係公司好悶, 入來傾計 [第二版]

• 娘本身就係臭皮氣..

加埋臭檔得唔得?

• 性格0既野, 好多時都係細細個比周遭0既野影響而成

• 咁如果你問我個樣似邊個的話, 我可以答你係似老豆多0的0既...

• 皇額娘 replied @ 2009-02-09 4:37 pm

性格0既野, 好多時都係細細個比周遭0既野影響而成

都岩既..............................

• 皇額娘 replied @ 2009-02-09 4:37 pm

性格0既野, 好多時都係細細個比周遭0既野影響而成

幫屋企睇檔訓練而成?

• 相反, 我有好多童年陰影.

• barbie,

我講女你講得啱ma?

• 皇額娘 replied @ 2009-02-09 4:41 pm

相反, 我有好多童年陰影.

比人虾?

• 白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 4:42 pm

皇額娘 replied @ 2009-02-09 4:41 pm

相反, 我有好多童年陰影.

比人虾?

比人虾就一定架啦

最主要係, 我呀媽以前對我唔好.

• 白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 4:41 pm

barbie,

我講女你講得�猒a?

唔明白?????

• 比人�秩N一定架啦

我老母都係對我麻麻

• 點樣麻麻法?

• nonono....

你d皮氣臭可能因為BF之前既錯事, 睇乜都唔順眼

唔明白?????

呢樣ar!

• 比人虾就一定架啦

重男輕女??

• 比人虾就一定架啦

所以你依家成日虾人

e,g,白色太陽槍

• 白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 4:47 pm

nonono....

唔明白?????

呢樣ar!

明白啦.................

• 白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 4:47 pm

nonono....

唔明白?????

呢樣ar!

明白啦.................

都係架, hehe

• 唔係喎~ 我呀媽唔算係重男輕女.

佢最錫就係我細妹 (我仲有個細佬)

三姐弟�堶�, 我細細個0個陣, 唔知點解呀媽就好憎我.

佢對我做過以下0既事 (好細個, 講緊0既係由三歲開始至小學四年班):

- 搵菜刀追斬我

- 接我放幼稚園, 佢自己一個一支箭咁跑返屋企, 掉下我一個係後面跟, 又跟唔到, 後來我記得我問個呀婆: 婆婆, 知唔知我媽咪係邊呀? 個呀婆仲要好惡死咁 答我: 我鬼知你呀媽係邊咩~ 咁.

- 吊起我黎打.

- 成日都同我講: 我就黎送你孤兒院架喇你睇住黎啦你!!!

- 鎖我係門外, 唔準我返入屋.

- 經常大把大把咁車落黎, 仲要同我講: 我生得你出就打得死你, 我打你當食生菜!!!

• 皇額娘

我老母冇xxx咁誇張

佢都係唔講道理果隻姐

• Barbie replied @ 2009-02-09 4:56 pm

皇額娘

我老母冇xxx咁誇張

佢都係唔講道理果隻姐

咁你就好彩d.

唔講道理就個個老母都會.

但我老母就真係顛0既 ---- 係我細個0個陣.

• 你都好慘wor, 娘

完全係child abuse!

你好似唔係佢個女咁

點解4年班之後改咗嘅?

barbie,

唔講道理係老母嘅signature

• 都係架, hehe

barbie,

你bf件錯事係幾時happen?

• 都話左我有好多童年陰影架啦~~~

在家, 個老母又唔鐘意自己, 老豆又幫唔到手.

在外, 又成日比0的同學虾. (只係小學一至小六時)

我呀媽, 因為我年紀漸長, 而且又就快讀中學, 所以佢覺得唔應該再咁打我, 不過只係唔會打得咁重手, 但依然都係成日同我講埋0的難聽0既說話, 佢有試過 真係叫我去做雞0羅....

情況真真正正轉好, 就係我會中三0個年.

我好記得我中三考淘汰試, 我成功左, 返到屋企第一個就想要話比呀媽知, 我得返黎0既反應係: 哦~ 我一向都唔擔心你0既, 我知你一定得.

真係唔知好嬲定好笑.

我今時今日咁偏激0既性格, 主要係因為細細個就有咁0既遭遇, 我會覺得屋企人都可以咁對自己, 咁街外人, 什至係自己男朋友, 老公, 又點會真心無條件咁對自己好? 對自己最好0個個, 永遠都係自己.

• 大佬, 你都米講笑, 到我過左中三之後, 我先真真正正感受到咩野叫做"母愛".

• 白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 5:08 pm

都係架, hehe

barbie,

你bf件錯事係幾時happen?

上年8月呀

• 我呀媽, 因為我年紀漸長, 而且又就快讀中學, 所以佢覺得唔應該再咁打我, 不過只係唔會打得咁重手, 但依然都係成日同我講埋0的難聽0既說話, 佢有試過 真係叫我去做雞0羅....

咁你亞媽都好過份喎

• 比0的同學虾有幾個原因, 肥仔/妹係其中一個, 你係咪肥妹?

你廿幾歲仲邊有中三考淘汰試ar? 我果年都冇咗la! 你記錯F5會考

永遠都係自己.>>>呢個岩! But,你老公無條件咁對你係應該既...

唔好記住之前既事...偏激...只要step back relax一吓就ok...

你有咁既童年可以比一個警惕自己...唔好將佢帶比下一代law...

• 上年8月呀

IC 唔怪之得你話危危危乎la

• 我而家做緊呀媽

我好肯定無一個父母唔會唔愛自己子女

她一定有原因

• 白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 5:26 pm

上年8月呀

IC 唔怪之得你話危危危乎la, 你都覺lei

• Gato_Con_Botas replied @ 2009-02-09 5:28 pm

我而家做緊呀媽

她一定有原因

咁你解唔解釋得到點解我呀媽要咁對我?

• 我同呀媽關係一向唔係好好

其實我9歲個年已知點解佢錫我家姐多D

但要真係做人呀媽先明

• 皇額娘 replied @ 2009-02-09 5:30 pm

Gato_Con_Botas replied @ 2009-02-09 5:28 pm

我而家做緊呀媽

她一定有原因

====

咁你要問佢啦

off now, talk to u tomorrow

• 白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 5:24 pm

比0的同學虾有幾個原因, 肥仔/妹係其中一個, 你係咪肥妹?

你廿幾歲仲邊有中三考淘汰試ar? 我果年都冇咗la! 你記錯F5會考

永遠都係自己.>>>呢個岩! But,你老公無條件咁對你係應該既...

唔好記住之前既事...偏激...只要step back relax一吓就ok...

你有咁既童年可以比一個警惕自己...唔好將佢帶比下一代law...

唔係喎~ 我中三0個年真係有, 無吹水, CUT左成半班出黎~

我以前又唔係好肥喎~ 0的人虾我唔係因為我肥.

總之, 依家, 好老實講, 除左屋企人之外 (我無嬲我呀媽, 我一直對佢都算係孝順), 我做任何事, 都會諗左自己先.

• Gato_Con_Botas replied @ 2009-02-09 5:30 pm

皇額娘 replied @ 2009-02-09 5:30 pm

Gato_Con_Botas replied @ 2009-02-09 5:28 pm

我而家做緊呀媽

她一定有原因

====

咁你要問佢啦

off now, talk to u tomorrow

我問過佢, 不過佢已經唔記得左.

• Bye C~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

• 皇額娘 replied @ 2009-02-09 5:32 pm

白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 5:24 pm

比0的同學虾有幾個原因, 肥仔/妹係其中一個, 你係咪肥妹?

唔係喎~ 我中三0個年真係有, 無吹水, CUT左成半班出黎~

我以前又唔係好肥喎~ 0的人虾我唔係因為我肥.

總之, 依家, 好老實講, 除左屋企人之外 (我無嬲我呀媽, 我一直對佢都算係孝順), 我做任何事, 都會諗左自己先.

你已經開啟左自我保護功能

• Gato_Con_Botas replied @ 2009-02-09 5:30 pm

我同呀媽關係一向唔係好好

但要真係做人呀媽先明

但至少你呀媽都無我呀媽咁對你, RIGHT?

學太陽槍咁講, 佢當我好似仇人咁.

就算你個仔唔乖, 唔聽話, 你都唔會拎刀追軌佢掛?

• 皇額娘 replied @ 2009-02-09 5:34 pm

Gato_Con_Botas replied @ 2009-02-09 5:30 pm

我同呀媽關係一向唔係好好

但要真係做人呀媽先明

但至少你呀媽都無我呀媽咁對你, RIGHT?

學太陽槍咁講, 佢當我好似仇人咁.

就算你個仔唔乖, 唔聽話, 你都唔會拎刀追軌佢掛?

當時比自己親生亞媽拎刀追軌佢, 都幾難受...............

• 我曾經諗過, 我呀媽當年咁對我, 有以下原因:

1, 我呀媽要出去返工, 細妹細佬又0岩0岩出世, 所以壓力好大, 唔識得舒緩, 所以將所有野都發係我身上.

2, 我呀婆係神婆, 幫人問米0個0的, 我呀媽以前成日搵佢問野, 因為我呀妹以前好多病, 咁可能因為幫我妹問野, 咁我呀媽順便拎我八字比我呀婆幫我批, 又可我呀婆講左0的唔多吉利0既野, 例如話你個大女會剋父母... 0個0的咁0既野, 所以攪到呀媽信以為真, 所以好憎我.

我無怪我呀媽當年咁對我, 所以我出左黎做野之後都好孝順佢, 出左糧第一件事一定係比家用呀媽先.

而且, 由細到大, 三姐弟之中, 我係最唔洗呀媽勞氣同擔心0個個. 由我中三考淘汰試, 中五會考, 中七高考, 至到我出黎做野, 第一次拍拖.... 我呀媽從來都無擔心過我, 佢對我好放心.

不過我只係唔明, 點解當年佢會咁對我呢?

• 哩d 野好難講, 我細個時亞媽都對我好衰, 到而家大過左, 有比家用, 就好d,

試下唔比家用, 實死緊

• 咁家用又唔可以唔比0既.... 0個個話曬都係自己呀媽.

我唔比錢佢洗唔通比第二個洗咩~

• 可能當時d人冇乜方法去減壓

又當時可能有d壓力

咁你又可能"橋口慘手", 咪揾你黎祭旗law

唔係喎~ 我中三0個年真係有, 無吹水, CUT左成半班出黎~ >>你今年真係廿幾歲??

• 白色太陽槍

額娘, 昆你做乜呀..................

叫你add 佢facebook 又唔add, 而家又質疑佢幾多歲

• 我果年都係有淘汰試, 2班cut 為一班

• 幾時冇淘汰試架呢?

• 叫你add 佢facebook 又唔add, 而家又質疑佢幾多歲

咁我成3張幾, 我果年係last year 有淘汰試....

我果年係87/88年

• 呃你有得分咩

• 白色太陽槍 replied @ 2009-02-09 6:03 pm

叫你add 佢facebook 又唔add, 而家又質疑佢幾多歲

咁我成3張幾, 我果年係last year 有淘汰試....

我果年係87/88年

數數手指, 我係96/97會考

• 槍哥,

我同額娘都係差唔多大架, 我好似大額娘兩年

Log in to reply