Oasis Island (繁忙生活中的一個綠州 - 第4輯)

• ondotdot replied @ 2009-02-17 3:40 pm

細S replied @ 2009-02-17 3:37 pm

ondotdot replied @ 2009-02-17 3:34 pm

dare-to-dream replied @ 2009-02-17 3:25 pm

Margarita replied @ 2009-02-17 3:20 pm

dare-to-dream replied @ 2009-02-17 3:17 pm

喂唔係喎, 雪花秀隻與潤面膜幾好用架, 我之前試過啲sample都ok, 有個男同事去果度, 佢比人撘買咗十幾支, 希望佢辨到事la!!haha x 2

>>> 個面霜我都試過,唔錯架

------>立唔立架, 我塊面唔係好受得油野

>>> me too....如果立好容易出粒粒架

------>係呀, 我仲衰, 而家乜到唔敢楂,呢排先比人問我塊面點解仲未好番

>>> 你都係調理好先,唔好立亂試野lor

------->係呀, 我乜都唔試喇, 真係好驚撩番興佢, 呢年塊面攪到我勁心痛呀

>>>>>唉, 我都係la, 都有出呀, 再加上使$$勁心痛la, 真係天妒英才呀, hohoho

>> 不如 留番d錢買衫好過啦 !

>>>>會呀會呀, hehe

>>> 你同加倫近排有冇行葵方呀 ?? 我好耐冇去啦

• 我出去一陣先, 88

• 我出去一陣先 88

• 細S replied @ 2009-02-17 3:47 pm

ondotdot replied @ 2009-02-17 3:40 pm

細S replied @ 2009-02-17 3:37 pm

ondotdot replied @ 2009-02-17 3:34 pm

dare-to-dream replied @ 2009-02-17 3:25 pm

Margarita replied @ 2009-02-17 3:20 pm

dare-to-dream replied @ 2009-02-17 3:17 pm

喂唔係喎, 雪花秀隻與潤面膜幾好用架, 我之前試過啲sample都ok, 有個男同事去果度, 佢比人撘買咗十幾支, 希望佢辨到事la!!haha x 2

------>係呀, 我仲衰, 而家乜到唔敢楂,呢排先比人問我塊面點解仲未好番

------->係呀, 我乜都唔試喇, 真係好驚撩番興佢, 呢年塊面攪到我勁心痛呀

>>>>>唉, 我都係la, 都有出呀, 再加上使$$勁心痛la, 真係天妒英才呀, hohoho

>>>>我遲2日諗住去行呀, 唔知夏天興啲乜尼, 你會唔會好似kelly咁做潮媽呀??

• >> 不如 留番d錢買衫好過啦 !

>>>>我遲2日諗住去行呀, 唔知夏天興啲乜尼, 你會唔會好似kelly咁做潮媽呀??

>>> hahaha....我都想做潮媽, 不過我真係着吾到3寸高跟鞋啦, 太危險 lu...

• 其實 我想問响珠光寶氣之前唱歌果段, 有幕蔡少芬响浴江果幕吾見嘅

>>你講開又係喎,我集集睇都唔見既,奇怪奇怪

• 依家我又想買Dr Wu 果隻BB cream, 尼排啲雜誌又煲, $190 ok la, haha, 睇得雜誌多都唔係咁好!!

>>yahoo 拍賣好似HKD80咋~~係未台灣出品架?

• 喂唔係喎, 雪花秀隻與潤面膜幾好用架, 我之前試過啲sample都ok, 有個男同事去果度, 佢比人撘買咗十幾支, 希望佢辨到事la!!haha x 2

>>>應該係"河耳夢"發出既~~

• 細S replied @ 2009-02-17 4:47 pm

>>> hahaha....我都想做潮媽, 不過我真係着吾到3寸高跟鞋啦, 太危險 lu...

----> 兩寸OK架啦^^

• dotdot,

係播,係舊版問左你。。。再問過~~

你係米真係諗住唔要小朋友架?定係暫時??

• dotdot,

>>咁私人點答你呀~~keke

• 細s, 係咪諗住去澳門玩呀?

>> 係呀, 尋晚我地攞咗本澳門街書睇, 裹面好多餐廳要人多至可以order到架, 三月初打後至得....你地有冇興趣去呀 ??

<><><>

諗住即日來回定過夜呀?

• DD, 你14/2唔上板, 令人誤會la

----->誤會咩啫, 你唔比我真係拍拖架咩?

>>>>>比比比比比比, 不過你冇養狗麻

------>比咩我呀?多謝曬! 我可能養左個男人老狗呢, 又或者我係同養狗果個拍拖呢, 呵呵

<><><> 屋企好多史諾比算唔算?

• 其實呀 so 有時介紹d食店又真係麻麻地架...........

<><><> agree

------>比咩我呀?多謝曬! 我可能養左個男人老狗呢, 又或者我係同養狗果個拍拖呢, 呵呵

>>>>男人老狗果個味4哥??

<><><> 都係你至識貨~~~

>>>>>>>>>哦!!你死喇, 你話四哥老!

<><><> 佢敬老呀~ 係我o地o既好磅漾~

• 細s, 係咪諗住去澳門玩呀?

>> 係呀, 尋晚我地攞咗本澳門街書睇, 裹面好多餐廳要人多至可以order到架, 三月初打後至得....你地有冇興趣去呀 ??

-------->我都想去呀, 好耐無去過馬交喇

>>> 去啦去啦去啦去啦.....

-------.>我去呀, 不過唔知仲有無人想去呢? 你知我唔想做電燈膽喎, haha

<><><> 你拖埋隻狗一齊去囉~

>>>>>>>>>哦!!你死喇, 你話四哥老!

>>>>佢自己講咋!!

>>>>>下, 佢自己同你講架, 你地好熟架?haha

>>>>咩呀, 佢上板講既, 你唔温she!!haha

<><><> 斷正!!

• 喂唔係喎, 雪花秀隻與潤面膜幾好用架, 我之前試過啲sample都ok, 有個男同事去果度, 佢比人撘買咗十幾支, 希望佢辨到事la!!haha x 2

>>>應該係"河耳夢"發出既~~

<><><>

大 c

請問可以做 d 咩化解o下呢?

• 細妹妹 replied @ 2009-02-17 5:16 pm

dotdot,

>>咁私人點答你呀keke

----> 係咩??嘩哈
    ~~

又係嘅, dotdot, 禁你可以唔應我架...我係覺得結左婚唔要小朋友有d可惜, 所以~~8掛多口問下 ^^"

• 今日好開心呀~

晏晝同媽咪食完飯

見幾好天, 同媽咪去行南丫島

佢好叻呀~ 由榕樹灣行到索罟灣~

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:10 pm

今日好開心呀~

晏晝同媽咪食完飯

----> 去到禁遠行??

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:10 pm

今日好開心呀~

晏晝同媽咪食完飯

----> 去到禁遠行??

• 都唔係好遠o者~

佢行完都話唔倦

而家係廳好寫意咁睇緊電視添~

• 1/3 有個 function~

有機乳牛場,有機士多啤梨園、爬蟲館、香薰園

有無人有興趣呀?

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:27 pm

1/3 有個 function~

有無人有興趣呀?

----> 你做host?

係米即係即食即飲有機野食呀?? 嘩哈~~(淨係掛住食)

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:26 pm

都唔係好遠o者~

佢行完都話唔倦

----> auntie 好sor fu 呀~~你快d過去幫佢dup埋膊頭, 佢仲乘呀...嘩哈~

• 1/3 有個 function~

有無人有興趣呀?

----> 你做host?

係米即係即食即飲有機野食呀?? 嘩哈~~(淨係掛住食)

<><><>

唔係我 host o架

有 fd 係 fb 搞o左個 event, 見幾健康

睇o下大家有無興趣之嘛

• 都唔係好遠o者~

佢行完都話唔倦

----> auntie 好sor fu 呀~~你快d過去幫佢dup埋膊頭, 佢仲乘呀...嘩哈~

<><><>

頭先望出廳, 見佢坐係 sofa 洽著o左啦...haha

我拍醒佢叫佢返房訓

• Good Morning ALL!!!

• Morning )))))

• mochacoffee replied @ 2009-02-17 5:02 pm

細S replied @ 2009-02-17 4:47 pm

----> 兩寸OK架啦^^

>> 我而家都係着平底鞋同boot咋, 兩寸對我黎講已經算係高踭啦 :p

• o_☉ replied @ 2009-02-17 8:09 pm

細s, 係咪諗住去澳門玩呀?

<><><>

諗住即日來回定過夜呀?

>>> 我同root 諗住會兩日一夜, 因為佢好耐冇去過澳門啦, 所以1日吾夠, 其实如果吾想過夜嘅, 可以夜晚食玩dinner就返香港先.

• o_☉ replied @ 2009-02-17 10:27 pm

有無人有興趣呀?

>> 响邊度架 ?? 遠吾遠架 ?? 好似幾吸引喎

• hi~~~~~

好耐冇返黎, 原來搬左新屋!!!

• Helloooooooooo nana !!

好耐冇見啦 ?? 近來點呀 ?? 工作係咪好忙呀 ??

• hi 細s!!!!

工作差唔多~ 之前因為有d事, 所以都冇咩上黎~ 而家ok嚕^^

你呢?? 係未每日都有唔同既feeling????? ^o^

• 早晨

• 唉, 公司好靜呀, 成半個鍾都冇人打電話黎, 個個都話個市場好淨呀, 好多行家都打黎問有冇單, 不過反而我就變左最多野做最忙果個.

• princessnana replied @ 2009-02-18 11:32 am

hi 細s!!!!

工作差唔多~ 之前因為有d事, 所以都冇咩上黎~ 而家ok嚕^^

你呢?? 係未每日都有唔同既feeling????? ^o^

>> 我而家工作唔係好忙, 可能真係經濟吾好, 我而家差吾多6個月,

感覺到佢郁郁下,同young young 下, 不過個肚吾係好大 ^^

• princessnana replied @ 2009-02-18 11:09 am

hi~~~~~

好耐冇返黎, 原來搬左新屋!!!

>>>>>>>>差d要列入失蹤人口呀((((((((((

• 加倫子 replied @ 2009-02-18 11:48 am

唉, 公司好靜呀, 成半個鍾都冇人打電話黎, 個個都話個市場好淨呀, 好多行家都打黎問有冇單, 不過反而我就變左最多野做最忙果個.

>>> 我都係呀, 好多supplier 新年已經開始問我啦.......

• 細S replied @ 2009-02-18 10:31 am

o_☉ replied @ 2009-02-17 10:27 pm

有無人有興趣呀?

>> 响邊度架 ?? 遠吾遠架 ?? 好似幾吸引喎

>>>>>>>>邊個攪架????

• 我27號又得閒啦, 等我報名先

• 細S replied @ 2009-02-17 2:13 pm

佢買咗一隻叫 VoV 嘅韓國出嘅睫毛液俾我試, 佢話之前佢地响d台灣網站度有人介紹過, 隻睫毛液係吾駛用eye makeup remover 去搽架, 用水輕輕搽就甩咗....

>>>>>>>我隻眼勁多油出呀, 無論晝眼線同揸摺毛液都會溶落下眼線位, 次次訓完晏覺都變左隻熊貓. 試過好多隻牌子都係咁.

• dare-to-dream replied @ 2009-02-17 2:22 pm

ondotdot replied @ 2009-02-17 2:19 pm

DD, 你14/2唔上板, 令人誤會la

>>>>>>係人都知你大把啦排住隊追你啦.

• 細S replied @ 2009-02-17 2:50 pm

dare-to-dream replied @ 2009-02-17 2:43 pm

細S replied @ 2009-02-17 2:32 pm

dare-to-dream replied @ 2009-02-17 2:25 pm

細s, 係咪諗住去澳門玩呀?

-------->我都想去呀, 好耐無去過馬交喇

>>> 去啦去啦去啦去啦.....

>>>>>>>>我唔去得呀, 我要留番d錢錢4月去泰國, 5月去東歐

• 羽毛球同樂日

日期:2月19日(星期四)

時間:8-10pm

地點:荔枝角公園體育館 - 主場

主辦人:Eizo

歡迎各位好友參加!!!

人數: 8人

1. Eizo

2. Beanie

3. 菲菲 (我自由啦.....^0^)

4. red

5. 大瘤 (報住先, 好大機會要 OT 走唔甩)

6. dotdot

羽毛球同樂日

日期:3月5日(星期四)

時間:8-10pm

地點:荔枝角公園體育館 - 主場

主辦人:Eizo

歡迎各位好友參加!!!

人數: 8人

1. Eizo

2. 加倫

3. 大瘤

4. 菲菲 (我又嚟)

5. red

牛年的第一餐開心飯*

好概多謝大家概支持, 以我地勇敢嘗試概精神, 就決定去8月居啦, 其他就待後去食啦.

請大家再confirm以便安排訂位

時間: 27號 7點

地點: 八月居

截止日期: 19號

1. 加倫 - (ok)

2. 支持 -

3. daddy佬 - (ok)

4. 可蘿米 -

5. 菲菲 - (ok)

6. ADA-要21日先知!sorry!

7. 大M - (ok)

8. ViVi-

9. dotdot - (ok)

10.red - (ok)

• 係未呢個呢? 好似唔覺眼有第2個新d

• 細S replied @ 2009-02-17 3:47 pm

ondotdot replied @ 2009-02-17 3:40 pm

>>>>>>新年後都冇去過喇, 之前買得太多著都未著曬, 都係等真係轉左季先去入貨.

Log in to reply