學歷,收入,真的比愛情重要?

• gonzo....
    <br>
    <br>正如那位網友所說.....當你能遇到了..找到那個可與你達到平衡的人....
    <br>
    <br>你便再不會有此局面發生的了.....休灰心~~
    <br>
    <br>何必要去為一個不懂珍惜你的人...而去惋惜.......不值得...
    <br>
    <br>
    <br>

• 空間兄......既然你能懂得空手入白刃....那你就要好好珍惜這把寶刀了~~~

• gonzo replied @ 2009-04-04 8:58 pm
    <br>
    <br>yyn replied @ 2009-04-04 8:48 pm
    <br>
    <br>我是為了和她的將來拼命的想賺更多錢
    <br>結果因為沒時間陪她
    <br>她說感覺沒了.....
    <br>
    <br>兄台, 如係咁, 算吧啦~~~next

• stupid

• 其實每個人都想擁有更好的生活...
    <br>現在的女性比以前是強了..但男人沒有變得更強的時候就形成了女人是為了錢,成就..但你想得更深的時候,就知道這是一個遊戲, 強者得到心儀的異性.
    <br>
    <br>我們從沒有脫離動物那種德性...
    <br>你看下富豪就知啦...咁多partner...
    <br>
    <br>其實版主..你自己都想下若你個女現在的生活仲好過嫁左老公,不用捱苦...你都唔想佢捱啦!
    <br>
    <br>所以不要話港女啦..需然我不是在香港大..但我真的support港女,因為佢地都好厲害,要返公,又要take care細路,仲要服待埋老公..你估佢真係鐵人咩!!!
    <br>
    <br>你地only埋怨,話佢唔溫柔,咁你地有無諗過佢地因為要為了家庭去捱,同出面D人比過,先保得住份工...唔係屋企那有家用?點nuture細路??
    <br>
    <br>仲要係咁俾藉口自己出去滾...返大陸找2奶...其實最要反省係你地ar..男人!有錢咪做溫柔俾你地lor...
    <br>
    <br>以上沒有性別disrcrimination...只是個人真的覺得對港女這詞要做平返!

• Flower replied @ 2009-04-05 7:07 pm
    <br>
    <br>其實每個人都想擁有更好的生活...
    <br>現在的女性比以前是強了..但男人沒有變得更強的時候就形成了女人是為了錢,成就..但你想得更深的時候,就知道這是一個遊戲, 強者得到心儀的異性.
    <br>
    <br>我們從沒有脫離動物那種德性...
    <br>你看下富豪就知啦...咁多partner...
    <br>
    <br>其實版主..你自己都想下若你個女現在的生活仲好過嫁左老公,不用捱苦...你都唔想佢捱啦!
    <br>
    <br>所以不要話港女啦..需然我不是在香港大..但我真的support港女,因為佢地都好厲害,要返公,又要take care細路,仲要服待埋老公..你估佢真係鐵人咩!!!
    <br>
    <br>你地only埋怨,話佢唔溫柔,咁你地有無諗過佢地因為要為了家庭去捱,同出面D人比過,先保得住份工...唔係屋企那有家用?點nuture細路??
    <br>
    <br>仲要係咁俾藉口自己出去滾...返大陸找2奶...其實最要反省係你地ar..男人!有錢咪做溫柔俾你地lor...
    <br>
    <br>以上沒有性別disrcrimination...只是個人真的覺得對港女這詞要做平返!
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>女人沒有變強, 是社會變得平等, 但社會變得平等的同時, 女人又唔想付出比未平等時多, 還想享有未平等的好處, 不過現今社會, 做女性既, 的確要付出較多, 但已沒有選擇, 如果因付出較多要想搵個較優秀的男仕, 咁只會有一部份人永遠都無著落, 因為話明較優秀的, 當然相對較少

• Flower replied @ 2009-04-05 7:07 pm
    <br>
    <br>我完全明白
    <br>也知道既然她想要的幸福我不能給她我就應該放開
    <br>手可以分開
    <br>心永遠放不開
    <br>會有一個遺憾

• 其實你們說對..是社會改變了..那男人同女人都要跟上潮流la!

• 不要這樣啦...要講緣份...有時俾你結到婚都唔代表會開心...可能是個惡夢的開始!

• Flower replied @ 2009-04-05 7:36 pm
    <br>
    <br>過去的不會再去想了
    <br>現在和她還是朋友
    <br>這樣已足夠
    <br>只要她得到幸福快樂就可以
    <br>我是真的不想再去談戀愛了
    <br>太累

• Come on..u have to move on...
    <br>life is long...right now, she's not the one because she's here to teach u sth in your life..when she has done her duty..then she will leave u for another girl (maybe the next one is the right one)
    <br>
    <br>Of course I know it does take time...

• 算吧啦, 女人o者

• Flower replied @ 2009-04-05 7:45 pm
    <br>
    <br>我沒打算放棄自己
    <br>只是放棄愛情
    <br>愛情不是必需品
    <br>一個人也可以很精彩

• yes ar...
    <br>so keep your faith!

Log in to reply