想問還有人會信這個世界有「真愛」嗎?我指的是 COUPLES RELATIONSHIP

• HK 人的問題係自小萬千寵愛在一身. 覺得自己先至係最重要. 呢點好難真正去愛一個人.

反而一D飽歷風雨. 化一點, 不太自我的人, 比較懂得愛人. 相愛是要兩方面配合的. 找一個懂得愛的人已經難, 仲要兩個都懂得愛的人走在一起. 機會率係.......微乎其微. 0.0000000000000000000000001 %

• 你地真係幸福

• balloongal replied @ 2009-07-20 12:43 am

Kort,

i'm still here, u wanna to leave now, right? then go ahead

be strong, my beloved one =]
    i have to go sleep lol
    good night ^_^

• balloongal replied @ 2009-07-20 12:45 am

human being is tend to selfish? or we worry to get "LOST" while we "GIVE"????

human being tends to taking while giving.

• i tend to think parents love could be said "unconditional love"

• 走前留多句

別去介懷世人太多
    做好自己
    懷著樂觀, 總有轉機。

• 我同我先生都是離過婚的人, 我們都明白相愛是甚麼一回事, 我們都比較懂得珍惜. 我們的愛都是比較理性的. 我跟他在一起5年了. 我對他的愛沒有減過. 只是常常要跟自我任性角力. 只要你能放下自己. 真愛本身就存在. 難就難在相方真的可以放下自己, 真心為對方著想嗎? 其實如果你為他想, 他已為你想. 所有事情都會比較容易解決. 還有重要的是, 請先選擇對的人.

• thanks Kort again

• balloongal replied @ 2009-07-20 12:53 am

i tend to think parents love could be said "unconditional love"

and parents only

• TrueLove,你好幸福,可以擝對方.

• unconditional love 令我想起雞與蛋的問題

我有時會想人究竟為什麼要找伴侶?是天性來的嗎?如男人天生 like 播種

如果不是天性,人要找伴侶是因為寂寞?

人要找伴侶是因為愛對方?

• 因為要生啤啤.

• 神安排男女走在一起原意是互相合作, 互補不足. 有相愛的人, 就算多辛苦去付出, 都是情願的. 為的單位是一個家.

現代人, 能力強, 獨立不依賴, 自我愛自由. 兩個人走在一起變成負累, 不自由. 互相傷害. 其實如其大部份的人都不懂得愛. 婚姻制度會唔會早晚被淘汰呢? 真的很可惜, 大部份的人都不懂愛.

• suki123456 replied @ 2009-07-19 11:37 pm

我認為如果鍾意一個人就算佢一無所有都會愛既先叫真愛lo

塵世間仲有妳呢種女人???

• suki123456 replied @ 2009-07-19 11:37 pm

太電視劇啦

• 有線 replied @ 2009-07-20 1:34 am

suki123456 replied @ 2009-07-19 11:37 pm

太電視劇啦

有唔奇既...可能小d啫..

• 人生在世, 無話無左邊個就生全唔到

無左愛都一樣可以健康咁生活落去

生命無真愛既全在, 就如煙花無聲無色

搵到真愛既你, 人生挭美妙同精彩

Log in to reply