開條Thread招下人先

• 我做開Sales,做咗好多年,揾咩工就反而唔係問題,我比較睇既係人工同前途...

by 大雄07 - 03/22/10 16:18

咁你想要幾多人工?

• 路過 replied at 2010-03-22 4:14 pm

-----------------------------------------------------------------

係呀,不過真係幾難揾,人工太低我又唔夠用,高少少既就要求多到...好得人驚..

by 大雄07 - 03/22/10 16:11

窮心未盡...

=================================================================

呢D係天性黎,即係你雖然係肚餓但都會想食好野而唔想食垃圾咁.

• 唔想食垃圾?

屎就有得你食!

• ol replied at 2010-03-22 4:19 pm

-----------------------------------------------------------------

我做開Sales,做咗好多年,揾咩工就反而唔係問題,我比較睇既係人工同前途...

by 大雄07 - 03/22/10 16:18

咁你想要幾多人工?

=================================================================

要養屋企就點都要15K左右,唔係既都未必攪得掂.

• kk replied at 2010-03-22 4:21 pm

唔想食垃圾?

屎就有得你食!

多謝你推POST喎

• 呢D係天性黎,即係你雖然係肚餓但都會想食好野而唔想食垃圾咁.

女人一件,4-5十幾歲人又肥又老又樣衰又無錢!

咁咪好夾囉(咁樣你覺得係好野定垃圾先?)

• 要養屋企就點都要15K左右,唔係既都未必攪得掂.

by 大雄07 - 03/22/10 16:22

你好孝順呀, 宜加好少男仔會養家, 個個都係自己搵自己駛

• b replied at 2010-03-22 4:25 pm

呢D係天性黎,即係你雖然係肚餓但都會想食好野而唔想食垃圾咁.

女人一件,4-5十幾歲人又肥又老又樣衰又無錢!

咁咪好夾囉(咁樣你覺得係好野定垃圾先?)

都好似幾夾架,大家都係咁有半斤八兩,hehe

• 你好孝順呀, 宜加好少男仔會養家, 個個都係自己搵自己駛

佢講緊應該係老婆仔女掛

• 都好似幾夾架,大家都係咁有半斤八兩,hehe

咁樣好似易d理想達到嘛

• 瘦田冇人耕....

• ol replied at 2010-03-22 4:27 pm

要養屋企就點都要15K左右,唔係既都未必攪得掂.

by 大雄07 - 03/22/10 16:22

你好孝順呀, 宜加好少男仔會養家, 個個都係自己搵自己駛

我係指我自己個家庭,我結咗婚好耐LU.

• b replied at 2010-03-22 4:29 pm

都好似幾夾架,大家都係咁有半斤八兩,hehe

咁樣好似易d理想達到嘛

識多個朋友都無壞吖^^

• 嘔呀 replied at 2010-03-22 4:33 pm

瘦田冇人耕....

呢到有男有女,請隨便傾計.

• 佢講緊應該係老婆仔女掛

by b - 03/22/10 16:28

佢結左婚既咩? 佢單身架?

唔係單身仲駛問 "有無女人吼?"

• 佢結左婚既咩? 佢單身架?

ol

咁又係,佢條thread都無提過佢結左婚

大雄

15k對一個家來講,都唔算有咩多餘錢架喎,咁你仲想搵女人吼?

• ol replied at 2010-03-22 4:35 pm

佢講緊應該係老婆仔女掛

by b - 03/22/10 16:28

真係唔對唔住,我無諗過個topic會比人有咁錯誤既信息...

• ol

by b - 03/22/10 16:39

佢係單身架, 如果有老婆有仔女, 又失業既仲點會出 post 搵人?

• 大雄

15k對一個家來講,都唔算有咩多餘錢架喎,咁你仲想搵女人吼?

我公司都請 sales, basic 都過 15k, 你有冇興趣, 仲有我係單身, 想搵個都係單身既男朋友

• b replied at 2010-03-22 4:39 pm

ol

大雄

揾錢都唔係只靠一樣既,我係有其他野有收入,不過就未穩定,如果只得15K就真係會好緊下.

• 佢係單身架, 如果有老婆有仔女, 又失業既仲點會出 post 搵人? (問)

我係指我自己個家庭,我結咗婚好耐LU.(答)

ol仲咁堅持既=.=

• 揾錢都唔係只靠一樣既,我係有其他野有收入,不過就未穩定,如果只得15K就真係會好緊下.

oic

• ol replied at 2010-03-22 4:44 pm

大雄

我公司都請 sales, basic 都過 15k, 你有冇興趣, 仲有我係單身, 想搵個都係單身既男朋友

我唔係失業只係想轉工,如果妳可以幫手介紹就真係多謝妳.另外真係好對唔住,個Topic我係玩意既成份,唔知道妳會咁認真,我真係好過意唔去,對唔住呀.

• 揾錢都唔係只靠一樣既,我係有其他野有收入,不過就未穩定,如果只得15K就真係會好緊下.

by 大雄07 - 03/22/10 16:44

咁你真係好叻呀, 除左份工外你仲有其他收入, 真係好少男仔會好似你咁, 咁有上進心

• 男人一件,4十幾歲人又肥又老又樣衰又無錢,重有無女人吼呢?

大雄

聽ol咁講,即係咁既條件下搵女友或老婆機會率係d大,反而搵到唔駛負責任既關係就難d喎

• 我唔係失業只係想轉工,如果妳可以幫手介紹就真係多謝妳.另外真係好對唔住,個Topic我係玩意既成份,唔知道妳會咁認真,我真係好過意唔去,對唔住呀.

by 大雄07 - 03/22/10 16:47

對唔住??? 對唔住 d 咩?

• 嘩唔覺唔覺又咁多人啦

• ol replied at 2010-03-22 4:47 pm

揾錢都唔係只靠一樣既,我係有其他野有收入,不過就未穩定,如果只得15K就真係會好緊下.

by 大雄07 - 03/22/10 16:44

咁你真係好叻呀, 除左份工外你仲有其他收入, 真係好少男仔會好似你咁, 咁有上進心

多謝妳讚我先,我而家進行緊幾個project但都唔係好穏定,希望過幾個月可以有成果啦.

• ol replied at 2010-03-22 4:50 pm

我唔係失業只係想轉工,如果妳可以幫手介紹就真係多謝妳.另外真係好對唔住,個Topic我係玩意既成份,唔知道妳會咁認真,我真係好過意唔去,對唔住呀.

by 大雄07 - 03/22/10 16:47

對唔住??? 對唔住 d 咩?

因為妳話妳係單身,想揾過單身既男友,咁我又另妳誤會咗咪講聲對唔住先.

• 好似好熱鬧呀~

• b replied at 2010-03-22 4:49 pm

男人一件,4十幾歲人又肥又老又樣衰又無錢,重有無女人吼呢?

大雄

聽ol咁講,即係咁既條件下搵女友或老婆機會率係d大,反而搵到唔駛負責任既關係就難d喎

我都唔知會咁,不過呢個係好既經驗,下次如果想開thread都要諗清楚唔好亂咁寫.

• 因為妳話妳係單身,想揾過單身既男友,咁我又另妳誤會咗咪講聲對唔住先.

by 大雄07 - 03/22/10 16:52

係呀, 我係單身,想揾過單身既男友

係話我誤會 d 咩呀?

• 都係多謝大家捧場啫

• ol replied at 2010-03-22 4:54 pm

因為妳話妳係單身,想揾過單身既男友,咁我又另妳誤會咗咪講聲對唔住先.

by 大雄07 - 03/22/10 16:52

係呀, 我係單身,想揾過單身既男友

係話我誤會 d 咩呀?

誤會我未結婚囉

• 我都唔知會咁,不過呢個係好既經驗,下次如果想開thread都要諗清楚唔好亂咁寫.

by 大雄07 - 03/22/10 16:53

亂咁寫??? 你唔係搵既咩?

• 誤會我未結婚囉

by 大雄07 - 03/22/10 16:55

你結左婚????? 咁你又唔講?

你係結左婚既, 咁仲搵咩呀?

你咁好仔... 真係好羨慕你太太呀....

• ol replied at 2010-03-22 4:57 pm

我都唔知會咁,不過呢個係好既經驗,下次如果想開thread都要諗清楚唔好亂咁寫.

by 大雄07 - 03/22/10 16:53

亂咁寫??? 你唔係搵既咩?

係,但係已婚嘛,唔可以做人地(要求單身既)BF.

• 你結左婚????? 咁你又唔講?

其實ol好似唔多知大雄講緊搵乜

知左的話仲會唔會真係好羨慕你太太呀....

不過搵乜都好,都係人地既自由

• 做佢太太又真係幾好

有個4十幾歲又肥又老又樣衰又無錢既老公, 都不特止, 仲可以厚顏到問""重有無女人吼""

咁既好老公真係世間難求

• ol replied at 2010-03-22 4:59 pm

誤會我未結婚囉

by 大雄07 - 03/22/10 16:55

你結左婚????? 咁你又唔講?

我上面咪講咗話我呢條thread係玩既成份居多,無諗過妳會咁認真,我係有心呃妳既話未婚就得啦,使乜講真話?講完明知妳唔高興重要一早講定對唔住呢?

• 男人 replied at 2010-03-22 5:08 pm

做佢太太又真係幾好

有個4十幾歲又肥又老又樣衰又無錢既老公, 都不特止, 仲可以厚顏到問""重有無女人吼""

咁既好老公真係世間難求

咁點都好過個D自認好靚仔,9吋長一日做8次月入十幾萬個D吹水怪,你實係好好仔啦,上黎呢到揾女連login都唔敢見人,驚比人發覺就收聲啦.

Log in to reply