈哈

• hello baby

• 你好呀 ~ ^^

• 太晚了, 我要睡了~

• 上來會有人嗎 ?

• 有人

• BabyTralala,

好耐冇見啦

• 這條thread我第一次見,睇了一些對話…

覺得,人真的活不自然,愛不自然…

• 這幾天都睇左10多年前的movie

西遊記之月光寶鑑........

唔知你地睇既時候又領略到什麼 ?

• fly replied at 2010-09-23 10:38 pm

這條thread我第一次見,睇了一些對話…

覺得,人真的活不自然,愛不自然…

哈哈哈, 愛得自然又會給人說反叛...

• 在嗎 ?

• 只要自己認為沒有錯便可以了. 其他事不用太著意.

• 在啊 ! ^^

• 版主, 生活得開心嗎 ?

• 工作比較緊張, 但放工又悶悶的....

物質生活如果再充裕些就完美了 ! 哈哈

就這些令我不開心囉.....

• 在現今的社會裡並沒有絕對的錯與對. 純為每個人自己的處境而定. 只要自問沒有傷天害理便用介懷了.

• 對呀,愛情沒有前後,沒有對錯,只有因果......

• 只是物質上的足吧. 不會太大問題. 多有多用, 少有少用. 自己作一點調節便可了.

• 所以我真的好易滿足~

• 心靈上的缺失才最悲切.

• 易滿足是優点

Log in to reply