今晚星期日檔案 港男,港女

• 估唔到呢度都有人洗板XD

• 你咁講男人為女人僕心僕命夠多的是啦

• exactly replied @ 2009-03-08 10:39 pm

有時真係覺得香港男人好無用....好似我個例子,有好職業,收入高,有個女朋友幫你計劃好多嘢,唔駛煩,但自己唔識諗行錯路,前途又無,女朋友又走埋,年紀又開始大,都無個家,有嘜用...依家成個廢人咁,係咪自己攞黎吖....

==================

其實呢d野真係好難講

不過講真, 依家咁既時勢, 大部分做左幾年都係得$10,000/month

新入職(大學生)更加係$8,000都冇, 飯錢車錢都蝕俾�

唔係話唔應該追求更好, 但你應該o係追求五萬蚊以上一個月既另一半既時候

先睇下自己依家份工有冇起碼兩萬

• exactly replied @ 2009-03-08 10:45 pm

aiya replied @ 2009-03-08 10:41 pm

E車, 唔開心既野唔好再提啦...去食餐勁啦.....haha

====================================================

u pay??? stupid....

have car?have house?have cash??

嘩哈哈哈哈....我笑到收唔到聲呀!! 多謝~~~~

• 無洗板呀...sorry呀咁多位大佬....

• 如果我係要睇錢搵男朋友,我就唔會攞錢幫佢啦....

• u pay??? stupid....

have car?have house?have cash??

============================

好好好...I'm the GOD, 咩都有....haha

• 你地d 女人冇野呀? 男人搵唔到錢? 香港既富豪(or 世界上既富豪), 有幾多個係女人呀? 現在找多dd 錢就係度扮哂野, 真係不知所謂, 比著以前, 你呢d 女人一早拿去打

• let's go replied @ 2009-03-08 10:51 pm

你地d 女人冇野呀? 男人搵唔到錢? 香港既富豪(or 世界上既富豪), 有幾多個係女人呀? 現在找多dd 錢就係度扮哂野, 真係不知所謂, 比著以前, 你呢d 女人一早拿去打

咁你咪搵以前d人返黎打女人囉...

• 香港女人真係不知所謂, 冇大冇細, 有少少知識又係度扮代表, 同內地既佳麗真係天壤之別, 取個老婆( or 女朋友)返來下下jer 住哂, 各位兄弟, 你地想唔想先

• let's go replied @ 2009-03-08 10:51 pm

你地d 女人冇野呀? 男人搵唔到錢? 香港既富豪(or 世界上既富豪), 有幾多個係女人呀? 現在找多dd 錢就係度扮哂野, 真係不知所謂, 比著以前, 你呢d 女人一早拿去打

=========================

又唔好咁勞氣

我覺得人係有權追求更好, 但起碼要有自知之明

更加唔好因為對方唔符合自己要求而連對對方既基本尊重都冇

• 現在係香港女人不尊重香港男性在先, 下下針對住, 又要求多多, 你覺得係咪?

• let's go replied @ 2009-03-08 10:55 pm

香港女人真係不知所謂, 冇大冇細, 有少少知識又係度扮代表, 同內地既佳麗真係天壤之別, 取個老婆( or 女朋友)返來下下jer 住哂, 各位兄弟, 你地想唔想先

-----

咁又唔好, 至緊要講道理

窮受人白眼, 到有錢又點會肯俾佢使

好憎女人成曰話大陸女人cheap, 我好唔鍾意, 有無諗過如果我地生於大陸, 我地就係咁cheap, 我無捐錢幫大陸窮人, 我都過意唔去

• 拍過一次拖 only, 原來唔止無限金錢, 仲有無限虧欠:

日夜接送已經搞到無一日訓夠四個鐘; 萬七種記念事件真係估佢唔到;

當佢講無所謂由我話事我就知大劑啦; 凡事都係我錯就當然既;

佢對我既關心照顧真係唔使諗; 失驚無神就口黑面黑...

我都估唔到自己分手竟然會去慶祝! 唉~~~

• 跟本現在d 香港女人, 真係要不得, 係冇可能要得落手

• 唔好將部分"港女"generalize做"香港女人", 唔該

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:01 pm

拍過一次拖 only, 原來唔止無限金錢, 仲有無限虧欠:

日夜接送已經搞到無一日訓夠四個鐘; 萬七種記念事件真係估佢唔到;

好明顯係你係經驗不足問題

• let's go

i agree with you

• 港女的問題係佢地太利益主義, 佢地口中所謂的平等, 風度等等, 全部都以自身利益為主

可能女人天生太喜歡物質享受

• conferring replied @ 2009-03-08 11:04 pm

港女的問題係佢地太利益主義, 佢地口中所謂的平等, 風度等等, 全部都以自身利益為主

可能女人天生太喜歡物質享受

喜歡物質享受, 係社會造成, 男人女人都一樣, 唔係女人天生既

• 我真係想問下你地d 女性, 你地問心, 就當你地男朋友 or 有d香港男仔真係冇上進心, 有d weakness, 點解你地唔係去支持下你地男朋友or 老公, 反而係咁一踩再踩, 男人都有自尊心的, 一個大男人比一個女人仔咁踩法, 有d 當然唔服,會再做好d, 但有d男人 的自尊心, 就係比你地destroy 左, 係比自己的伴侶狠狠的destroy

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:01 pm

拍過一次拖 only, 原來唔止無限金錢, 仲有無限虧欠:

============

見過唔少

呢d人真係冇可能就到, 我都接受唔到老奉隨傳隨到

分手真係正確既選擇

• One word - Selfness.

they love themselves more than anyone, that's why.

• let's go replied @ 2009-03-08 11:06 pm

我真係想問下你地d 女性, 你地問心, 就當你地男朋友 or 有d香港男仔真係冇上進心, 有d weakness, 點解你地唔係去支持下你地男朋友or 老公, 反而係咁一踩再踩, 男人都有自尊心的, 一個大男人比一個女人仔咁踩法, 有d 當然唔服,會再做好d, 但有d男人 的自尊心, 就係比你地destroy 左, 係比自己的伴侶狠狠的destroy

你俾你既另一半踩過??

• 26Feb09 replied @ 2009-03-08 11:08 pm

One word - Selfness.

they love themselves more than anyone, that's why

請問你既"they" 係咪指緊全人類?

• sry, typo - "Selfishness"

港女 only of course

• 我當然冇咁比人踩過, 我只係睇唔過眼, 我自己本身已單身接近8 年, 識左d 香港女性, 就係個個女性都係咁先令自己驚

• 我話不會再choose 香港女人是有原因的, 不是一時之間的決定, 是經過接近真係10 年 的接觸不同女性, 得出的結論

• let's go replied @ 2009-03-08 11:12 pm

我當然冇咁比人踩過, 我只係睇唔過眼, 我自己本身已單身接近8 年, 識左d 香港女性, 就係個個女性都係咁先令自己驚

咁你只可以怪自己唔帶眼識人

• 我老友都無好過,

佢同佢老婆都月入三萬,

一結婚佢老婆話要二人世界, 將佢同妙弟弟合份買比父母長住既屋, 完全佔有.

即係趕走兩個老人家, 好在佢親戚睇唔過眼接濟兩老.

之後佢老婆要自己阿媽黎住, 話方便照顧佢兩公婆.

多都唔講, 依家我老友好頭痕, 因為多左兩個細路, 而家庭開支原來一直都由佢一個人包辦曬, 佢老婆仲晚晚夜生活唔理細路.

唉, 我一向都唔講粗口. 但一提起呢條港女就吊x柒佢老母! 正蔔街!

• 唔好一概而論啦..

其實香港有唔少好女仔..

只係你地遇唔遇到..

• 咁我有嘅都係佢俾我,我只係俾番佢啫...大家無拖無欠....

exactly

恕我直言

容許我講一句公道說話

當初佢有錢嘅時間都俾你

仲送珠寶首飾過你

咁都算係待你不薄

佢一時行差踏錯

一時間冇咁容易返轉頭啦

正所謂當局者迷

旁觀者清

正如金融海嘯

好多人甚至好多大公司都執笠

冇人知幾時先可以翻身

你男朋友話曬有錢嗰陣

都俾錢你駛送珠寶首飾過你

同你享受過

今日雖然佢犯錯

都唔好話佢人又老錢又冇囉

我諗

佢都已經好慘啦

人係唔係有錢先至可以維繫感情呢

點解可以共富貴

而唔可以共患難呢

真係唔怪得之

周不時見到報紙d男人

過往好多身家

或曾經係乜乜高層

一旦輸左成副身家

兼欠下周身債

寧願自己選擇燒炭死

都唔想俾佢哋老婆或女朋友知啦

呵呵

• 出面有條thread仲離譜, 講到自己港女係名牌, 大陸女人係a貨, 呢d咁既人真係執到都喊三聲

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:16 pm

我老友都無好過,

佢同佢老婆都月入三萬,

一結婚佢老婆話要二人世界, 將佢同妙弟弟合份買比父母長住既屋, 完全佔有.

多都唔講, 依家我老友好頭痕, 因為多左兩個細路, 而家庭開支原來一直都由佢一個人包辦曬, 佢老婆仲晚晚夜生活唔理細路.

唉, 我一向都唔講粗口. 但一提起呢條港女就吊x柒佢老母! 正蔔街!

人地既家事, 又由第三者講出黎....誰是誰非都好難講得埋...

• 雨聲, 好同情你朋友,,,唉, 香港女人, 去食屎,,,

• 雨聲:why唔離婚?

• 點解可以共富貴

而唔可以共患難呢

-----

實在太令人感動

• 我老友一結婚就有穆一個細路, 點離婚? 再講我同佢都係好"正經"人家, 親戚朋友一大班都無人離過婚.

• 比我唔洗講, 立即離, 做男人做到咁,,我覺得好辛苦, 點解會咁作賤自己

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:16 pm

我老友都無好過,

佢同佢老婆都月入三萬,

============

冇帶眼識人既後果, 冇錢冇樣唔緊要

撞正個心術不正既隨時傾家蕩產, 身敗名裂

澤尻個老公就係一例, 撲野都要俾錢, 一離婚就冇左9成家產,

條女去偷食都唔可以出聲, 真係...

• 佢收工偷雞同朋友食飯, 比佢老婆知道, 之後佢身上多左個錄音筆, 佢老汝婆話要錄低同朋友既所有對話. 真係痴九線!

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:23 pm

我老友一結婚就有穆一個細路, 點離婚? 再講我同佢都係好"正經"人家, 親戚朋友一大班都無人離過婚.

不過你個friend 係咪都有d問題? 點解個女人話要二人世界...就趕左阿爸阿媽出黎?? 咁聽話都得既?? 連阿爸阿媽都唔攬....搞到最親既人都要疏遠, 後台都無埋, 個女人想點就點啦

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:23 pm

我老友一結婚就有穆一個細路, 點離婚? 再講我同佢都係好"正經"人家, 親戚朋友一大班都無人離過婚.

不過你個friend 係咪都有d問題? 點解個女人話要二人世界...就趕左阿爸阿媽出黎?? 咁聽話都得既?? 連阿爸阿媽都唔攬....搞到最親既人都要疏遠, 後台都無埋, 個女人想點就點啦

• conferring replied @ 2009-03-08 11:18 pm

出面有條thread仲離譜, 講到自己港女係名牌, 大陸女人係a貨, 呢d咁既人真係執到都喊三聲

==========

由得佢地下半世都係個貨架度做陳年名牌袋啦

• 佢拍拖時有兄弟介紹左個好女仔, 除左身高問題, 其他都真係一流, 包括智慧品格... 呢個死仔好揀唔揀... 有時真覺得抵佢死.

• 一支竹桿打了一船人。

• 雨聲 replied @ 2009-03-08 11:32 pm

佢拍拖時有兄弟介紹左個好女仔, 除左身高問題, 其他都真係一流, 包括智慧品格... 呢個死仔好揀唔揀... 有時真覺得抵佢死.

==============

人間悲劇

• To my opinion,

我真係唔識答你.

見到佢伸時, 笑佢唔落, 話佢又唔係.

佢老婆既哀野其實仲有好多, 不過講都無謂.

• blip replied @ 2009-03-08 11:33 pm

一支竹桿打了一船人。

-----

點解會有港女呢個字, 就係因為佔大多數

• 講多一樣, 佢結婚個晚, 姊妹團就嘻嘻哈哈, 兄弟團就無嘜聲音, 但有幾個兄弟... 喊. 男人老狗係朋友婚禮上流眼淚, 真係經典!

Log in to reply