facebook問題...急急急

• A君=男
    C君=女
    B=我

即係咁...
    我同朋友A君係好好朋友
    A君同 C君都係好好朋友

不過我同 C君一向都不和,

我知 C君成日都想係facebook搵我同A君既照片同其他事睇
    所以我封鎖了 C君,
    等佢搵唔到我.....見我唔到

不過................
    我知 C君有另一個方法找到我
    就是她經常去A君個facebook戶口入面的朋友名單中找我

我真的唔想比人搵到我個facebook戶口....

我唔想某些人透過我些朋友的朋友名單中找到我..
    真係好怕囉

最好只有朋友才可看到我個戶口
    一些無謂人不是我的朋友就不能透過我一些朋友的朋友名單中找到我......

有什麼方法???

• 即是我要在我facebook朋友的名單內隱藏起來

• 將私隱設定 set 哂做"僅限朋友,應該得

• karl replied at 2010-05-30 2:03 pm

-----------------------------------------------------------------

將私隱設定 set 哂做"僅限朋友,應該得

=================================================================

no la~~嘗試過

係不可以的

• 佢放入 black list 得唔得?

• karl replied at 2010-05-30 2:20 pm

-----------------------------------------------------------------

佢放入 black list 得唔得?

=================================================================

我n年前add過C君...同佢不和左之後已經black C君了

只是C君用其他acc 搵 A君的朋友名單

我在A君朋友名單內....

佢可用此方法找到我

我想在我的朋友的朋友名單內隱藏起來

佢C君不能透過我一些朋友中找到我啊

最好所有人都找不到本人

除了我的朋友

• 選擇你的私隱設定>基本資訊清單

係私隱設定入面有呢項,set 哂入面 d 野做只有朋友試下

• karl replied at 2010-05-30 2:51 pm

選擇你的私隱設定>基本資訊清單

係私隱設定入面有呢項,set 哂入面 d 野做只有朋友試下

>_<

set 晒了都仲係搵到嗚嗚...

• 正常黎講,佢可以用第二個account經A君搵到你係佢fd list,但佢唔可以睇到你fb入面既野架~

• 你點知佢搵到你?

• 多鳭餘 replied at 2010-05-30 3:08 pm

你點知佢搵到你?

個c 坎去問我d朋友想索我d野~又問d相幾時影

我朋友話返比我知

我心想
    奇怪~為什麼佢會知咁多野

之後我del 左好多人

只有遜人

我埋知佢仲搵我d野

佢仲係設法要知我同a既野

• 咁都唔得我都唔知有咩好做啦

• 傻佬 replied at 2010-05-30 3:04 pm

正常黎講,佢可以用第二個account經A君搵到你係佢fd list,但佢唔可以睇到你fb入面既野架~

c同a都仲係朋友來

佢都仲可以入去a朋友到搵相

我以前係a到留言比c見到晒

之後我就封左c啦

我朋友講返比我知~c有其他acc

c知我封左佢,佢想知我係a到有咩野留言

佢用其他acc add a朋友...又睇晒我向a到既留言

我真係頂佢唔順

我好想隱藏晒起來

等佢唔可以佢fd list再搵到我!!!

只有朋友先見到

• karl replied at 2010-05-30 3:13 pm

咁都唔得我都唔知有咩好做啦

facebook真係煩

• 打錯左好多字~sorry~~

希望你地明我講乜

• 咁close左呢個account再開新或者唔用fb

• 傻佬 replied at 2010-05-30 3:21 pm

咁close左呢個account再開新或者唔用fb

傻佬 ...什麼叫fb ar

• fb=facebook

• 傻佬 replied at 2010-05-30 3:37 pm

fb=facebook

..................

• 玩乜野fb啊,玩禿伯個sexbook仲好啦

• tube8 replied at 2010-05-30 3:39 pm

玩乜野fb啊,玩禿伯個sexbook仲好啦

=.=............................

• 原來真無人知依個問題~~~好煩惱~

• 唔係無人知,係你個問題根本唔係你個account可以做到,似乎係你唔知個問題多d

• 傻佬 replied at 2010-05-31 10:57 am

唔係無人知,係你個問題根本唔係你個account可以做到,似乎係你唔知個問題多d

傻佬 >我見過有人係可以架......我先出依個問題問大家...>_<

• 但基於A君同C君係朋友,如果A君post左佢同你既合照,咁C君一樣會睇到,不過當然吾及直接入你album睇咁方便. 咁你要事先同A君講叫佢吾好post你的照片在FB

• 我唔玩 facebook 既原因就係因為佢唔尊重 user 既私隱權。

• 唔得

就算你及a 君 frd list set 只可睇到6個 frd 會因使用率而輪流轉,所以始終都會上左頭6個 frd list 而 so 左出嚟

2.如果a 君在你 fb 留言,你lock 左c 君佢一樣睇到

同樣你在a 君fb 留言 c 君都睇到除非大家只係用 chat 及 e mail

• 玩 facebook 連最基本既你想唔想比你個 friend list 比其他 "friend" 睇或者比邊個 "friend" 睇都 set 唔到。根本就違反我地日常交友既習慣。

• MrSui replied at 2010-05-31 12:02 pm

我唔玩 facebook 既原因就係因為佢唔尊重 user 既私隱權。

我見d人下下都有100-200+ friends,好誇張羅,下下俾睇哂... 所以就算人地add我但我吾係太熟個d,我吾會add佢. 如果真係好熟個d,我會另外開個account圍內人玩/update大家近況.

• 即係我用acc 1 add左xxx

而xxx有個朋友叫123 (123我沒add佢做朋友)

我去123到see 佢既朋友list

之後出現我同123 有個共朋友就係xxx

後來我用acc 2 add左123 (acc 2 沒有add xxx係朋友)

之後我用acc 2去123既朋友list 名單中搵返xxx

點知無依個人....搵唔到xxx~!!

即係xxx係123個朋友LIST唔見左隱左形

想問有無人知....好似xxx個facebook 隱形人方法點整架???

• 帳戶

查看設定 (係藍色字的)

在-基本資訊清單 搵 [可瀏覽我的朋友名單的人}

• miss replied at 2010-05-31 10:20 pm

帳戶

查看設定 (係藍色字的)

在-基本資訊清單 搵 [可瀏覽我的朋友名單的人}

我用另一個acc 2去睇我d朋友既朋友list

都仲係見到我個主acc出現係朋友list當中

無隱形..仲可以比他人見到我搵到我~唉

• 或者你試下

a). 帳號>私隱返定>朋友、標籤和關係鏈>朋友、有我出現的相片和影片

b). 帳號>私隱返定>個人資訊和內容>我發佈的內容、朋友發佈的內容

總之你係私隱設定設慢慢試下啦~

• 各位大姐大哥~~

真係多謝晒你地咁咁心幫我啊!!!!!!!!

小妹真係好感激+感動T_T

多謝多謝+++

• 傻佬 ,你唔怕煩都仲來see我依個問題

真係好啦

不如你igm我~~做個朋友啦~

唔好show 你email比人見到啊~

• 個方法搵唔搵到都已經唔重要啦

最重要既係我d私隱相片啊朋友名單~只係留返比自己d朋友見到就ok啦

一d人無啦啦add 我facebook 既我都一一拒絕晒佢地~

至於facebook acc既主相片...就由佢啦:(

• just delete Mr. A lor, so easy!!!

• igm??唔知咩黎,不過若果你有需要可以add我msn,我個msn都唔止留過一次,你覺得ok先add我

msn: [email protected]

• 你有無試過於"search"果度set "only firend"?

我都見過有d人係可以隱藏自己

例如某朋友有51 friends,但睇佢個friend list數黎數去都係得四十幾人

其實類似你既問題(想隱藏某些事)我都想知

不過我認同樓上話

"但基於A君同C君係朋友,如果A君post左佢同你既合照,咁C君一樣會睇到"

似乎有d野係避無可避

Log in to reply