很不開心~七年的感情就這樣完了

• 你又點唔開心法 ? 講黎聽下得嘛 ~~

• 唔通因為三十年無失過戀@@

• 我鍾意左個人

日日响佢公司等佢

但見吾倒佢

• 咁浪漫~
    @-->----(要送枝花俾你先得XD)

• lingslings replied at 2010-06-12 11:10 am

-----------------------------------------------------------------

我鍾意左個人

日日响佢公司等佢

但見吾倒佢

=================================================================

喂 ~ 咁似我細個做 d 野既 ~~

• 波波 replied at 2010-06-12 11:16 am

-----------------------------------------------------------------

咁浪漫~

=================================================================

原來你係浪漫主義型 ~~~ kekekee

• 浪漫好吖
    如果好實際會俾人話係港女架XD

• 波波 replied at 2010-06-12 11:16 am

咁浪漫~

---

都見吾倒佢

• 見唔到先有幻想空間
    幻想好多時比現實完美

• 波波 replied at 2010-06-12 11:20 am

見唔到先有幻想空間

幻想好多時比現實完美

齋幻想又唔係好得架啵 ~~

我要 d 實際 d 既 ~~ 我要攬攬錫錫 ~~~~ kekekeke

• 喂 ~ 咁似我細個做 d 野既 ~~

---

一見鍾情

無法自拔

• lingslings replied at 2010-06-12 11:22 am

喂 ~ 咁似我細個做 d 野既 ~~

---

一見鍾情

無法自拔

你係男or 女?

• m

• 何不唔勃個輪比人呢 ? 要等得拱辛苦 ~~

• 見唔到先有幻想空間

幻想好多時比現實完美

---

幻想美麗

現實殘酷

• 何不唔勃個輪比人呢 ? 要等得拱辛苦 ~~

----

無佢電話

• 波波 replied at 2010-06-12 11:20 am

見唔到先有幻想空間

幻想好多時比現實完美

咁快過咗來啦波波

• 天下無雙

我波波最鍾意一對架喎XD

唔快喇

今日開工幾粒鐘喇XDD

lingslings~

咁…你仲有無機會見到個意中人架?

• 個post好似比人騎劫左咁添~

七年確實不短時間,至少我自己也以為她是我老婆的,而且也已經求了婚

不在乎其實不是第一天的事,剛剛一齊半年左右,她為了朋友可以完全不理我在外面飲醉酒(一生人只有這次醉),之後其實每逄唔開心佢都係不會哄我,不是話眼訓就發返我脾氣轉頭,每次都是自己平復了再去搵返佢。

拍拖七年黎雖然自己未必係一個好男友,但自問男友的基本責任都已做齊,無奈她只會覺得我煩。

• lingslings~

咁…你仲有無機會見到個意中人架?

---

無咯無咯

• 版主唔好意思呀

其實我地係傾住等你返o黎

唔係諗住騎劫你條thread架:p

聽完你個case

唔好介意我咁講

其實個女仔都唔係好鍾意你

既然係咁

不如算數,靜心等待下一個啦

佢咁對你,我會覺得你嘥咗七年添囉

• 版主

換轉另一個角度, 問題不在分手的一刻她仍不在乎你. 在你跟她七年才分手, 你浪費自己時間生命啊. 別人要這要那你控制不了, 但你的生命是你自己的, 由你自己掌控選擇.

• 愛情是不能勉強的

• 波波 replied at 2010-06-12 11:49 am

版主唔好意思呀

其實我地係傾住等你返o黎

唔係諗住騎劫你條thread架:p

聽完你個case

唔好介意我咁講

其實個女仔都唔係好鍾意你

既然係咁

不如算數,靜心等待下一個啦

佢咁對你,我會覺得你嘥咗七年添囉

其實一早都知問題,傾又傾過,嘈又嘈過~每一次唔開心時都有同過自己講不如放棄,但是最後自己心軟又太在乎佢,每次佢都會應承我會改,叫我比時間佢改,但最後都係沒改過

其實分手是我提出的,因為我很清楚知道佢根本改唔到亦不在乎我(有在乎都只在於表面),而佢也承應不想再為我改變甚麼(因為由始至終佢覺得自己已經改變好多亦很在乎我)

• 你係男人咪算好law,依家hk女多男小,係女人仲慘呀,搵過個啦~

• mabelp replied at 2010-06-12 11:59 am

你係男人咪算好law,依家hk女多男小,係女人仲慘呀,搵過個啦~

自己拍了很多次拖,也經歷過很多事

本以為終於可以搵個可以一生一世的,但又再失望多一次

而且女多不多或男小不小也沒關係,問題在於那些是否自己鐘意的

• 係囉,女仲慘喎

好似我咁囉

版主

其實你都知道個問題

依家行到分手呢步,都係想有個了斷

分咗,下一步就忘記啦

花咗七年時間已經太多喇

• 而且女多不多或男小不小也沒關係,問題在於那些是否自己鐘意的

>>機會多d ma,同埋如果女既俾人拖左7年,都幾橙~

• 我囉

同ex-bf行o左成8年

2x年華大部分都俾晒佢- -"

• 版主

龍眼有一個猜測, 容後再談.

• mabelp replied at 2010-06-12 12:05 pm

而且女多不多或男小不小也沒關係,問題在於那些是否自己鐘意的

>>機會多d ma,同埋如果女既俾人拖左7年,都幾橙~

其實自己一直也想快點結婚,因為自己很喜歡小孩,本身計劃下年/後年結婚,到三十歲前就生小孩(現在二十五)

機會多不多其實沒關係,因為以前的經歷以致已對愛情沒信心,現在更加沒信心去同第二個一齊

• 男人廿五仲好後生

唔使咁急

慢慢嚟,搵啱人先拍囉

搵個唔啱嘅拍,係嘥時間架咋

• 經過咁多年....其實好多野係冇得plan,你plan到幾perfect,去到果刻未必會係咁,
    隋緣啦,緣份黎到當都當唔住......

• 我囉
    同ex-bf行o左成8年
    2x年華大部分都俾晒佢- -"

>>咁妳依家識到個新?叻女~~

• 未識到呀

咪等下先囉

學你話齋

緣份嚟到就擋都擋唔住啦

• 講多少少關於我同佢的問題,可能比較長

因為以前有兩次比身邊好友搶我前女友的經歷(其中一個係十幾年老死),所以我很介意身邊女友和異性玩,這件事未和我這個女友一齊時已經同佢講過。

起初半年其實大家一直也很好,也很少嘈過,但之後有一次她堅決要和朋友去玩(有男有女),而我飲醉酒佢也不理我的事情發生後,其實已經開始變差。

之後其實還有幾次的,最後也是鬧交收場,大約同佢一齊一年左右,佢就開始為左我承諾不再和男仔玩,但是在好幾次她比我踢爆佢扼我仲有同男仔玩...佢當時的反應就係話返我轉頭,話我管住佢話我唔比自由佢

之後佢畢左業,同我同一間公司(因為我老細(女性)叫佢黎做,而我老細也知我好介意佢同男仔來往,咁岩公司請人叫佢黎做),之後幾年同佢都冇乜這些問題發生的

其實中間佢都有遷就過我好多,例如我性需要大,佢都盡量滿足我,我鐘意的衣著佢平時出街都會盡量著,但就只在於這種表面的

而點解我覺得佢不在乎我,就是每當鬧交時(無論誰對誰錯),如果係街時佢一樣會調轉頭走左去,有時可能因為我買禮物比佢,佢覺得不鐘意,佢一樣會走左去...每一次都是我打電話去搵佢去追佢,但從來沒有一次佢會主動搵返我。

有時本身約左出街,即使佢明知已經遲到半小時至一小時,佢也依然要求再訓多十五至三十分鐘。即使我話已經遲到又要我等也好,他也是一定要訓,之後很多時會演變成鬧交,到最後佢就話唔出黎。之後就由得我自己一個係街到一日十幾個鐘都唔會話搵我,佢就繼續係屋企訓覺上網。

• mabelp replied at 2010-06-12 12:19 pm

經過咁多年....其實好多野係冇得plan,你plan到幾perfect,去到果刻未必會係咁,

隋緣啦,緣份黎到當都當唔住......

Fate rules, for sure

but, you can predict, if not plan, your future and your romances/marriages, for sure

• 繼續打埋

其實拍拖咁耐,每次出街因為擔心佢安全(佢那邊治安不太好,晚上好多童黨)我都會送佢回家(佢東涌我九龍),有時佢和朋友出街我都會自己一個人或者約下朋友等到佢走再送佢回家,如果這裡有人住東涌都知,東涌除左地鐵的士和一部要坐兩個鐘以上先出到九龍的通宵巴士外,就冇得出返去九龍。有時佢出得夜我打電話問佢幾時走,佢就話未走得,我話我冇車走佢就話咁咪唔好送,但每次我都堅決要送到佢回家門才走,之後佢就不斷話我煩,話難得同朋友出街都要管時間。

• 波波 replied at 2010-06-12 12:14 pm

男人廿五仲好後生

唔使咁急

慢慢嚟,搵啱人先拍囉

搵個唔啱嘅拍,係嘥時間架咋

點解我覺得25歲已好老

• 心態老

• Fire

你的行徑實在有點小朋友.

如果我是女的, 相信會有類似的反應. 什至早早跟你分手, 她已經很遷就你.

• 龍眼知我的說話不好聽...不接受也罷

• 你條搵食男.去到邊都見倒你  !

如果你是女的......

你也是出來搵食的嗎  ?!

• 你也是出來搵食的嗎  ?!

---longann

• 邊個搵食...

• 多事 replied at 2010-06-12 5:12 pm

邊個搵食...

多事搵食 ~~ kekeke

• oTwTo replied at 2010-06-12 5:25 pm

多事 replied at 2010-06-12 5:12 pm

----------------------------------------------------------

邊個搵食...

==========================================================

==========================================================

可能係你--hoho

• 多事 replied at 2010-06-12 5:12 pm

邊個搵食...

DOS

• maymay replied at 2010-06-12 5:32 pm

oTwTo replied at 2010-06-12 5:25 pm

多事 replied at 2010-06-12 5:12 pm

----------------------------------------------------------

邊個搵食...

可能係你--hoho

又係你 ?? 真定假既先 ??

Log in to reply