今晚星期日檔案 港男,港女

• 估唔到呢度都有人洗板XD

• 你咁講男人為女人僕心僕命夠多的是啦

• exactly replied @ 2009-03-08 10:39 pm
    <br>
    <br>有時真係覺得香港男人好無用....好似我個例子,有好職業,收入高,有個女朋友幫你計劃好多嘢,唔駛煩,但自己唔識諗行錯路,前途又無,女朋友又走埋,年紀又開始大,都無個家,有嘜用...依家成個廢人咁,係咪自己攞黎吖....
    <br>
    <br>==================
    <br>
    <br>其實呢d野真係好難講
    <br>不過講真, 依家咁既時勢, 大部分做左幾年都係得$10,000/month
    <br>新入職(大學生)更加係$8,000都冇, 飯錢車錢都蝕俾�
    <br>唔係話唔應該追求更好, 但你應該o係追求五萬蚊以上一個月既另一半既時候
    <br>先睇下自己依家份工有冇起碼兩萬

• exactly replied @ 2009-03-08 10:45 pm
    <br>
    <br>aiya replied @ 2009-03-08 10:41 pm
    <br>
    <br>E車, 唔開心既野唔好再提啦...去食餐勁啦.....haha
    <br>
    <br>====================================================
    <br>u pay??? stupid....
    <br>have car?have house?have cash??
    <br>
    <br>嘩哈哈哈哈....我笑到收唔到聲呀!! 多謝~~~~

• 無洗板呀...sorry呀咁多位大佬....

• 如果我係要睇錢搵男朋友,我就唔會攞錢幫佢啦....

• u pay??? stupid....
    <br>have car?have house?have cash??
    <br>============================
    <br>好好好...I'm the GOD, 咩都有....haha

• 你地d 女人冇野呀? 男人搵唔到錢? 香港既富豪(or 世界上既富豪), 有幾多個係女人呀? 現在找多dd 錢就係度扮哂野, 真係不知所謂, 比著以前, 你呢d 女人一早拿去打

• let's go replied @ 2009-03-08 10:51 pm
    <br>
    <br>
    <br>你地d 女人冇野呀? 男人搵唔到錢? 香港既富豪(or 世界上既富豪), 有幾多個係女人呀? 現在找多dd 錢就係度扮哂野, 真係不知所謂, 比著以前, 你呢d 女人一早拿去打
    <br>
    <br>
    <br>咁你咪搵以前d人返黎打女人囉...

• 香港女人真係不知所謂, 冇大冇細, 有少少知識又係度扮代表, 同內地既佳麗真係天壤之別, 取個老婆( or 女朋友)返來下下jer 住哂, 各位兄弟, 你地想唔想先

• let's go replied @ 2009-03-08 10:51 pm
    <br>
    <br>你地d 女人冇野呀? 男人搵唔到錢? 香港既富豪(or 世界上既富豪), 有幾多個係女人呀? 現在找多dd 錢就係度扮哂野, 真係不知所謂, 比著以前, 你呢d 女人一早拿去打
    <br>
    <br>=========================
    <br>
    <br>又唔好咁勞氣
    <br>我覺得人係有權追求更好, 但起碼要有自知之明
    <br>更加唔好因為對方唔符合自己要求而連對對方既基本尊重都冇

• 現在係香港女人不尊重香港男性在先, 下下針對住, 又要求多多, 你覺得係咪?

• let's go replied @ 2009-03-08 10:55 pm
    <br>
    <br>香港女人真係不知所謂, 冇大冇細, 有少少知識又係度扮代表, 同內地既佳麗真係天壤之別, 取個老婆( or 女朋友)返來下下jer 住哂, 各位兄弟, 你地想唔想先
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>咁又唔好, 至緊要講道理
    <br>
    <br>
    <br>窮受人白眼, 到有錢又點會肯俾佢使
    <br>
    <br>好憎女人成曰話大陸女人cheap, 我好唔鍾意, 有無諗過如果我地生於大陸, 我地就係咁cheap, 我無捐錢幫大陸窮人, 我都過意唔去

• <br>拍過一次拖 only, 原來唔止無限金錢, 仲有無限虧欠:
    <br>日夜接送已經搞到無一日訓夠四個鐘; 萬七種記念事件真係估佢唔到;
    <br>當佢講無所謂由我話事我就知大劑啦; 凡事都係我錯就當然既;
    <br>佢對我既關心照顧真係唔使諗; 失驚無神就口黑面黑...
    <br>
    <br>我都估唔到自己分手竟然會去慶祝! 唉~~~
    <br>

• 跟本現在d 香港女人, 真係要不得, 係冇可能要得落手

• 唔好將部分"港女"generalize做"香港女人", 唔該

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:01 pm
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>拍過一次拖 only, 原來唔止無限金錢, 仲有無限虧欠:
    <br>日夜接送已經搞到無一日訓夠四個鐘; 萬七種記念事件真係估佢唔到;
    <br>當佢講無所謂由我話事我就知大劑啦; 凡事都係我錯就當然既;
    <br>佢對我既關心照顧真係唔使諗; 失驚無神就口黑面黑...
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>好明顯係你係經驗不足問題
    <br>

• let's go
    <br>i agree with you

• 港女的問題係佢地太利益主義, 佢地口中所謂的平等, 風度等等, 全部都以自身利益為主
    <br>
    <br>可能女人天生太喜歡物質享受

• conferring replied @ 2009-03-08 11:04 pm
    <br>
    <br>
    <br>港女的問題係佢地太利益主義, 佢地口中所謂的平等, 風度等等, 全部都以自身利益為主
    <br>
    <br>可能女人天生太喜歡物質享受
    <br>
    <br>
    <br>喜歡物質享受, 係社會造成, 男人女人都一樣, 唔係女人天生既

• 我真係想問下你地d 女性, 你地問心, 就當你地男朋友 or 有d香港男仔真係冇上進心, 有d weakness, 點解你地唔係去支持下你地男朋友or 老公, 反而係咁一踩再踩, 男人都有自尊心的, 一個大男人比一個女人仔咁踩法, 有d 當然唔服,會再做好d, 但有d男人 的自尊心, 就係比你地destroy 左, 係比自己的伴侶狠狠的destroy

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:01 pm
    <br>
    <br>
    <br>拍過一次拖 only, 原來唔止無限金錢, 仲有無限虧欠:
    <br>
    <br>
    <br>============
    <br>
    <br>見過唔少
    <br>呢d人真係冇可能就到, 我都接受唔到老奉隨傳隨到
    <br>分手真係正確既選擇

• One word - Selfness.
    <br>they love themselves more than anyone, that's why.

• let's go replied @ 2009-03-08 11:06 pm
    <br>
    <br>
    <br>我真係想問下你地d 女性, 你地問心, 就當你地男朋友 or 有d香港男仔真係冇上進心, 有d weakness, 點解你地唔係去支持下你地男朋友or 老公, 反而係咁一踩再踩, 男人都有自尊心的, 一個大男人比一個女人仔咁踩法, 有d 當然唔服,會再做好d, 但有d男人 的自尊心, 就係比你地destroy 左, 係比自己的伴侶狠狠的destroy
    <br>
    <br>你俾你既另一半踩過??

• 26Feb09 replied @ 2009-03-08 11:08 pm
    <br>
    <br>
    <br>One word - Selfness.
    <br>they love themselves more than anyone, that's why
    <br>
    <br>請問你既"they" 係咪指緊全人類?

• sry, typo - "Selfishness"
    <br>港女 only of course

• 我當然冇咁比人踩過, 我只係睇唔過眼, 我自己本身已單身接近8 年, 識左d 香港女性, 就係個個女性都係咁先令自己驚

• 我話不會再choose 香港女人是有原因的, 不是一時之間的決定, 是經過接近真係10 年 的接觸不同女性, 得出的結論

• let's go replied @ 2009-03-08 11:12 pm
    <br>
    <br>
    <br>我當然冇咁比人踩過, 我只係睇唔過眼, 我自己本身已單身接近8 年, 識左d 香港女性, 就係個個女性都係咁先令自己驚
    <br>
    <br>
    <br>咁你只可以怪自己唔帶眼識人

• 我老友都無好過,
    <br>佢同佢老婆都月入三萬,
    <br>一結婚佢老婆話要二人世界, 將佢同妙弟弟合份買比父母長住既屋, 完全佔有.
    <br>即係趕走兩個老人家, 好在佢親戚睇唔過眼接濟兩老.
    <br>之後佢老婆要自己阿媽黎住, 話方便照顧佢兩公婆.
    <br>多都唔講, 依家我老友好頭痕, 因為多左兩個細路, 而家庭開支原來一直都由佢一個人包辦曬, 佢老婆仲晚晚夜生活唔理細路.
    <br>
    <br>唉, 我一向都唔講粗口. 但一提起呢條港女就吊x柒佢老母! 正蔔街!

• 唔好一概而論啦..
    <br>其實香港有唔少好女仔..
    <br>只係你地遇唔遇到..

• 咁我有嘅都係佢俾我,我只係俾番佢啫...大家無拖無欠....
    <br>***********************************************
    <br>
    <br>exactly
    <br>
    <br>恕我直言
    <br>容許我講一句公道說話
    <br>當初佢有錢嘅時間都俾你
    <br>仲送珠寶首飾過你
    <br>咁都算係待你不薄
    <br>佢一時行差踏錯
    <br>一時間冇咁容易返轉頭啦
    <br>正所謂當局者迷
    <br>旁觀者清
    <br>正如金融海嘯
    <br>好多人甚至好多大公司都執笠
    <br>冇人知幾時先可以翻身
    <br>
    <br>你男朋友話曬有錢嗰陣
    <br>都俾錢你駛送珠寶首飾過你
    <br>同你享受過
    <br>今日雖然佢犯錯
    <br>都唔好話佢人又老錢又冇囉
    <br>我諗
    <br>佢都已經好慘啦
    <br>人係唔係有錢先至可以維繫感情呢
    <br>點解可以共富貴
    <br>而唔可以共患難呢
    <br>
    <br>唉
    <br>真係唔怪得之
    <br>周不時見到報紙d男人
    <br>過往好多身家
    <br>或曾經係乜乜高層
    <br>一旦輸左成副身家
    <br>兼欠下周身債
    <br>寧願自己選擇燒炭死
    <br>都唔想俾佢哋老婆或女朋友知啦
    <br>呵呵
    <br>
    <br>
    <br>

• 出面有條thread仲離譜, 講到自己港女係名牌, 大陸女人係a貨, 呢d咁既人真係執到都喊三聲

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:16 pm
    <br>
    <br>
    <br>我老友都無好過,
    <br>一結婚佢老婆話要二人世界, 將佢同妙弟弟合份買比父母長住既屋, 完全佔有.
    <br>多都唔講, 依家我老友好頭痕, 因為多左兩個細路, 而家庭開支原來一直都由佢一個人包辦曬, 佢老婆仲晚晚夜生活唔理細路.
    <br>
    <br>唉, 我一向都唔講粗口. 但一提起呢條港女就吊x柒佢老母! 正蔔街!
    <br>
    <br>
    <br>人地既家事, 又由第三者講出黎....誰是誰非都好難講得埋...

• 雨聲, 好同情你朋友,,,唉, 香港女人, 去食屎,,,

• 雨聲:why唔離婚?

• 點解可以共富貴
    <br>而唔可以共患難呢
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>實在太令人感動

• 我老友一結婚就有穆一個細路, 點離婚? 再講我同佢都係好"正經"人家, 親戚朋友一大班都無人離過婚.

• 比我唔洗講, 立即離, 做男人做到咁,,我覺得好辛苦, 點解會咁作賤自己

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:16 pm
    <br>
    <br>我老友都無好過,
    <br>
    <br>
    <br>============
    <br>
    <br>冇帶眼識人既後果, 冇錢冇樣唔緊要
    <br>撞正個心術不正既隨時傾家蕩產, 身敗名裂
    <br>澤尻個老公就係一例, 撲野都要俾錢, 一離婚就冇左9成家產,
    <br>條女去偷食都唔可以出聲, 真係...

• 佢收工偷雞同朋友食飯, 比佢老婆知道, 之後佢身上多左個錄音筆, 佢老汝婆話要錄低同朋友既所有對話. 真係痴九線!

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:23 pm
    <br>
    <br>
    <br>我老友一結婚就有穆一個細路, 點離婚? 再講我同佢都係好"正經"人家, 親戚朋友一大班都無人離過婚.
    <br>
    <br>不過你個friend 係咪都有d問題? 點解個女人話要二人世界...就趕左阿爸阿媽出黎?? 咁聽話都得既?? 連阿爸阿媽都唔攬....搞到最親既人都要疏遠, 後台都無埋, 個女人想點就點啦

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:23 pm
    <br>
    <br>
    <br>我老友一結婚就有穆一個細路, 點離婚? 再講我同佢都係好"正經"人家, 親戚朋友一大班都無人離過婚.
    <br>
    <br>不過你個friend 係咪都有d問題? 點解個女人話要二人世界...就趕左阿爸阿媽出黎?? 咁聽話都得既?? 連阿爸阿媽都唔攬....搞到最親既人都要疏遠, 後台都無埋, 個女人想點就點啦

• conferring replied @ 2009-03-08 11:18 pm
    <br>
    <br>出面有條thread仲離譜, 講到自己港女係名牌, 大陸女人係a貨, 呢d咁既人真係執到都喊三聲
    <br>
    <br>==========
    <br>
    <br>由得佢地下半世都係個貨架度做陳年名牌袋啦

• 佢拍拖時有兄弟介紹左個好女仔, 除左身高問題, 其他都真係一流, 包括智慧品格... 呢個死仔好揀唔揀... 有時真覺得抵佢死.

• 一支竹桿打了一船人。

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:32 pm
    <br>
    <br>佢拍拖時有兄弟介紹左個好女仔, 除左身高問題, 其他都真係一流, 包括智慧品格... 呢個死仔好揀唔揀... 有時真覺得抵佢死.
    <br>
    <br>==============
    <br>
    <br>人間悲劇

• To my opinion,
    <br>
    <br>我真係唔識答你.
    <br>
    <br>見到佢伸時, 笑佢唔落, 話佢又唔係.
    <br>
    <br>佢老婆既哀野其實仲有好多, 不過講都無謂.
    <br>
    <br>

• blip replied @ 2009-03-08 11:33 pm
    <br>
    <br>一支竹桿打了一船人。
    <br>
    <br>-----
    <br>
    <br>點解會有港女呢個字, 就係因為佔大多數

• <br>講多一樣, 佢結婚個晚, 姊妹團就嘻嘻哈哈, 兄弟團就無嘜聲音, 但有幾個兄弟... 喊. 男人老狗係朋友婚禮上流眼淚, 真係經典!

Log in to reply