To earthwarm

• earthworm 其實最無反醒的人是你, 你可能覺得為臭萬年是件好事, 因有人記得你個名, 但我諗好多正常人都會話你白痴囉.
    <br>你話起人底, 我唔知你起邊個, 但一定不是我.
    <br>我改強調, 我對 ban account, 唱我搵食男, 不是我針對你的原因, 因我一d都唔介意, 清者自清.
    <br>只是你玩足我半年, 我去邊出 post , 你好似跟尾狗咁入黎, 講一大堆歪理, 超級煩.

• earthworm replied @ 2009-04-29 9:16 am
    <br>
    <br>各位親愛的網友,請隨便拎 earthworm 呢個名出氣,我體諒大家壓力大,需要發洩 ^^
    <br>
    <br>係呢度,反駁完都會接著有另一個反駁,沒完沒了。網友們,我感激你地可以咁用心為我既人生幻想出咁多劇情,得閒 review 一下都不期然會心微笑,我一個人出 post,可以引來咁多人有 feedback,都係一個幾有趣既互動。
    <br>
    <br>近排上黎講『港女』問題,都係果句,定義不同根本就冇野好講,所有既爭拗都係來自各人以自己心中既定義去解釋同一件事物或同一個現像,我覺得有,係唔係真係有?同樣地,你覺得冇,又係唔係真係冇呢?大家都執著於屬於自己既『真』,拗完,件事並無改變,仍然係跟住個 trend 走。
    <br>
    <br>亦都好多謝咁多位網友日日咁『恭迎』我,最起碼我知道『earthworm』呢個名已經存在於各人心中,姑勿論係正面或負面既評價,聽過思考過消化過再修正過,亦令我對自己有更深既了解。
    <br>
    <br>有陣時,人真係會為啖氣做左好多自己都覺得不可思議既事,睇返一 d 自己既 post,諗一諗,對住部份網友,咁樣挖人地個底出黎,又難怪人地會躁底喎,人,總係難以面對自己既黑暗面既......包括我架!不過面對完,了解左自己既心態,又係一番新景像,對自己黎講都係一件好事。
    <br>
    <br>細心睇某 d 不記名網友既留言,發覺都有不少同類,不過,槍打出頭鳥既道理我都明既!上面位『行過』,我都差少少中招,好彩 she.com 定時失靈,令我有時間諗清諗楚。多謝 she.com
    <br>
    <br>最後,我想講既係,係我想出 post 既 thread,我仍然會留低我既腳印,有部份鍾意推舊 thread 既網友,可以留意下我係其他 thread 既出沒情況,有 d 舊 thread 已經玩到純意氣之爭就冇乜意思,想搵我,認住『earthworm』呢個 nickname 就 ok 喇!
    <br>
    <br>______________________________
    <br>
    <br>你驚呀?

• 行過
    <br>
    <br>梗係驚你啦!同行

• earthworm 膽生毛, 點會驚

• earthworm
    <br>尼條淫蟲
    <br>成為左SHE既
    <br>過街老鼠
    <br>
    <br>主因佢無學識
    <br>又9up,
    <br>
    <br>我夠成日剷人 , 不過以理服人!
    <br>

• earthworm 一唔夠人講即時話人蝦佢
    <br>中哂

• 屎蟲
    <br>
    <br>話人壓力大,所以揾你嚟發洩呢啲咁嘅「下台階」,只有你咁無恥嘅人才會說得出口。你有沒有想過,為何那麼多網友針對你呢?
    <br>
    <br>你所講關於「港女」嘅「強盜理論」站不住腳、受不起質疑,就話大家嘅「定義」不同,因此不可能有結論。在我聽來,這些說話只是你叧一個「下台階」。「港女」嘅「定義」是甚麽,你是怎樣說你記得嘛?我追問你誰是「港女」,你就無言以對,一直顧左右而言他,你又記得嘛?狂囇自己嘅「天上愛上」來證明「港女」不堪入目、不值一哂,是不是以徧蓋全,是不是幼稚,是不是沒有教養呢?將自己的愛人捧為「此女只應天上有」是否有點那個、膚淺、幼稚、無聊、戇九呢?你不斷強調:「得女若此,夫復何求」,在我看來,「她」只是你拿來在友侪之間、綱友之間的炫耀工具,亦即是老外口中嘅"trophy wife"。將自己的愛人如何如何說得口沫橫飛,不停地借助自己的愛人為自己臉上貼金,你是何等的自卑、幼稚、膚淺,不是顯而易見嗎?
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• 屎蟲
    <br>
    <br>你虚偽,說一套做一套的性格我知之甚詳嘞。一方面強調自省,一方面就說其他網友針對你嘅原因只是意氣之爭,你個腦想甚麼,是否跟你的言行相符,我認為不是。
    <br>
    <br>你上一個回貼全篇流露出忿忿不平之氣,認為其他網友駁斥你是因為你「挖人地個底出黎,又難怪人地會躁底喎」,不是因為別人有論點,立論正確,這無異於「跌落地挪番揸沙。」以我為例,我有甚麼私隱不見得光而你又知道得清清楚呢?執「戇九廢柴Pz」嘅口水尾話我係狗公、作大,只反映出你愚蠢、人雲亦雲、沒有獨立思考,正正是一條「盲炳」。
    <br>
    <br>至於你的二文三語達到甚麼程度,你自己心中有數,不用我再奚落你多一次吧?你的所謂創作的「詩」,是否正如我所講是不入流嘅「垃圾」,你條氣唔順,可以再拿出來獻世。黑是黑,白是白,我評得無道理,你大可以引經據典加以反駁,但我看你沒有這種能耐。
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• earthworm, 唔夠人講又失蹤

• 其實我覺得 ee1234 既 9 up 程度比 earthworm 不遑多讓.........
    <br>
    <br>講真不過有時 earthworm 都會有禮貌.........
    <br>但係 ee1234 就真係吠多過乜.....
    <br>一味靠惡同大聲....
    <br>
    <br>

• 毒男一號 replied @ 2009-04-29 4:26 pm
    <br>
    <br>其實我覺得 ee1234 既 9 up 程度比 earthworm 不遑多讓.........
    <br>
    <br>講真不過有時 earthworm 都會有禮貌.........
    <br>但係 ee1234 就真係吠多過乜.....
    <br>一味靠惡同大聲....
    <br> ----------
    <br>你是 earthworm 扮的嗎
    <br>

• 8先生
    <br>
    <br>請妳冷靜d完整看一看以下連結才給評語(尤其最後幾頁),唔好單純因為個人恩怨影響思考!
    <br>(community .she.com/messageboard/relationship/?action=view.topic&id=2121430&page=1)

• Skymen replied @ 2009-04-29 5:10 pm
    <br>
    <br>8先生
    <br>
    <br>請妳冷靜d完整看一看以下連結才給評語(尤其最後幾頁),唔好單純因為個人恩怨影響思考!
    <br>(community .she.com/messageboard/relationship/?action=view.topic&id=2121430&page=1)

• 睇吓咩來先

• 港女的問題無乜興趣睇.
    <br>至於d人插 earthworm , 我覺得很好, 因他們插得直接, 夠真.
    <br>不同於 earthworm 單單打打, 串人玩人又唔認, 仲衰過八婆. 偽君子

• 那是每個人的看法不同之故,算不上是對錯,不過人生攻擊不應鼓勵,尤其是無的放矢,同意嗎?

• skymen, 我一向都好冷靜, 我同人講人話, 同鬼講麼話, 你有禮貌時, 我也有禮貌.
    <br>所以對d面皮成裡厚, 自認高人一等, 但事實只是白痴仔一名的人, 我用同等的 lvl 同佢傾.

• Skymen replied @ 2009-04-29 5:51 pm
    <br>
    <br>那是每個人的看法不同之故,算不上是對錯,不過人生攻擊不應鼓勵,尤其是無的放矢,同意嗎?
    <br>-------------------
    <br>這點你應該同 earthworm 講, 只有佢唔明, 攪事的人是他, 否則邊有咁多人插佢, 又唔見d人圍插你?

• 哦...不過都不要亂灌啊!^_^

• Bai_Wan replied @ 2009-04-29 5:55 pm
    <br>
    <br>Skymen replied @ 2009-04-29 5:51 pm
    <br>
    <br>那是每個人的看法不同之故,算不上是對錯,不過人生攻擊不應鼓勵,尤其是無的放矢,同意嗎?
    <br>這點你應該同 earthworm 講, 只有佢唔明, 攪事的人是他, 否則邊有咁多人插佢, 又唔見d人圍插你?
    <br>_________________
    <br>
    <br>圍就沒有,不過關公都有對頭人,ee1234一樣無端端被佢丙...... =_="

• 睇心情啦, 又或者他肯認錯, 否則是不會停的, sorry
    <br>之前果個 siti...., 唔記得咩名, 佢插錯我, 都 say sorry, 我原諒他

• Skymen replied @ 2009-04-29 5:59 pm
    <br>
    <br>Bai_Wan replied @ 2009-04-29 5:55 pm
    <br>
    <br>Skymen replied @ 2009-04-29 5:51 pm
    <br>
    <br>_________________
    <br>
    <br>圍就沒有,不過關公都有對頭人,ee1234一樣無端端被佢丙...... =_="
    <br>------------------
    <br>你睇吓 插他的有幾多人先啦

• 對於ew的事,我不會評論,可能因為職業病,對我而言definition是一種沒有爭辯餘地的東西,等於我的手下將$i define 為string之後,我爭辯應該用$s是同樣的沒有意義。所以她define了一班病人有病,只不過用一個敏感的名詞"港女",我爭論也是浪費時間。不過如果佢define的跟她的內容不相符,我也會出手,但現階段可以爭論的只有個名詞,我就沒有興趣了!
    <br>
    <br>如果我要深入的一問,就只有數據例子,數據來源和定義範圍(何謂大部分),這又不是變成了另一個沒有意義的問題了嗎?因為我已經預測到一個答案了!
    <br>
    <br>不過無可否認,佢有一部分(不等於全部)的point是有建設性的!

• 但不可以否認 earthworm, 口太臭, 得罪好多人

• 你睇下個條蟲
    <br>一唔夠Fergusxxx講
    <br>即閃
    <br>七到爆

• 有人係度大戰三百回合都重未放手
    <br>
    <br>至少很回應人地提問先
    <br>
    <br>
    <br>有人比人趺爆左自己既底細就即走
    <br>
    <br>明眼人都知任是咩料喇

• earthworm replied @ 2009-04-22 5:07 pm
    <br>
    <br>毒男一號
    <br>
    <br>冇辦法,每次我用高階少少既手段,對方就接唔到波,一D 都唔好玩,局住我想玩就要遷就返對手既水平,我都好無奈架!
    <br>
    <br>睇下其他人無理取鬧,其實都幾有趣架!
    <br>=====================
    <br>
    <br>睇下呢條屎蟲無料兼寸過乜嘅口氣,乜嘢叫做「高階少少既手段」,我想領教下........哈哈哈哈哈!
    <br>
    <br>
    <br>

• 衰少少講句,我都係當你玩具玩下,當然你都可以當我係玩具玩下,各取所需,合乎我對關係既定義 ^^
    <br>=================
    <br>屎蟲
    <br>
    <br>唔知你對你個「天上愛人」係唔係都講同一番說話呢?.......哈哈哈!
    <br>
    <br>

• earthworm replied @ 2009-04-24 9:21 am
    <br>
    <br>Bai_Wan replied @ 2009-04-24 12:18 am
    <br>男同學 replied @ 2008-07-06 4:08 pm
    <br>
    <br>我上黎,係因為又回復單身,基本上有女朋友既時候我上網都係 check e-mail 或者睇 online 漫畫
    <br>
    <br>我都好憎落雨,又真係咁岩,每次我好唔開心都會落雨,好似 conditioning 一樣
    <br>----------------
    <br>佢話自己單身, 哈
    <br>
    <br>
    <br>唔該你睇睇我當時出 post 既日期時間啦 ^^
    <br>=================
    <br>屎蟲
    <br>
    <br>2008年7月6日你條屎蟲仲係單身,仲要周圍溝女,2009年4月24日你就周圍囇命,將你嘅愛人捧到天上有地下無,睇嚟一就係大陸妺易溝到痺,二就係你條屎蟲喺度吹牛。我講得啱唔啱?
    <br>
    <br>高質素嘅「港女」又點會幾個月就比你搞定,都係大陸妺「就手」啲........wakakakakaka
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• earthworm replied @ 2009-04-24 9:21 am
    <br>
    <br>Bai_Wan replied @ 2009-04-24 12:18 am
    <br>男同學 replied @ 2008-07-06 4:08 pm
    <br>
    <br>我上黎,係因為又回復單身,基本上有女朋友既時候我上網都係 check e-mail 或者睇 online 漫畫
    <br>
    <br>我都好憎落雨,又真係咁岩,每次我好唔開心都會落雨,好似 conditioning 一樣
    <br>------------------------
    <br>點解你有了女朋友大半年, 日日都還上 she 玩既?

• 八雲,
    <br>
    <br>你自己係e度搵到女朋友之後都繼續上黎玩喇,
    <br>
    <br>我記得你以前係she有一大班朋友仔同你一齊玩,e家佢地咁多人去曬邊?
    <br>
    <br>有d野過去左就算,點解過左咁耐仲要好似e家咁擺係心度.

• 好少, 好耐無見.
    <br>我只是唔鍾意偽君子啫.
    <br>我好耐無上 she 玩, 不知她們去咗邊

• 每次我好唔開心都會落雨,好似 conditioning 一樣
    <br>========================
    <br>屎蟲
    <br>
    <br>咦,原來龜縮就係你嘅所謂「高階少少既手段」,明解............哈哈哈哈哈!
    <br>
    <br>笑你英文屎但又好賣弄又點會錯呢,落雨同你條屎蟲好唔開心有甚麽相連關係?擬之為“conditioning”咪又一次證明你對英文字的解釋往往都是一知半解........哈哈哈哈哈哈
    <br>
    <br>教下你英文啦,屎蟲。你想講「一落雨我都好唔開心」,正確嘅英文係“conditioned reflex”,即係話有特定嘅條件出現(落雨),你就有特定嘅條件反射(好唔開心)。你(好唔開心)未別一定(落雨),所以用“conditioning”係擬之不倫,亦即是錯。By the way, 咁「高階」嘅英文你懂唔懂唧?........哈哈哈哈哈哈
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• 屎蟲
    <br>
    <br>今天食早餐時看到左丁山一篇文章,講『曾有人寫公關稿形容當事人「閱人無數,社會關係極佳」』,我不禁失笑。這種對四字成語一知半解而自以為懂跟你對個別英文單字一知半解而自以為懂的理解極為相似,是不是你嘅手筆呢?
    <br>
    <br>A little knowledge is a dangerous thing.
    <br>
    <br>wakakakaka
    <br>
    <br>

• 偽君子不在, she 終於可以安寧, 正

• 屎蟲鐘於 逃之夭夭 唔在係she.com 獻醜
    <br>真是要多謝Fergusxxx

• 塘裡無魚蝦自大...所謂安寧
    <br>窮追猛打吠走人係出醜...唔係對方出醜

• 又有屎蟲出現
    <br>原來呢度唔止1條
    <br>可能有多條
    <br>
    <br>幾時先捉得哂
    <br>

• 眙笑大方
    <br>
    <br>你係唔係屎蟲本人呢?在沒有實質證據之前,我比你benefit of doubt。咁你又是誰呢?屎蟲嘅粉絲?據我所知,屎蟲在這�堥S有甚麼朋友,有,亦不會鬼鬼祟祟講說話。
    <br>
    <br>對我不友善,揘造謠言作人身攻擊言,說話如閹人一樣單單打打,自鳴清高但骨子�堨u是一個假道學、僞君子,認屎認屁又詩又文但就平仄不分,好拾人牙慧往自己臉上貼金,自己書讀得少,學識淺陋,兩文三語馬馬虎虎卻周圍嘲笑別人無文化、低水平的妄人,我從來都不會假以詞色。而這種欺善怕悪、自以為高人一等的渾蛋就從來最惹我討厭。
    <br>
    <br>我指著和尚罵賊禿、一一駁斥佢啲謬論、改正佢啲三流英語、批評佢啲不入流嘅所謂詩,就是要佢出醜,就是要佢無地自容,就是要佢認識乜嘢叫做天外有天,人上有人。
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>

• Fergus大哥,
    <br>
    <br>罵得好,罵得妙,罵得瓜瓜叫,請加多幾錢肉緊罵他一個狗血淋頭、屍橫遍野、永不超生,等佢抵毀我地咁串吖那..kekekeke
    <br>
    <br>

• 好唔想見到 earthworm 講歪理

Log in to reply