識朋友...

• plkc...點解你會噤講既??對於我黎講,只係一份工作罷了..鬼叫自己讀書少 哈哈

• 我好驚做sales既其中一個原因,就係要交數 ,真係怕怕-.-

• landa replied at 2010-05-03 11:05 pm
    <br>-----------------------------------------------------------------
    <br>cp...嗯 ,希望我可以將個人relax,噤工作上可能會更加好d ^-^
    <br>=================================================================
    <br>做自己鍾意有興趣既野, 就更難得!!

• 小蔡..!................賣野,,,,,,,,,,,,,,,,好!我之前有想過做,不過不識做咩好

• 小葵, 我想問下,你而家自己開左個網站賣野, 搵既$$ 有冇比打工少先??
    <br>如果一樣,我就唔建議打工, 因為識朋友有好多方法, 而打工一定係辛苦過你而家自己既OWN BUSINESS...

• landa replied at 2010-05-03 11:07 pm
    <br>-----------------------------------------------------------------
    <br>plkc...點解你會噤講既??對於我黎講,只係一份工作罷了..鬼叫自己讀書少 哈哈
    <br>=================================================================
    <br>因為我感覺到好多人都鍾意係office做文職, 覺得應該係舒服d

• 小葵..
    <br>我生活圈子都好細架,所以就諗住係呢度認識下朋友 ,傾下計 ^-^
    <br>你賣咩架,我好鐘意上網買衫架,因為自己懶,唔鐘意出外面行街 哈哈...
    <br>

• 其實現在,在對答中!係不係全部女子............?有無邊個係男子

• plkc..
    <br>我未做文職時,都會覺得文職係一份好舒服既工作,不過到我依家返左一個月,先發覺文職無想像中舒服>'<
    <br>不過文職都有好多種,因為我讀書唔多,呢個都係一個問題 ^^"

• cat...
    <br>哈哈 ...俾你問左我想問既野潻 xd

• 我係男仔,今年30,做文職...

• 全部女子?

• 好小女子多..男子小

• 我做地盤架

• 地盤唔錯丫 呵呵...

• cp replied at 2010-05-03 11:11 pm
    <br>小葵, 我想問下,你而家自己開左個網站賣野, 搵既$$ 有冇比打工少先??
    <br>如果一樣,我就唔建議打工, 因為識朋友有好多方法, 而打工一定係辛苦過你而家自己既OWN BUSINESS...
    <br>認同呀, 不過網站做生意, 生活圈子真係會好細
    <br>同埋如果將來唔做生意想打番工, 就有困難喇

• 我係男架, 我都唔知自己做緊既係唔係叫做文職

• cat.lover replied at 2010-05-03 11:10 pm
    <br>小蔡..!................賣野,,,,,,,,,,,,,,,,好!我之前有想過做,不過不識做咩好
    <br>
    <br>花我之前因為一直都有邊做野邊上網賣野既, 所以都做左固定有D客仔, 同埋我都係做女性時裝

• cp replied at 2010-05-03 11:11 pm
    <br>小葵, 我想問下,你而家自己開左個網站賣野, 搵既$$ 有冇比打工少先??
    <br>
    <br>其實開網店賣野係會比打工既自由, 而且冇咁受氣, 不過收入就一定冇打工咁陀穩定, 因為總會時多時少既, 比如話聖誕新年就一定會多人買野, 就會多D囉..
    <br>

• plkc 噤你份工作係做d咩架?
    <br>
    <br>小葵 女性時裝 ^0^岩我喎 呵呵

• landa replied at 2010-05-03 11:11 pm
    <br>小葵..
    <br>我生活圈子都好細架,所以就諗住係呢度認識下朋友 ,傾下計 ^-^
    <br>你賣咩架,我好鐘意上網買衫架,因為自己懶,唔鐘意出外面行街 哈哈...
    <br>
    <br>我賣日本韓國進口既女性時裝, 鞋, 飾品呢類野... 我朋友都唔多架, 不過有時就唔係好敢隨便上網識朋友囉, 因為始終網上咩人都有, 有時都會怕遇到衰人架...有冇試過係網上識到真係交心既朋友?
    <br>

• 其實,有冇諗過真係開個鋪做下生意?甘咪可以一邊做野,一邊識下D客仔LAW

• <p>又一日了</p>

• landa replied at 2010-05-03 11:14 pm
    <br>plkc..
    <br>我未做文職時,都會覺得文職係一份好舒服既工作,不過到我依家返左一個月,先發覺文職無想像中舒服>'<
    <br>不過文職都有好多種,因為我讀書唔多,呢個都係一個問題 ^^"
    <br>
    <br>我自己本人就覺得文職有時會比較悶囉, 因為始終日日都係對電腦, 正常對電腦都會多過對人, 不過假期同埋返工放工時間都會比較穩定, 其實咩工都總會有好處同壞處既, 只要ENJOY咁去做自己份工, 抱住呢個心態可能會做得開心D..如果只係覺得要為生活而打工, 就會感覺上覺得辛苦D囉..
    <br>
    <br>

• cp replied at 2010-05-03 11:24 pm
    <br>其實,有冇諗過真係開個鋪做下生意?甘咪可以一邊做野,一邊識下D客仔LAW
    <br>
    <br>其實有諗過架, 不過開鋪既開支會大過依家好多, 而且壓力會勁大.. 所以我一直都十五十六... 我本身又唔係話想做女強人果種既, 我只係想做喜歡既事咁架咋..
    <br>

• ...
    <br>我有呀,我有呀,我係網上曾經認識過好多真心既好朋友架,男女都有,不過都係自己衰,因為我之前唔鐘意出街 ,鐘意成日係屋企架,所以慢慢就無再聯絡了 嗚嗚嗚...

• 我份工返朝9晚6,不過我返左1個月工,加埋都太約只有10日係準時收工乍-.-

• 係呢, 你地有冇男朋友或女朋友咁架? 唔一定講工作架啵, 或者大家可以傾下其他丫...又或者不如大家ADD哂大家既MSN,再一齊開個GROUP傾丫...^O^

• landa replied at 2010-05-03 11:22 pm
    <br>plkc 噤你份工作係做d咩架?
    <br>================================================================
    <br>做工程
    <br>會係office做report, 會出site睇野, 會出去同其他人開會, 又要做絡聯人.
    <br>咁, 算唔算係文職?

• 有空就約下見面了............不如約今個星期食飯

• 咁其實做文職都分好多種既..我本人就會覺得如果係坐OFFICE既就已經叫做係文職架喇....HAHA

• 小葵 replied at 2010-05-03 11:26 pm
    <br>我自己本人就覺得文職有時會比較悶囉, 因為始終日日都係對電腦, 正常對電腦都會多過對人, 不過假期同埋返工放工時間都會比較穩定, 其實咩工都總會有好處同壞處既, 只要ENJOY咁去做自己份工, 抱住呢個心態可能會做得開心D..如果只係覺得要為生活而打工, 就會感覺上覺得辛苦D囉..
    <br>
    <br>最緊要都係enjoy自己做既野, 夠生活咪得囉

• plkc replied at 2010-05-03 11:33 pm
    <br>小葵 replied at 2010-05-03 11:26 pm
    <br>
    <br>最緊要都係enjoy自己做既野, 夠生活咪得囉
    <br>
    <br>非常同意...做人咁樣才會開心
    <br>

• plkc, 噤我知你返既類似係咩工作喇 ^-^都算既 哈哈
    <br>
    <br>小葵, 可以既 ,我之前都有係呢度攪d活動架,不過之後又係因為懶 所以無keep住 呵呵
    <br>
    <br>cat ,今個星期幾先?時間可以的話,我第一個出 ^-^

• <p>我認同...我的志願做C9</p>

• 我想訓啦,如果有興趣KEEP住同我傾就ADD我MSN啦:
    <br>[email protected]
    <br>大家早抖

• good night la cp ^-^

• 依家份工都算ok, 不過成日俾人"插", 俾client,市民,議員插, 又多投訴
    <br>好在公司d老細好人, 同事又ok, 如果唔係就辛苦囉.

• 聽你噤講,你份工真係好辛苦喔,不過好彩你公司d人好 如果唔係,你真係慘慘>'<

• c9 cat 哈哈

• 男人去吾去得

• 又唔係太辛苦, 只係會有難受既感覺.
    <br>只可以講, 人工包左

• APL...去得既 哈哈 ,不過都要問下C9 CAT俾唔俾先喎 哈哈哈

• cat.lover replied at 2010-05-03 11:38 pm
    <br>我認同...我的志願做C9
    <br>我都有諗過做家庭主夫喎, 哈哈, 不過有難度

• 以前我都好想做c9 依家唔係噤想lu................""
    <br>
    <br>做家庭主夫唔好架,因為家庭主夫要返工同做家務架 哈哈

• C99999999999999999999999

• 點解突然好似無晒心噤既-.-

• APL,你係男仔??你幾歲呀?返咩工架?

• 我地約食飯....有無意見?

• LANDA replied at 2010-05-03 11:51 pm
    <br>以前我都好想做c9 依家唔係噤想lu................""
    <br>
    <br>做家庭主夫唔好架,因為家庭主夫要返工同做家務架 哈哈
    <br>如果未來老婆搵得到, 仲要搵得多過自己, 咁不如留番係屋企照顧家庭小朋友仲好.

Log in to reply