如果男友成日上網識女仔,應該原諒嗎?

• Flora,

Happens to read your thread and seems to me that you have to ask yourself (or him), why he lie to you? Yeah, right, 上網識女仔. What's next? So, you've better watch your back before it's too late.

Good luck.

• FLORA .. 我自己而家都吾知點 .. 其實呢幾日我都有唸過 .. 如果佢返黎我身邊我會當乜事都無... 但係今日我見佢係 SHE / FACEBOOK 又識其它女仔, 我個心開始好驚.. 我覺得佢應該係會離開我 .. 因為佢未玩夠

須然一齊只係 3 個月. 但係佢係我之前未曾識過既一類型 ..

再講, 我都幾 ENJOY 同佢一齊過既時光, 佢令我改變過 ..

• OLD WOMAN replied @ 2009-08-06 4:40 pm

CHERRY 前日我同佢講冷靜既時候, 我有提及到, 佢個心吾滿足 .. 佢覺得以佢自己既條件, 佢係應該揾到個又靚身裁又好既女人 .. 佢聽完之後無反駁過呢 --> 好似你講中佢心事佢無言以對

YES 我係我個自己既優點 .. 例如: 我選定咗既男人我會好專一, 好就佢, 事事以佢為先添 .. 咁點呢 .. 佢話我呢 D 女人吾識玩手段, 係男人既玩具 ---> 乜佢咁講野? 你都仲可以做佢玩具?

正所謂講句難聽D, 你係佢心目中可有可無喎!

唉,可能而家既世界既愛情觀念變質曬!

• noah replied @ 2009-08-06 4:38 pm
    flora, 個 case 我覺得好易解決 - 先發制人, 佢再唔改, 你就唔好搵佢, 唔聽佢電話一排, 之類 - 要玩下手後, 一定要比到個 alert 佢知. 等個衰佬想偷食之前, 都會驚, 會收手. 除非佢唔愛你者, 愛你一定做咩之前都會三思.

----
    試過啦~上次佢比我發現後抄哂死狗~
    又咩都就哂我~打左40次電話比我tum我~
    noah~其實我好想問~其實係咪我都比唔到安全感佢所以佢咁呢?
    因為我個樣比人覺得我係成日去玩果d~~~
    但係其實我好乖的~.......

不過我覺得聽到addie同lady的case~我的都是小事~
    起碼我同bf只係半年時間~.....

• noah replied @ 2009-08-06 4:41 pm

flora, 被你知道左, 你又無野, 又同佢一齊 hee hee 哈哈 又一日, 咁比我都當無事, 出去再偷食 啦.

------

我都同意NOAH講法, 你咁樣係暑接縱容他去偷食

• CHERRY ...

呢個世界根本係變曬 ... 但係無法.. 邊個可以控制到

但係 .. 往往傷心既都係女人

我吾明 .. 點解佢地吾可以了解我地既心情

• OLD WOMAN replied @ 2009-08-06 4:42 pm

FLORA .. 我自己而家都吾知點 .. 其實呢幾日我都有唸過 .. 如果佢返黎我身邊我會當乜事都無... 但係今日我見佢係 SHE / FACEBOOK 又識其它女仔, 我個心開始好驚.. 我覺得佢應該係會離開我 .. 因為佢未玩夠

須然一齊只係 3 個月. 但係佢係我之前未曾識過既一類型 ..

再講, 我都幾 ENJOY 同佢一齊過既時光, 佢令我改變過 ..

-------------------> 因為你拖住佢出街你都會覺得自己好有face 吧!!! 所以你先唔想錯過呢件睇落係好荀既男人!

• 各人有各人既故事

最緊要唔好後悔! 同活得開開心心! 就ok啦!

• FLORA ..

我同男友都只係 3 個月, 但係傷痛吾可以用時間去行量

佢根本吾知到我有幾傷

而家, 我只係希望佢係出差同埋同我冷靜既時候, 佢會掛住我

咁都重有可能會係我身邊 .. 但係 .. 我估佢掛住我既機會就微 D

• ADDIE, how long ago abt ur case?

• CHERRY ..

MAYBE LA

佢係鮮花 , 我係牛糞

• 睇到版主寫既?有感而發

第愛一個人就要信佢,就算佢唔上網識人,佢返工係街去玩都會識到人架啦,你避得幾多…而且你自己宜家做既咪又係同佢一樣

就算佢約人去街又點?每個人都應該有白己既朋友,白己既空間,自己既私人時間…就算結左婚都係咁話,如果佢要走既,就算你困住佢又有咩用?最重要係做好自己,如果佢咁都走,只係佢唔識珍惜…諗野未夠成熟

• OLD WOMAN replied @ 2009-08-06 4:42 pm

FLORA .. 我自己而家都吾知點 .. 其實呢幾日我都有唸過 .. 如果佢返黎我身邊我會當乜事都無... 但係今日我見佢係 SHE / FACEBOOK 又識其它女仔, 我個心開始好驚.. 我覺得佢應該係會離開我 .. 因為佢未玩夠

-------------

其實我果個都係咁~
    我尋日問佢有冇再上網識人,佢話冇~
    但其實我仲見佢有reply佢條thread~
    不過另一方面~佢又好驚我會離開佢.....真矛盾~

不過我自己覺得最緊要係開心~
    如果拍拖唔開心就真係唔好拍~~~...
    每個人在自己人生中都有一個意思~~~彼此加油~

• lady replied @ 2009-08-06 4:47 pm

ADDIE, how long ago abt ur case?

------

他識咗她半年有多,我發現個女人果時, 他們只有幾個月感情

• flora, 你個case 係我眼中 係 puppy love 唔會點太 hurt 大家, 止於你話你同佢講分手, 佢會好傷心 .. 真係有保留, 我唸佢訓醒第二日都無事.

安唔安全感, 唔係自己講, 係你日常行為, 人地點睇你. 即係你穿都成個o靚模, 坐又坐唔定, 講一句話, 入面有幾潮語, 你同我講你幾乖, 我都有 hesitation. 可過年輕人, 係要 enjoy 下呢的經歷. 到你過左 30 會來過大轉變.

• denniswcc

其實版主係因為佢bf既行為令到佢對佢失去原有既信心先會咁既姐,我唸if佢唔係動機係去識"女",而只係同真係朋友既人出街去玩我唸版主唔會咁唔開心!

當事人既痛! 真係外人唔知啦!

欲斷難斷! 就係咁啦話!

• flora ...

我都有問佢重有無上 SHE, 佢都話無架

重有 .. 其實我同佢一齊係開心的, 不過當我同佢一齊既時候 SMS / 電話不繼響既時候我就亂唸

可能係我對自己信心不足吧

• denniswcc replied @ 2009-08-06 4:48 pm

睇到版主寫既?有感而發

------

呢D就係男人同女人睇愛情既分別, 一段RELATIONSHIP開始咗, 要有基本尊重, 唔應該周圍其他女仔

• dennis~
    超同意你的講法!!!!!

其實都係一個信字~~
    不過我post上黎係因為我真係開始為自己打算下,
    因為依家有證有據佢瞪大眼講大話~

• ADDIE, did they still keep contact now? i think my bf's sl get married years ago... because i see she send a pic to my bf, is her daughter, already 5 weeks old....my bf told me did keep contact with her long time, but why she still can send pic to him?????

• 你一直都覺得佢唔可以無左你?

你會唔會係自己厄自己呢?

佢唔可以無左你 你又有冇諗下係咩原因呢?

愛? 解決需要? 你要諗清楚呢個問題

• noah replied @ 2009-08-06 4:49 pm-----------------------------
    咁又係~或者佢好快就冇事啦~
    係ge~人要在經歷中成長~~
    我之前更易信人,比我個ex呃到拍拍聲,所以依家睇化左好多~
    多謝你啊~

flora, 你個case 係我眼中 係 puppy love 唔會點太 hurt 大家, 止於你話你同佢講分手, 佢會好傷心 .. 真係有保留, 我唸佢訓醒第二日都無事.

安唔安全感, 唔係自己講, 係你日常行為, 人地點睇你. 即係你穿都成個o靚模, 坐又坐唔定, 講一句話, 入面有幾潮語, 你同我講你幾乖, 我都有 hesitation. 可過年輕人, 係要 enjoy 下呢的經歷. 到你過左 30 會來過大轉變.

• 講來講去, "男人不壞, 女人不愛"

• lady replied @ 2009-08-06 4:56 pm

ADDIE, did they still keep contact now? i think my bf's sl get married years ago... because i see she send a pic to my bf, is her daughter, already 5 weeks old....my bf told me did keep contact with her long time, but why she still can send pic to him?????

------

係呀,我知佢地有聯絡,果個女人好似係單身既, 我覺得你bf呃你, 俾我就唔信佢地無聯絡, 如果無, 她點會SEND 相俾佢!

• 咁我又唔你話要幫佢男友講好說話!如果佢個動機係溝艽既,講真,唔使肯啦,飛左佢!

• 如果男友成日上網識女仔,應該原諒嗎?

--------

呢個唔係原唔原諒既問題,而係你接唔接受到既問題。

如果佢係偶然犯錯,然後求你原諒,咁就係睇你原唔原諒佢。

但既然佢係經常上網識女人,咁就再講唔上原諒,而係你接唔接受到佢呢一個喜好。

如果你講既野係真無作故,我就會話你應該係好無條件,求其有個男人叫做男友都好過無,所以佢衰成咁你都要忍佢。

但係你又話到自己大把人追樣子又唔錯,咁抑係你有自虐狂,鍾意好既唔要係都要埋d衰既費既…

世上確實係有人好鍾意自虐,鍾意喊苦喊忽!

不過,我估你就係係度博水吹。

版友勸你好走喇,你就話佢係點好點好;

版友勸你原諒佢,你就會話佢係點衰點衰…

• kshing replied @ 2009-08-06 4:57 pm

你一直都覺得佢唔可以無左你?
    你會唔會係自己厄自己呢?
    佢唔可以無左你 你又有冇諗下係咩原因呢?
    愛? 解決需要? 你要諗清楚呢個問題

--------------------------
    佢當然可以冇左我~
    我亦可以冇左佢~
    d人成日講~:"我冇左你唔得",其實點會Y~
    過左一排~咪又識左第個~
    人一出生根本沒有對方~都係咁生存~
    點會冇左邊個唔得~

• dun know what cyber age's gals thinking.... married.. become mother.... but still keep contact with my bf..... she has a happy life... but me.... always get upset........

• ☆︵☆ replied @ 2009-08-06 5:02 pm

唔唔,,,

所以都係個句

自己決定既野,結果係點,都係自己去受返 冇人幫到自己的

• 你地覺得, 我男友同我冷靜期間重去識其它人, 係咪己經有決定

• lady replied @ 2009-08-06 5:04 pm

dun know what cyber age's gals thinking.... married.. become mother.... but still keep contact with my bf..... she has a happy life... but me.... always get upset........

----------

我反而覺得你bf比較奇怪, 人地已婚, 仲要做第3 者, 好明顯他是貪她無手尾跟

• OLD WOMAN OLD WOMAN replied @ 2009-08-06 5:06 pm

你地覺得, 我男友同我冷靜期間重去識其它人, 係咪己經有決定

1) 唔知你係想鬥氣 2)唔想衰俾佢睇 3)真係放低呢個男人

• ADDIE 如果你以前問我,我一定會好尊重我女友,好認同你所講既野…但係宜家我會有所保留

• 吾明你講乜

• ☆︵☆ replied @ 2009-08-06 5:02 pm

如果男友成日上網識女仔,應該原諒嗎?
    --------

呢個唔係原唔原諒既問題,而係你接唔接受到既問題。

如果佢係偶然犯錯,然後求你原諒,咁就係睇你原唔原諒佢。

但既然佢係經常上網識女人,咁就再講唔上原諒,而係你接唔接受到佢呢一個喜好。

如果你講既野係真無作故,我就會話你應該係好無條件,求其有個男人叫做男友都好過無,所以佢衰成咁你都要忍佢。

但係你又話到自己大把人追樣子又唔錯,咁抑係你有自虐狂,鍾意好既唔要係都要埋d衰既費既…

世上確實係有人好鍾意自虐,鍾意喊苦喊忽!

不過,我估你就係係度博水吹。
    版友勸你好走喇,你就話佢係點好點好;
    版友勸你原諒佢,你就會話佢係點衰點衰…

咁可能我都有dd矛盾啦~真不好意思~
    其實我都係想聽下人意見only~
    可能係我自虐啦~但我真係唔想咁易就放棄一個人~
    因為大家係開心~只不過佢有咁ge喜好~
    我都知自己好矛盾~
    如果我自己知道可以點的話~我都唔會開post
    令你覺得我無聊真不好意思~可能我還是未成熟~

• ADDIE, maybe u are right..... i saw some his post.. he said want to find sl, no matter u are single, attached or married

• lady

你個bf 叫乜名,等我去睇下都好

• OLD WOMAN OLD WOMAN replied @ 2009-08-06 5:06 pm

你地覺得, 我男友同我冷靜期間重去識其它人, 係咪己經有決定

-----------
    我覺得佢絕對可以冇左你~
    在冷靜期間重去識其它人~即係佢都唔尊重你~
    (only my opinion)

• cherry, he always change his alias name.... i find his post because i know his msn only, he always post his msn address, and many msn account tim

• Flora

妳男朋友上網同女仔吹水,妳定義為不正當行為;咁相對黎講妳明知有好多男人對你有不應存在既幻想,妳又有冇義正詞嚴咁叫佢地死開唔好搵妳,妳係一個已經有男朋友既女人,唔會接受佢地?

妳話妳男朋友唔岩既同時,用返同一把尺鞭打返妳自己成件事會比較合理囉!

• lady replied @ 2009-08-06 5:12 pm

ADDIE, maybe u are right..... i saw some his post.. he said want to find sl, no matter u are single, attached or married

---------

噢....好明顯他好爛滾, 你點可以容忍到, 你真是要好好面對呢個係是事實

• woman (我唔係好想用 old 呢個字), 你真係想同佢一齊, 真係要耍下手段, 盡量做到一的野, 佢要好依賴你, 家下輸身材, 樣, 唔係大問題, 呢的時間一過, 個個都會老, 最緊要你有方法另到佢無左你唔得. 你唸下有咩可以做到. 如果佢就想離開你, 都會唸下後果.

• 睇完一段女人細數而家男人不是

其實男人從來就是這樣

自古 那個才子不風流?

• denniswcc replied @ 2009-08-06 5:09 pm

ADDIE 如果你以前問我,我一定會好尊重我女友,好認同你所講既野…但係宜家我會有所保留

----

我既講法只是代表部份人, 我好清楚有好多女性都唔專一, 所以好多野無一面倒

• yes 佢真係可以無咗我 .. 因為大家一齊只係 3 個月 ..

手段我真係吾識玩呀

佢而家咪最多無人同佢掠骨 OR 磨背 .. 不過我唸都可有其它人去做了

• noah

手段既野,都有辣有唔辣既~~~

• 重有 .. 而家都冷靜梗 .. 我乜都吾可以做啦

• 正當女人以為男人不是的時候

其實人本就是這樣的多

三心兩意

回看中國2個女皇帝

江青

近有小甜甜

米一樣玩

• old woman

妳知唔知妳"男朋友"需要咩野先?佢需要既野,妳又可唔可以 provide 到俾佢先?

• sorry, 唔好意思, 借個位同earthworm 打個招呼先

Log in to reply