女人到了呢個時候....真係好想結婚生仔......

• FS, 你對相學很有研究哦!

• fs

我話比你聽, 睇相佬話我堂眉生得最好, 我就話: 唔係掛?? 堂眉好似無左一忽咁, 咁都叫好???

之後佢話: 就係你堂眉好似無左一忽咁, 否則的話你做左老闆喇~

同埋佢話我堂眉叫"鬼斧眉", 好惡, 係鬼見到我都會怕0個種

• 我對堪輿同祿命術有少少研究, 不過還在深造中...

當中都些地方需要比較仔細的分析!

• 咁, 鬼斧眉你點睇?

• 如果佢以睇相的角度, 我都估到係點既... 不過相學出來的分析會比較'弄統'

配埋八字就準成度高好多!

鬼斧眉... 妳應該當差仲好... 哈哈

• FS, 命理呢樣野真係幾有趣, 我都相信好多野係天定

• 八字佢話我係"陽水", 所以我係好惡的

• 佢話妳係鬼斧眉.. 咁妳照鏡未知係點囉

眉靚主兄弟姊妹的感情好... 有助力... 不過斷左就差d

• 你對"陽水"0既命格又點睇?

• timing到!我又係想marry生仔女,msn:[email protected]

• 妳陽水係壬水... 日元天干是壬...

陽水是比喻洶湧澎湃的水... 水主變化同機智, 妳喜愛變代較多的生活... 坐唔定.. 不過都要睇格局的

• FS replied @ 2009-10-07 6:48 pm

妳陽水係壬水... 日元天干是壬...

陽水是比喻洶湧澎湃的水... 水主變化同機智, 妳喜愛變代較多的生活... 坐唔定.. 不過都要睇格局的

唔洗點睇格局, 你都已經講0岩左.

咁"陽火"你又點睇?

• 好深哦, 我不明白了! ^^

• although is sad to know none of us can keep the youth...... still we must face it in a + way!.....30歲,濕濕碎..可能現在先是你真正人生的開始.....enjoy urlife!

• 點呀, fs大師, 求你指點迷津~~

"陽火"0既人又會係點??? (我就收工喇~~~~)

• 嘩.... 問咁多要收$架喎... 不過見妳easonfan妳... 講多兩句啦..

陽火是丙日元, 太陽之火, 性情剛烈.... 看看是什麼季節出生啦.. 如果夏天就火中帶火... 硬頸, 死衝, 固執呢類啦

catwoman... 肯用心機去研究, 妳都可能識的呵

• FS replied @ 2009-10-07 6:53 pm

嘩.... 問咁多要收$架喎... 不過見妳easonfan妳... 講多兩句啦..

陽火是丙日元, 太陽之火, 性情剛烈.... 看看是什麼季節出生啦.. 如果夏天就火中帶火... 硬頸, 死衝, 固執呢類啦

咁如果佢係"寒命人"呢? 陰曆十一月出世, 算係"寒命人"嗎?

求靚仔大師你再一次指點迷津!!!!!!!!!!

• 研究呢樣野都係好講天份, 我對呢樣天份不大呢! 都係比人睇啦!

• 睇格局, 八字太寒 (多水多金)反而靠丙火調侯... 最好睇格局...

不過, 多數係好既...

• 大師~~~ pls~~~~~~~~~~~~~~~~~

• 唔!!! 咁我明白點解我人愈大愈坐唔定喇~~

因為我係熱命人又係陽水

• 我十年前都唔信術數的... 我本身是科學人!

當了解術數越多, 發覺佢都只是一種學問, 科學又是另一種... 本身不是迷信... 只係有人將術數神化左

• FS,我也聽過, 術數是統計學的一種哦

• 30妹, 妳下世 會好架啦...

haha

• 性格可以改的...

熱命陽水反而好... 太熱要水來滋潤吧... 不過唔可以單睇呢2個字去下定論的...

先天固然重要< 後天更加重要吧

• 如果純粹係統計學, 為什麼人的運氣會咁不同呢? 數學上的機會率又為什麼人人有別呢? 哈哈!

好了, 放工... 有緣再見

• 講起中國術數... 我都係睇蘇民峰多

星座生會熟0的

• 我本身是科學 怪人!

我唔信術數的

我信 高錕 好d

haha

• 大師~~~~~~~~~~~ 你咁快就走.... 我唔捨得你呀~~~~~

• 蘇記的祿命術幾準... 風水就搵我好D啦...

唔捨得我就明天見囉!! 來日方長... 享受人生啦!

ee, 我問頭都唔信術數, 不過佢的準成度又好厲害... 術數唔係話個答案你知, 反而係啟示... 畢竟人生係要靠自己去走的

• 好! 明天開壇作法時見!

• 我聽過, 運係無得改, 能夠做既只係調節心態去面對.

• 開壇作法就是宗教有關... 唔係堪輿/祿命術了... 呢D我唔識的呵

• 唔好咁嚴謹啦你~~~ 我唔識野麻

• easonfan 小妹妹, 有怪莫怪小妹妹唔識世界... 其實妳都係細我幾年咋... 哈哈

• 超~~~

好啦, 大師, 明天見!!! 請呀~~~~

• 我問頭都唔信術數, 不過佢的準成度又好厲害... 術數唔係話個答案你知, 反而係啟示... 畢竟人生係要靠自己去走的<<

甘你�O下 "推背圖"

其實尼 D 系呃人

好似李超人, 李 4 叔, 有尼 d 衰人,

你地米住得幾百尺, 仲要無左半份糧, 你又吾�樀\地 PK 死

• chiwo replied @ 2009-10-07 7:15 pm

我聽過, 運係無得改, 能夠做既只係調節心態去面對.

<<

你米鬼信

人定勝天

才是 !!

• 行開左一陣錯過左大師的指點tim

• ee1234 replied @ 2009-10-07 7:31 pm

我問頭都唔信術數, 不過佢的準成度又好厲害... 術數唔係話個答案你知, 反而係啟示... 畢竟人生係要靠自己去走的<<

甘你�O下 "推背圖"

其實尼 D 系呃人

好似李超人, 李 4 叔, 有尼 d 衰人,
    你地米住得幾百尺, 仲要無左半份糧, 你又吾�樀\地 PK 死 

<<<e.........你有睇推背圖~ 燒餅歌~
    你覺唔覺其實都係穿鑿附會? 

我唔係好識, 但我覺得係高地價政策導致.

• ee1234 replied @ 2009-10-07 7:32 pm

我聽過, 運係無得改, 能夠做既只係調節心態去面對.
    <<

你米鬼信
    人定勝天
    才是 !!

<<<所以我學左一輪就無再學..........................但我覺得唔係唔準, 係技術經驗天份要好足, 簡單講係要好有料先可以真正算得準.

• 無睇曬所有留言,但想講d感受先,因為見你好灰(page 1)

其實你有冇諗過,世事唔係你想點就點,唔係話你好想,就一定會發生,

如果諗通呢一節,根本不用灰,不用失望,

因為根本無人應許你會擁有你希望要的。

而且,你要問自己一句,你為左呢個希望,你付出了甚麼?做了甚麼行動?

其實,人到30左近,真的好開心,因為終於知道人生要追求甚麼,無論追到定未追到,都有種確實左好多的感覺。

灰沒有用,唔灰也不一定成功,但你諗下,橫掂係咪都無咩幫助,揀灰定唔灰好?

• chiwo replied @ 2009-10-07 7:41 pm

<<<e.........你有睇推背圖~ 燒餅歌~

你覺唔覺其實都係穿鑿附會?

堪輿/祿命術, all r cheating......

I never trust.....haha

• chiwo replied @ 2009-10-07 7:41 pm

我唔係好識, 但我覺得係高地價政策導致.

U r really smart, Mr Tsang employed High Land price policy after Tung.

So , I kept some properties, I projected property market(not luxary) will soaring over 97 price within 12 months, and will last 18 months from now.

• ee1234, 我無咩大志, 呢份工都做左好多年, 淨係供緊個單位同屋企人住咋~

• 你既然明白高地價政策

但系d奸商, 賣摟就博命呃

而家7成新樓

都系得5成多d

市民無好日過

誰之錯?

• ee1234 replied @ 2009-10-07 8:44 pm

你既然明白高地價政策

但系d奸商, 賣摟就博命呃
    而家7成新樓
    都系得5成多d
    市民無好日過
    誰之錯?

<<<<<<<但係其實好多人都係當中得到利益, 所以先會有甘多人反對8萬5..................

ee1234, 我收工喇,  再見 : ) 

• 我知道好多人對術數有點誤解, 而且好多人用呢樣野去誤導人... 而術數都有其不足之處, 因為術數都只是一種學問....

我以前只信科學, 不過都發覺科學唔係所有野都解釋到, 而術數絕對不是迷信, 更不需信教! 其實我地太倚賴科學吧!! 中醫用的是五行的調和, 術數的基礎都係, 並不可以只用科學去衡量的!

如果一個唔識你的人, 可以說出很多你的往事, 性格, 咁都仲係CHEATING?

真正的術數是給人啟示, 將來都需要自己的努力吧!! 記住!!!

如果能了解更多, 便會知當中的奧妙了...

• 大師 =)

• 我好開放的, 接受中西0既術數交流~~~ 哈哈哈哈

Log in to reply