要睇相先肯出來的係唔係都係搵食男呢???

• 女路人 replied @ 2009-07-13 2:29 pm

你地令我想起陳豪先生

+++++++++++++++++++++++++++
    why??? @@好奇ing

• 我睇好多thread, 都有人唱一個樣衰版陳豪

冇長細睇, 唔知佢衰乜

• benefit

好多版主開完 thread 只會入黎睇
    無意見發表架 wor
    @@成日見都係咁架 wor

• MIMIO replied @ 2009-07-13 2:27 pm

Heracles replied @ 2009-07-13 2:25 pm

MIMIO replied @ 2009-07-13 2:19 pm

咁點算? @@

乜點算?

+++++++++++++++++++++++++++++++++
    佢地話會比人唱個樣喔
    所以咪問一下下, 咁點算 lor
    @@

mimio, 出嚟行預咗要還!

可以:處之泰然當冇事!
    可以:小心細心選了解多d才答應要求(如系版傾下先再msn再相再phone再再再等等等)<--------------我的方式!
    可以:以後唔玩!

• mimio.. u met anyone from she yet ?

• 如果果個人一開波就問你拎相, 你應該多謝佢都黎唔切啦, 如果睇完你相之後唔理你, 咁你就更加要慶幸你未交個心俾呢個人之前佢已經自掀狐狸尾巴啦

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 2:37 pm

如果果個人一開波就問你拎相, 你應該多謝佢都黎唔切啦, 如果睇完你相之後唔理你, 咁你就更加要慶幸你未交個心俾呢個人之前佢已經自掀狐狸尾巴啦

..............

都係咁.

起碼佢明刀明槍.

• mimio個樣上網好易搵, 你去google圖片打"豉油雞"

• read_your_mind有冇相?

• benefit replied @ 2009-07-13 2:36 pm

mimio.. u met anyone from she yet ?

++++++++++++++++++++++++++++++++++
    有喔, 佢地都係好 nice 既人
    不過, 我見左好少咋 ~~~~~

• read_your_mind有冇相?

<--- 拿, 成隻狐狸出哂黎喇, 哈哈哈哈

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 2:38 pm

mimio個樣上網好易搵, 你去google圖片打"豉油雞"

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    mind mind~~你又幫我 宣傳 啦 ~~~~
    就快所以人都以為我係碟餸黎 ... ...
    T^T

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 2:41 pm

read_your_mind有冇相?

<--- 拿, 成隻狐狸出哂黎喇, 哈哈哈哈

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    狐狸???? BUT 無尾 wor @@睇真緊

• 拿, 成隻狐狸出哂黎喇, 哈哈哈哈

你講呢句嘢係指住自己講喎

• 都係咁.

起碼佢明刀明槍.

<--- 不過咁, 公平d, 有d人睇相可能純粹出於好奇既, 有時傾左幾次msn後, d女仔都會自動波問你有無相... 不過我自己既心態就係, 除非我對對方特別有好感, 否則一般岩傾既都寧願盡量唔睇相, 唔知樣, 傾得反而仲開心, 仲自然...

• 其實係唔係真係好多人..even比都係用假相...

in case有一日真係約出黎...咪好樣衰?

• mimio, 出嚟行預咗要還!

可以:小心細心選了解多d才答應要求(如系版傾下先再msn再相再phone再再再等等等)<--------------我的方式!
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Heracles ~~~~ 禾無借錢, 點解要還既? @@
    (Heracles, 我做緊 no.2, 但唔睇相, 同埋我習慣係版度盡睇對方寫過既野
    我咩thread都入去睇內容, 不過, 唔一定回 post ^^)

• 你講呢句嘢係指住自己講喎

<--- 好, 你好野, 你嬴左, 我先係狐狸.... = ='''

• Heracles
    我睇人真係唔睇樣, 因睇樣好難分(分唔到)
    我一般睇對方既行為模式(個個唔同)
    聽聲線, 講野快慢, 留意對方表達方式
    說話內容, 語氣 等等~~~~
    所以一般來講 ... ... 傾電話, 係我最重要既方式

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 2:46 pm

都係咁.

起碼佢明刀明槍.

<--- 不過咁, 公平d, 有d人睇相可能純粹出於好奇既, 有時傾左幾次msn後, d女仔都會自動波問你有無相... 不過我自己既心態就係, 除非我對對方特別有好感, 否則一般岩傾既都寧願盡量唔睇相, 唔知樣, 傾得反而仲開心, 仲自然...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    i agree 既 @@

• 可能我經驗淺, 假相就未遇過, 不過我識過有個女仔, 佢初識我時同我講佢30, 仲send左張又靚又後生既相過黎.... 後來我地出黎見面食飯前一刻, 佢好似有口難言咁, o係電話度拖左好耐先突然手話自爆其實自己已經差唔多40... 出到黎後, 佢的確係張相入面既人, 不過係佢10年前影既...

• GCVFDGSRG replied @ 2009-07-13 2:47 pm

其實係唔係真係好多人..even比都係用假相...

in case有一日真係約出黎...咪好樣衰?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    比左假相, 點會仲出來見??? @@唔會wa

• 所以一般來講 ... ... 傾電話, 係我最重要既方式

<<

通常聲靚

就系pork chop,,,,,

hahhahah

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 2:55 pm

可能我經驗淺, 假相就未遇過, 不過我識過有個女仔, 佢初識我時同我講佢30, 仲send左張又靚又後生既相過黎.... 後來我地出黎見面食飯前一刻, 佢好似有口難言咁, o係電話度拖左好耐先突然手話自爆其實自己已經差唔多40... 出到黎後, 佢的確係張相入面既人, 不過係佢10年前影既...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    咁下次講明近照 lor @@如一定要相的話 ...

• 我睇人真係唔睇樣, 因睇樣好難分(分唔到)
    我一般睇對方既行為模式(個個唔同)
    聽聲線, 講野快慢, 留意對方表達方式
    說話內容, 語氣 等等~~~~

<--- 咪就係囉, 好似我同mimio咁, 我當正佢豉油雞咁既樣, 大家咪一樣傾得好開心... 我都知佢當我成粒燒賣咁架 

• MIMIO replied @ 2009-07-13 2:47 pm

mimio, 出嚟行預咗要還!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Heracles ~~~~ 禾無借錢, 點解要還既? @@
    (Heracles, 我做緊 no.2, 但唔睇相, 同埋我習慣係版度盡睇對方寫過既野
    我咩thread都入去睇內容, 不過, 唔一定回 post ^^)

Yeah, me 2, give me 5, mimio

• rym

咪係呢樣囉,要呃既,都可以俾張假相,或者你個case 咁好後生既相,就算係近照,都可以用角度去就甚至用s/w 去執...............所以攞相係咪真係咁有意義呢?

• ee1234 replied @ 2009-07-13 2:57 pm

<<

通常聲靚
    就系pork chop,,,,,

hahhahah

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    唔係用把聲去估個樣
    係用把聲去睇對方既為人
    人地個樣, 靚唔靚, 其實同我無咩關係 wor
    佢靚又點, 唔靚又點? @@唔明
    不過, 個別化, 其他人點睇, 對我黎講亦無咩所謂

• gent replied @ 2009-07-13 2:59 pm

rym

咪係呢樣囉,要呃既,都可以俾張假相,或者你個case 咁好後生既相,就算係近照,都可以用角度去就甚至用s/w 去執...............所以攞相係咪真係咁有意義呢?

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    查實 ... 做咩要攞相? @@

• 佢係好有意無意間send佢呢張相過黎, 佢要引我入局既其實點都得, 不過佢都良心發現, 知道講大話到最後傷害既係佢自己... 其實我或多或少都明白佢心情... 唉... 諗番初初流行上網果時, d人好多都好純真, 好真心, 果時真係好玩好多, 男男女女都可以顛一餐.... 而家!? 算吧啦...

• 我不嬲都唔覺有咁既需要,除非係有其他目的啫.................

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 3:03 pm

佢係好有意無意間send佢呢張相過黎, 佢要引我入局既其實點都得, 不過佢都良心發現, 知道講大話到最後傷害既係佢自己... 其實我或多或少都明白佢心情... 唉... 諗番初初流行上網果時, d人好多都好純真, 好真心, 果時真係好玩好多, 男男女女都可以顛一餐.... 而家!? 算吧啦...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    唉~真慘~~~~~~~點解變成咁?
    我以前 d nfd 好好架(依架仲keep緊)
    依架唔係無好既 nfd 既, 不過, 好難搵 ~~~~

• gent, 就係因為好多呢度既男男女女都好恨搵到另一半(或sl,sp), 美化自己就係最快捷最簡單既途經, 有d人美化自己既言行, 有d美化自己既外表... 呢度識人, 靠既, 就係你自己點去了解一個人, 信自己既直覺同感覺

• 佢靚又點, 唔靚又點? @@唔明<<

好明顯

我系一個正常人

我錘意靚人

我講真話

最憎人虛偽 !!

• 最憎人虛偽 !! - key lesson for us.. i like i like..

• 美代自己既外貌冇用架,醜婦終需見家翁啫!!!!

• 想知道對方既樣, 無論出於咩目的, 都係人知常情黎... 都係果句, 識人唯有靠自己既判斷, 識到個唔好既都無得怨...

• ee1234 replied @ 2009-07-13 3:07 pm

佢靚又點, 唔靚又點? @@唔明<<

好明顯
    我系一個正常人
    我錘意靚人
    我講真話
    最憎人虛偽 !!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    你咁認為我都無辦法 (笑)
    隨便你, 我無必要要你既認同, 哈哈~~~~~~~~~~
    你認為我係個咩人, 對我又無影響既, yeah ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 3:09 pm

想知道對方既樣, 無論出於咩目的, 都係人知常情黎... 都係果句, 識人唯有靠自己既判斷, 識到個唔好既都無得怨...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    yes~睇自己眼光~~~~~~~~~~~

• 好似mimio呢類豉油雞, 好明顯佢純粹只係搵d投契岩傾既人, 佢真係唔介意對方係咩樣架喎

中意靚野係一件事, 係咪一定要揀靚既又係另一件事! 

• ee1234

咁每個人追求既野唔同, 有d係想搵人傾下計, 樣真係唔重要既

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 3:13 pm

好似mimio呢類豉油雞, 好明顯佢純粹只係搵d投契岩傾既人, 佢真係唔介意對方係咩樣架喎

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    mind mind 你寫左我想講個句 wor, 哈哈~~~~~
    靚人 ... 身邊有 ar, 成公司都係, but 唔啱傾 ar ~~~~

• 你要睇樣既, 就唔應該黎she搵啦, 哈哈

• mind mind 你寫左我想講個句 wor, 哈哈~~~~~

<--- 係咪"好似mimio呢類豉油雞"呀!? sorry, 咁下次你自己介紹番你自己係豉油雞

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 3:18 pm

你要睇樣既, 就唔應該黎she搵啦, 哈哈

唔 ... 咁講, she 有靚人既, 我知 ~~~~
    but 如主打要靚樣既, 生活中去找會快好多 lor
    一見就知 o.k. 與否喔
    不用想盡方法攞相咁辛苦
    @@

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 3:20 pm

mind mind 你寫左我想講個句 wor, 哈哈~~~~~

<--- 係咪"好似mimio呢類豉油雞"呀!? sorry, 咁下次你自己介紹番你自己係豉油雞

咁不如換左張相做 "鼓油雞" 算啦
    一睇就知啦, 唔使介紹一餐啦, 哈哈~~~~~~~~~~~~

• 唔 ... 咁講, she 有靚人既, 我知 ~~~~ 

<--- 你真係丫, 咁樣兜個圈讚我靚仔都有既, 唉, 算啦, 我衰衰地認左佢... 或者網上面打正旗號, 明買明賣, 唔似得現實生活咁多客觀條件限制(例如公司有其他同事)...  

• 我又唔信你真係會換張豉油雞既相囉! 哈哈

• read_your_mind replied @ 2009-07-13 3:27 pm

唔 ... 咁講, she 有靚人既, 我知  

<--- 你真係丫, 咁樣兜個圈讚我靚仔都有既, 唉, 算啦, 我衰衰地認左佢... 或者網上面打正旗號, 明買明賣, 唔似得現實生活咁多客觀條件限制(例如公司有其他同事)...  

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ~~!! 咁都比你諗到, 哈哈~~~~~~~~

• 女路人 replied @ 2009-07-13 3:15 pm

咁每個人追求既野唔同, 有d係想搵人傾下計, 樣真係唔重要既<<

無錯呀,

佢地本身無乜要求

因為本身5 得, 點敢要求

愛美與生俱來, 包人同動物!

Log in to reply