其實大家在探索階段的關係係最氣又好笑, 有無同感?

• 好多男,女通常第一次約見好多時

都係外表或簡單的溝通就已落左判斷

一係無期徒刑, 一係second in.

• 孤獨的豬先生 replied @ 2009-07-21 11:08 am

一講出黎都嚇走人啦

爭銀行十幾廿萬咭數...........

扣曬分....

.................

哈哈...咁都會嫁.

我既意思係唔好呃, 但又唔洗一黎就講自己欠幾多卡數既, 但講到時又唔好講到自己理財點好點好咁囉.

• bobo replied @ 2009-07-21 11:16 am

孤獨的豬先生

我自己係女, 都吾鐘意人扮野,扮斯文

我自己女仔都怕女仔扮怕羞,怕事,細食,嗲

我都好怕男仔扮斯文

..........

bobo, 我都唔鍾意女仔咁樣嫁喎.

你覺唔覺女仔特別睇唔過眼女仔咁樣嫁?

反而男仔可能無咁反感..

• 真性情吾造作

好多男仔都buy呢d喎

------------------

前提係個樣都要有番咁上下先

男仔都係中意靚女多

• 有時女仔好容易睇得出個女仔扮野, 會睇唔慣

但男仔就睇唔到, 仲好受落

男仔都係較為中意d溫柔,可愛型的女仔

• 浪頭打死你 replied @ 2009-07-21 11:33 am

bobo replied @ 2009-07-21 11:16 am

孤獨的豬先生

我都好怕男仔扮斯文

..........

女人妒忌心重
    靚又吾抵得
    醜又睇吾過眼
    haha~~~~

• web replied @ 2009-07-21 11:34 am

真性情吾造作
    好多男仔都buy呢d喎

------------------
    前提係個樣都要有番咁上下先
    男仔都係中意靚女多

靚女...
    太靚女真係會覺得好無安全感
    反而d 中上有小小靚果d就最搶手

• web web replied @ 2009-07-21 11:38 am

有時女仔好容易睇得出個女仔扮野, 會睇唔慣
    但男仔就睇唔到, 仲好受落

哈........
    你講緊d 毒男呀?
    d毒男好buy你講果種喎

• 女人妒忌心重

靚又吾抵得

醜又睇吾過眼

haha~~~~

---------------

唔係個個女仔都係咁架

我見到靚女都忍唔住望多幾眼,個心都會講"哇, 好靚"

好欣賞佢

• 我同意web講法.

因為大家都係女仔, 你樹起條尾, 我就知你想點啦~

男仔睇唔睇得出佢係扮野我就唔知...

如果本身真係斯文,怕羞,怕事,細食,嗲...咁應該對個個都一樣既, 點解有d女仔只對某一些人, 尤其男仔先會咁呀?!

• 點為之中上有小小靚果d啊

通常第一眼感覺靚就靚架啦

• 浪頭打死你 replied @ 2009-07-21 11:43 am

我同意web講法.

因為大家都係女仔, 你樹起條尾, 我就知你想點啦~
    男仔睇唔睇得出佢係扮野我就唔知...

如果本身真係斯文,怕羞,怕事,細食,嗲...咁應該對個個都一樣既, 點解有d女仔只對某一些人, 尤其男仔先會咁呀?!

haha...
    這便是女人的智慧了

• web replied @ 2009-07-21 11:43 am

點為之中上有小小靚果d啊
    通常第一眼感覺靚就靚架啦

即係平凡中慢慢細看下又會發掘d好吸引既地方
    這時
    男人便會認為這是一塊唯獨自己才發現的寶物...........

• 要集齊斯文,怕羞,怕事,細食,嗲於一身的香港女仔都好少

感覺上呢種女仔係扮出來的

相反,巴喳,爽朗的就較多

• 即係平凡中慢慢細看下又會發掘d好吸引既地方

這時

男人便會認為這是一塊唯獨自己才發現的寶物...........

--------------------------------------------------

哈哈哈,如果你遇到呢d女仔, 咁你就要好好現自己, 好多人爭架

• 孤獨的豬先生 replied @ 2009-07-21 11:45 am

haha...

這便是女人的智慧了

................

係咩...

哈~ 有一日有個男同事同我講, amy成日問佢d傻問題.

哈哈~ 但我想話amy係我面前從未講過一條條問題, 反而係點我做野囉.

究竟amy佢諗咩? 點解會咁呢? 真係....

• 浪頭打死你 replied @ 2009-07-21 11:53 am

孤獨的豬先生 replied @ 2009-07-21 11:45 am

haha...
    這便是女人的智慧了

................

係咩...

哈~ 有一日有個男同事同我講, amy成日問佢d傻問題.

哈哈~ 但我想話amy係我面前從未講過一條條問題, 反而係點我做野囉.

究竟amy佢諗咩? 點解會咁呢? 真係....

咁你要向amy好好學習咯

• web replied @ 2009-07-21 11:48 am

要集齊斯文,怕羞,怕事,細食,嗲於一身的香港女仔都好少
    感覺上呢種女仔係扮出來的
    相反,巴喳,爽朗的就較多

咁呢d女仔通常都係單身係咪?
    ha....

• 有時都想學下台灣女仔咁樣講野嗲d

但講左一句, 下一句就做番自己, 哈~

唔易呢

• web replied @ 2009-07-21 12:08 pm

有時都想學下台灣女仔咁樣講野嗲d
    但講左一句, 下一句就做番自己, 哈~
    唔易呢

對住d心儀既對像
    會吾會容易流露d真性情既溫柔呢?

• 對住d心儀既對像

----------------------------

呵呵, 都會架

本身都係一個較為斯文既人, 就不算太溫柔

對住陌生人都會柔少少啦

• web replied @ 2009-07-21 12:20 pm

對住d心儀既對像

----------------------------

呵呵, 都會架
    本身都係一個較為斯文既人, 就不算太溫柔
    對住陌生人都會柔少少啦

吾得喎
    兩頭吾到岸喎
    無個人風格喎
    哈哈

• 浪頭打死你 replied @ 2009-07-21 11:33 am

bobo replied @ 2009-07-21 11:16 am

孤獨的豬先生

我都好怕男仔扮斯文

..........

------

浪頭打死你

係 ar, 男仔好受 ka

• 哈哈, 個人風格唔係一定係咁極端架,非黑即白咩

咁你個人風格係咩啊

• bobo replied @ 2009-07-21 12:23 pm

浪頭打死你 replied @ 2009-07-21 11:33 am

孤獨的豬先生

我都好怕男仔扮斯文

..........

------

浪頭打死你

係 ar, 男仔好受 ka

吾係男仔好受........
    係傻仔好受
    我見親我就好想大巴大巴咁車埋去........

• 男仔都係較為中意d溫柔,可愛型的女仔

---

WED

我覺得男仔到要結婚時會中意d溫柔,

• web replied @ 2009-07-21 12:24 pm

哈哈, 個人風格唔係一定係咁極端架,非黑即白咩
    咁你個人風格係咩啊

咁先令人一見難忘麻
    我既風格就係中庸之道
    就係咁先慘
    無人理...

• bobo replied @ 2009-07-21 12:26 pm

---

WED

我覺得男仔到要結婚時會中意d溫柔,

咁一定啦
    除非個男既本身喜愛sm啦....

• 女人妒忌心重

靚又吾抵得

醜又睇吾過眼

haha~~~~

---------------

唔係個個女仔都係咁架

我見到靚女都忍唔住望多幾眼,個心都會講"哇, 好靚"

好欣賞佢

--

係ar, 我都好鐘意睇靚女ka..

我一 d 都吾妒忌

but 如許果個靚女四圍放電

就....

• 咁你就唔好咁高要求女仔有個人風格啦~ 哈哈

每個人都有自己個人特色的,問題係你中意果個人會唔會留意到

• 平平無奇
    點會有人留意丫.......

• 孤獨的豬先生

係傻仔好受

我見親我就好想大巴大巴咁車埋去....

---

係咩!比個靚女, 穿 deep V 再嗲吓你, or 扮傷心

我吾信你吾 buy, 

• 女仔鐘意一個人吾一定係靚lor 型aw.

男就大多會 buy 好樣一d

• 平平無奇

點會有人留意丫.......

所以好有風格的女仔係唔會選擇平平無奇的男仔

你想吸引呢一型的女仔, 就要令自己成為其中一份子, 而唔係話,

"我既風格就係中庸之道 "

就係咁先慘

無人理...

• 女仔鐘意一個人吾一定係靚lor 型aw.

-------------------------------

非常同意!

可能係男仔的細心 or 溫柔 or 成熟 or 風趣.....

• bobo replied @ 2009-07-21 12:32 pm

孤獨的豬先生

係傻仔好受
    我見親我就好想大巴大巴咁車埋去....

---

係咩!比個靚女, 穿 deep V 再嗲吓你, or 扮傷心
    我吾信你吾 buy, 

好開心架
    不過吾會選做女朋友囉.......

• 每個人都有自己可取地方

有時人與人之間都要一點緣分

• 結論就係........
    男既有錢有計傾.......

• 孤獨的豬先生

算你老實la

最討厭 d 男人講吾會

• bobo replied @ 2009-07-21 12:42 pm

孤獨的豬先生

算你老實la
    最討厭 d 男人講吾會

呢個社會
    老實係無著數............

• 結論就係........

男既有錢有計傾......

﹣﹣

吾係 law.

我認為最重要係

勤力, 有上進心, 有事業基礎, 有目標, 有思想, 有責任心, 人品好

(多吾多?)

• 凡事都兩面睇

沒話點樣做先最好

• bobo replied @ 2009-07-21 12:45 pm

結論就係........
    男既有錢有計傾......

﹣﹣
    吾係 law.
    我認為最重要係
    勤力, 有上進心, 有事業基礎, 有目標, 有思想, 有責任心, 人品好
    (多吾多?)

我以前都係咁諗
    但努力未必有回報
    勤力又吾一定立即可以成功
    對方慢慢變得又想過一d富裕既生活.....
    可以點?

• 人望高處

我不知你目標係點

你女 gf 心想

but 每個人有個 bottom line

我自己覺得足夠就可以

間吾中可以 high tea 吓

一年 special day 去 d high d 地方食野就 ok..

• 如果每個女仔都好似你咁就好啦.......
    我女友認為一年去三次旅行呢d先叫生活.....

• 孤獨的豬先生

努力未必會有回報

but 無目標就吾好

目標可以係儲多 d 錢......

都係目標

女性無錢無安全感

• 可惜我只係一個打工仔....

• 1 年1 次好足夠

• bobo replied @ 2009-07-21 1:02 pm

孤獨的豬先生

努力未必會有回報
    but 無目標就吾好
    目標可以係儲多 d 錢......
    都係目標
    女性無錢無安全感

係呀
    我認同呀
    我有目標
    大家都有共同目標
    但係因為一時喜好
    一時不滿
    就可以推翻之前大家訂立既....
    好兒戲...

• 打工仔....都可以儲好多 money

吾 buy 名牌,

Log in to reply