今晚星期日檔案 港男,港女

• 俾錢男人使就唔叫"港女"啦, 只係香港女仔咋!

• my opinion replied @ 2009-03-08 9:34 pm

點解上港台搵唔到段片既?? <----因為係星期日檔案...無線自己拍架嘛~ 上tvb咪睇到囉~ 港台當然無~

• dan replied @ 2009-03-08 8:42 pm

e姐,班健身教練就個別有幾個都ok,不過女仔就一定係sin靚哂,呵呵

冇錯,個個都幾睇得下,知吾知係邊間gym?

• 同意, 我第一眼已經留意佢棚牙

• conferring replied @ 2009-03-08 9:44 pm

張惠慈話婚後要男人將d錢俾哂女的係有問題, 但聯名戶口我就讚成

===================================================================

我當年同男朋友一齊,我哋都開咗個聯名戶口,我迫佢每個月存$5000,我就$2000,因我搵錢少佢2倍,佢都唔係太想.不過後來佢都多謝我有咁嘅計畫,因每年年尾佢都要交幾萬蚊稅,又要俾亞媽過年錢,佢屋企人有事(留醫,白事),每年放大假去旅行,我都係聯名度攞錢出黎,減少好多突如其來嘅支出,後來佢一有多餘錢都交俾我幫佢儲起,佢都話好彩有我識得同佢咁安排,如果唔係年尾交稅都唔知點攪....

• 個人覺得港女好似只適用於某年齡層面上,基本上30+的好少咁,即使用名牌駛錢都係自己揾返黎既,似乎係廿多歲嗰D最多。。。 咁又反影左乜野問題呢?

• wolfcastle replied @ 2009-03-08 9:53 pm

我唔覺o個d係真愛, 你睇下天水圍年中幾多"老公打老婆"...

(嗱嗱嗱, 絕對冇歧視某地區既人, 不過講客觀事實)

先唔好講係咪真愛先啦

真愛呢樣野又係另一個好複雜既課題

我只係想講...好多時唔係個男人唔肯使錢係女人身上, 好多時係個男人使係想養起一個女人, 奈何香港既經濟環境跟本唔可以咁做....咁唯有娶大佬女人....

同大陸人落香港搵工一樣, 香港搵$6000都好過係大陸搵

不過, 我相信呢個都只係一個過渡期....只要香港既生活指數同內地差唔多時候....我都唔知男人可以搵咩女人,

只係害苦左我呢一代既女人

• my opinio replied @ 2009-03-08 10:02 pm

wolfcastle replied @ 2009-03-08 9:53 pm

我唔覺o個d係真愛, 你睇下天水圍年中幾多"老公打老婆"...

(嗱嗱嗱, 絕對冇歧視某地區既人, 不過講客觀事實)

先唔好講係咪真愛先啦

真愛呢樣野又係另一個好複雜既課題

我只係想講...好多時唔係個男人唔肯使錢係女人身上, 好多時係個男人使係想養起一個女人, 奈何香港既經濟環境跟本唔可以咁做....咁唯有娶大佬女人....

大陸女人好似要求無咁高*

其實, 同大陸人落香港搵工一樣, 香港搵$6000都好過係大陸搵

不過, 我相信呢個都只係一個過渡期....只要香港既生活指數同內地差唔多時候....我都唔知男人可以搵咩女人,

只係害苦左我呢一代既女人

^^ 打漏野*

• 其實女人有時比較諗得長遠,佢有心同你一齊就會計劃將來....男仔可能覺得女人睇個錢好重要,當然要睇個女仔本人係咪太虛榮啦,如果唔係,佢迫你聯名都係好事黎嘅....

我聽過一個故事,個老公每同個老婆攪嘢,個老婆每次都要收個老公$2000,如是者,個老公好不滿,要離婚,個老婆先攞出個銀行簿俾個老公睇,原來將佢哋攪嘢咁多年嘅錢儲起要個老公去買樓.....個老公感動到喊...

• observer replied @ 2009-03-08 10:02 pm

個人覺得港女好似只適用於某年齡層面上,基本上30+的好少咁,即使用名牌駛錢都係自己揾返黎既,似乎係廿多歲嗰D最多。。。 咁又反影左乜野問題呢?

============

又係你XP

• exactly replied @ 2009-03-08 10:00 pm

conferring replied @ 2009-03-08 9:44 pm

張惠慈話婚後要男人將d錢俾哂女的係有問題, 但聯名戶口我就讚成

===================================================================

我當年同男朋友一齊,我哋都開咗個聯名戶口,我迫佢每個月存$5000,我就$2000,因我搵錢少佢2倍,佢都唔係太想.不過後來佢都多謝我有咁嘅計畫,因每年年尾佢都要交幾萬蚊稅,又要俾亞媽過年錢,佢屋企人有事(留醫,白事),每年放大假去旅行,我都係聯名度攞錢出黎,減少好多突如其來嘅支出,後來佢一有多餘錢都交俾我幫佢儲起,佢都話好彩有我識得同佢咁安排,如果唔係年尾交稅都唔知點攪....

-----

下? 唔好話一樣, 如果佢4000你3000你肯唔肯?

• exactly replied @ 2009-03-08 10:06 pm

其實女人有時比較諗得長遠,佢有心同你一齊就會計劃將來....男仔可能覺得女人睇個錢好重要,當然要睇個女仔本人係咪太虛榮啦,如果唔係,佢迫你聯名都係好事黎嘅....

我聽過一個故事,個老公每同個老婆攪嘢,個老婆每次都要收個老公$2000,如是者,個老公好不滿,要離婚,個老婆先攞出個銀行簿俾個老公睇,原來將佢哋攪嘢咁多年嘅錢儲起要個老公去買樓.....個老公感動到喊...

============

我都覺得聯名係ok

不過如果係事但一方要求對方將所有財產入落自己戶口

勇敢地斬斷情絲吧^^

• To "港女" or "公主病" 的你, I really don't understand why your whole life is revolved around this subject, 'looking for the Mr. Right' become your only reason of existence, going to beauty shop once/twice a week, buy nice dresses/expensive bags, make-up class, going to hair dresser, keep fit, on diet, etc... solely and only to marry a rich guy... don't you have something else to do in life? to really make your life meaningful and worthwhile?

• 下? 唔好話一樣, 如果佢4000你3000你肯唔肯?

=================================================

如果我搵錢多埋得攞,但我得幾千,要交租食飯仲邊有咁多攞出黎.但佢搵幾萬一個月喎....都要睇自己能力架嗎....

你係咪想講話因為佢俾多我俾少,我先肯,換轉我多佢少我就唔肯,係咪....

但你無唔記得錢係用係佢身上,佢屋企人,佢交幾萬稅,我得幾百蚊稅喎....

• exactly replied @ 2009-03-08 10:17 pm

如果我搵錢多埋得攞,但我得幾千,要交租食飯仲邊有咁多攞出黎.但佢搵幾萬一個月喎....都要睇自己能力架嗎....

你係咪想講話因為佢俾多我俾少,我先肯,換轉我多佢少我就唔肯,係咪....

但你無唔記得錢係用係佢身上,佢屋企人,佢交幾萬稅,我得幾百蚊稅喎....

你唔好介意....你男朋友.....好似.....有d問題喎...

• exactly replied @ 2009-03-08 10:17 pm

你唔好介意....你男朋友.....好似.....有d問題喎...

下? 唔好話一樣, 如果佢4000你3000你肯唔肯?

=================================================

-----

數目上黎計係合理, 算你搵到個好的

• 有返咁上下年資的政府工, 有返幾萬元唔算出奇

• To exactly,

if you break up with him, what to do? I agree to have 聯名戶口 only after marriage. As you never know whether you will get married with this guy/girl or not, after breakup, maybe you will never see this person again in your life, so... after a few gf/bf, you are gonna lose all your money, no money, no gf/bf, no nothing..... so sad

• 又諗起呢單野

日本傳媒爆料,新婚的澤尻繪裡香原來婚前逼男方簽訂契約,不僅規定做愛次數,甚至連若男方出軌要如何處罰都一一列清。原來澤尻繪裡香婚前就找律師,提出條件擬定契約,高城剛只能在契約上籤字。這份契約的內容相當驚人,只對女方有利,而且就連「夫妻關係」也規定得十分詳細,具體內容有「Sex每月五次,每多做一次就要付款五十萬日圓(約3.7萬人民幣),有情趣方面等異常要求必須事先談判」。

此外,契約還規定出軌要交罰款,具體內容有,「出軌要交罰款三千萬日圓,和其他女性約會罰款一千萬日圓,上床罰款二千萬日圓。」除此之外,離婚也有相應條款,如果離婚,高城剛百分之九十的財產要給澤尻繪裡香,如果有孩子,歸屬權必須由澤尻繪裡香來決定。這份契約如果屬實那實在是驚人,不能不佩服澤尻繪裡香的手段,能把男友壓制得如此服帖。不過最讓人佩服的應該還是高城剛吧,愛情的力量果然偉大。

• 港男搵唔到錢 Stupid!!!!!!!!!!!!!!

• To conferring,

why you girls always judge whether your bf is a good one by their earnings? I really don't understand.

• 第一,個位姐姐首要任務吾係減肥修身,而係cool下棚牙。好嚇人下。<----

初頭我都睇唔到佢原來箍左牙!

明顯箍牙中!

佢啲化妝和打扮好似[半支煙]的舒琪!

佢啲雀斑都好勁!

• michelle replied @ 2009-03-08 10:25 pm

港男搵唔到錢 Stupid!!!!!!!!!!!!!!

===============

哈x10

• michelle replied @ 2009-03-08 10:25 pm

------------------------------------

so u only love money? so if that is the case please kindly tell me what the difference with a prostitue

• 各位兄弟, 唔好諗咁多啦, 快d 北上啦, 上面大把佳麗等住我地, 等港女自己係度做一世老姑婆啦, 佢地鍾意扮清高, 咪由佢地lor, 我都叫埋我身邊d 單身兄弟北上找老婆, 香港女人? 唔好諗啦

===================================

I love it!!!

• 不過我哋已經分咗手啦....

又係為錢...不過係因為佢玩期子輸咁幾百粒,我都無辦法幫佢,我將自己所有錢同珠寶(佢送嘅)俾佢還錢,仲幫咗佢3年生活費,後來自己都頂唔住,再咁落去死路一條,選擇分手,有時錢係可以維繫感情,無錢嘜都假,我已經人至義盡,係佢自己行錯路....

• let's go replied @ 2009-03-08 10:31 pm

各位兄弟, 唔好諗咁多啦, 快d 北上啦, 上面大把佳麗等住我地, 等港女自己係度做一世老姑婆啦, 佢地鍾意扮清高, 咪由佢地lor, 我都叫埋我身邊d 單身兄弟北上找老婆, 香港女人? 唔好諗啦

------------------------------------------

YEAH!!!!!!!!!!!!!

• 26Feb09 replied @ 2009-03-08 10:27 pm

To conferring,

why you girls always judge whether your bf is a good one by their earnings? I really don't understand.

-----

because Hk gal give me this feel

我諗唔止係我一個有咁既諗法, 不過呢度多男人搵食佢地緊唔會講唔岩女人聽既說話

• let's go replied @ 2009-03-08 10:31 pm

各位兄弟, 唔好諗咁多啦, 快d 北上啦, 上面大把佳麗等住我地, 等港女自己係度做一世老姑婆啦, 佢地鍾意扮清高, 咪由佢地lor, 我都叫埋我身邊d 單身兄弟北上找老婆, 香港女人? 唔好諗啦

------------------------------------------

YEAH!!!!!!!!!!!!!

• 26Feb09 replied @ 2009-03-08 10:31 pm

michelle replied @ 2009-03-08 10:25 pm

------------------------------------

so u only love money? so if that is the case please kindly tell me what the difference with a prostitue

唔好怪佢啦, 佢都係被人激到傻左...只係成日係she, 四圍亂講野

• 26Feb09 replied @ 2009-03-08 10:31 pm

michelle replied @ 2009-03-08 10:25 pm

===========

唔好再應佢啦, 擺到明思覺失調

===================================

• 死...post左咁多次tim...haha, Michelle, 我太愛妳喇....haha

• 各位兄弟, 現時香港女性已經冇得救架啦, 頭先睇TVB 都見到啦, d 女個個不知所謂, 我地都要拎返d 男人既面子出來, 一於北上啦, 佢地跟本冇得同上面既佳麗fight, 等佢地個個做哂老姑婆, 睇下到時會唔會咁得chick

各位兄弟, 行動吧, 我明日返公司都同d fd 講, 香港女人? 諗都唔好諗

• 警告!發現洗板行為!

• 有時真係覺得香港男人好無用....好似我個例子,有好職業,收入高,有個女朋友幫你計劃好多嘢,唔駛煩,但自己唔識諗行錯路,前途又無,女朋友又走埋,年紀又開始大,都無個家,有嘜用...依家成個廢人咁,係咪自己攞黎吖....

• aiya....

你傻咗呀.....

That is a contradictory statement. If 港男搵唔到錢 who is the one who are working in HK and making the money? so all your male bosses, they are ghost? I think it is you who are not capable of knowing any HK guys who makes the money, and I am not surprised by that. :-)

• exactly replied @ 2009-03-08 10:33 pm

不過我哋已經分咗手啦....

又係為錢...不過係因為佢玩期子輸咁幾百粒,我都無辦法幫佢,我將自己所有錢同珠寶(佢送嘅)俾佢還錢,仲幫咗佢3年生活費,後來自己都頂唔住,再咁落去死路一條,選擇分手,有時錢係可以維繫感情,無錢嘜都假,我已經人至義盡,係佢自己行錯路....

都話架啦, 香港女人俾錢男人使既例子多的是

• E車, 唔開心既野唔好再提啦...去食餐勁啦.....haha

• 咁我有嘅都係佢俾我,我只係俾番佢啫...大家無拖無欠....

• 果時我識到個男仔, 知佢借錢玩股票, 即走!

• 無論身材, 樣子, 人品, 對男人的忠誠程度, 對男人的服從程度, 內地佳麗全部打敗香港女性, 跟本冇得fight, 各位兄弟, 唔好再辛苦自己啦, 冇理由找個咁既港女來作賤自己, 仲要比埋錢買難受

• aiya replied @ 2009-03-08 10:41 pm

E車, 唔開心既野唔好再提啦...去食餐勁啦.....haha

====================================================

u pay??? stupid....

have car?have house?have cash??

Log in to reply