Oasis Island (繁忙生活中的一個綠州 - 第4輯)

• ondotdot replied @ 2009-02-17 3:40 pm
    <br>
    <br>細S replied @ 2009-02-17 3:37 pm
    <br>
    <br>ondotdot replied @ 2009-02-17 3:34 pm
    <br>
    <br>dare-to-dream replied @ 2009-02-17 3:25 pm
    <br>
    <br>Margarita replied @ 2009-02-17 3:20 pm
    <br>
    <br>dare-to-dream replied @ 2009-02-17 3:17 pm
    <br>
    <br>喂唔係喎, 雪花秀隻與潤面膜幾好用架, 我之前試過啲sample都ok, 有個男同事去果度, 佢比人撘買咗十幾支, 希望佢辨到事la!!haha x 2
    <br>
    <br>>>> 個面霜我都試過,唔錯架
    <br>
    <br>------>立唔立架, 我塊面唔係好受得油野
    <br>
    <br>>>> me too....如果立好容易出粒粒架
    <br>
    <br>------>係呀, 我仲衰, 而家乜到唔敢楂,呢排先比人問我塊面點解仲未好番
    <br>
    <br>>>> 你都係調理好先,唔好立亂試野lor
    <br>
    <br>------->係呀, 我乜都唔試喇, 真係好驚撩番興佢, 呢年塊面攪到我勁心痛呀
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>唉, 我都係la, 都有出呀, 再加上使$$勁心痛la, 真係天妒英才呀, hohoho
    <br>
    <br>>> 不如 留番d錢買衫好過啦 !
    <br>
    <br>>>>>會呀會呀, hehe
    <br>
    <br>>>> 你同加倫近排有冇行葵方呀 ?? 我好耐冇去啦

• 我出去一陣先, 88

• 我出去一陣先 88

• 細S replied @ 2009-02-17 3:47 pm
    <br>
    <br>ondotdot replied @ 2009-02-17 3:40 pm
    <br>
    <br>細S replied @ 2009-02-17 3:37 pm
    <br>
    <br>ondotdot replied @ 2009-02-17 3:34 pm
    <br>
    <br>dare-to-dream replied @ 2009-02-17 3:25 pm
    <br>
    <br>Margarita replied @ 2009-02-17 3:20 pm
    <br>
    <br>dare-to-dream replied @ 2009-02-17 3:17 pm
    <br>
    <br>喂唔係喎, 雪花秀隻與潤面膜幾好用架, 我之前試過啲sample都ok, 有個男同事去果度, 佢比人撘買咗十幾支, 希望佢辨到事la!!haha x 2
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>------>係呀, 我仲衰, 而家乜到唔敢楂,呢排先比人問我塊面點解仲未好番
    <br>
    <br>
    <br>------->係呀, 我乜都唔試喇, 真係好驚撩番興佢, 呢年塊面攪到我勁心痛呀
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>唉, 我都係la, 都有出呀, 再加上使$$勁心痛la, 真係天妒英才呀, hohoho
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>> 你同加倫近排有冇行葵方呀 ?? 我好耐冇去啦
    <br>
    <br>>>>>我遲2日諗住去行呀, 唔知夏天興啲乜尼, 你會唔會好似kelly咁做潮媽呀??

• >> 不如 留番d錢買衫好過啦 !
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>>>我遲2日諗住去行呀, 唔知夏天興啲乜尼, 你會唔會好似kelly咁做潮媽呀??
    <br>
    <br>>>> hahaha....我都想做潮媽, 不過我真係着吾到3寸高跟鞋啦, 太危險 lu...

• 其實 我想問响珠光寶氣之前唱歌果段, 有幕蔡少芬响浴江果幕吾見嘅
    <br>
    <br>>>你講開又係喎,我集集睇都唔見既,奇怪奇怪

• 依家我又想買Dr Wu 果隻BB cream, 尼排啲雜誌又煲, $190 ok la, haha, 睇得雜誌多都唔係咁好!!
    <br>
    <br>>>yahoo 拍賣好似HKD80咋~~係未台灣出品架?

• 喂唔係喎, 雪花秀隻與潤面膜幾好用架, 我之前試過啲sample都ok, 有個男同事去果度, 佢比人撘買咗十幾支, 希望佢辨到事la!!haha x 2
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>>應該係"河耳夢"發出既~~

• 細S replied @ 2009-02-17 4:47 pm
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>> hahaha....我都想做潮媽, 不過我真係着吾到3寸高跟鞋啦, 太危險 lu...
    <br>
    <br>
    <br>----> 兩寸OK架啦^^

• dotdot,
    <br>係播,係舊版問左你。。。再問過~~
    <br>你係米真係諗住唔要小朋友架?定係暫時??

• dotdot,
    <br>
    <br>>>咁私人點答你呀~~keke

• 細s, 係咪諗住去澳門玩呀?
    <br>
    <br>>> 係呀, 尋晚我地攞咗本澳門街書睇, 裹面好多餐廳要人多至可以order到架, 三月初打後至得....你地有冇興趣去呀 ??
    <br>
    <br><><><>
    <br>諗住即日來回定過夜呀?

• DD, 你14/2唔上板, 令人誤會la
    <br>
    <br>----->誤會咩啫, 你唔比我真係拍拖架咩?
    <br>
    <br>>>>>>比比比比比比, 不過你冇養狗麻
    <br>
    <br>------>比咩我呀?多謝曬! 我可能養左個男人老狗呢, 又或者我係同養狗果個拍拖呢, 呵呵
    <br>
    <br><><><> 屋企好多史諾比算唔算?

• 其實呀 so 有時介紹d食店又真係麻麻地架...........
    <br>
    <br><><><> agree

<br>
    <br>
    <br>
    <br>------>比咩我呀?多謝曬! 我可能養左個男人老狗呢, 又或者我係同養狗果個拍拖呢, 呵呵
    <br>
    <br>>>>>男人老狗果個味4哥??
    <br>
    <br><><><> 都係你至識貨~~~

<br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>>>>>哦!!你死喇, 你話四哥老!
    <br>
    <br><><><> 佢敬老呀~ 係我o地o既好磅漾~

• 細s, 係咪諗住去澳門玩呀?
    <br>
    <br>>> 係呀, 尋晚我地攞咗本澳門街書睇, 裹面好多餐廳要人多至可以order到架, 三月初打後至得....你地有冇興趣去呀 ??
    <br>
    <br>-------->我都想去呀, 好耐無去過馬交喇
    <br>
    <br>>>> 去啦去啦去啦去啦.....
    <br>
    <br>-------.>我去呀, 不過唔知仲有無人想去呢? 你知我唔想做電燈膽喎, haha
    <br>
    <br><><><> 你拖埋隻狗一齊去囉~

<br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>>>>>哦!!你死喇, 你話四哥老!
    <br>
    <br>>>>>佢自己講咋!!
    <br>
    <br>>>>>>下, 佢自己同你講架, 你地好熟架?haha
    <br>
    <br>>>>>咩呀, 佢上板講既, 你唔温she!!haha
    <br>
    <br><><><> 斷正!!

• 喂唔係喎, 雪花秀隻與潤面膜幾好用架, 我之前試過啲sample都ok, 有個男同事去果度, 佢比人撘買咗十幾支, 希望佢辨到事la!!haha x 2
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>>應該係"河耳夢"發出既~~
    <br>
    <br><><><>
    <br>大 c
    <br>請問可以做 d 咩化解o下呢?

• 細妹妹 replied @ 2009-02-17 5:16 pm
    <br>
    <br>dotdot,
    <br>
    <br>>>咁私人點答你呀keke
    <br>
    <br>
    <br>----> 係咩??嘩哈
    ~~
    <br>又係嘅, dotdot, 禁你可以唔應我架...我係覺得結左婚唔要小朋友有d可惜, 所以~~8掛多口問下 ^^"

• 今日好開心呀~
    <br>晏晝同媽咪食完飯
    <br>見幾好天, 同媽咪去行南丫島
    <br>佢好叻呀~ 由榕樹灣行到索罟灣~

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:10 pm
    <br>
    <br>今日好開心呀~
    <br>
    <br>
    <br>----> 去到禁遠行??

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:10 pm
    <br>
    <br>今日好開心呀~
    <br>
    <br>
    <br>----> 去到禁遠行??

• 都唔係好遠o者~
    <br>佢行完都話唔倦
    <br>而家係廳好寫意咁睇緊電視添~

• 1/3 有個 function~
    <br>有機乳牛場,有機士多啤梨園、爬蟲館、香薰園
    <br>有無人有興趣呀?

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:27 pm
    <br>
    <br>1/3 有個 function~
    <br>
    <br>
    <br>----> 你做host?
    <br>係米即係即食即飲有機野食呀?? 嘩哈~~(淨係掛住食)
    <br>

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:26 pm
    <br>
    <br>都唔係好遠o者~
    <br>佢行完都話唔倦
    <br>
    <br>
    <br>----> auntie 好sor fu 呀~~你快d過去幫佢dup埋膊頭, 佢仲乘呀...嘩哈~
    <br>

• 1/3 有個 function~
    <br>
    <br>
    <br>----> 你做host?
    <br>係米即係即食即飲有機野食呀?? 嘩哈~~(淨係掛住食)
    <br>
    <br><><><>
    <br>唔係我 host o架
    <br>有 fd 係 fb 搞o左個 event, 見幾健康
    <br>睇o下大家有無興趣之嘛

• 都唔係好遠o者~
    <br>佢行完都話唔倦
    <br>
    <br>
    <br>----> auntie 好sor fu 呀~~你快d過去幫佢dup埋膊頭, 佢仲乘呀...嘩哈~
    <br>
    <br><><><>
    <br>頭先望出廳, 見佢坐係 sofa 洽著o左啦...haha
    <br>我拍醒佢叫佢返房訓

• Good Morning ALL!!!

• Morning )))))

• mochacoffee replied @ 2009-02-17 5:02 pm
    <br>
    <br>細S replied @ 2009-02-17 4:47 pm
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>----> 兩寸OK架啦^^
    <br>
    <br>>> 我而家都係着平底鞋同boot咋, 兩寸對我黎講已經算係高踭啦 :p

• o_☉ replied @ 2009-02-17 8:09 pm
    <br>
    <br>細s, 係咪諗住去澳門玩呀?
    <br>
    <br>
    <br><><><>
    <br>諗住即日來回定過夜呀?
    <br>
    <br>>>> 我同root 諗住會兩日一夜, 因為佢好耐冇去過澳門啦, 所以1日吾夠, 其实如果吾想過夜嘅, 可以夜晚食玩dinner就返香港先.
    <br>

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:27 pm
    <br>
    <br>
    <br>>> 响邊度架 ?? 遠吾遠架 ?? 好似幾吸引喎

• hi~~~~~
    <br>好耐冇返黎, 原來搬左新屋!!!

• Helloooooooooo nana !!
    <br>
    <br>
    <br>好耐冇見啦 ?? 近來點呀 ?? 工作係咪好忙呀 ??

• hi 細s!!!!
    <br>
    <br>工作差唔多~ 之前因為有d事, 所以都冇咩上黎~ 而家ok嚕^^
    <br>你呢?? 係未每日都有唔同既feeling????? ^o^

• 早晨

• 唉, 公司好靜呀, 成半個鍾都冇人打電話黎, 個個都話個市場好淨呀, 好多行家都打黎問有冇單, 不過反而我就變左最多野做最忙果個.

• princessnana replied @ 2009-02-18 11:32 am
    <br>
    <br>hi 細s!!!!
    <br>
    <br>工作差唔多~ 之前因為有d事, 所以都冇咩上黎~ 而家ok嚕^^
    <br>你呢?? 係未每日都有唔同既feeling????? ^o^
    <br>
    <br>>> 我而家工作唔係好忙, 可能真係經濟吾好, 我而家差吾多6個月,
    <br>感覺到佢郁郁下,同young young 下, 不過個肚吾係好大 ^^

• princessnana replied @ 2009-02-18 11:09 am
    <br>
    <br>hi~~~~~
    <br>好耐冇返黎, 原來搬左新屋!!!
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>>>>差d要列入失蹤人口呀((((((((((

• 加倫子 replied @ 2009-02-18 11:48 am
    <br>
    <br>唉, 公司好靜呀, 成半個鍾都冇人打電話黎, 個個都話個市場好淨呀, 好多行家都打黎問有冇單, 不過反而我就變左最多野做最忙果個.
    <br>
    <br>>>> 我都係呀, 好多supplier 新年已經開始問我啦.......

• 細S replied @ 2009-02-18 10:31 am
    <br>
    <br>o_☉ replied @ 2009-02-17 10:27 pm
    <br>
    <br>
    <br>>> 响邊度架 ?? 遠吾遠架 ?? 好似幾吸引喎
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>>>>邊個攪架????

• 我27號又得閒啦, 等我報名先

• 細S replied @ 2009-02-17 2:13 pm
    <br>
    <br>佢買咗一隻叫 VoV 嘅韓國出嘅睫毛液俾我試, 佢話之前佢地响d台灣網站度有人介紹過, 隻睫毛液係吾駛用eye makeup remover 去搽架, 用水輕輕搽就甩咗....
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>>>我隻眼勁多油出呀, 無論晝眼線同揸摺毛液都會溶落下眼線位, 次次訓完晏覺都變左隻熊貓. 試過好多隻牌子都係咁.

• dare-to-dream replied @ 2009-02-17 2:22 pm
    <br>
    <br>ondotdot replied @ 2009-02-17 2:19 pm
    <br>
    <br>DD, 你14/2唔上板, 令人誤會la
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>>係人都知你大把啦排住隊追你啦.

• 細S replied @ 2009-02-17 2:50 pm
    <br>
    <br>dare-to-dream replied @ 2009-02-17 2:43 pm
    <br>
    <br>細S replied @ 2009-02-17 2:32 pm
    <br>
    <br>dare-to-dream replied @ 2009-02-17 2:25 pm
    <br>
    <br>細s, 係咪諗住去澳門玩呀?
    <br>
    <br>
    <br>-------->我都想去呀, 好耐無去過馬交喇
    <br>
    <br>>>> 去啦去啦去啦去啦.....
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>>>>我唔去得呀, 我要留番d錢錢4月去泰國, 5月去東歐

• 羽毛球同樂日
    <br>日期:2月19日(星期四)
    <br>時間:8-10pm
    <br>地點:荔枝角公園體育館 - 主場
    <br>主辦人:Eizo
    <br>歡迎各位好友參加!!!
    <br>人數: 8人
    <br>
    <br>1. Eizo
    <br>2. Beanie
    <br>3. 菲菲 (我自由啦.....^0^)
    <br>4. red
    <br>5. 大瘤 (報住先, 好大機會要 OT 走唔甩)
    <br>6. dotdot
    <br>
    <br>**********************************************************************
    <br>
    <br>羽毛球同樂日
    <br>日期:3月5日(星期四)
    <br>時間:8-10pm
    <br>地點:荔枝角公園體育館 - 主場
    <br>主辦人:Eizo
    <br>歡迎各位好友參加!!!
    <br>人數: 8人
    <br>
    <br>1. Eizo
    <br>2. 加倫
    <br>3. 大瘤
    <br>4. 菲菲 (我又嚟)
    <br>5. red
    <br>
    <br>
    <br>牛年的第一餐開心飯*
    <br>好概多謝大家概支持, 以我地勇敢嘗試概精神, 就決定去8月居啦, 其他就待後去食啦.
    <br>請大家再confirm以便安排訂位
    <br>
    <br>時間: 27號 7點
    <br>地點: 八月居
    <br>截止日期: 19號
    <br>
    <br>1. 加倫 - (ok)
    <br>2. 支持 -
    <br>3. daddy佬 - (ok)
    <br>4. 可蘿米 -
    <br>5. 菲菲 - (ok)
    <br>6. ADA-要21日先知!sorry!
    <br>7. 大M - (ok)
    <br>8. ViVi-
    <br>9. dotdot - (ok)
    <br>10.red - (ok)

• 係未呢個呢? 好似唔覺眼有第2個新d

• 細S replied @ 2009-02-17 3:47 pm
    <br>
    <br>ondotdot replied @ 2009-02-17 3:40 pm
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>>>>>>>新年後都冇去過喇, 之前買得太多著都未著曬, 都係等真係轉左季先去入貨.

Log in to reply